Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 18,086 δισ. ευρώ το έλλειμμα το οκτάμηνο Ιανουάριου - Αυγούστου 2011
  • [02] Πρωτιά για Έλληνες φοιτητές στον διαγωνισμό Formula Student SAE 2011
  • [03] Μειώνονται οι καταλήψεις στα ΑΕΙ
  • [04] Ο Σταρκ της ΕΚΤ λέει πως η κρίση του χρέους απειλεί το ευρώ
  • [05] Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας ανησυχιών για νέο κύκλο ύφεσης
  • [06] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών
  • [07] Ξεκίνησε η τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του πάπα στη Γερμανία
  • [08] Θετικός υπό προϋποθέσεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην πετρελαιοκίνηση
  • [09] Νέα αρχή με Ρανιέρι στην ιταλική Ιντερ
  • [10] Αποκλείστηκε η Λ. Δανιηλίδου στον β΄ γύρο διεθνούς τουρνουά τένις

  • [01] Στα 18,086 δισ. ευρώ το έλλειμμα το οκτάμηνο Ιανουάριου - Αυγούστου 2011

    Στα 18,086 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουάριου - Αυγούστου 2011, έναντι του νέου στόχου 18,974 δισ. ευρώ, όπως προσδιορίστηκε μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγική, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανέρχονταν σε 14,813 δισ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένα έναντι του νέου στόχου κατά 125 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 763 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται οτι οι μηνιαίοι στόχοι για το έλλειμμα, τα έσοδα και τις δαπάνες του προϋπολογισμού έχουν αναθεωρηθεί με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μέτρα ( εισφορά αλληλεγγύης, μείωση αφορολόγητου κ.α.), που αναμένεται να αποδώσουν τους επόμενους μήνες προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων του πρώτου οκταμήνου και να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2011.

    [02] Πρωτιά για Έλληνες φοιτητές στον διαγωνισμό Formula Student SAE 2011

    Σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχε στον διαγωνισμό Formula Student SAE 2011, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, κατακτώντας την πρώτη θέση.

    Ειδικότερα, η φοιτητική ομάδα "Centaurus" του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέκτησε την 1η θέση στον φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student SAE (Class 3), που διοργανώθηκε από την SAE (Society of Automotive Engineers) και την ΑΤΑ (Associazione Tecnica dell'Automobile) και πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, στην πίστα αγώνων αυτοκινήτου στο Varano d' Melegari της Ιταλίας.

    Στον διαγωνισμό Formula Student SAE συμμετέχουν φοιτητικές ομάδες Πολυτεχνικών Σχολών απ' όλο τον κόσμο, με στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, με κριτήρια αξιολόγησης τα στοιχεία πρωτοτυπίας, καινοτόμες σχεδιαστικές προτάσεις και τεχνολογικές λύσεις, κόστος κατασκευής κ.τλ.

    Η ομάδα "Centaurus", που αποτελείται από τους Έλληνες φοιτητές Στέφανο Αθανασιάδη, Απόστολο Βεντούρα, Πέτρο Επισκόπου, Λάμπρο Μπίζα, Κωνσταντίνα Γιακουμή, Ανδρέα Λεβεντάκη, Στέφανο Μανιό, Αθανάσιο Τσαπερλή και Χρήστο Καραναστάση, με συντονιστή τον λέκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αλέξη Κερμανίδη, συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Συμμετείχε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό στο επίπεδο Class 3, που περιλαμβάνει μελέτη, σχεδιασμό κι ανάλυση κόστους των μηχανολογικών τμημάτων του αυτοκινήτου.

    Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά τέσσερα πανεπιστήμια, από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα.

    Ο επόμενος στόχος της ομάδας, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κερμανίδης, είναι η συμμετοχή στο επίπεδο Class 1 του διαγωνισμού, που αφορά την κατασκευή του αυτοκινήτου και τον έλεγχό του σε στατικές και δυναμικές δοκιμασίες, που προβλέπονται από τους κανόνες του διαγωνισμού.

    [03] Μειώνονται οι καταλήψεις στα ΑΕΙ

    Οι καταλήψεις των σχολών βαίνουν συνεχώς μειούμενες και σήμερα οι ίδιοι οι φοιτητές μιλούν για 159 τμήματα που τελούν υπό κατάληψη, σε όσες σχολές ελήφθησαν αποφάσεις για συνέχιση καταλήψεων, η εξεταστική είναι πλέον στον αέρα.

