Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο πρωθυπουργός προέβη χθές σε αιφνιδιαστικό μίνι ανασχημαστισμό.
- Αρχίζει την Κυριακή η συνεδρίαση της Βουλής για ψήφο εμπιστοσύνης.
- Η ΝΔ εκτιμά οτι η Ελλάδα θα ενταχθεί τελικά στην ΟΝΕ.
- Ο Συνασπισμός επαναφέρει την πρόταση συνεργασίας μεΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ.
- Υποκατάστημα της Ιονικής και ένα ταξί στόχος εμπρηστών.
- Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.
- Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου στην ΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την Κυριακή ο αγώνας ΑΕΚ-Εθνικού Αστέρα.
- Πρόταση συμβολαίου για ένα χρόνο από την Νταντί Γιουναϊτεντ,στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Καπετανόπουλο.
- Χωρίς τον Ιλια Ιβιτς θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη για το ματς της Τούμπας.
- Μετά από καλή εμφάνιση η εθνική μας ομάδα ανδρών του βόλεϊ πήρε την πρώτη θέση στο τριεθνές τουρνουά της Αγκυρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός προέβη χθές σε αιφνιδιαστικό μίνι ανασχημαστισμό.

Σε ανασχηματισμό προέβη χθές ο πρωθυπουργός.Οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας κκ Ρωμαίος και Τζουμάκας,αντικαταστάθηκαν απο τους κκ Πετσάλνικο και Ανωμερίτη.Ο κ. Μαγκριώτης ορίστηκε στο Μακεδονίας- Θράκης και στο υπουργείο Υγείας ο κ. Παπαδήμας.Υπουργός παρά τον πρωθυπουργό ανέλαβε ο κ. Γείτονας.Νέοι υφυπουργοί είναι οι κκ Βρεττός Φουντάς,Σαλαγιάννης,Ιωαννίδης και Φλωρίδης,ενώ απομακρύνθηκαν οι κκ Γερανίδης,Σωτηρλής,Λουκάκης και Σκουλάκης.Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Φαρμάκης ανέλαβε υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας.

Αρχίζει την Κυριακή η συνεδρίαση της Βουλής για ψήφο εμπιστοσύνης.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν στις 11πμ παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.Την Κυριακή θα αρχίσει στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία η ειδική συνεδρίαση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση,που ζήτησε ο πρωθυπουργός.Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τον ανασχηματισμό ως κίνηση πανικού,προσπάθεια εκτόνωσης της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και παλαιοκομματικό τέχνασμα.

Η ΝΔ εκτιμά οτι η Ελλάδα θα ενταχθεί τελικά στην ΟΝΕ.

Σοβαρές είναι οι πιθανότητες ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, διαπιστώνει η ΝΔ, σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσίασε ο τομεάρχης οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στην Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος,που συνεδρίασε χθες υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε επίσης ότι η χώρα θα βρεθεί κοντά στο να πετύχει το στόχο του ελλείμματος έστω κι αν αυτό γίνεται και με λογιστικά τερτίπια αλλά και στο στόχο του πληθωρισμού μετά από τη μείωση των εμμέσων φόρων.

Ο Συνασπισμός επαναφέρει την πρόταση συνεργασίας μεΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ.

Η προ καιρού διατυπωθείσα πρότασή του για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού,του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ περιλαμβάνεται στο σχέδιο πολιτικής απόφασης που θα τεθεί προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.Ως προϋποθέσεις θέτει την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας και αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Υποκατάστημα της Ιονικής και ένα ταξί στόχος εμπρηστών.

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν τη νύχτα σε υποκατάστημα της Ιονικής στο Μαρούσι και σε ταξί που ήταν σταθμευμένο απέναντι απο βενζινάδικο στο Αιγάλεω.Η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο απο 33 γκαζάκια.Σε μηχανισμό μεγάλης ισχύος αποδίδει η αστυνομία και την έκρηξη στο ταξί.

Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.

Στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, που διαμαρτύρονται για την επικείμενη μετατροπή της υπηρεσίας τους σε Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι σ`αυτήν δεν μετέχουν οι ηλεκτρονικοί και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ετσι δεν προβλέπονται μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών.

Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου στην ΕΕ.

Την ουσιαστική έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου στην ΕΕ σηματοδότησε η χθεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.Οι αντιπροσωπείες της Κύπρου και της ΕΕ κατέληξαν σε κοινές θέσεις για τα επτά κεφάλαια επί των οποίων θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Κυριακή ο αγώνας ΑΕΚ-Εθνικού Αστέρα.

Ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος θα καθήσει εκτός απροόπτου στον πάγκο της ΑΕΚ στον αγώνα της Κυριακής με τον Εθνικό Αστέρα, αφού ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς ``τελειώνει`` και τυπικά σήμερα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η διοίκηση της ΠΑΕ θα δώσει από σήμερα υποχρεωτική άδεια ενός μηνός στον Σέρβο προπονητή και στο διάστημα αυτό αναμένεται να ρυθμίσει και το θέμα της αποζημίωσής του.

Πρόταση συμβολαίου για ένα χρόνο από την Νταντί Γιουναϊτεντ,στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Καπετανόπουλο.

Πρόταση συμβολαίου για ένα χρόνο αντί του ποσού των 70 εκατ. δρχ., δέχτηκε στη Σκωτία και την Νταντί Γιουναϊτεντ, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Καπετανόπουλος.Ο παίκτης είναι πρόθυμος να απαντήσει θετικά στην πρόταση των σκωτσέζων ωστόσο απαραίτητη είναι και η συγκατάθεση των διοικούντων του ΠΑΟΚ για να ``μετακομίσει`` στην Νταντί.

Χωρίς τον Ιλια Ιβιτς θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη για το ματς της Τούμπας.

Χωρίς τον Ιλια Ιβιτς θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη για το ματς της Τούμπας. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκρινε πως ο διεθνής επιθετικός είναι ανέτοιμος, λόγω της απουσίας του στο Βελιγράδι τις προηγούμενες ημέρες και δεν τον συμπεριέλαβε στα ονόματα αυτών που θα αναχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι για την Θεσσαλονίκη.

Μετά από καλή εμφάνιση η εθνική μας ομάδα ανδρών του βόλεϊ πήρε την πρώτη θέση στο τριεθνές τουρνουά της Αγκυρας.

Μετά από καλή εμφάνιση η εθνική μας ομάδα ανδρών του βόλεϊ επικράτησε της Τουρκίας με 3-1 σέτ και πήρε την πρώτη θέση στο τριεθνές τουρνουά της Αγκυρας. χθές έγινε η απονομή των επάθλων, με πρώτη την εθνική μας, δεύτερη την Τουρκία και τρίτη την Ισπανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,64 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,60, γαλλικό φράγκο προς 51,82, λίρα Αγγλίας προς 480,39, ελβετικό φράγκο προς 213,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,81, τη λίρα Κύπρου προς 586,16 και την ECU προς 341,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι ισχυροί,αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 26 και στο Αιγαίο 13 με 24 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, με δυτικούς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 24 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή μικρής διάρκειας αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 9 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 30 October 1998 - 8:00:09 UTC