Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε το σχέδιο Πόλσον
  • [02] Επίσκεψη Παπαρήγα στις Σέρρες
  • [03] «Κυβέρνηση υπό κατεδάφιση»
  • [04] Κονδύλια για την Περιφέρεια
  • [05] Ντέρμπι κορυφής

  • [01] Εγκρίθηκε το σχέδιο Πόλσον

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τελικά το σχέδιο σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.

    Τη Δευτέρα η Βουλή είχε αιφνιδιάσει απορρίπτοντας το νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών, το οποίο όμως υιοθετήθηκε από την Γερουσία και χθες και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 263 ψήφους υπέρ και 171 κατά.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς χαιρέτισε την ψήφιση του σχεδίου, το οποίο επικύρωσε άμεσα, χαρακτηρίζοντάς το ζωτικής σημασίας "για να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να επιβιώσει από την οικονομική καταιγίδα". Ο Μπούς προειδοποίησε, στην ομιλία του στους κήπους του Λευκού Οίκου, ότι "θα πάρει χρόνο" έως ότου γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα του σχεδίου.

    Ο δημοκρατικός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του σχεδίου και εξέφρασε την ευχή να προστατεύσει η κυβέρνηση τους φορολογουμένους που καλούνται να χρηματοδοτήσουν αυτό το σχέδιο και τους ιδιοκτήτες που απειλούνται με κατάσχεση. "Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι καταλήξαμε τελικά σε μια συμφωνία", δήλωσε ο Ομπάμα στο περιθώριο μιας δημόσιας συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια. Ο Ομπάμα εξέφρασε επίσης την ευχή το σχέδιο να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή για να ανακουφιστούν οι ιδιοκτήτες των οποίων τα σπίτια απειλούνται με κατάσχεση. Ο γερουσιαστής του Ιλινόι παραδέχθηκε εξάλλου πως είχε επιχειρήσει να πείσει πολλούς κοινοβουλευτικούς που αντιδρούσαν στο σχέδιο αυτό.

    Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακέιν συνεχάρη την Βουλή των Αντιπροσώπων για την ψήφο της που επέτρεψε την υιοθέτηση του σχεδίου, αλλά σημείωσε πως το σχέδιο πρέπει "να βοηθήσει τις μεσαίες τάξεις και όχι την Ουόλ Στριτ". Δήλωσε ακόμη πως χαίρεται που διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του για να ασχοληθεί με τη χρηματοπιστωτική κρίση.

    Παρά την ψήφιση του σχεδίου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με πτώση, καθώς υποχώρησε και πάλι μετά την ψήφιση του σχεδίου διάσωσης του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 155,95 μονάδες ή 1,49% και έκλεισε στις 10.326,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 1.947,39 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 29,33 μονάδων ή 1,48%.

    "Eκτακτη σύνοδος στο Παρίσι"

    Eκτακτη σύνοδος πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με αντικείμενο την κρίση.

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντά στη γαλλική πρωτεύουσα τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι και μέλη του G8 ( και συγκεκριμένα της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας ) καθώς, επίσης, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, τον επικεφαλής του Eurogroup -και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου- Ζαν Κλόντ Γιούνκερ αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινή προσέγγιση.

    Η έκτακτη σύνοδος έχει προαναγγελθεί ως προκαταρκτική της επόμενης συνάντησης των ηγετών του G8 με αντικείμενο την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, και ο γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να πείσει τους ομολόγους του ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.

    [02] Επίσκεψη Παπαρήγα στις Σέρρες

    Τις Σέρρες επισκέπτεται σήμερα η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου το απόγευμα θα παρευρεθεί σε εκδήλωση τιμής για τα δολοφονημένα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου του 1941 από το βουλγαρικό στρατό κατοχής, που θα γίνει στο μνημείο της Παλαιοκώμης Σερρών. Στη συνέχεια θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Ροδολίβους.

    "Σημασία έχει τι θα βγάλουν οι εκλογές. Διάφοροι λένε να μην γίνουν πρόωρα εκλογές. Ίσα ίσα, ας γίνουν πρόωρα. Άμα αυτή τη στιγμή οι εκλογές γίνονται ακριβώς επειδή έχει στριμωχθεί το πολιτικό σύστημα, γιατί να μην γίνουν εκλογές και να αξιοποιηθούν από το λαό; Και αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ας γίνουν και δεύτερες εκλογές. Δηλαδή τι να φοβηθούμε, την λαϊκή παρέμβαση; Δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι και τίποτα τραγικό. Πας και ψηφίζεις μία μέρα".

