Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες και τομές"

  • [01] "Χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες και τομές"

    Την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης και προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς στην Αθήνα, αλλά και για τη μεταξύ τους συνάντηση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

    "Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκεται εδώ μετά από το σχηματισμό της κυβέρνησης της Σερβίας, κάτι για το οποίο συμβάλαμε κι εμείς από την πλευρά μας και εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς" είπε ο κ. Παπανδρέου με δηλώσεις του από το Μουσείο Μπενάκη, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "καθαρή" την κατεύθυνση της σερβικής κυβέρνησης, μιας "κυβέρνησης συμμαχιών", που όπως υπογράμμισε, έχει κατεύθυνση ευρωπαϊκή, δημοκρατική αλλά και σοσιαλδημοκρατική.

    Αφού προέβλεψε ότι η σερβική κυβέρνηση θα έχει "σημαντικές επιτυχίες" στην προσπάθεια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι την προσπάθεια αυτή πάντα το ΠΑΣΟΚ την υποστηρίζει σθεναρά, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι θα είναι για το καλό όχι μόνο της Σερβίας αλλά και της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής.

    Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα θέματα των Βαλκανίων καθώς και για τη διεθνή οικονομική κρίση, "όπου χρειάζονται συντονισμένες και ουσιαστικές ενέργειες και τομές" όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Τέλος, συζητήθηκε και η ενταξιακή πορεία του σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Αφού χαρακτήρισε τη διαδικασία ένταξης ως "θετική", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως στο μέλλον προσβλέπει να μπορέσει να καλωσορίσει τον Σέρβο αντιπρόεδρο και ως μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

    "Επικοινωνιακό χειρισμό της οικονομικής κρίσης", χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο Κ.Καραμανλής είναι ο μοναδικός ηγέτης της ΕΕ που επισκέφθηκε τον κ.Τρισέ και το γεγονός ότι είναι ο μόνος που ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ για το πακέτο μέτρων στήριξης του τραπεζικού συστήματος "κάτι λέει".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας αποστροφή των δηλώσεων του πρωθυπουργού για βοήθεια ώστε να μην πληγούν τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση "οφείλει να "ξαναδεί" το πακέτο των 28 δισ. ευρώ για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος και να το συνδέσει με την πραγματική οικονομία, να αποσύρει τα τελευταία φορολογικά μέτρα, να φέρει ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού και να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, για το επίδομα θέρμανσης και την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες".

    Επίσης ο κ.Παπακωνσταντίνου εγκάλεσε την κυβέρνηση για την μη ενεργοποίηση του Ταμείου κατά της Φτώχειας, καθώς για αυτό "δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 October 2008 - 14:30:20 UTC