Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εγγύηση των αποθεματικών»
  • [02] Νέα πρόταση Νίμιτς

  • [01] «Εγγύηση των αποθεματικών»

    Ενδιαφέρουσες χαρακτήρισε τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης κάνοντας λόγο για βούληση όλων των πολιτικών δυνάμεων να θωρακίσουν το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού μετέφερε στην κ. Πετραλιά τρεις προτάσεις του κόμματός του σχετικά με τα οικονομικά των ταμείων. Ζήτησε να επιστραφούν τα δομημένα ομόλογα στις τράπεζες και να αποδοθεί το σύνολο του αντίστοιχου κεφαλαίου ( κατ΄εκτίμηση περίπου 700 εκατ. ευρώ) στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Ζήτησε επίσης να αντικατασταθούν τα παλαιά ομόλογα του δημοσίου που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των ταμείων με νέα ομόλογα συνταξιοδοτικού σκοπού και κυρίως να εγγυηθεί το κράτος τα αποθεματικά των ταμείων στο ύψος που αυτά βρίσκονταν το 2006 πριν δηλαδή το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης (επίσης κατ΄εκτίμηση το 2006 το σύνολο των αποθεματικών βρίσκονταν περίπου στα 29,2 δισεκ. ευρώ ενώ σήμερα έχουν μειωθεί στα 25).

    Η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι οι ασφαλισμένοι και η περιουσία των ταμείων έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και υπογράμμισε ότι τα χαρτοφυλάκια των ταμείων δεν περιλαμβάνουν "τοξικά" ομόλογα.

    Η υπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε επίσης σε νέα υπουργική απόφαση που θα προβλέπει την επενδυτική πολιτική που θα ακολουθούν τα ταμεία, με στόχο, όπως είπε, τη θωράκιση του συστήματος με μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοπιστία.

    [02] Νέα πρόταση Νίμιτς

    Πακέτο ιδεών για τη λύση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπέβαλε σε Αθήνα και Σκόπια ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Έλληνα πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και τους διαπραγματευτές της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και Μάρτιν Πρότογκερ, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

    Μετά τη συνάντηση,ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι "δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα", σημειώνοντας ότι "δεν είναι το τέλος του δρόμου".

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ υποστήριξε ότι, όπως πιστεύει, η πρότασή του αποτελεί "δίκαιη βάση" για λύση, σημειώνοντας ότι δεν τον απασχολούν τα εσωτερικά ζητήματα στις δυο χώρες.

    Ο κ.Νίμιτς ανέφερε επίσης ότι θα περιμένει τις απαντήσεις των δυο πλευρών σε δυο εως τρεις εβδομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2008 - 16:30:32 UTC