Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ενίσχυση και επέκταση των σημείων αποκλεισμού απάντησαν οι αγρότες στην πρόταση του Πρωθυπουργού να αποσυρθούν απο τους δρόμους.

Με 1,4 δισεκατομμύρια δραχμές ενισχύει η κυβέρνηση τους κτηνοτρόφους του Εβρου, που τα ζώα τους επλήγησαν απο νόσους.

Αντιδράσεις εργαζομένων και συνταξιούχων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Και οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα θα παίρνουν απο 1ης Ιανουαρίου το επίδομα παραγωγικότητας ύψους 18.000 δραχμών.

Τον Ιανουάριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά το μεσημέρι αναχωρεί ο Πρωθυπουργός για τη Χάγη και στη συνέχεια στο Δουβλίνο για τη σύνοδο κορυφής.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Μετατέθηκαν απο την Κυριακή για τη Δευτέρα αγώνες ποδοσφαίρου λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα γήπεδα.

Σήμερα θα γίνει γνωστή η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με επέκταση και ενίσχυση των σημείων αποκλεισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο, απάντησαν οι αγρότες στην πρόταση του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, να αποσυρθούν από τους δρόμους, προκειμένου να αρχίσει θεσμικός διάλογος.Το μεσημέρι,στην Αθήνα, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, θα έχει συνομιλίες με αγρότες από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα , ενώ ο Μιλτιάδης Εβερτ, θα πάει οδικώς το απόγευμα στη Λάρισα για να συναντηθεί με την Συντονιστική Επιτροπή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Πρωθυπουργό να συναντηθεί με τους αγρότες, ενώ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολή, ζητεί τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποκατάσταση της τάξης.

Με 1,4 δισεκατομμύρια δραχμές θα ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι του Εβρου για τα ζώα τους, που επλήγησαν απο νόσους, ανακοίνωσε χθές ο υφυπουργός Γεωργίας, Βασίλης Γερανίδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί. Οσον αφορά τις καταστροφές, που προκλήθηκαν απο τις πρόσφατες πλημμύρες, ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Γερανίδης υπογράμμισε, ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις όπως συνέβει και με τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η ΓΣΕΕ αποφάσισε πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω απο τη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συζητείται ο προϋπολογισμός, ενω η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την ίδια μέρα. Τριήμερη απεργία αρχίζουν σήμερα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ενω στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας. Από σήμερα απεργούν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Για τη Δευτέρα έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, ενώ την ίδια μέρα κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας και οι ναυτικοί,οι οποίοι σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επεκτείνεται και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς μέσης καιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το επίδομα παραγωγικότητας των 18.000 δραχμών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους του δημοσίου, σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας και η καταβολή του θα αρχίσει απο την 1η Ιανουαρίου 1997.

Στις αρχές 1997 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το νέο μισθολόγιο ήταν ένα από τα θέματα, που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,το οποίος, θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 1997.

Τα θέματα, που απασχολούν το νεοσύστατο Β' βαθμό Αυτοδιοίκησης, είναι το αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τους προέδρους των διευρυμένων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων Αθηνών - Πειραιώς, Ροδόπης - Εβρου και Ξάνθης- Δράμας - Καβάλας,στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο μετά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Χάγη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που αρχίζει αύριο στο Δουβλίνο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Πρόταση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ειρηνικής επίλυσης διαφορών μεταξύ κρατών - μελών του ΝΑΤΟ κατέθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη χθεσινή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Κατά τη χθεσινή σύνοδο η Ελλάδα απέρριψε πρόταση της Τουρκίας για αναβάθμιση του στρατηγείου της Σμύρνης με την μεταφορά αρμοδιοτήτων απο το στρατηγείο της Νάπολης, με αντάλλαγμα τη λειτουργία του στρατηγείου Λάρισας με εναλλασσόμενη διοίκηση Τούρκου και Ελληνα διοικητή.

Σήμερα γιορτάζεται σ' όλο τον κόσμο η Ημέρα του Παιδιού. Στη σημερινή τελετή της Γενικής Συνέλευσης της UNICEF, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, οικοδεσπότες θα είναι η Ευρωβουλευτής και διάσημη τραγουδίστρια, Νάνα Μούσχουρη, μαζί με τον Ρότζερ Μούρ.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απεργία των εργαζομένων στα εθνικά στάδια της χώρας, ανάγκασε την ΕΠΑΕ να τροποποιήσει τα προγράμματα των αγώνων τού προσεχούς Σαββατοκύριακου στα εθνικά μας πρωταθλήματα. Στην Α` Εθνική, μετατέθηκαν γιά τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου οι αγώνες Καστοριά-Εδεσσαϊκός, Ηρακλής-Αθηναϊκός και Καβάλα-Αρης, ενώ ο αγώνας Ολυμπιακός-Βέροια θα γίνει κανονικά όπως είχε οριστεί τη Δευτέρα. Την ίδια ημέρα θα γίνουν ακόμη 15 ματς της Β` και Γ` Εθνικής κατηγορίας.

Κρίσιμη κλήρωση γίνεται το μεσημέρι στη Γενεύη για την ΑΕΚ,για το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Αντίπαλοι της ``Ενωσης`` θα είναι οι Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία) , Φιορεντίνα (Ιταλία) , Μπραν (Νορβηγία) και Αϊκ (Σουηδία).

Η Τσεχική Μπρνο καί η Κροατική Ζαντάρ θα είναι αντίπαλοι τού Ηρακλή καί τού Απόλλωνα Πατρών αντίστοιχα στη δεύτερη φάση τού Ευρωπαϊκού κυπέλλου στο μπάσκετ.

Νέο πλήγμα δέχθηκε η ομάδα μπάσκετ τού Ολυμπιακού, αφού κατά τη διάρκεια της προπόνησης τραυματίστηκε ο Μίλαν Τόμιτς καί δεν θα αγωνιστεί εναντίον της Εστουντιάντες, αύριο στην Ισπανία.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 247,86 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 409,96, λίρα Κύπρου προς 527,96, γαλλικό φράγκο προς 47,15, ελβετικό φράγκο προς 186,87, γερμανικό μάρκο προς 159,48,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,76 και την ECU προς 307,69 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα. Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 3 εως 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 εως 14 και στα νησιά του Αιγαίου απο 11 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με βροχές, βορειοανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία, που θα κυμανθεί απο 9 εως 14 και απο 6 εως 10 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 11 December 1996 - 8:00:16 UTC