Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενα βήμα πιο κοντά στην ΟΝΕ η Ελλάδα.
- Συζητείται σήμερα η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
- Αποκλιμάκωση της έντασης με Τουρκία διαβλέπει ο υπουργόςΕξωτερικών.
- Επεκτείνεται το πάγωμα των τιμών και σε άλλους κλάδους.
- Προσυνεδριακός πυρετός στο ΠΑΣΟΚ.
- Συνάντηση σήμερα Καραμανλή -Ολμπράιτ.
- Επανεξελέγησαν οι πρόεδροι των ΔΣΑ και ΔΣΘ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, επέστρεψε η Κατερίνα Θάνου.
- Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 στο ΟΑΚΑ του Πανηλειακού.
- Αύριο ο φιλικός της εθνική μας ομάδας ποδοσφαίρου με την Κροατία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενα βήμα πιο κοντά στην ΟΝΕ η Ελλάδα.

Ακόμη έναν απο τους βασικούς στόχους για την ένταξη στην ΟΝΕ πληροί η ελληνική οικονομία. Το δημοσιονομικό έλλειμμα περιορίστηκε στο 2,4% του ΑΕΠ έναντι 3,9% το 1997 και 7,5% το 1996. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την εκπλήρωση του στόχου της ένταξης, τονίζοντας οτι η πορεία της οικονομίας δεν πρόκεται να επηρεαστεί από το γενικότερο κλίμα, που δημιούργησε η υπόθεση Οτσαλάν. Από το μικροσκόπιο του διεθνούς οικονομικού οίκου Μούντις, περνά η ελληνική οικονομία, προκειμένου να συνταχθεί νέα έκθεση.

Συζητείται σήμερα η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σήμερα συζητείται στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Οτσαλάν. Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το εισαγγελικό πόρισμα για τα μή πολιτικά πρόσωπα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιρρίπτονται ευθύνες σε τουλάχιστον πέντε άτομα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, επανέλαβε οτι η υπόθεση Οτσαλάν έδρασε αποσταθεροποιητικά και ότι κάποιοι παράγοντες και κέντρα ήθελαν να ανακόψουν την πορεία της χώρας και να την απομακρύνουν από τους ευρωπαϊκούς της στόχους.

Αποκλιμάκωση της έντασης με Τουρκία διαβλέπει ο υπουργόςΕξωτερικών.

Την ελπίδα οτι η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα αποκλιμακωθεί, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας οτι οι φραστικές εντάσεις δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρυσμα. Επίσης, ανακοίνωσε τη μονιμότερη επαφή με τα πολιτικά κόμματα για την προώθηση της διακομματικής συνεργασίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή" μετέδωσε χθες με 24ωρη καθυστέρηση και διαστρεβλωμένο τρόπο το επεισόδιο σε βάρος του επιτετραμένου της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, Μιχάλη Χρηστίδη.

Επεκτείνεται το πάγωμα των τιμών και σε άλλους κλάδους.

Η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της να επεκταθεί το πάγωμα των τιμών και σε άλλους κρίσιμους κλάδους πλήν των τροφίμων και των ποτών, στον οποίο έγιναν ήδη οι πρώτες συναντήσεις με τους επιχειρηματίες.Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κκ Παπαντωνίου και Βενιζέλο εκτιμήθηκε οτι οι "συμφωνίες κυρίων" μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών για τη συγκράτηση των τιμών είχαν θετικά αποτελέσματα αλλά μπορούν να αποδώσουν ακόμη περισσότερο.

Προσυνεδριακός πυρετός στο ΠΑΣΟΚ.

Κορυφώνονται οι προσυνεδριακές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς στις 18 Μαρτίου αρχίζει το κρίσιμο και καθοριστικό για την πορεία του κόμματος 5ο συνέδριο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών οτι με μια ενδεχόμενη εκλογική ήττα στις εκλογές θα τεθεί θέμα ηγεσίας, τόνισε ότι όλοι μπορούν να διατυπώνουν τις απόψεις τους, να κρίνουν, αλλά και να κρίνονται γι' αυτές, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα κριθούν στις εκλογές του 2000.

Συνάντηση σήμερα Καραμανλή -Ολμπράιτ.

Με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ συναντάται σήμερα στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί πολυήμερη επίσημη επίσκεψη. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στη Βαλκανική και την ευρύτερη περιοχή.

Επανεξελέγησαν οι πρόεδροι των ΔΣΑ και ΔΣΘ.

Επανεκλέγεται με 60,45% πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου για την προσεχή τριετία ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο αντίπαλός του στο β' γύρο, Δημήτρης Παξινός, έλαβε 39,55%. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη επανεξελέγη ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, Γιώργος Ιγνατιάδης, με διαφορά μόλις 26 ψήφων απο τον αντίπαλό του, Γιάννη Παπαδόπουλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, επέστρεψε η Κατερίνα Θάνου.

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα η Κατερίνα Θάνου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 60 μέτρων. Ο θρίαμβός της στο Μαεμπάσι, δεν πέρασε απαρατήρητος, καθώς πολλοί -επώνυμοι και μη- βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάμυχτα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, για να υποδεχθούν το ``χρυσό κορίτσι`` που χάρισε στη χώρα μας αυτή τη μεγάλη διάκριση.Μαζί με την Θάνου ήταν και η Βούλα Τσιαμήτα, που κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του τριπλούν, πετυχαίνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ με 14.63μ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 στο ΟΑΚΑ του Πανηλειακού.

Σε αγώνες με τους οποίους ολοκληρώθηκε η 22η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 στο ΟΑΚΑ του Πανηλειακού, ενώ νίκη που του δίνει μεγάλη βαθμολογική ``ανάσα`` σημείωσε ο Πανελευσινιακός στην έδρα του επί του Πανιωνίου με 1-0. Ο Ολυμπιακός έφθασε στους 53 βαθμούς και απέκτησε έτσι προβάδισμα 4 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ που την Κυριακή νίκησε 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΟΦΗ και 6 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στραβοπάτησε στη Νίκαια, αφού παραχώρησε ισοπαλία 4-4 στον Ιωνικό.

Αύριο ο φιλικός της εθνική μας ομάδας ποδοσφαίρου με την Κροατία.

Ο Ακης Ζήκος "κόπηκε" από την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα αύριο στο ΟΑΚΑ την Κροατία. Ο μέσος της ΑΕΚ τραυματίστηκε στον αγώνα της ομάδας του με τον ΟΦΗ και μετά από συζήτηση που είχε με τον Ανγκελ Ιορντανέσκου, αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής. Παρόμοιο πρόβλημα υπήρξε και με τον Δημήτρη Μαυρογεννίδη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον αγώνα του Ολυμπιακού στο Ντελε Αλπι με την Γιουβέντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,02, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 481,51, ελβετικό φράγκο προς 205,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,36, τη λίρα Κύπρου προς 565,66 και το ευρώ προς 326,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 5 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 17 και 6 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 9 March 1999 - 8:00:09 UTC