Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομική κρίση
  • [02] "Χρειάζεται ψυχραιμία και υπευθυνότητα"

  • [01] Κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομική κρίση

    Σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι για να "καθοριστεί το κοινό σχέδιο δράσης της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης", ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

    Εκτός από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, στη σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    "Αυτή η σύνοδος θα έχει ως αντικείμενο να καθορίσει ένα σχέδιο κοινής δράσης των κρατών της ευρωζώνης και της EKT για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η Ομάδα των Επτά πλουσιότερων κρατών εξέδωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Ουάσινγκτον ένα σχέδιο δράσης πέντε σημείων για την αντιμετώπιση της κρίσης, στο οποίο τα μέλη της δεσμεύτηκαν να αποτρέψουν την πτώχευση μεγάλων τραπεζών, κάτι που θα επέφερε επιπτώσεις στο σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    "Η G7 συμφώνησε ότι η παρούσα κατάσταση απαιτεί επείγουσα και έκτακτη δράση", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για λογαριασμό της G7 από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

    Η G7 δεσμεύτηκε να διοχετεύσει χρήματα στις τράπεζες, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτοδύναμα.

    Τα κράτη μέλη της G7 συμφώνησαν να λάβουν "όλα τα αναγκαία μέτρα για να απελευθερωθεί η αγορά των ενυπόθηκων δανείων και οι χρηματαγορές, προκειμένου οι τράπεζες να έχουν μεγάλη πρόσβαση σε ρευστότητα και κεφάλαια.

    Οι επτά χώρες δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν ότι "οι τράπεζες μας θα μπορούν να σηκώνουν κεφάλαια από το δημόσιο ή και τον ιδιωτικό τομέα, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο, για να συνεχίσουν το δανεισμό σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις".

    Οι Επτά θα ενεργήσουν έτσι ώστε τα αντίστοιχα εθνικά προγράμματά τους να εγγυώνται τις τραπεζικές καταθέσεις, ώστε οι μικροκαταθέτες να συνεχίσουν να έχουν εμπιστοσύνη για την ασφάλεια στις καταθέσεις τους.

    Οι ενέργειες αυτές πρέπει να δρομολογηθούν με τρόπο ώστε να προστατεύεται ο φορολογούμενος πολίτης και να μην υπάρχουν εν δυνάμει επιζήμιες συνέπειες σε άλλες χώρες.

    Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών της G7 είχε ως στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία ώστε οι επτά πλουσιότερες χώρες να παρουσιάσουν κοινό μέτωπο απέναντι στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

    Σε νευρική κρίση οι χρηματαγορές

    Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο. Απώλειες που ξεπερνούν το 7% καταγράφηκαν στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τις κυβερνήσεις για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν θα μπορέσουν να ανασχέσουν την παγκόσμια ύφεση.

    Η πτώση στο Χρηματιστήριο του Παρισιού συνεχίστηκε, με τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 7,73 %.

    Παράλληλα, και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου βυθίστηκε εκ νέου με τον δείκτη Ftse 100 να υποχωρεί κατά 8,85 %.Ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε με πτώση 7,01 %.

    Στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης ο βασικός δείκτης Ibex-35 σημείωσε πτώση 9,14%, και έκλεισε στις 8.997,70 μονάδες.

    Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ο βασικός δείκτης SP/Mib σημείωσε πτώση 7,14%, και έκλεισε στις 20.309 μονάδες.

    Στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ ο βασικός του δείκτης ΑΕΧ σημείωσε πτώση 8,48% και έκλεισε στις 258,05 μονάδες.

    Το χρηματιστήριο της Ελβετίας σημείωσε πτώση 7,79%, και έκλεισε στις 5.347,22 μονάδες.

    Στο χρηματιστήριο της Βιέννης ο βασικός δείκτης ΑΤΧ σημείωσε πτώση 7,37%, και έκλεισε στις 2.002,05 μονάδες.

    Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση του με σημαντική πτώση του βασικού του δείκτη IMKB κατά 7,72%, και απώλεια 2.382,78 μονάδων, στις 28.495, 93 μονάδες, επηρεαζόμενο από την πτώση των μεγάλων χρηματιστηρίων του κόσμου.

    Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών εν μέσω καθίζησης των δεικτών στις διεθνείς αγορές. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.372,09 μονάδες παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 5,23%. Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων με άμεση ισχύ. Η απαγόρευση ισχύει από χθες μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

    Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε ύστερα από μια συνεδρίαση στην οποία επικράτησε η μεγάλη νευρικότητα των επενδυτών, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,31% και τον δείκτη Nasdaq να ενισχύεται ελαφρά κατά 0,27%.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 112,55 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 8.466,64 μονάδες μειωμένος κατά -1,31%. Αντίθετα ο δείκτης Nasdaq κέρδισε 4,39 μονάδες για να κλείσει στις 1.649,51 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,27% .

    Νέα καθίζηση υπέστησαν τα χρηματιστήρια της Ασίας. Το χρημαστιστήριο του Τόκιο υποχώρησε κατά 9,62% με τον δείκτη Nikkei να φτάνει στις 8.276,43 μονάδες.