    Πολλοί είναι οι φοιτητές που θέλουν πλέον να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια αλλά όσοι επιμένουν στις καταλήψεις έχουν υπερισχύσει σε ορισμένες σχολές όπως για παράδειγμα η Νομική, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση να συνεχισθεί η κατάληψη ελήφθη με διαφορά 20 ψήφων υπέρ της συνέχισης.

    Το πρωί, το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι μετά το άνοιγμα των σχολών αρχίζουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι εξετάσεις και συγκεκριμένα τονίζει ότι :

    Μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Σπουδαστών των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας ανοικτό, εκτός της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) που παραμένει υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη 27-09-2011, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 21-09-2011, και παρουσία όλων των φορέων του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

    1. Να συνεδριάσουν άμεσα τα Συμβούλια των Σχολών: Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ), για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα των εξετάσεων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2011. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθεί με ευθύνη των Διευθυντών Σχολών και των Προϊσταμένων Τμημάτων στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στην ιστοσελίδα της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 23-09-2011.

    2. Με τα δεδομένα αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Την ίδια χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών και για την υπό κατάληψη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ). Ευθύνη για την απρόσκοπτη εγγραφή των νεοεισερχομένων σπουδαστών θα έχουν αποκλειστικά οι Διευθυντές των Σχολών.

    3. Από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 14-10-2011 θα πραγματοποιηθούν οι ανανεώσεις εγγραφών των υπολοίπων εξαμήνων μόνον ηλεκτρονικά. Η ανανέωση εγγραφής απαιτείται και για σπουδαστές που οφείλουν μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση ή και τα δύο.

    4. Η έναρξη μαθημάτων για τα εξάμηνα Α, Γ, Δ, Ε, ΣΤ και Ζ, εκτός του Β, θα γίνει τη Δευτέρα 10-10-2011.

    [04] Ο Σταρκ της ΕΚΤ λέει πως η κρίση του χρέους απειλεί το ευρώ

    Ολόκληρο το σχέδιο του κοινού νομίσματος βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας των εκτός ελέγχου δαπανών των κρατών μελών και της κρίσης των κρατικών χρεών που οφείλεται σ\' αυτές τις ανεξέλεγκτες κρατικές δαπάνες, αναφέρεται σε μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταξύ των συντακτών της οποίας είναι το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Γιούργκεν Σταρκ.

    \"Οι πολύ αυξημένες δημοσιονομικές ανισορροπίες συνολικά στη ζώνη του ευρώ και η δύσκολη κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες μέλη υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσουν τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και τη βιωσιμότητα της ίδιας της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης\", αναφέρεται στη μελέτη.

    Στο κείμενο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΚΤ, η οποία όμως δεν το υιοθετεί ρητά, αναφέρεται επίσης πως οι χώρες που δεν συμμορφώνονται προς τις συμφωνίες θα πρέπει να παραδώσουν τις οικονομικές εξουσίες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Εκτός από τον Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος ανακοίνωσε αυτό το μήνα πως θα εγκαταλείψει την ΕΚΤ, τη μελέτη με τίτλο \"Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης: κρίση και μεταρρύθμιση\" συνυπογράφουν οι Λούντγκερ Σούκνεχτ, Φιλίπ Μουτό και Φίλιπ Ρόδερ.

    [05] Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας ανησυχιών για νέο κύκλο ύφεσης

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντικές απώλειες μετά την προειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την αγκομαχούσα αμερικανική οικονομία και την ανακοίνωση στοιχείων που δείχνουν συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα της Κίνας τον Σεπτέμβριο.

    Λίγο μετά το άνοιγμα των αγορών, ο δείκτης FTSEurofirst 300 των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών μετοχών υποχωρούσε 2,5%, ενώ είχε σημειώσει σημαντική μείωση 1,7% και χθες. Ο δείκτης έχει μειωθεί κατά 20% εφέτος, λόγω των ανησυχιών για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης και για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

    \"Εκτός από την πολιτική αβεβαιότητα, έχουμε μία μεγάλη μακροοικονομική επιβράδυνση, η οποία πιέζει πολύ τις αγορές. Η Κίνα ήταν μία από εκείνες τις περιοχές, όπου η ανάπτυξη ήταν ισχυρή. Αν, τώρα, δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αυτό δεν θα ήταν καλό για τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο\", δήλωσε στο Ρόιτερ στέλεχος της χρηματοπιστωτικής εταιρίας Generali Invstments.

