Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναι ένας από τους δράστες της καταδίωξης στα Ίσθμια
  • [02] Υπέρ της ειρήνης το μήνυμα του Πάπα για το Πάσχα των Καθολικών
  • [03] Ανατροπή λεωφορείου με Έλληνες ομογενείς έξω από την Αλεξάνδρεια
  • [04] Συμπλοκή Ρουμάνων με ένα νεκρό, τη νύχτα στον Αγ. Παντελεήμονα
  • [05] Δύο θάνατοι στην Κίνα, από νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών
  • [06] Επίθεση σε Α. Σαμαρά και Ι. Στουρνάρα έκανε από την Κομοτηνή, ο Π. Καμμένος
  • [07] Εικοσιτετράχρονη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στο Ηράκλειο
  • [08] Νεκρός 62χρονος από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του, στο Αιγάλεω

  • [01] Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναι ένας από τους δράστες της καταδίωξης στα Ίσθμια

    Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναιένας από τους τρείς δράστες της ένοπλης ληστείας, σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών και της καταδίωξης που ακολούθησε, με την ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25χρονης, στα ΄Ισθμια Κορινθίας.

    Πρόκειται για τον Μάρκο Κόλα 36 ετών, έναν από τους οκτώ δραπέτες που διαφεύγουν και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίρες, αστυνομικών τότε, ένας πολίτης.

    Πριν από λίγο, εντοπίστηκε απο τιςαστυνομικές δυνάμεις, το τζίπ που είχαν κλέψει οι δράστες από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, εγκαταλελειμένο σε αγροτική περιοχή, στο Σολωμό Κορινθίας.

    Το τζιπ θα μεταφερθεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

    [02] Υπέρ της ειρήνης το μήνυμα του Πάπα για το Πάσχα των Καθολικών

    Διακόσιες πενήντα χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν σήμερα το πρωί την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών.

    «Ας ζητήσουμε από τον Ιησού, που μετατρέπει τον θάνατο σε ζωή, να μετατρέψει το μίσος σε αγάπη, την εκδίκηση σε συγγνώμη, τον πόλεμο σε ειρήνη», τόνισε ο ποντίφικάς.

    Ο πάπας ευχήθηκε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ισραηλινών και παλαιστινίων, «με θάρρος και θετική διάθεση, για να τεθεί τέρμα σε μια πολεμική διαμάχη που διαρκεί εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».

    Στην έκκλησή του υπέρ της ειρήνης ο Αργεντινός πάπας ζήτησε, επίσης, «να σταματήσει κάθε πράξη βίας στο Ιράκ» και «να υπερισχύσει η ειρήνη στην Συρία, όπου οι κάτοικοι έχουν πληγεί από την πολεμική σύγκρουση και οι πρόσφυγες περιμένουν βοήθεια και παρηγοριά».

    Ο πνευματικός ηγέτης των Ρωμαιοκαθολικών ευχήθηκε, επίσης, να τερματισθούν οι αιματηρές συγκρούσεις και βιαιότητες στην Αφρική, με αναφορά στο Μαλί, στην Νιγηρία, στην Δημοκρατία του Κονγκό και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

    Ο πάπας Βεργκόλιο ζήτησε και πάλι σεβασμό για το περιβάλλον, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να «φυλάσσουμε και να διατηρούμε όλα όσα μας δώρισε και συνεχίζει να μας δωρίζει ο Κύριος» ενώ, παράλληλα, καταδίκασε την απληστία και τον εγωισμό « που συνεχίζει να ελέγχει το δουλεμπόριο, την πιο εκτεταμένη μορφή σκλαβιάς του 21ου αιώνα», όπως τόνισε.

    Οι πιστοί άκουσαν το μήνυμα του ποντίφικα, που ολοκληρώθηκε με μια σαφή καταδίκη «της βίας που συνδέεται με την διακίνηση ναρκωτικών και την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων» τηρώντας απόλυτη σιωπή, σε ένδειξη σεβασμού.

    Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο τέλος της ομιλίας του, έδωσε την καθιερωμένη ευλογία Urbi et Orbi, προς την πόλη της Ρώμης και ολόκληρο τον κόσμο.

    [03] Ανατροπή λεωφορείου με Έλληνες ομογενείς έξω από την Αλεξάνδρεια

    Ανατροπή λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν 19 άτομα, 16 εκ των οποίων Έλληνες ομογενείς από την Αλεξάνδρεια, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο 55ο χιλιόμετρο της οδού που συνδέει την Αλεξάνδρεια με το Κάιρο, με κατεύθυνση προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από σχετική ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, κατά την ανατροπή του λεωφορείου τραυματίστηκαν δώδεκα από τους επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Sheikh Zayed του Καΐρου.

    Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο και κλιμάκια της πρεσβείας και του γενικού προξενείου του Καΐρου και μετέφεραν με όχημα της πρεσβείας τους υπόλοιπους επτά επιβάτες του λεωφορείου για προληπτικό έλεγχο στο ίδιο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις από τις εξετάσεις των τραυματιών δεν προκαλούν ανησυχία, η κατάστασή τους όμως παρακολουθείται.

    [04] Συμπλοκή Ρουμάνων με ένα νεκρό, τη νύχτα στον Αγ. Παντελεήμονα

    Σε φονικό κατέληξε επεισόδιο μεταξύ Ρουμάνων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στον Άγιο Παντελεήμονα.

