Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μετάλλιο διεκδικεί σήμερα ο Λάμπρος Παπακώστας στο τελικό του ύψους.
- Αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Γιλμάζ για Αιγαίο
- Σημαντική αρχαιολογική αποκάλυψη στη περιοχή της πρωτεύουσας
- Νομιμοποιούνται οι Αλβανοί λαθρομετανάστες
- Προκλητικός και πάλι ο Ντενκτάς
- Κηδεύεται μετά το μεσημέρι ο Γρηγόρης Γιάνναρος
- Αντιδρούν οι δάσκαλοι στην κατάργηση της επετηρίδας
- Δυνατότητα εξαγοράς ποινής για ακάλυπτες επιταγές
- Στις φυλακές της Κομοτηνής ο μουσικοσυνθέτης Ακης Πάνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτός γηπέδου για τρείς μήνες ο μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου Γιώργος Μποσγανάς μετά απο τραυματισμό του.
- Σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Ιταλία 11-0 την ερασιτεχνική Μαντόνα ντι Καπίγιο.
- Τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα Μπρούκ Τόμσον,έκλεισε ο Ηρακλής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Μετάλλιο διεκδικεί σήμερα ο Λάμπρος Παπακώστας στο τελικό του ύψους.

Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, Κώστας Γκατζιούδης, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση Αθήνα '97.Ο Γκατζιούδης κατετάγη τρίτος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βολή 86.64μ στην δεύτερη προσπάθειά του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να κάνει την έκτη του προσπάθεια αφού τραυματίστηκε επιχειρώντας την πέμπτη.Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα διεκδικήσει σήμερα ο Λάμπρος Παπακώστας στο τελικό του ύψους που αρχίζει στις 6.10 το απόγευμα. Ακόμη ο Παναγιώτης Στρουμπάκος,θα επιδιώξει να προκριθεί στον τελικο των 800 μέτρων δίνοντας σκληρή μάχη στα ημιτελικά που αρχίζουν στις 7.15.

Αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Γιλμάζ για Αιγαίο

Αν οι δηλώσεις Γιλμάζ έχουν αποδοθεί σωστά οτι το Αιγαίο ειναι ειδική περίπτωση και δεν μπορεί να ισχύσει το Διεθνές Δίκαιο τότε αυτές υπονομεύουν το πνεύμα της διακήρυξης της Μαδρίτης, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Η Αθήνα θα ζητήσει διευκρινήσεις απο την Αγκυρα για τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Σημαντική αρχαιολογική αποκάλυψη στη περιοχή της πρωτεύουσας

Νέα αρχαιολογική αποκάλυψη υπήρξε στην Αθήνα, που θεωρείται μεγαλύτερη και απο αυτήν του Λυκείου. Κοντά στην Ιερά Οδό και τον Κεραμεικό βρέθηκαν τα πρώτα ταφικά μνημεία, πολυάνδρια του Δημοσίου Σήματος, τάφοι όπου έθαβαν με τιμές τα καμένα οστά νεαρών Αθηναίων πολεμιστών, οι οποίοι είχαν πέσει σε μάχες έξω από την Αθήνα τον 4ο και 5ο π.Χ αιώνα.

Νομιμοποιούνται οι Αλβανοί λαθρομετανάστες

Συμφώνησε η Ελλάδα να νομιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς λαθρομετανάτες, με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας από την Αλβανία για την αντιμετώπιση των ενόπλων αλβανικών συμμοριών, που δρουν και στο ελληνικό έδαφος. Οι Αλβανοί μετανάστες θα καταγραφούν απο τις ελληνικές αρχές και θα χορηγηθεί κάρτα προσωρινής διαμονής και εργασίας.Επίσης συμφωνήθηκε η χορήγηση βοήθειας για την ανασυγκρότηση του στρατού και αστυνομίας της Αλβανίας.

