Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντάσεις στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αποκαλύψεις για δηλώσεις Γλίξμπουρκ οτι του ζητήθηκε να επιβάλει δικτατορία.
- Τα αρχεία καταγράφουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα μιας ιστορικής εποχής επισημάνθηκε απο το περιβάλλον του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Τα ελληνοτουρκικά θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ υπο τον Πρωθυπουργό, Κωστα Σημίτη.
- Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη σήμερα για "Σόφτεξ" και Ναυπηγεία Ελευσίνας.
- Αρχισαν στην Κρήτη οι εργασίες της συνόδου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ.
- Συνομιλίες στην Αθήνα Κέρι Κάβανο με Γιάννο Κρανιδιώτη.
- Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στον ηλεκτρικο και στα πράσινα λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παραμένει στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της περιόδου ο Πέτρος Ραβούσης.
- Δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Σέρβος επιθετικός της ομάδας, Ιλια Ιβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντάσεις στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αποκαλύψεις για δηλώσεις Γλίξμπουρκ οτι του ζητήθηκε να επιβάλει δικτατορία.

Εντάσεις προκαλεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η αντιπαράθεση "φιλοβασιλικών" και "Καραμαλικών" με αφορμή τις αποκαλύψεις απο τα "Αρχεία Κωνσταντίνου Καραμανλή" για το πραξικόπημα που ετοίμαζε το 1975 ο έκπτωτος μονάρχης. Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουρκ σε ανακοινωσή του αναφέρει ότι το 1975 τον επισκέφθηκε στο Λονδίνο ο Γεώργιος Ράλλης και τον ενημέρωσε για πληροφορίες περιπραξικοπήματος. Υποστηρίζει επίσης ότι το 1965 κάλεσε τον Κωσταντίνο Καραμανλή να επιστρέψει από το Παρίσι και ότι αυτός δέχθηκε, υπό τον όρο, ότι θα επιβληθεί δικτατορία.

Τα αρχεία καταγράφουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα μιας ιστορικής εποχής επισημάνθηκε απο το περιβάλλον του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα αρχεία καταγράφουν με ακρίβεια, σαφήνεια και αντικειμενικότητα τα γεγονότα μιας ιστορικής εποχής. Αυτή την καταγραφή,που αποτελεί και την αλήθεια, δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν ή να αλλοιώσουν ανυπόστατοι ισχυρισμοί ιδίως όταν για τα θέματα αυτά έχει αποφανθεί αμετάκλητα ο ελληνικός λαός. Την απάντηση αυτή αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής στον τέως βασιλιά.

Τα ελληνοτουρκικά θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ υπο τον Πρωθυπουργό, Κωστα Σημίτη.

Υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει στις 11 πριν το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα ασχοληθεί με τα ελληνοτουρκικά και με θέματα κυβερνητικής πολιτικής με έμφαση την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου. Ειδικότερα για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα δώσει απαντήσεις έστω και εμμέσως στα όσα ανέφεραν οι 32 βουλευτές στο γνωστό υπόμνημά τους.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη σήμερα για "Σόφτεξ" και Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα για την Αθηναϊκή Χαρτοποιία (ΣΟΦΤΕΞ) και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.Μέχρι την Τρίτη θα διατεθεί απο τον ΟΑΕ ποσό ύψους 700 εκατομμυρίων δραχμών στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία, προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων για το Μάρτιο καθώς και έναντι του μισθού του Απριλίου. Χθές κυβερνητικό κλιμάκιο, περιόδευσε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όπου σε σύσκεψη παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Ζώνης.

Αρχισαν στην Κρήτη οι εργασίες της συνόδου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, η αγορά πολεμικού υλικού, η κατάσταση στη ΝΑ Μεσόγειο και οι εξελίξεις στη Βαλκανική είναι το αντικείμενο της ελληνοαμερικανικής συνόδου αμυντικής συνεργασίας που πραγματοποιείται απο χθές στο Ηράκλειο της Κρήτης.Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές οτι η ελληνική πλευρά δεν συζητά θέμα αφοπλισμού των αεροσκαφών μας στο Αιγαίο διότι είναι ένας χώρος που, όπως είπε, συνδέει εθνικά μας εδάφη.

Συνομιλίες στην Αθήνα Κέρι Κάβανο με Γιάννο Κρανιδιώτη.

Στην Αθήνα αναμένεται ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Κέρι Κάβανο, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θα συναντηθεί το μεσημέρι στις 12.30 με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Νάϊλς. Συνάντηση με τον κ. Νάϊλς θα έχει μετά το μεσημέρι και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στον ηλεκτρικο και στα πράσινα λεωφορεία.

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικο σιδηρόδρομο και στα πράσινα λεωφορεία απο την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το πρωί και απο τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας διαμαρτυρόμενοι οτι θίγονται τα ασφαλιστικά και τα εργατικά τους κεκτημένα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της περιόδου ο Πέτρος Ραβούσης.

Θα παραμείνει τελικά στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μέχρι και το τέλος της περιόδου ο Πέτρος Ραβούσης, παρά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με ενδεχόμενη αποχώρησή του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την Κυριακή. Ο προπονητής της ΑΕΚ ενημέρωσε για τις προθέσεις του τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Κυριόπουλο, όσο καί τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Στράτο και τους διαβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί μετά το τέλος τού πρωταθλήματος.

Δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Σέρβος επιθετικός της ομάδας, Ιλια Ιβιτς.

Δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Σέρβος επιθετικός της ομάδας, Ιλια Ιβιτς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες ενίσχυσαν δηλώσεις του προπονητή του, Ντούσαν Μπάγεβιτς η φετινή περίοδος θα είναι και η τελευταία του στον Πειραιά. Ο κ Μπάγεβιτς δήλωσε συγκεκριμένα ότι το καλοκαίρι θα αποκτηθούν δύο ξένοι για την ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ιβιτς μένει μάλλον εκτός σχεδίων του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,21, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 454,05, ελβετικό φράγκο προς 189,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,52, τη λίρα Κύπρου προς 541,50 και την ECU προς 314,39 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης η αγορά του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1519,48 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07%. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 25,6 δισ. δρχ. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές των Κατασκευαστικών Εταιριών ο δείκτης των οποίων σημείωσε άνοδο 4,04%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,39%, Λήζινγκ άνοδος 0,56%, Ασφάλειες πτώση 0,22%, Επενδύσεις πτώση 0,61%, Βιομηχανίες άνοδος 0,80%, Συμμετοχών άνοδος 0,29%, Διάφορες πτώση 2,03%. Με μεγάλη άνοδο 3,99% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις έχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα ΒΔ ενδέχεται όμως να σημειωθεί τοπική βροχή. Οι άνεμοι πνέουν ΝΔ μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 29 βαθμούς και στα νησιά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα βορειοδυτικά ενδέχεται όμως να σημειωθεί τοπική βροχή, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 13 εως 29 βαθμούς και στα νησιά απο 16 εως 26 βαθμούς Κελσίου. Ζεστός και υγρός καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 16 εως 28 και απο 14 εως 27 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 1997 - 7:00:14 UTC