Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεσμεύσεις Παπανδρέου για το 2006
  • [02] Επιδείνωση του καιρού
  • [03] Εκστρατεία ενάντια στην εμπορία ανθρώπων
  • [04] Την Ιταλία επισκέπτεται ο Κάρολος Παπούλιας

  • [01] Δεσμεύσεις Παπανδρέου για το 2006

    "Εγγυόμαστε και δεσμευόμαστε αυτή η χρονιά να είναι χρονιά που θα είμαστε συνεχώς κοντά στον πολίτη, συνεχώς κοντά στα προβλήματά του και δεν θα αφήσουμε να προσπαθήσει η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει απβ τα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός, δίνοντας εμείς μια νέα προοπτική. Και αυτή η προοπτική είναι νικηφόρα. Είναι νικηφόρα πρώτα απβ όλα για την Ελλάδα, θα είναι νικηφόρα και για το ΠΑΣΟΚ".

    Αυτά είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας κατά την κοπή της πίττας του Κινήματος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε πως το 2005 το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ σημαντικά άλματα.

    "Το 2005 ήταν μια χρονιά που όλοι μας, και εγώ προσωπικά, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και όλα τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε πολύ στενή επαφή με τον κόσμο, σε περιοδείες, σε ομιλίες, σε συζητήσεις, να αφουγκραστούμε το μήνυμα της κοινωνίας. Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δύο χρόνια κυβέρνησης Καραμανλή είναι δύο χρόνια ανασφάλειας για τον πολίτη, είναι δύο χρόνια που βλέπουν οι πολίτες το εισόδημά τους να μειώνεται, είναι δύο χρόνια που βλέπουν η ακρίβεια να τρώει το εισόδημά τους, να απειλεί σημαντικές τους κατακτήσεις, να τους δημιουργεί αδιέξοδα", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Και πρόσθεσε ότι "είναι δύο χρόνια που εγκαταλείπεται η περιφέρεια από έργα. Είναι δύο χρόνια που έχουν κρίση σημαντικοί κλάδοι της παραγωγής, όπως ο κατασκευαστικός, ο κλάδος της πληροφορικής, σημαντικοί κλάδοι για το παρόν και για το μέλλον της χώρας μας".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως οι πολίτες "κοιτάνε το ΠΑΣΟΚ με ελπίδα, με νέα ελπίδα για το μέλλον. Για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους" και πρόσθεσε ότι "εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά τους, κοντά σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη που σήμερα βιώνει μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Δεσμευόμαστε στο να ξαναφέρουμε αυτή την ελπίδα, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δυνατότητα συμμετοχής όλων, να χτυπήσουμε την ανεργία, να φέρουμε απασχόληση, να φέρουμε ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα".

    [02] Επιδείνωση του καιρού

    Από τη βόρεια Ελλάδα άρχισε το κύμα κακοκαιρίας και ήδη παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα. Η κίνηση των αυτοκινήτων σε πολλές περιοχές του ορεινού οδικού δικτύου διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιόνια άρχισαν να πέφτουν λίγο πριν το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης από το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα, στην Αττική, ενώ τα αυτοκίνητα από το τελεφερίκ και πάνω χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιόνια αναμένεται να πέσουν απόψε ακόμα και στην Αθήνα.

    Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις βοριάδες και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στα πελάγη, παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    Λόγω των σφοδρών ανέμων, έκλεισε από τις 2 το μεσημέρι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και -αν συνεχισθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες- καμιά πτήση δεν θα γίνει μέχρι αύριο το πρωί

    Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Τετάρτη, θα παραμείνουν όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες.

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν.

    Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών στο Αιγαίο, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - με επείγον σήμα προς όλες τις λιμενικές αρχές - εφιστά την προσοχή τους και ζητεί "να ενημερώνονται πλήρως για τις καιρικές μεταβολές" όλα τα πλοία, που ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες, καθώς και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

    Χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω των χιονοπτώσεων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Μακεδονίας. Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους κατοίκους της, ενώ το θερμόμετρο έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου. Κλειστός, όπως κάθε φορά που σημειώνεται χιονόπτωση, έμεινε από το πρωί ο δρόμος Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη.

    Στο νομό Ημαθίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης μέσω Καστανιάς. Στην Πιερία, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση προς την Ελασσόνα και τα χωριά που βρίσκονται στις πλαγιές του Ολύμπου όπως και στο οδικό δίκτυο της ορεινής Χαλκιδικής.

    Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Εδεσσας-Φλώρινας, στο ύψος του Αγρα, στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βίγλας και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου, σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο των νομών Κοζάνης και Γρεβενών καθώς και στο δρόμο Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου.

    Εξαιτίας του παγετού, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε όσους κατευθύνονται στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας.

    Ανατολική Μακεδονία

    Σφοδροί βόρειοι άνεμοι πνέουν από νωρίς σήμερα το πρωί σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, χωρίς, ωστόσο, να παρατηρηθεί επιδείνωση του καιρού.

    Από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνια της Καβάλας και της Νέας Περάμου προς τον Πρίνο Θάσου, εκτός από το λιμάνι της Κεραμωτής προς το Λιμένα Θάσου όπου τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως μέχρι και δέκα μποφόρ, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης έχει ενημερώσει όλους τους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και κυρίως στο τμήμα που ξεκινάει μετά το κόμβο του Βανιάνο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Ηπειρος

    Εντονες είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και η θερμοκρασία σημείωσε κάθετη πτώση. Στην περιοχή της Κατάρας το θερμόμετρο δείχνει μείον 7 βαθμούς Κελσίου και λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, η Νομαρχία Ιωαννίνων, απαγόρευσε την κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, στους εθνικούς δρόμους Ιωαννίνων - Τρικάλων και Ιωαννίνων - Γρεβενών - Εγνατίας οδού μέσω Μηλιάς. Περιπολικά της Τροχαίας, δεν επιτρέπουν στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων να κινούνται σε αυτούς τους εθνικούς δρόμους, αλλά και σε κάθε αυτοκίνητο που δεν είναι εφοδιασμένο με αλυσίδες.

    Στο μεταξύ λόγω των σφοδρών ανέμων, έκλεισε από τις 2 το μεσημέρι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και δεν εκτελέστηκε η μεσημεριανή πτήση της Aegean Airlines. Αν συνεχισθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, καμιά πτήση δεν θα γίνει μέχρι αύριο το πρωί.

    Απο τη Νομαρχία έχουν αναπτυχθεί δεκάδες μηχανήματα αποχιονισμού στο ορεινό επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς και ειδικά μηχανήματα για τον ποντισμό αλατιού σε σημεία παγετού.

    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας. Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πραγματοποιήθηκε, χθες, σύσκεψη υπό τον υπουργό, Γιώργο Βουλγαράκη και με την συμμετοχή του αρχηγού της Αστυνομίας, Γιώργου Αγγελάκου και του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Χρήστου Σμέτη.

    Ο κ.Βουλγαράκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, είπε πως προτεραιότητα είναι να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και προέτρεψε τους πολίτες να μην μετακινούνται αναίτια. Επισήμανε ότι όσοι πρόκειται να ταξιδεύσουν θα πρέπει απαραιτήτως να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και επαρκή καύσιμα και τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν κυρώσεις. Υπογράμμισε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού του αεροδρομίου Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Επίσης, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας με θέμα την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, μετά τη σύσκεψη, έγινε μια τελική αποτίμηση της ετοιμότητας της κρατικής μηχανής και πρόσθεσε πως έχει οργανωθεί η κρατική μηχανή και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ έχουν δημιουργηθεί σε όλη την έκταση της ΠΑΘΕ έξι Κέντρα Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμου, στην Τρίπολη, την Πάτρα, την Αττική, τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να υποδεχθούν τον κόσμο εάν χρειασθεί, αλλά και οχήματα για τη διευκόλυνσή τους. Επίσης, υπάρχουν και άλλοι υποσταθμοί σε 19 σημεία, όπου βρίσκονται αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και εκχιονιστικά μηχανήματα.

    Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων είναι αρμοδιότητας του νομάρχη, ενώ συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν θα ενσκήψει η κακοκαιρία, ενώ στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αλυσίδες στους χιονισμένους δρόμους.

    [03] Εκστρατεία ενάντια στην εμπορία ανθρώπων

    Μια μεγάλη παγκόσμια εκστρατεία και ένας νέος ηθικός κώδικας δεοντολογίας του επιχειρηματικού κόσμου για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων ξεκινούν με εφαλτήριο την Αθήνα. Το σύνθημα «End Human Trafficking Now» και ο κώδικας «The Athens Principles» θα κάνουν το γύρο του κόσμου, σηματοδοτώντας το πρώτο βασικό βήμα σε έναν δύσκολο αγώνα που φιλοδοξεί να σπάσει την αλυσίδα του κέρδους και να απελευθερώσει τα εκατομμύρια θύματα της δουλεμπορίας.

    Η πρωτοβουλία ανήκει στη "Διεθνή Κίνηση Γυναικών για την Ειρήνη-Suzanne Mubarak" η οποία διοργάνωσε ένα Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα "Η επιχειρηματική Κοινότητα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων". Προσωπικότητες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο για να δηλώσουν με την παρουσία και τις πρωτοβουλίες τους την έναρξη μιας νέας δράσης για την αντιμετώπιση της νέας μορφής δουλείας που αριθμεί δυόμισι εκατομμύρια θύματα ετησίως.

    Προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, όπως η κυρία Σουζάν Μουμπάρακ, πρόεδρος της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, η βασίλισσα Σαμπίκα του Μπαχρέιν, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ κ. Ρόναλντ Νόμπλε, ο μουσικός Ζαν Μισέλ Ζαρ, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες, μαζί με σημαντικά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας "εξέπεμψαν" σήμερα από την Αθήνα ένα μεγάλο μήνυμα: ότι βήμα το βήμα μπορούν και πρέπει, αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα της κερδοσκοπίας, να αποτραπούν.

    Από ελληνικής πλευράς στο εγχείρημα πρωτοστάτησε η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και μέλος του ΔΣ της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη» Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η ίδια χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως γεγονός ιστορικής σημασίας που είναι τιμή για την Ελλάδα, καθώς μέσα από αυτήν θα σταλεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της στράτευσης της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας στον αγώνα υπέρ του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατά των σύγχρονων μορφών δουλείας.

    Ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός απέδωσε, μέσα από τη σύντομη ομιλία της, και η κα Μουμπάρακ, οποία απηύθυνε έκκληση στην επιχειρηματική κοινότητα να βάλει φρένο με κάθε δυνατό τρόπο στο φρικαλέο φαινόμενο, το οποίο όπως είπε δεν είναι μόνο μία ανήθικη υπόθεση, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Στο βρώμικο έγκλημα της δουλεμπορίας κυρίως γυναικών και παιδιών εμπλέκονται 2,4 εκατομμύρια κερδοσκόποι που δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν, διότι είναι πολύ καλά οργανωμένοι, όπως είπε η δρ Αλίγια Χαμάντ, επισημαίνοντας ότι το μέγεθος του προβλήματος επιβάλλει νέες στρατηγικές, αλλά και την ηθική και πνευματική υποχρέωση για την αντιμετώπισή του και την ενημέρωση του κόσμου.

