Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διοικητική μεταρρύθμιση

  • [01] Διοικητική μεταρρύθμιση

    "Η δημιουργίας μιας επιτελικής Διοίκησης, με σταθερούς εσωτερικούς αρμούς και επιχειρησιακή ευελιξία και αποτελεσματικότητα, είναι μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί αυτή η Κυβέρνηση" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στην 22η Σύνοδο Γενικών Γραμματέων Περιφερειών, που έγινε στη Λάρισα. Η ομιλία του κ. Παυλόπουλου είχε θέμα την διοικητική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της Δ' προγραμματικής περιόδου 2007-2013 και όπως εξήγησε ο υπουργός "Οι ευκαιρίες που προσφέρει (η 4η προγραμματική περίοδος) και προς την κατεύθυνση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ουσιαστικές και τις αξιοποιούμε οργανωμένα και συστηματικά. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε ως η Κυβέρνηση που «έβλεπε τα κοινοτικά πλαίσια να περνούν», όπως συνέβη με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    "Θέτουμε τους εθνικούς και τους κοινοτικούς πόρους στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διαμορφώνουμε συνθήκες προόδου και προκοπής για τη χώρα, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις τόσο στον τομέα της κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης όσο και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις κυριότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Αυτές είναι, όπως εξήγησε: "Η μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων, η μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις κατά 25% - σήμερα αποτιμάται σε 4 δισ. ευρώ περίπου - η συντόμευση του χρόνου έκδοσης πιστοποιητικών κατά 50%, ο αυστηρός έλεγχος των προμηθειών των νοσοκομείων, η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και η ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς, ιδίως μέσω του περιορισμού της προσωπικής επαφής του υπαλλήλου με τον πολίτη κατά τη συναλλαγή".

    Ο υπουργός εξήγησε ακόμα ότι μέσα στην τετραετία θα εφαρμοσθεί η διοικητική μεταρρύθμιση και το Υπουργείο βρίσκεται σε αναμονή των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ. Τόνισε ωστόσο, ότι εκείνο που προέχει είναι η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, ενώ παρατήρησε, αντιπαραβάλλοντας αριθμητικά στοιχεία, ότι η ενίσχυση των ΟΤΑ επί των ημερών της ΝΔ είναι σημαντική.

    Για το θέμα της ΠΓΔΜ

    Σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και δεν είναι μόνη της. Η ενότητα που κυριάρχησε στο πλαίσιο του λαϊκού αισθήματος και των πολιτικών δυνάμεων και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τις ευνοϊκές εξελίξεις του Βουκουρεστίου. Δεν διεκδικούμε τίποτα που δεν μας ανήκει αλλά και δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα από αυτά που μας ανήκουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 April 2008 - 21:30:24 UTC