Προκλητικός και πάλι ο Ντενκτάς

Προκλητικός εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά ο Ραούφ Ντενκτάς, λίγες μόνο ώρες μετά την αποφασή του να συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, στο Μοντρέ της Ελβετίας απειλώντας οτι θα αποχωρήσει από αυτές, αν η ΕΕ αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο. Κάλεσε δε τον Πρόεδρο Κληρίδη να εγκαταλείψει τη θέση περί επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους και να αποδεχθεί τη δική του θέση για ανταλλαγή περιουσιών.

Κηδεύεται μετά το μεσημέρι ο Γρηγόρης Γιάνναρος

Από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών κηδεύεται στις 4.30 μετά το μεσημέρι το ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού, Γρηγόρης Γιάνναρος, που πέθανε χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Γρηγόρη Γιάνναρου.

Αντιδρούν οι δάσκαλοι στην κατάργηση της επετηρίδας

Με κινητοποιήσεις μέσα στον Αυγουστο και πριν από την έναρξη του σχολικού έτους απειλούν οι δάσκαλοι αντιδρώντας στην κατάργηση της επετηρίδας. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) οι εκπρόσωποι των δασκάλων κατηγόρησαν το υπουργείο ότι εφαρμόζει τακτικές αιφνιδιασμού των εκπαιδευτικών και αρνείται το διάλογο.

Δυνατότητα εξαγοράς ποινής για ακάλυπτες επιταγές

Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα εξαγοράς ανεκτέλεστων ποινών φυλάκισης που έχουν επιβληθεί για έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα συζητηθεί σήμερα. Παράλληλα, ψηφίστηκε ομόφωνα επί της αρχής νομοσχέδιο του ίδιου υπουργείου για το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, το οποίο προβλέπει σημαντικές αυξήσεις για τον κλάδο.

Στις φυλακές της Κομοτηνής ο μουσικοσυνθέτης Ακης Πάνου.

Στις φυλακές Κομοτηνής οδηγήθηκε μετά τη χθεσινή τρίωρη απολογία του, ο μουσικοσυνθέτης, Ακης Πάνου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 30χρονου φίλου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά. Ο Ακης Πάνου φέρεται να δήλωσε ότι μετάνοιωσε για την πράξη του, ενώ ο συνήγορός του Αλέξανδρος Κατσαντώνης χαρακτήρισε την πράξη του Ακη Πάνου έγκλημα τιμής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός γηπέδου για τρείς μήνες ο μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου Γιώργος Μποσγανάς μετά απο τραυματισμό του.

Τρείς μήνες εκτός γηπέδων θα παραμείνει ο μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου, Γιώργος Μποσγανάς, αφού διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα λεκάνης. Ο Μποσγανάς, είχε τραυματιστεί πριν από μερικές ημέρες στην προπόνηση της ομάδας του, αλλά τότε δεν είχε γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Ιταλία 11-0 την ερασιτεχνική Μαντόνα ντι Καπίγιο.

Σε φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου που έγιναν χθες ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Ιταλία 11-0 την ερασιτεχνική Μαντόνα ντι Καπίγιο, η Βέροια στην έδρα της τους Λύκους 4-1, η Ξάνθη στην Πράγα την Ντούγκλα με 4-2, ενώ ο Αρης στο Χαριλάου αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Γιόμο Κόσμος.

Τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα Μπρούκ Τόμσον,έκλεισε ο Ηρακλής.

Τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα Μπρούκ Τόμσον που πέρυσι αγωνίστηκε με τους Ντένβερ Νάγκετς, έκλεισε ο Ηρακλής για την θέση του πρώτου ξένου της ομάδας. Ο 26χρονος Τόμσον αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ. Για τη θέση του δεύτερου ξένου ο Μάρλεν Μάξεϊ είναι ο πιθανότερος και οι διαπραγματεύσεις των παραγόντων του Ηρακλή με τον παίκτη είναι σε προχωρημένο σημείο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,20, γαλλικό φράγκο προς 46,88, λίρα Αγγλίας προς 483,88, ελβετικό φράγκο προς 194,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,16, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,34, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 312,55 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 35 βαθμούς και στα νησιά 20 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 35 και 20 με 33 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 1997 - 7:00:19 UTC