Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών"
  • [02] "Στήριξη της πραγματικής οικονομίας"
  • [03] Νευρικότητα στη Νέα Υόρκη
  • [04] "Παραπλανητικές αποφάσεις"
  • [05] "Για τον κόσμο η κρίση είναι διαρκής"

  • [01] "Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών"

    Η αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και η σημερινή κατάσταση της οικονομίας τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα, ήταν τα βασικά θέματα των συζητήσεων, που είχε στη Φραγκφούρτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, αλλά και με τον αντιπρόεδρό της, Λουκά Παπαδήμο.

    Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία είναι πρωτοφανείς για τη μεταπολεμική περίοδο και πρόσθεσε ότι η σύμπτωση μιας μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, που ξεκίνησε από τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ με τη μεγάλη άνοδο του παγκόσμιου πληθωρισμού, προκαλεί ιδιαίτερα επικίνδυνο μείγμα για τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης, ότι «οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης μεταφέρθηκαν και στην Ευρώπη μέσα από τις σχέσεις αλληλεξάρτησης, που υπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία και αποτέλεσμα των οποίων είναι τα προβλήματα ρευστότητας που εμφανίζονται τόσο στην ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά, όσο και στη λειτουργία των ευρωπαϊκών τραπεζών».

    Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε, ωστόσο, την ικανοποίησή του για το συντονισμένο και αποφασιστικό τρόπο με τον οποίο έδρασε τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της ΕΕ.

    «Υιοθετήσαμε ένα ευρύ σχέδιο, που περιλαμβάνει μια σειρά μέτρα, στόχος των οποίων είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επενδυτών στο τραπεζικό σύστημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο αυτό εγγυάται τη ρευστότητα των τραπεζών, ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το ρόλο τους. «Τα μέτρα αυτά είχαν ήδη αποτελέσματα, καθώς τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά άρχισαν ήδη να υποχωρούν», σημείωσε.

    Σε ό,τι αφορά το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ.Καραμανλής το χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Ζαν Κλοντ Τρισέ, προσέφερε σημαντική ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα».

    «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα απέδειξε ότι έχει πλήρη συναίσθηση του ευρύτερού της ρόλου για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός και διατύπωσε την πεποίθησή του ότι η τράπεζα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσει να συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της Ευρώπης και των πολιτών της.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη, ότι ενημέρωσε το Ζαν Κλοντ Τρισέ για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα για τη νομοθετική ρύθμιση περί του ελαχίστου εγγυημένου των καταθέσεων, αλλά και για την πολιτική δέσμευση για πλήρη εγγύηση του ποσού, που έχει στην τράπεζα ο κάθε Έλληνας καταθέτης.

    Τον ενημέρωσε και για το πρόγραμμα θωράκισης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος το οποίο, όπως τόνισε, παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τον μεσοπρόθεσμο δανεισμό των πιστωτικών ιδρυμάτων. Υπογράμμισε, ωστόσο, τους αυστηρούς όρους και το διαρκή έλεγχο του κράτους, για όσες τράπεζες εισαχθούν στο σχέδιο αποκατάστασης της αξιοπιστίας τους.

    Επιπλέον, τόνισε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα πρέπει να βοηθηθούν τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας και σημείωσε ότι ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στη σημερινή συνάντηση, είναι σε διαρκή επαφή με την τράπεζα της Φραγκφούρτης.

    «Η αλληλοενημέρωση σε τέτοιες περιπτώσεις κρίσεων είναι απολύτως απαραίτητη διότι ο χρόνος που τρέχουν οι εξελίξεις είναι γρήγορος και δεν επιτρέπει ούτε μιας ώρας ολιγωρία», τόνισε ο πρωθυπουργός και καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η καλή συνεργασία της ελληνικής πλευράς με τον κ.Τρισέ και τον κ.Παπαδήμο, θα συνεχιστεί.

    Στην επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, τον υπουργό Επικρατείας, Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία, Τάσο Κριεκούκη.

    [02] "Στήριξη της πραγματικής οικονομίας"

    Την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης και προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς στην Αθήνα, αλλά και για τη μεταξύ τους συνάντηση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

    "Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκεται εδώ μετά από το σχηματισμό της κυβέρνησης της Σερβίας, κάτι για το οποίο συμβάλαμε κι εμείς από την πλευρά μας και εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς" είπε ο κ. Παπανδρέου με δηλώσεις του από το Μουσείο Μπενάκη, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "καθαρή" την κατεύθυνση της σερβικής κυβέρνησης, μιας "κυβέρνησης συμμαχιών", που όπως υπογράμμισε, έχει κατεύθυνση ευρωπαϊκή, δημοκρατική αλλά και σοσιαλδημοκρατική.

    Αφού προέβλεψε ότι η σερβική κυβέρνηση θα έχει "σημαντικές επιτυχίες" στην προσπάθεια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι την προσπάθεια αυτή πάντα το ΠΑΣΟΚ την υποστηρίζει σθεναρά, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι θα είναι για το καλό όχι μόνο της Σερβίας αλλά και της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής.

    Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα θέματα των Βαλκανίων καθώς και για τη διεθνή οικονομική κρίση, "όπου χρειάζονται συντονισμένες και ουσιαστικές ενέργειες και τομές" όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Τέλος, συζητήθηκε και η ενταξιακή πορεία του σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Αφού χαρακτήρισε τη διαδικασία ένταξης ως "θετική", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως στο μέλλον προσβλέπει να μπορέσει να καλωσορίσει τον Σέρβο αντιπρόεδρο και ως μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

    "Επικοινωνιακό χειρισμό της οικονομικής κρίσης", χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο Κ.Καραμανλής είναι ο μοναδικός ηγέτης της ΕΕ που επισκέφθηκε τον κ.Τρισέ και το γεγονός ότι είναι ο μόνος που ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ για το πακέτο μέτρων στήριξης του τραπεζικού συστήματος "κάτι λέει".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας αποστροφή των δηλώσεων του πρωθυπουργού για βοήθεια ώστε να μην πληγούν τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση "οφείλει να "ξαναδεί" το πακέτο των 28 δισ. ευρώ για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος και να το συνδέσει με την πραγματική οικονομία, να αποσύρει τα τελευταία φορολογικά μέτρα, να φέρει ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού και να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, για το επίδομα θέρμανσης και την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες".

    Επίσης ο κ.Παπακωνσταντίνου εγκάλεσε την κυβέρνηση για την μη ενεργοποίηση του Ταμείου κατά της Φτώχειας, καθώς για αυτό "δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ".

  • ** Τη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Νευρικότητα στη Νέα Υόρκη

    Με πτώση -1,41% ολοκλήρωσε τις εβδομαδιαίες συναλλαγές του ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, κινούμενος τελικά στο επίπεδο των 8.852 μονάδων, αν και στη διάρκεια της συνεδρίασης και μέσα σε ένα ασταθές κλίμα συναλλλαγών ο δείκτης-βαρόμετρο έφθασε έως και τις 9.110 μονάδες.

    Σχεδόν έξι μονάδες απώλεσε, από την πλευρά του, ο ευρύτερος δείκτης δείκτης Standard & Poor's που περιορίζεται στις 940,55 μονάδες (-0,62%).

    Τέλος, ο δείκτης Nasdaq του κλάδου υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε στις 1.712 μονάδες -σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία μετά το τέλος της συνεδρίασης- παρουσιάζοντας οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,37%.

    Αντίθετα, με άνοδο "έκλεισαν" την Παρακευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αιχμή της ανόδου τις μετοχές του ενεργειακού τομέα, καθώς ενισχύθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα.

    Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 5,22%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC έκλεισε ενισχυμένος 4,68% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε υψηλότερα κατά 3,43%.

    Επίσης, με άνοδο έκλεισαν τα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης, με τους βασικούς δείκτες ενισχυμένους κατά 4,49% και 3,73%, αντίστοιχα.

    Οι μετοχές των British Petroleum, Total και Royal Dutch Shell κατέγραψαν σημαντική άνοδο από 8,4% ως 9,7%, έχοντας υποστεί μεγάλη πτώση χθες.

    Με άνοδο 2,78% έκλεισε και ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο.

    Παρά το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές στο Χρηματιστήριο αθηνών επικράτησαν έντονες πτωτικές τάσεις.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, αν και ξεκίνησε ανοδικά σημειώνοντας κέρδη έως 3,48%, τελικά, έκλεισε στις 2.117,41 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 6,11%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 10,07%, της Υγείας κατά 9,30%, των Κατασκευών κατά 8,11% και των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 6,07%.

    Στα 72 δολάρια το βαρέλι ανήλθε η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, την Παρασκευή, μετά τη γενικότερη άνοδο στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές και τις εκτιμήσεις ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να προβεί σε μείωση της παραγωγής του κατά την έκτακτη σύνοδο του στις 23 Οκτωβρίου.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίαζε αύξηση κατά 2,22 δολάρια το βαρέλι και βρισκόταν το απόγευμα στα 72,07 δολάρια το βαρέλι, και ενώ την Πέμπτη είχε υποχωρήσει στα 68,57 δολάρια, το χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2007.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ ήταν αυξημένη κατά 1,60 δολάρια και βρισκόταν στα 69,44 δολάρια το βαρέλι.

    "Ο βαθμός αστάθειας των αγορών είναι απίστευτος", λέει στη Νέα Υόρκη η Λίντσεϊ Πίγκζα του FTN Financial προσθέτοντας: "Αυτό απεικονίζει το κλίμα που επικρατεί στους επενδυτές. Από τη μια πλευρά έχουμε πλήθος απογοητευτικών οικονομικών δεδομένων και από την άλλη λαμβάνουμε ενέσεις αισιοδοξίας από την κυβέρνηση και την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα που δεσμεύονται να υποστηρίξουν την οικονομία ό,τι και αν συμβεί".

    [04] "Παραπλανητικές αποφάσεις"

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζεται ότι "οι αποφάσεις των ηγετών της είναι εντελώς παραπλανητικές", καθώς επίσης και ότι "δεν έχει καμία μαγική συνταγή" για να ματαιώσει την κρίση.

    Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: "Ούτε λέξη δεν πρέπει να πιστέψουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα από την προπαγάνδα της ΕΕ. Παρά τους ισχυρισμούς των ηγετών της, δεν έχει καμία μαγική συνταγή που να ματαιώνει την κρίση, ούτε πολιτική που να μην φορτώνει την κρίση στο λαό.

    Τα δισεκατομμύρια ευρώ που αφειδώς διοχετεύουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ προς τις τράπεζες, δεν έχουν στόχο την ελάφρυνση των δανειοληπτών, αλλά τη στήριξη του τραπεζιτικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων γενικότερα. Η μεγάλη τους αγωνία και έγνοια είναι να συνεχιστεί με κάθε κόστος και τίμημα η συγκέντρωση του αμύθητου πλούτου στα χέρια του κεφαλαίου."

    Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι "είναι εντελώς παραπλανητικές οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ ότι από εδώ και στο εξής θα εποπτεύουν στενά τις αγορές και θα επιβάλλουν κανόνες διαφάνειας και ρύθμισης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα νοσηρά και κρισιακά φαινόμενα. Όλα αυτά τα χρόνια ο σκοπός και ο ρόλος της ΕΕ είναι να παρεμβαίνει διακρατικά υπέρ της ισχυροποίησης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Το σημερινό πλαίσιο της απελευθερωμένης δράσης του κεφαλαίου είναι δικό τους δημιούργημα. Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα καθώς και όλες οι δράσεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου έγινε με την καθοδήγηση, στήριξη των κυβερνήσεων και των μηχανισμών της ΕΕ.

    Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Μπορεί μόνο να γίνει χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους λαούς. Γιβ αυτό νοιώθει ασφάλεια η ελληνική πλουτοκρατία ενταγμένη σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [05] "Για τον κόσμο η κρίση είναι διαρκής"

    Τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για τη στήριξη των τραπεζών είναι όσα ο μισός προϋπολογισμός, περισσότερα απ' όσα παίρνει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από ένα 7ετές Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναπτύσσοντας στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση "σχετικά με την αναγκαιότητα της κρατικής παρουσίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα".

    «Οποια τράπεζα "γονατίζει" και δεν μπορεί να αντέξει και εφόσον το Δημόσιο συμφωνεί ότι συμφέρει την οικονομία να γίνει κάτι τέτοιο, η παροχή στήριξης από το Δημόσιο (να) σημαίνει εθνικοποίηση αυτής της τράπεζας» πρότεινε ο κ Αλαβάνος και ζήτησε την παρέμβαση του κράτους υπέρ των δανειοληπτών, των νέων ζευγαριών που χρωστούν το δάνειο με κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους και των αγροτών.

    Τέλος, είπε ότι πρέπει να κληθούν στη Βουλή οι διοικητές των ιδιωτικών τραπεζών να εξηγήσουν τι έχουν κάνει και για τις αμοιβές τους «Διότι τη στιγμή που τους δίνετε 28 δισεκατομμύρια, αυτή η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών στρέφεται ενάντια στην ΟΤΟΕ για το αν θα πάρουν 10 ή 20 ευρώ παραπάνω οι υπάλληλο! της. Είναι ντροπή. Είναι προσβολή», σημείως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αλ.Τσίπρας: Για τον κόσμο η κρίση είναι διαρκής

    «Αυτοί που καταγγέλλουν τώρα την ανεξέλεγκτη χρηματαγορά, και ζητούν δημόσιους ελέγχους, είναι οι ίδιοι που μέχρι πριν από λίγο καιρό μιλούσαν για "σύγχρονες προκλήσεις". Είναι οι ίδιοι που εκθείαζαν την δυναμική της ελεύθερης αγοράς. Στο όνομα της οποίας οι εργαζόμενοι έπρεπε να ξεχάσουν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και οι νέοι έπρεπε να παραιτηθούν από την ελπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στην Κέρκυρα.

    Ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως όλες οι κυβερνήσεις «τρέχουν να στηρίξουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα» ενώ «μέχρι χθές δεν υπήρχαν λεφτά για κοινωνική πολιτική, για στήριξη των χαμηλότερων εισοδημάτων, για αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνοντας ότι «για τον κόσμο, αυτή η κρίση είναι διαρκής, έχει ξεσπάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

    Ακόμη, τόνισε ότι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει ο λαός είναι «να καταδικαστεί οριστικά αυτό το αρπακτικό σύστημα και να επιβληθούν κανόνες και ρυθμίσεις. Να ξαναμπεί στην ατζέντα η αναδιανομή του πλούτου, ο δημόσιος έλεγχος, η φορολογία των υπερκερδών, η κοινωνική αλληλεγγύη, η προστασία των κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος».

    Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι "ο δικομματισμός καταρρέει" και κατέληξε: «Είναι λοιπόν η στιγμή για μια νέα πορεία. Για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, που θα συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, γύρω από το πρόγραμμα και τις προτάσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 October 2008 - 4:30:29 UTC