    Εφιαλτική είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες 7,19%. Πτώση μεγαλύτερη από 3% σημείωσε το βασικό χρηματιστήριο της Κίνας, στη Σανγκάη, τερματίζοντας τη χειρότερη εβδομάδα της ιστορίας του με συνολική πτώση 12%, παρά τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να σταθεροποιήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές. "Είμαστε σε κατάσταση πανικού" τόνισε ο αναλυτής της Σάμσουνγκ Σεκιούριτις, Χιουν Σεόκ. "Μετά τα τεράστια προβλήματα της Τζένεραλ Μότορς, οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία αυξάνονται και δεν υπάρχει κανένα σημάδι βελτίωσης της πιστωτικής κατάστασης" πρόσθεσε.

    Μπους: Αντιμετώπιση της κρίσης

    Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί επιθετικά για να αντιμετωπίσει τη χρηματοπιστωτική κρίση, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, παραδεχόμενος ότι η νευρικότητα τρέφει τον εαυτό της, γεγονός που οδηγεί στην κατακόρυφη πτώση των μετοχών.

    "Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενεργεί. Θα συνεχίσουμε να δρούμε για να επιλύσουμε την κρίση και να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα στις αγορές μας", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας από τον Κήπο των Ρόδων, στο Λευκό Οίκο. "Μπορούμε να επιλύσουμε την κρίση και θα το πράξουμε", πρόσθεσε.

    Ο Μπους τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα ενεργήσει τάχιστα για να εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα. Υπογράμμισε εξάλλου ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντείνει τις προσπάθειές της για να καταπολεμήσει τη χειραγώγηση του χρηματιστηρίου.

    Γκρίνσπαν: Σημείο καμπής

    Σημείο καμπής στην παρούσα χρηματοπιστωτική κρίση και ανάκαμψη της ταραγμένης αμερικανικής αγοράς ακινήτων βλέπει ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Άλαν Γκρίνσπαν.

    Συγκεκριμένα, ο πρώην αμερικανός αξιωματούχος, σε άρθρο του στη βρετανική οικονομική έκδοση "Emerging Markets" σημειώνει ότι βλέπει το "επακόλουθο ξεπάγωμα" των παγωμένων χρηματοπιστωτικών αγορών του κόσμου και ότι "πιο πειστικές ενδείξεις της, αυτή τη στιγμή εν αναμονή, σταθερότητας των τιμών στο στεγαστικό τομέα είναι πιθανό να γίνουν ορατές το πρώτο μισό του 2009".

    Στάϊνμπρουκ: Κανόνες παγκόσμιας ισχύος

    Ο γερμανός υπουργός των Οικονομικών Πέερ Στάϊνμπρουκ τόνισε με δηλώσεις του,στην Ουάσινγκτον, ότι "πρέπει να σταματήσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις κατά περίπτωση" αντιμετωπίζοντας και διαχειριζόμενοι τη διεθνή οικονομική κρίση. "Για τις διεθνείς αγορές, έχουμε ανάγκη κανόνων παγκόσμιας ισχύος", υπογράμμισε. "Πρέπει πάση θυσία ο πιστωτικός τομέας να σταθεροποιηθεί στο σύνολό του", υπογράμμισε επίσης.

    "Βρισκόμαστε στη φάση όπου η περιδίνηση των δεικτών των διεθνών χρηματιστηρίων αύξησε την ταχύτητά της", επισήμανε ο αξιωματούχος. "Αποδείχθηκε, ότι αυτή ειδικά η κρίση ήταν μία συστημική κρίση" αποφάνθηκε εξάλλου.

    Στη συνέχεια, εξήρε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην κρίσιμη αυτήν συγκυρία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Στους Γερμανούς, τμήμα των μέτρων που λαμβάνονται τώρα για να τιθασευτεί η βαθύτατη κρίση "προκαλούν πολύ μεγάλη έκπληξη", δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι δείκτες όσων χρηματιστηρίων λειτουργούσαν κατακρημνίζονταν.

    -Στο μεταξύ η "Ντι Βελτ" έγραψε σήμερα ότι στην κυβέρνηση κερδίζει έδαφος ένα σχέδιο διάσωσης τραπεζών με ομοιότητες με το βρετανικό. Προέχει να "διασωθούν οι διατραπεζικές πιστώσεις", αναφέρεται στο δημοσίευμα αυτό. Προς το παρόν η κυβέρνηση στο Βερολίνο συμμετέχει μόνον στο σχέδιο διάσωσης της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας αλλά πρώτης για την αγορά (και δημόσιων) ακινήτων, της Hypo Real Estate, της HRE.

    Κάτω από τα 80 δολάρια το αργό και το μπρεντ

    Συνεχίζεται η κάθετη πτώση που παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές σήμερα, δεχόμενη πιέσεις από τις εκτιμήσεις ότι η παγκόσμια ζήτηση θα περιοριστεί αν η χρηματοπιστωτική κρίση σπρώξει την παγκόσμια οικονομία σε κατάσταση ύφεσης.

    Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίαζε το απόγευμα της Παρασκευής πτώση 6,74 δολαρίων και εμπορευόταν στα 79,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε υποχωρήσει μέχρι και στα 78,61 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2007.

    Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ υποχωρούσε κατά 6,17 δολάρια και είχε διαμορφωθεί στα 76,49 δολάρια το βαρέλι, κάτω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο.

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) μείωσε την πρόβλεψη του σχετικά με την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2008 στο 0,5% - τη χαμηλότερη, με όρους ποσοστού, από το 1993. Εξάλλου, τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ θα έχουν μια έκτακτη σύνοδο στις 18 Νοεμβρίου στη Βιέννη προκειμένου να εξετάσουν τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά πετρελαίου.

    Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχουν σημειώσει σημαντική πτώση, περίπου 45%, από την τιμή-ρεκόρ των 147,27 δολαρίων που είχε σημειωθεί την 11η Ιουλίου

    Στην Ουάσιγκτον ο Γ.Αλογοσκούφης

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετέβη στην Ουάσιγκτον, επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Στις εργασίες της συνόδου θα συμμετάσχουν επίσης ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ενώ θα τις παρακολουθήσουν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τραπεζίτες από την Ελλάδα.

    Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομίας θα συναντηθεί με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς και με ανώτατα στελέχη διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων.

    Σήμερα και αύριο ο κ. Αλογοσκούφης θα παρακολουθήσει εργασίες του ΔΝΤ και την Δευτέρα θα συμμετάσχει στη σύνοδο της ολομέλειας όπου και θα μιλήσει. Τέλος, θα παραβρεθεί σε δεξίωση που θα παραθέσει ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλέξανδρος Μαλλιάς προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας.

    [02] "Χρειάζεται ψυχραιμία και υπευθυνότητα"

    Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Παρίσι προκειμένου να λάβει μέρος στην έκτακτη σύνοδο των 15 χωρών-μελών του Eurogroup.

    Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και οι τρόποι αντιμετώπισής της, καθώς και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ήταν τα δυο κυρίαρχα αντικείμενα των συνομιλιών που είχε ο κ.Κώστας Καραμανλής με τον ομόλογό του της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι, στη Βαλέτα.

    Από τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών διαφάνηκε η ανησυχία τους για την συνέχεια, σε επίπεδο επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, καθώς και η κοινή διαπίστωση για την ανάγκη ριζικής αντιμετώπισής της με κάθε τρόπο, από κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει στην εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών.

    Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εγγυάται το σύνολο των καταθέσεων και τόνισε με έμφαση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των επιπτώσεων της κρίσης στα νοικοκυριά.

    Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε επίσης ότι χρειάζεται θάρρος και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης προκειμένου να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη και την θωράκιση της οικονομίας και για την στήριξη των οικογενειακών εισοδημάτων.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο ύφεσης εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι ο αντίκτυπος της κρίσης βρίσκεται προ των πυλών, επισημαίνοντας ότι η κρίση συνέπεσε με την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών.

    Σημείωσε, επίσης, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί, ενώ έχουν αυξηθεί και οι δείκτες της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι απαιτείται μια συντονισμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι κυβερνήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε την κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά μισή μονάδα τα επιτόκια και έδωσε έμφαση στην ανάγκη ψύχραιμης αντιμετώπισης των προβλημάτων, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι να μην χάσουν οι ευρωπαίοι πολίτες την εμπιστοσύνη τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Ο Κ. Καραμανλής επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη λήψης όλων των δράσεων που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, ενώ τόνισε ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ασφαλές.

    «Υπάρχει αλληλεξάρτηση των οικονομιών, αλλά δεν έχουμε τους κλυδωνισμούς που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες να μη δημοφιλείς αποφάσεις, «προκειμένου να διατηρήσουμε ισχυρή την οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της».

    Συμφώνησε ότι χρειάζεται μια συντονισμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, όπως είπε, από εκεί και πέρα κάθε χώρα πρέπει να έχει την δική της πολιτική.

    Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισής της ήταν το δεύτερο ιεραρχικά ζήτημα που ετέθη στο τραπέζι των συνομιλιών.

    Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε την υποστήριξή του στο Σύμφωνο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το οποίο χαρακτήρισε πρώτο βήμα αλλά όχι τελευταίο, αφού πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα και τόνισε την ανάγκη κοινής και συντεταγμένης αντιμετώπισης των προβλημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Έκανε λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών συνόρων, μέσω των οποίων εισέρχονται οι λαθρομετανάστες, αφού, όπως είπε, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης επηρεάζει όλη την Ευρώπη.

    Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για την δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής που θα προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ.

    Στο τραπέζι των συνομιλιών ετέθησαν και ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, καθώς και σε κοινές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

    Ο Κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον ομόλογό του της Μάλτας για τις ελληνικές θέσεις στο Κυπριακό και στο θέμα της ΠΓΔΜ, ενώ συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μάλτας Έντουαρντ Φένεκ-Αντάμι, ο οποίος στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού.

    Εξάλλου ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε την παλιά πόλη Mdina και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός της Μάλτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 October 2008 - 4:30:29 UTC