    Η συσπείρωση της επιχειρηματικής κοινότητας στον αγώνα αυτό μπορεί να πετύχει πολλά, εξήγησε ο επιχειρηματίας Ντέιβιντ Άρκλες από τη Βρετανία. Είναι τραγικό, όπως τόνισε ο ίδιος, να υπάρχουν τρία μόνο άτομα στην Ιντερπόλ και ελάχιστοι αστυνομικοί σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα, επισημαίνοντας και την ανάγκη να υπάρξει μία παγκόσμια διακήρυξη για το θέμα της εμπορίας γυναικών.

    Στην ίδια μάχη δήλωσε το "παρών" και ο γνωστός μουσικός Ζαν Μισέλ Ζαρ, εξηγώντας ότι το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο ώστε για την αντιμετώπισή του επιβάλλεται η συστράτευση σε αυτό τον αγώνα όσο περισσότερων γίνεται εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου που έχουν δύναμη να μεταδώσουν το μήνυμα και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ώστε αυτή να είναι σε θέση να πιέσει τις κυβερνήσεις για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων. Στο πλευρό του Ζαρ είναι και ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος ως ένας επίσης σημαντικός αγγελιοφόρος δήλωσε το δικό του "παρών" μέσα από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

    Σημειώνεται ότι τα παράνομα ετήσια κέρδη από την εμπορία ανθρώπων υπολογίζονται σε 32 δισ. δολάρια.

    Ο ηθικός κώδικας των «Αρχών της Αθήνας» πρόκειται να προωθηθεί στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα με πρώτο σταθμό το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός από τις 25 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2006.

    [04] Την Ιταλία επισκέπτεται ο Κάρολος Παπούλιας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου,τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Ν. Τσιαρτσιώνης και τους υφυπουργούς Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκη και Πολιτισμού Π. Τατούλη,πραγματοποιεί από αύριο Τρίτη επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία, ενώ το Σάββατο θα γίνει δεκτός στο Βατικανό από τον Πάπα Βενέδικτο 16ο.

    Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας, ο κ.Παπούλιας θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνουν οι συνομιλίες με τον κ. Κάρλο Αντζέλιο Τσιάμπι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρώμη θα έχει σημαντικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επισκεφθεί τις πόλεις Περούτζια και Βενετία. Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Παπούλιας θα συναντήσει τον πρόεδρο της Γερουσίας Μ. Πέρα και ακολούθως της Βουλής Π. Καζίνι. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο Δημαρχείο της Ρώμης όπου ο δήμαρχος της πόλης Β. Βελτρόνι θα του απονείμει τιμητική διάκριση.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον ιταλό πρωθυπουργό και θα παρακαθίσει σε γεύμα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραθέσει προς τιμήν του, ενώ στη συνέχεια συναντήσει στο ξενοδοχείο τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι, και τον Υπουργό των Εξωτερικών Τζιαν Φράνκο Φίνι. Αργότερα ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο μουσείο του δήμου της Ρώμης την έκθεση "Κυκλάδες - Αριστουργήματα ενός αιγαιακού πολιτισμού". Πρόκειται για μια έκθεση με αντιπροσωπευτικά δείγματα του Πρωτοκυκλαδίτικου πολιτισμού (3200 -2200 πΧ) που προέρχονται από το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

    Την Πέμπτη θα επισκεφτεί τη Περούτζια όπου θα συναντηθεί με μέλη της ελληνικής κοινότητας, ενώ το μεσημέρι σε πανηγυρική τελετή του Πανεπιστημίου της πόλης, που γιορτάζει τα 700 χρόνια από την ίδρυσή του,θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ασίζη για να επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το βράδυ θα αναχωρήσει για την Βενετία.

    Στη Βενετία, την Παρασκευή, θα παραστεί στη δοξολογία που θα γίνει στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα επισκεφθεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών. Το πρωί του Σαββάτου ο κ.Παπούλιας θα επιστρέψει στη Ρώμη και θα μεταβεί στο Βατικανό για τη συνάντησή του με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 January 2006 - 22:53:00 UTC