Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

  • [01] Νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

    Η καλή πορεία της οικονομίας δίνει δυνατότητες αύξησης της απασχόλησης, δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

    Ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε με ικανοποίηση ότι το 40% των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διατηρούνται τουλάχιστον για δύο έως τρία χρόνια μετά τη λήξη των προγραμμάτων αυτών.

    Ο υπουργός Απασχόλησης σημείωσε επίσης ότι αν οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμείνουν στα πλαίσια των προβλέψεων της κυβέρνησης, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί, τότε θα επιτευχθεί ο στόχος για μείωση της ανεργίας στο 8%, μέσα στην τετραετία.

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα στα πλαίσια της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας. Σχετικά με τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα για το ασφαλιστικό των τραπεζών, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι το υπουργείο θα λάβει υπόψη τις νομικές παρατηρήσεις και θα τις ενσωματώσει σε νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα σχετικά με συνταξιούχους της Εμπορικής.

    Ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, αφού δήλωσε ότι η ανεργία μειώθηκε από το 11,3 του Μαρτίου του 2004, στο 9,7 το πρώτο τρίμηνο του 2006, σημείωσε ότι πάνω από 150.000 νέες θέσεις απασχόλησης δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.

    Ο κ. Γιακουμάτος παρουσίασε τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν 23.350 άνεργοι.

    Πιο συγκεκριμένα πρόκειται:

    α. Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών με τίτλο "επιχειρηματική αποκέντρωση" που αφορά 1000 δικαιούχους των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές και επιχορηγούνται με 12.000 ευρώ.

    β. Πρόγραμμα με τίτλο "επιχειρηματικότητα πολυμελών οικογενειών" αφορά 1000 δικαιούχους που έχουν τουλάχιστον τρία τέκνα, εκ των οποίων το ένα ανήλικο και επιχορηγούνται με 12.000 ευρώ.

    γ. Πρόγραμμα με τίτλο "Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες έτους 2006" που αφορά 9.000 ανέργους από όλη την Ελλάδα και επιχορηγούνται με 9.000 ευρώ.

    δ. Τα νέα προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (stage) που αφορούν 12.300 δικαιούχους αλλά και την έναρξη τεσσάρων σχεδίων παρεμβάσεων στους νομούς Έβρου, Αιτωλοακαρνανίας, Κοζάνης και Αχαϊας.

    Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για την ένταξη στα νέα προγράμματα θα αρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα στα κατά τόπους κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ).

    Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης, εξέφρασε αισιοδοξία για καλύτερα αποτελέσματα του Οργανισμού και υπογράμμισε ότι τα νέα προγράμματα χαρακτηρίζονται από την ατομική στόχευση και την ποιοτική οργάνωση.

    Συνάντηση Τσιτουρίδη με προεδρείο της ΓΣΕΕ

    Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πολιτική συνεννόησης με τους κοινωνικούς εταίρους, δήλωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης κατά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, την πρώτη μετά την πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας.

    Ο υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα συνδικάτα ακόμα και όταν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

    Σχετικά με το οξυμένο στη συγκυρία θέμα μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει καλέσει τα δύο μέρη να ξεπεράσουν το πρόβλημα και εκτίμησε ότι έχουν συμφωνήσει σε αρκετά σημεία που επιτρέπουν και στις δύο πλευρές να φθάσουν σε κλαδική σύμβαση.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για διάλογο σε καλό κλίμα και υπογράμμισε με έμφαση ότι η ΓΣΕΕ θεωρεί αναγκαίο να αναληφθεί τώρα πρωτοβουλία για να καμφθεί η σκληρή στάση των τραπεζών και να υπάρξει διαπραγμάτευση με επίσημο τρόπο, με εξουσιοδότηση από κάθε πλευρά, που θα καταλήξει σε κλαδική συλλογική σύμβαση.

    Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για προκλητική στάση των τραπεζιτών που ενώ σημειώνουν υψηλότατες κερδοφορίες δεν τιμούν το θεσμοθετημένο δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    Αλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ομαδοποίηση των επικουρικών ταμείων αλλά και πιο συγκεκριμένα θέματα όπως αυτό της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων. Θα συζητάμε όλα τα ζητήματα, κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος γιατί θεωρούμε το διάλογο αναντικατάστατο στη δημοκρατία αρκεί αυτός να μην είναι προσχηματικός.

    Ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε με έμφαση στην ανεργία των νέων κάνοντας λόγο για το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης και σημείωσε ότι αν χρειαστεί η ηγεσία των συνδικάτων θα κάνει υποχωρήσεις ώστε οι άνεργοι να βρουν δουλειά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 July 2006 - 14:30:15 UTC