Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συλλαλητήρια μαθητών σήμερα - Προειδοποίηση Αρσένη.
- Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Παιδείας απο τη ΝΔ.
- Θετικές εκτιμήσεις ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.
- Αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλία.
- Αλλαγές στις εξετάσεις του μαθήματος ελληνικής γλώσσας σταΓυμνάσια.
- Ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει θετική τη πρωτοβουλία ΓΣΕΕ, για 35ωρο.
- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για νέους αρχηγούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Βαρέζε με 82-71.
- Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.
- Τη Δευτέρα η βράβευση των καλυτέρων αθλητών, αθλητριών και ομάδων του 1998.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συλλαλητήρια μαθητών σήμερα - Προειδοποίηση Αρσένη.

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις για την κατάργηση του εκπαιδευτικού νόμου με συλλαλητήρια μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο υπουργός Παιδείας άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου, τα σχολεία των οποίων βρίσκονται υπο κατάληψη. Για τους μαθητές της Γ' Λυκείου των υπο κατάληψη σχολείων, είπε οτι εξετάζεται η συμμετοχή τους πρώτα στις γενικές εξετάσεις του Ιουνίου και στη συνέχεια στις απολυτήριες μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Παιδείας απο τη ΝΔ.

Στη Βουλή συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση επι της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Παιδείας, που κατέθεσε χθες η ΝΔ και η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ. Αρσένης κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για το "βρώμικο παιχνίδι" που παίζεται σε βάρος της νεολαίας και την απέδωσε επίσης στον πανικό της ΝΔ για τον κ. Αβραμόπουλο. Οι εισηγητές της ΝΔ επέκριναν με δριμύτητα τον υπουργό Παιδείας και κάλεσαν τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει. Την υποστήριξή τους στην πρόταση της ΝΔ εξέφρασαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.

Θετικές εκτιμήσεις ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας προς την επίτευξη των στόχων της ΟΝΕ επιβεβαιώνει η έκθεση του ΟΟΣΑ, που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα. Ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι η ακολουθούμενη μακροοικονομική πολιτική, καθώς και τα διαρθρωτικά μέτρα, βαίνουν στη σωστή κατεύθυνση. Τονίζει επίσης οτι η συνεχιζόμενη βελτίωση στους δείκτες οικονομικής μεγέθυνσης έχει ξεπεράσει το μέσο κοινοτικό όρο κατά τα πρόσφατα έτη.

Αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλία.

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν απο σήμερα οι αγρότες στη Θεσσαλία διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Συγκεντρώσεις αγροτών θα γίνουν και στους τέσσερις νομούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες ειναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Στις 25 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Ανωμερίτη, με τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής.

Αλλαγές στις εξετάσεις του μαθήματος ελληνικής γλώσσας σταΓυμνάσια.

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επέρχονται αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των μαθητών και των τριών τάξεων του Γυμνασίου στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας, κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στις γραπτές εξετάσεις θα δίνεται στους μαθητές του Γυμνασίου κείμενο μιας απο τις ενότητες που διδάχθηκαν και θα ζητείται να απαντήσουν σε δυο ερωτήσεις κατανόησης περιεχομένου, σε δυο ερωτήσεις λεξιλογικές - σημασιολογικές και σε μια γραμματική και μια συντακτική ερώτηση.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει θετική τη πρωτοβουλία ΓΣΕΕ, για 35ωρο.

Θετική χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ για το 35ωρο, διευκρίνισε ωστόσο οτι η κυβέρνηση δεν εξετάζει άμεσα το ενδεχόμενο σχετικής νομοθετικής πρωτοβολία. Πρόσθεσε επίσης οτι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, άμεσα αποτελεσματικές κατά της ανεργίας, και προέβλεψε οτι το θέμα του 35ωρου θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για νέους αρχηγούς.

Τους νέους αρχηγούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιλέξει το ΚΥΣΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Βαρέζε με 82-71.

Σε παράσταση για ένα ρόλο,μετέτρεψε ένα ακόμη παιχνίδι τηςΕυρωλίγκα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με 82-71 της ιταλικής Βαρέζε και έφτασαν τις 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή διοργάνωση,που τους επιτρέπει να "βλέπουν" από την πρώτη θέση του ΣΤ` Ομίλου τους αντιπάλους τους. Πρώτος σκόρερ ο Μποντίρογκα που σημείωσε 26 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, αφού σε αγώνα για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, επικράτησε εκτός έδρας του Πανηλειακού με 2-0. Και τα δύο τέρματα των ``πρασίνων`` πέτυχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Τη Δευτέρα η βράβευση των καλυτέρων αθλητών, αθλητριών και ομάδων του 1998.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,κ.Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο ΣΕΦ η μεγάλη εκδήλωση βράβευσης των καλυτέρων αθλητών,αθλητριών και ομάδων του 1998,που διοργανώνει ο ΠΣΑΤ. Φέτος θα τιμηθούν τα αστέρια,της άρσης βαρών Λεωνίδας Σαμπάνης, του στίβου Ολγα Βασδέκη και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων, για τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις που προσέφεραν στην Ελλάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,68, γαλλικό φράγκο προς 50,29, λίρα Αγγλίας προς 467,24, ελβετικό φράγκο προς 206,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,37, τη λίρα Κύπρου προς 565,35 και το ευρώ προς 329,92 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές.Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος,βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στην κεντρική Ελλάδα και στο Αιγαίο.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 10,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 15 και στο Αιγαίο 8 με 16 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική,με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 14 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 0 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 15 January 1999 - 8:00:07 UTC