    [06] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών

    Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 22/09/2011 11:58 (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς)

    ΗΠΑ: Ο οίκος Moody\'s υποβάθμισε το αξιόχρεο τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών

    Ο οίκος Moody\'s υποβάθμισε το αξιόχρεο τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών - της Bank of America, της Citigroup και της Wells Fargo -σημειώνοντας ότι η αμερικανική Κυβέρνηση είναι σήμερα λιγότερο διατεθειμένη να διασώσει μεγάλες τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Η αμερικανική κυβέρνηση είναι \"πιο πιθανό σήμερα από ότι κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ν\' αφήσει μία μεγάλη τράπεζα να χρεοκοπήσει, αν αντιμετωπίσει χρηματοδοτικά προβλήματα\", αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

    Η απόφαση του Moody\'s έπληξε περισσότερο τη Bank of America, καθώς υποβάθμισε τόσο το μακροπρόθεσμο όσο και το βραχυπρόθεσμο χρέος του ομίλου, καθώς και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της κύριας τραπεζικής της μονάδας. Η Bank of America αντιμετωπίζει σημαντικές ζημιές από στεγαστικά δάνεια, δικαστικές διαμάχες αλλά και την ανάγκη να αυξήσει τα κεφάλαιά της για να συμμορφωθεί με τις νέες ρυθμιστικές διατάξεις περί επάρκειας κεφαλαίων.

    [07] Ξεκίνησε η τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του πάπα στη Γερμανία

    Ξεκίνησε την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στην πατρίδα του Γερμανία ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος με τις αντιδράσεις να είναι ανάμεικτες αφού αναμένεται να γίνει δεκτός από χιλιάδες τόσο διαδηλωτές όσο και πιστούς.

    Τον 84χρονο ποντίφικα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ και η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ. Εντός της ημέρας θα εκφωνήσει ομιλία στο γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) και στη συνέχεια θα τελέση λειτουργία στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 70.000 πιστοί.

    [08] Θετικός υπό προϋποθέσεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην πετρελαιοκίνηση

    Θετικός στο ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πάντως ότι ακόμη είμαστε στη φάση της εξέτασης του θέματος και ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση δεδομένου ότι η άρση της απαγόρευσης πρέπει να συνδυαστεί και με μια σειρά άλλων μέτρων, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την ποιότητα των καυσίμων, η καθιέρωση πράσινου δακτυλίου και η ανανέωση του στόλου των γηρασμένων αυτοκινήτων.

    [09] Νέα αρχή με Ρανιέρι στην ιταλική Ιντερ

    Νέα αρχή θα κάνει η Ιντερ με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της και ελπίζει ότι θα βάλει τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε χθες ότι ο 57χρονος τεχνικός πήρε τη θέση του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος απολύθηκε μετά τη νέα οδυνηρή ήττα από τη νεοφώτιστη Νοβάρα με 3-1.

    Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρώην προπονητής των Τσέλσι, Γιουβέντους και Ρόμα υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και δήλωσε ότι «η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και πρέπει οι παίκτες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους και να βαδίσουν ξανά στο δρόμο των επιτυχιών».

    [10] Αποκλείστηκε η Λ. Δανιηλίδου στον β΄ γύρο διεθνούς τουρνουά τένις

    Η Λένα Δανιηλίδου αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο του διεθνούς τουρνουά τένις γυναικών, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε από τη Γερμανίδα, Τζούλια Γκορτζ, με 2-0 σετ (6-4, 7-5) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

    Σημειώνεται ότι η Δανιηλίδου συνεχίζει στο διπλό, όπου με παρτενέρ την Ευα Μπιρνέροβα (Τσεχία), θα αντιμετωπίσουν στο β\' γύρο την Νάταλι Γκράντιν (Νότια Αφρική) κα την Βλαντιμίρα Ουλίροβα (Τσεχία).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 September 2011 - 10:29:37 UTC