    Τη δήλωση αυτή έκανε η κα Παπαρήγα μιλώντας στην Ικαρία και παράλληλα σημείωσε:

    "Φυσικά τώρα γίνονται διάφορα παιχνίδια. Θέλουν να ξέρουν ποιο θα είναι το πρώτο και ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα. Δεν θα γίνει μεν αυτοδυναμία - έτσι δείχνει - και γι αυτούς έχει σημασία στις επόμενες εκλογές ποιο κόμμα θα βρθει πρώτο. Δηλαδή αν η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι βγαίνει πρώτο κόμμα, έστω και χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα τις έκανε τις εκλογές. Και μετά με τον αέρα του πρώτου κόμματος, θα πιέσει τον κόσμο, θα πει - το έκανε άλλωστε - «Καραμανλής ή χάος», «συσπειρωθείτε και ψηφίστε»".

    Σύμφωνα με την κα Παπαρηγα, "το ίδιο κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, αν έρθει πρώτο κόμμα θα το πει αυτό στη δεύτερη εκλογική μάχη, όπου με μία ψήφο το πρώτο κόμμα παίρνει το πριμ των 50 εδρών".

    Η ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε πως "θα φέρουν τώρα και την ψήφο των μεταναστών. Ούτε ελληνικά δεν μιλάνε. Τρίτη και τέταρτη γενιά και τους δίνει το δικαίωμα να ψηφίζουν. Ψηφίζει ο άλλος από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ που ζει εκεί πενήντα χρόνια και εκατό και θα καθορίζει την ψήφο στην Ελλάδα και τους βουλευτές. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Βεβαίως Έλληνες είναι, εμείς δεν έχουμε εναντίον τους τίποτα.Αλλά μιλάμε τώρα για ανθρώπους, που είναι και ξεκομμένοι από την Ελλάδα.Ο γερμανός μετανάστης είχε επαφή με την Ελλάδα. Για σκέψου να έρθουν, να ψηφίζουν ένα - δύο εκατομμύρια, να κλείσουν οι κάλπες και να περιμένεις να έρθει η ψήφος των μεταναστών".

    "Βλέπετε το πολιτικό σύστημα έχει τις μανούβρες του. Για να δούμε θα το ψηφίσουν; Αυτό για να περάσει θέλει 180 ψήφους. Αλλά θα έχουμε ουσιαστική αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος".

    Και κατέληξε:

    "Ας κάνουν τις εκλογές όποτε να βναι. Εμείς τουλάχιστον λέμε καλοδεχούμενες, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη δράση για τα λαϊκά προβλήματα στο όνομα ας πούμε ότι πάμε για εκλογές".

    Ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού

    Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    "Οι παράγοντες που οδηγούν τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ σε ύφεση και σε κρίση ενυπάρχουν και στην χώρα μας. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, ενισχύουν την αναρχία και τη σαπίλα του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου που όλο και πιο δύσκολα μπορεί πια να αναπαραχθεί.

    Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Καμία αξία δεν έχει το ταμείο συνοχής. Χωρίς να χρονοτριβούν πρέπει να εγκαταλείψουν οριστικά τα κόμματα του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου» και αποφασιστικά να οργανώσουν την αντιμονοπωλιακή τους συμμαχία και πάλη με ισχυρό ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούν να υψώσουν ισχυρά εμπόδια για να προστατευθούν από την αντιλαϊκή πολιτική που θα ενταθεί σε βάρος τους, είτε στο όνομα της θωράκισης της χώρας από την κρίση, είτε για να βγει η χώρα από την κρίση.

    Η αποδοκιμασία και το αντιπάλεμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στην Παιδεία, όπου υλοποιούνται βασικές επιλογές της ΕΕ στην κατεύθυνση αναπροσαρμογής της εκπαίδευσης υπέρ των κεφαλαιοκρατών, δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο των φοιτητών και σπουδαστών άλλα και όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] «Κυβέρνηση υπό κατεδάφιση»

    Για «κυβέρνηση υπό κατεδάφιση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση, στο Κορωπί, και ασκώντας έντονη κριτική κυρίως στην οικονομική πολιτική.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μια κυβέρνηση υπό κατεδάφιση, μια κυβέρνηση που θυμίζει μάντρες παλιών υλικών, που βουλιάζει μέσα στα σκάνδαλα, στην ανυποληψία, στην ωμή ιδιοτέλεια. Πότε με τους κουμπάρους και τα δομημένα κή ομόλογα, πότε με την Siemens, και πότε με την Μονή Βατοπεδίου. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία επιλογή, πλέον. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παριστάνει ότι κυβερνά, ότι διατηρεί τον έλεγχο».

    Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Καραμανλής διακήρυξε την προσήλωσή του στις μεταρρυθμίσεις, διερωτήθηκε ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις στην οποίες είναι προσηλωμένος ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας ειρωνικά την «παραχώρηση του ΟΤΕ στην Deutse Telecom, έναντι τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ», «τη μετατροπή της ανώτατης παιδείας σε εμπόριο πτυχίων, μέσω των απίθανων καφενείων, που αυτοαποκαλούνται κολέγια», τη «βύθιση της Ολυμπιακής, ώστε να ανοίξει χώρος στην αγορά για τους ιδιώτες», την «κατάρρευση της ΔΕΗ», τη «λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης» κ.α.