    Το επεισόδιο έγινε για άγνωστη αιτία, έξω από ψιλικατζίδικο στην οδό Αλκαμένους, όπου τρείς Ρουμάνοι έπιναν μπύρες αλλά καποια στιγμή συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

    Κατά την διάρκεια της συμπλοκής έπεσε νεκρός ο έναςαπό τουςτρεις, ηλικίας 27 ετών.

    Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Αθηνών.

    [05] Δύο θάνατοι στην Κίνα, από νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών

    Δύο άνθρωποι στη Σαγκάη, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, πέθαναν αυτό τον μήνα έχοντας μολυνθεί από ένα στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που μέχρι τώρα δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο.

    Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 87 και 27 ετών, οι οποίοι νόσησαν στα τέλη Φεβρουαρίου και πέθαναν στις αρχές Μαρτίου. Μία γυναίκα στη γειτονική επαρχία Ανουί επίσης μολύνθηκε από τον ιό στις αρχές Μαρτίου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

    Το στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε και στους τρεις αναγνωρίστηκε ως το H7N9, το οποίο δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η επιτροπή.

    Και στις τρεις περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν πυρετός και βήχας που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε πνευμονία.

    Άγνωστο παρεμένει πώς μολύνθηκαν οι τρεις άνθρωποι.

    Ο ιός δεν φαίνεται ιδιαίτερα μεταδοτικός καθώς δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα υγείας στους 88 κοντινότερους ανθρώπους των θυμάτων.

    Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό H7N9.

    [06] Επίθεση σε Α. Σαμαρά και Ι. Στουρνάρα έκανε από την Κομοτηνή, ο Π. Καμμένος

    Επίθεση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό οικονομικών έκανε από την Κομοτηνή, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της διεξαγωγής προσυνεδρίου του κόμματος του.

    Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στο Ζάππειο και αποδείχθηκαν η μεγαλύτερη «φούσκα» στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ότι δεν έχει απαντήσει στην Βουλή σε καμία ερώτηση αρχηγού κόμματος ή βουλευτού, όπως για το όνομα «Μακεδονία», για να σημειώσει πως το ίδιο κάνουν και οι διορισμένοι υπουργοί.

    «Εμφανίζονται με τον χειρότερο σαδιστικό τρόπο, όπως ο Στουρνάρας, που χαμογελά όταν εξαθλιώνει τους Ελληνες. Πεθαίνουν παιδιά από την πείνα, φεύγουν μετανάστες τα νέα παιδιά και αυτός ο μη εκλεγμένος χαμογελάει ειρωνικά και δεν έρχεται να απαντήσει στο κοινοβούλιο», τόνισε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    Παράλληλα, αναφερόμενος στα φαινόμενα του νεοναζισμού στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα δημιούργησαν η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα, με ευθύνη των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Παπανδρέου, όταν υπουργοποίησε τους καθοδηγητές της «Χρυσής Αυγής» και νομιμοποίησαν το νεοναζισμό, ενώ χαρακτήρισε «νεοναζί» και την κυρία Μέρκελ, για τις πρακτικές που ακολουθεί.Σε ότι αφορά τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημείωσε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές, σημειώνοντας ότι «ειδικά στα εθνικά θέματα, υπάρχουν κόκκινες γραμμές, που δεν αλλάζουν με τίποτα».

    Πρόσθεσε, όμως, ότι λόγω της επίθεσης που δέχεται η χώρα με τις συνεχείς υποχωρήσεις της εσωτερικής τρόικας, οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν ,ως ξένους κατακτητές, αυτούς που έρχονται και παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό. «Θα συνεργαστούμε όπου συμφωνούμε, ώστε να υπάρχει μια αντίδραση από τον Ελληνικό λαό απέναντι στη βεβήλωση της δημοκρατίας και του Συντάγματος», τόνισε ο κ. Καμμένος.

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση, ως διακοσμητικό στοιχείο, καθώς - όπως είπε - τις αποφάσεις παίρνουν η τρόικα και οι γερμανοί εισβολείς, με στόχο τη δημιουργία κέντρων λαθρομεταναστών ιδιαίτερα στη Θράκη, όχι με την προοπτική φιλοξενίας τους για κάποιο διάστημα, αλλά για να τους μεταμορφώσουν με βάση το μνημόνιο 2, σε εργαζόμενους των 100 ευρώ, με στόχο σταδιακά να αποτελέσουν και κομμάτι του μόνιμου πληθυσμού της περιοχής.

    [07] Εικοσιτετράχρονη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στο Ηράκλειο

    Την τελευταία της πνοή άφησε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, μια 24χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα.

    Το τροχαίο έγινε σήμερα το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, στο ύψους του Αστυνομικού Μεγάρου, όταν Ι.Χ αυτοκίνητο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε στο πρανές.

    Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίσθηκαν άλλα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

    Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Κρήτης.

    [08] Νεκρός 62χρονος από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του, στο Αιγάλεω

    Νεκρός βρέθηκε, λίγο μετά τις 7 το πρωί, 62χρονος από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του, στην οδό Ηπείρου 7 στο Αιγάλεω.

    Ο 62χρονος έμενε μόνος στο ισόγειο της διόροφης κατοικίας.

    Για τα αίτια τις πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 March 2013 - 12:30:22 UTC