Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ. Στεφανόπουλου με ξένους δημοσιογράφους
  • [02] Τη Δευτέρα αρχίζουν οι εκπτώσεις
  • [03] Κύπρος: Ο ΔΗΣΥ υπέρ Κληρίδη για τις προεδρικές εκλογές
  • [04] Απαγόρευση απόπλου
  • [05] Κατέπεσε αερόπτερο: Δύο τραυματίες

  • [01] Συνάντηση Κ. Στεφανόπουλου με ξένους δημοσιογράφους

    11/01/2003 18:45:44

    Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική προεδρία στην ΕΕ θα είναι επιτυχής, εξέφρασε ο προέδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατά την ανταλλαγή απόψεων, που είχε σε συνάντηση, σήμερα, με μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, διαφόρων χωρών, διαπιστευμένων στις Βρυξέλλες για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Παράλληλα, ο κ. Στεφανόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το καλό επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων κατά την παρούσα περίοδο, ενώ δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην τουρκοκυπριακή πλευρά για τη στασιμότητα που παρατηρείται σε ό,τι αφορά το διακοινοτικό διάλογο.

    Ο κ. Στεφανόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια να αποτραπεί η πολεμική σύρραξη στο Ιράκ, αν και παρατήρησε ότι το πρόβλημα είναι ''πολύ δύσκολο'' να επιλυθεί.

    [02] Τη Δευτέρα αρχίζουν οι εκπτώσεις

    11/01/2003 18:05:52

    Οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας αρχίζουν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα προϊόντα, δηλαδή η τιμή των προίόντων πριν και μετά την έκπτωση.

    Στο διάστημα των εκπτώσεων θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και των νομαρχιών, ενώ θα λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές παραπόνων στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο Ινστιτούτο Καταναλωτών και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

    [03] Κύπρος: Ο ΔΗΣΥ υπέρ Κληρίδη για τις προεδρικές εκλογές

    11/01/2003 16:43:40

    Υστερα από θυελλώδη συζήτηση που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, το Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του νυν προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για τις προεδρικές εκλογές.

    Από τους 277 συνέδρους που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, οι 242, δηλαδή ποσοστό 97,36%, τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη, 21 ψήφισαν εναντίον και 14 τήρησαν αποχή.

    Με την απόφασή του, το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ ενεργοποίησε την τελική παράγραφο προηγούμενης απόφασής του υπέρ της υποψηφιότητας Γιαννάκη Ομήρου, που προνοούσε αναθεώρησή της σε περίπτωση κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος και ότι θα παραμείνει στην προεδρία για 16 μήνες, επικαλούμενος τις αναμενόμενες εξελίξεις και τις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για το εθνικό θέμα τους επόμενους μήνες, αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.

    [Φώτο-375244]

    [04] Απαγόρευση απόπλου

    11/01/2003 14:43:35

    Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύθηκε ο απόπλους όλων των επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με ανακοίνωσή του καλεί τους ερασιτέχνες αλιείς να λάβουν υπόψη τους τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Καλούνται επίσης όσοι θέλουν να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τις τοπικές Λιμενικές Αρχές.

    [05] Κατέπεσε αερόπτερο: Δύο τραυματίες

    11/01/2003 14:42:18

    Ενα αερόπτερο κατέπεσε γύρω στις 12 το μεσημέρι στη θέση Ακραίφνιο της Θήβας, κοντά στην πίστα αγώνων που υπάρχει στην περιοχή. Στο αερόπτερο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αερόπτερο κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, λόγω των ισχυρών ανέμνων που έπνεαν στην περιοχή.

    Σημειώνεται πως το αερόπτερα είναι μικρά ανεμοπλάνα με μικρό κινητήρα για υποτυπώδη προώθηση, ενώ η πτήση τους στηρίζεται στα μεγάλα φτερά που έχουν.

    Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων του υπουργείου Μεταφορών ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια της πτώσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 January 2003 - 21:30:11 UTC