    «Αυτά δεν είναι μεταρρυθμίσεις», ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και υποστήριξε «οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Κρέμονται από μια κλωστή. Και προσπαθούν να τελειώσουν όπως όπως τη δουλειά που έχουν αναλάβει, δηλαδή το ξήλωμα του δημόσιου χώρου, της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων».

    Αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο του χρηματιστηρίου εξαιτίας της πολιτικής των δικών του κυβερνήσεων, ενώ επέκρινε την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στους τομείς της παιδείας και των εργασιακών σχέσεων.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι «πολλοί απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο δρόμο μαζί με τις δυνάμεις της Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι «με αυτούς ήδη έχουμε επιτύχει πολύ σοβαρές προγραμματικές συγκλίσεις, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να πατάει σε όσες περισσότερες βάρκες μπορεί. Είναι δικαίωμά της. Αλλά δεν αφορά κανέναν άλλον».

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη «μέσα από το σημερινό δικομματικό σκηνικό, που κλονίζεται, που καταρρέει, να αναδειχτεί ένας νέος συσχετισμός δυνάμεων» και κατέληξε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν έρθει, θα είναι μια αναμέτρηση ελπίδας για μια μεγάλη αλλαγή για μια μεγάλη ανατροπή στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

    Δηλώσεις Αλ. Αλαβάνου

    «Φοβόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τον αιώνα και τη στιγμή, στην οποία ζει. Διότι τα μέτρα, τα οποία ακούγονται από τη μεριά της, δεν έχουν καμία σχέση με τη σοβαρότητα τόσο της παγκόσμιας όσο και της κατάστασης της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης ΟΚΑΝΑ.

    Ο κ.Αλαβάνος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την κυβέρνηση:

    «Πρώτον, άμεση στήριξη της αγοραστικής δύναμης, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, με διορθωτικό ποσό.

    »Δεύτερον, προστασία των καταθετών για ένα ανώτατο όριο καταθέσεων πολλαπλάσιο από τις 20.000, που έχει αποφασιστεί για σήμερα.

    »Τρίτον, ουσιαστικά μέτρα για τους δανειολήπτες, που σημαίνει μείωση της δόσης, σημαίνει επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου, σημαίνει επιδότηση του επιτοκίου».

    Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο ΟΚΑΝΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, των οποίων το αντικείμενο είναι παιδιά, νέοι άνθρωποι 14 - 15 - 16 - 17 χρονών, έχουν να πληρωθούν εδώ και επτά μήνες» με αποτέλεσμα, όπως είπε ο κ.Αλαβάνος, πολλά από τα Κέντρα αυτά να υπολειτουργούν και να κλείνουν, ενώ «το θέμα των ναρκωτικών έχει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα σε πολύ νέους ανθρώπους».

    Ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού

    Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, σε ανακοίνωση του, αναφέρει τα εξής :

    "Το σίριαλ των εσωκομματικών εμφανίσεων του κ.Καραμανλή συνεχίστηκε σήμερα με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

    Οι υψηλοί τόνοι της φωνής και οι αοριστολογίες δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο του κ.Καραμανλή απέναντι στο ριζοσπαστικό νεολαιίστικο κίνημα που ζητά ουσιαστικές λύσεις για τη ζωή των νέων και διεκδικεί έναν άλλο κόσμο.

    Οι νέες και οι νέοι γνωρίζουν ότι η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, η ανασφάλιστη εργασία και η ανεργία, η καταστροφή του περιβάλλοντος έχουν πατέρα τον νεοφιλελευθερισμό, τον οποίο ο κ.Καραμανλής υπηρετεί πιστά

    Το μήνυμα των νέων ανθρώπων είναι σαφές: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη. Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός" , καταλήγει η ανακοίνωση.

    [04] Κονδύλια για την Περιφέρεια

    "H επόμενη αναμέτρηση για τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α' και Β΄ βαθμού το 2010, θα γίνει με τη διοικητική Μεταρρύθμιση, υπό τον όρο και την προϋπόθεση ότι θα έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι και υποδομές", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 24ης Συνόδου των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών που πραγματοποιείται στον Πόρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή το υπουργείο αναμένει το ειδικό για τον Καποδίστρια συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου), θα ακούσει τις προτάσεις των αιρετών και στη συνέχεια θα προχωρήσει. Διαβεβαίωσε όμως τους εκπροσώπους του πρώτου και δεύτερου βαθμού ότι "καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να γίνει εάν πρώτα δεν λυθούν τα οικονομικά προβλήματα".

    Αναφερόμενος στο εγχείρημα του πρώτου Καποδίστρια είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα λάθη και οι παραλείψεις του παρελθόντος, τότε δηλαδή, που οι αυτοδιοικητικοί ανέμεναν να λάβουν τουλάχιστον 3 δις δρχ. και έλαβαν μόνο 1,7 δις. Αναφορικά με τις εθελούσιες συνενώσεις των δήμων, στο πλαίσιο πάντα της διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αιρετοί δεν αξιοποίησαν το διάστημα που μεσολάβησε από την ψήφιση του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (όπου ρυθμίζονται θέματα συνενώσεων) μέχρι και σήμερα.

    Για το μείζον θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε αισιόδοξος για την εφαρμογή των περιφερειακών Σχεδιασμών αλλά υποστήριξε ότι θα πρέπει οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, ιδιαίτερα εάν αυτά έχουν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Συνοχής."Είναι λάθος να απορρίπτεται από την τοπική αυτοδιοίκηση η προοπτική της λύσης ενός προβλήματος που είχε εξελιχθεί σε πραγματικό άγος για τις τοπικές κοινωνίες", είπε κατηγορηματικά ο υπουργός και δήλωσε ότι "φαινόμενα σαν εκείνα της Κέρκυρας δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον".

    Τέλος, αναφερόμενος στη νέα διαχειριστική περίοδο του Δ' ΚΠΣ επανέλαβε ότι θα αυξηθούν (αγγίζοντας το 80%) τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν στην Περιφέρεια ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2004 ο μέσος όρος απορροφητικότητας των "Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων" άγγιζε το 14,4% και σήμερα έχει ήδη ξεπεράσει το 80%. Μιλώντας μάλιστα για το Πρόγραμμα της Αττικής είπε ότι το 2004 η περιφέρεια της είχε απορροφήσει μόλις το 15,4% και σήμερα έχει υπερβεί το 90%, έχοντας εντάξει 1.166 έργα.

    [05] Ντέρμπι κορυφής

    Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Και οι δύο ομάδες στοχεύουν στη κατάκτηση του τίτλου και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα (με εξαίρεση τον τραυματία Στολτίδη στο στρατόπεδο των πρωταθλητών) και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

    Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται στο Ολυμπιακό στάδιο τον Λεβαδειακό και θέλει τη νίκη και μια καλή εμφάνιση, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στην Κύπρο από την Ανόρθωση για το τσάμπιονς λιγκ. Δύσκολη αποστολή θα έχει από τη πλευρά του ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να αποδείξει τη φετινή δυναμική του και μέσα στην έδρα του Εργοτέλη, ενώ σημαντικό είναι και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και του Ηρακλή. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης ημέρας:Σάββατο

    (Αλκαζάρ) Λάρισα-ΟΦΗ 16:45 Alpha

    (Βικελίδης) Άρης-Ηρακλής 19:00 ΝΕΤ

    (Παγκρήτιο) Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 19:00 Nova

    Κυριακή

    (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης-Ξάνθη 17:00

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 18:30 ΝΕΤ

    (Φυλή) Θρασύβουλος-Πανσερραϊκός 19:00 Nova

    (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-ΑΕΚ 21:15 ΝΕΤ

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Πανιώνιος 21:15 Nova

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. Β.

    1. Ολυμπιακός 4 3-1-0 2-0-0 1-1-0 8-2 10

    . ΠΑΟΚ 4 3-1-0 1-1-0 2-0-0 5-1 10

    3. Ξάνθη 4 3-0-1 1-0-1 2-0-0 3-1 9

    4. ΑΕΚ 4 2-2-0 2-0-0 0-2-0 6-4 8

    5. Εργοτέλης 3 2-1-0 1-1-0 1-0-0 6-2 7

    . Λάρισα 4 2-1-1 1-0-1 1-1-0 6-2 7

    . Λεβαδειακός 4 2-1-1 2-0-0 0-1-1 3-3 7

    8. Παναθηναϊκός 3 2-0-1 1-0-0 1-0-1 6-3 6

    9. Πανιώνιος 4 1-2-1 0-2-1 1-0-0 4-4 5

    10. Αστέρας Τρίπολης 4 1-1-2 0-1-0 1-0-2 3-4 4

    11. Αρης 4 1-0-3 1-0-1 0-0-2 3-6 3

    . Πανσερραϊκός 4 1-0-3 0-0-2 1-0-1 4-9 3

    . ΟΦΗ 4 0-3-1 0-1-1 0-2-0 2-4 3

    14. Ηρακλής 4 0-2-2 0-2-1 0-0-1 2-4 2

    15. Πανθρακικός 4 0-1-3 0-0-2 0-1-1 1-6 1

    16. Θρασύβουλος 4 0-0-4 0-0-1 0-0-3 0-7 0


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 October 2008 - 14:30:38 UTC