Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι» στην αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων υπό όρους
  • [02] Πάνω από οκτώ κιλά ηρωίνης "μπλόκαραν" λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα
  • [03] Στη διάθεση των μετόχων το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης της Eurobank με το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [04] ΕΚΤ: Διεξοδικός έλεγχος 128 μεγάλων τραπεζών της Ευρωζώνης
  • [05] Η Μόσχα θα μποϊκοτάρει τη διαδικασία ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας
  • [06] Πιο εξελιγμένα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας με το ευρωπαϊκό έργο «Tabula Rasa»
  • [07] Τι χάνουμε με το να είμαστε συνεχώς online
  • [08] Ο Άγγελος Ποστέκογλου στο τιμόνι των «καγκουρό»

  • [01] «Ναι» στην αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων υπό όρους

    Με ευρύτατη πλειοψηφία και 235 ψήφους υπέρ - σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών - ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κόμματος υπό προϋποθέσεις.

    «Ναι» ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Παρών» ψήφισαν 34 βουλευτές, από τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Σταθάκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και Απόστολος Κακλαμάνης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα και οι ανεξάρτητοι βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης και Γιώργος Κασαπίσης. Απουσίασαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, Νικήτας Κακλαμάνης και Αλέξανδρος Κοντός και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, οι οποίοι με επιστολή τους δήλωσαν την πρόθεση ψήφου τους, χωρίς όμως να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.

    Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αποχώρησαν από την ψηφοφορία, δια του Ηλία Κασιδιάρη, υποστήριξαν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη του κόμματός τους και για αντισυνταγματική τροπολογία.

    Η τροπολογία προβλέπει ότι σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των βουλευτών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή με 151 ψήφους.

    Επίσης, με 149 ψήφους υπέρ και 120 κατά, σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή οι τροπολογίες που αφορούν στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση και διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

    Θετική ψήφο έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ για την ΝΕΡΙΤ «ναι» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι Α. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης.

    [02] Πάνω από οκτώ κιλά ηρωίνης "μπλόκαραν" λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα

    Την ποσότητα των 8,3 κιλών ηρωίνης, «μπλόκαραν» οι λιμενικοί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

    Κατά τον έλεγχο που έγινε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε ΙΧ που οδηγούσε ένας Κούρδος προερχόμενος από τη Συρία και επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ιταλία, οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών εντόπισαν σε δύο κρύπτες μέσα στο αυτοκίνητο 16 συσκευασίες με το σκληρό ναρκωτικό.

    Η ποσότητα της ηρωίνης και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο οδηγός ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, έφτασε μέχρι την Ηγουμενίτσα οδικώς από τη Συρία.

    [03] Στη διάθεση των μετόχων το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης της Eurobank με το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Στη διάθεση των μετόχων είναι από σήμερα το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με βάση το οποίο η Eurobank θα απορροφήσει το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Ειδικότερα, από σήμερα, 23.10.2013, είναι στη διάθεση των μετόχων τα παρακάτω έγγραφα:

    α) Το σχέδιο συμβάσεως συγχωνεύσεως των ανωτέρω τραπεζών.

    β) Οι ισολογισμοί μετασχηματισμού της 30.6.2013 της Eurobank και του νέου ΤΤ (για τον σκοπό της συγχώνευσης).

    γ) Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και εκθέσεις διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου των τριών τελευταίων χρήσεων της Eurobank. Επισημαίνεται ότι το νέο ΤΤ δεν έχει συντάξει άλλες οικονομικές καταστάσεις, πλην του ως άνω ισολογισμού μετασχηματισμού τής 30.6.2013, ο οποίος συντάχθηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας συγχώνευσης, δεδομένου ότι το νέο ΤΤ συστήθηκε εντός της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, στις 18.1.2013.

    δ) Οι εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών σχετικά με τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των υπό συγχώνευση τραπεζών και το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης.

    Τα παραπάνω έγγραφα θα παραμείνουν στη διάθεση των μετόχων επί έναν μήνα από την ανωτέρω ημερομηνία και συγκεκριμένα μέχρι τις 24.11.2013.

    [04] ΕΚΤ: Διεξοδικός έλεγχος 128 μεγάλων τραπεζών της Ευρωζώνης

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποβάλει τις τράπεζες της Ευρωζώνης σε διεξοδική διαδικασία ελέγχων το επόμενο έτος.

    Παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για τον αναλυτικό έλεγχο των 128 μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ σημείωσε ότι η άσκηση αποσκοπεί στη βελτίωση της διαφάνειας στον τραπεζικό τομέα, στον εντοπισμό και την εφαρμογή «διορθωτικής δράσης» εκεί όπου χρειάζεται και στη δημιουργία εμπιστοσύνης στις τράπεζες.

    «Μία ενιαία διεξοδική αξιολόγηση, εφαρμοσμένη ομοιόμορφα σε όλες τις σημαντικές τράπεζες που αντιστοιχούν στο 85% του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Ευρώπη και για το μέλλον της οικονομίας της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε γραπτή ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Η διαφάνεια θα είναι ο πρωταρχικός στόχος της (αξιολόγησης). Αναμένουμε ότι η αξιολόγηση αυτή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα στην ευρωστία των τραπεζών της Ευρωζώνης και στην ποιότητα των ισολογισμών τους».

    Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της τον Οκτώβριο του 2014, πριν αναλάβει τα νέα καθήκοντα της εποπτείας των τραπεζών της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Εάν εντοπισθούν κεφαλαιακά ελλείμματα, οι τράπεζες θα πρέπει να τα καλύψουν, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «για την επιτυχία της άσκησης είναι καθοριστική η εκ των προτέρων ύπαρξη ασφαλιστικών δικλείδων».

    [05] Η Μόσχα θα μποϊκοτάρει τη διαδικασία ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας

    Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τη διαδικασία ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας στο οποίο προσέφυγε η Ολλανδία έπειτα από τη σύλληψη τον Σεπτέμβριο του πλοίου της οργάνωσης Greenpeace στην ρωσική Αρκτική Θάλασσα και την απαγγελία κατηγοριών για πειρατεία κατά του πληρώματός του.

    "Η ρωσική πλευρά γνωστοποίησε στην Ολλανδία και το διεθνές δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti. Η Μόσχα απέρριψε επίσης τη διαδικασία διεθνούς διαιτησίας, την οποία επίσης πρότεινε η Χάγη, στο πλαίσιο της οποίας η Ρωσία και η Ολλανδία πρέπει να ορίσουν διαιτητές επιφορτισμένους με την επίλυση της διαφοράς ως προς το πλοίο, το οποίο φέρει ολλανδική σημαία. "Ωστόσο, η Ρωσία παραμένει ανοικτή στη διευθέτηση του ζητήματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί η Μόσχα.

    Η Ολλανδία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προσέφυγε στο διεθνές δικαστήριο του Δικαίου της Θάλασσας, που εδρεύει στο Αμβούργο, και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των 30 μελών του πληρώματος, που προέρχονται από 18 χώρες, του πλοίου Arctic Sunrise της Greenpeace, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε πετρελαϊκή πλατφόρμα στη ρωσική Αρκτική Θάλασσα, όταν προσπάθησαν να τοποθετήσουν πανώ που θα κατήγγειλλε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που σημαίνει η εξόρυξη πετρελαίου στη θάλασσα. Τα μέλη του πληρώματος κρατούνται στο Μούρμανσκ με την κατηγορία της πειρατείας σε οργανωμένη συμμορία, η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Πιο εξελιγμένα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας με το ευρωπαϊκό έργο «Tabula Rasa»

    Ένα νέο ερευνητικό έργο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φιλοδοξεί να καταστήσει πιο ασφαλή και αξιόπιστα τα υφιστάμενα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας, που δέχονται διάφορες επιθέσεις με στόχο την εξαπάτησή τους.

    Έχει αποδειχθεί ότι τα βιομετρικά συστήματα είναι από τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες λύσεις ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μερικά τρωτά σημεία στους βιομετρικούς αισθητήρες. Η κοινοπραξία "Tabula Rasa" έχει ως στόχο να βελτιώσει τη λειτουργία του βιομετρικού λογισμικού, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο φαινόμενο του λεγόμενου "spoofing", δηλαδή της χρήσης υλικών όπως το μεικ-απ, οι μάσκες, τα ψεύτικα αποτυπώματα κ.α., που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση των βιομετρικών συστημάτων.

    Η "Tabula Rasa" απαρτίζεται από 12 διαφορετικούς οργανισμούς, από επτά χώρες που συνεργάστηκαν για πάνω από τρία χρόνια για να ερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρωτά σημεία και να αναπτύξουν ανάλογα αντίμετρα και, τελικά, μια νέα γενιά ασφαλέστερων βιομετρικών συστημάτων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους της ΕΕ ύψους 4,4 εκατ. ευρώ, καθώς και από εθνικούς πόρους ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για τη διεξαγωγή της εκτεταμένης έρευνας και των δοκιμών που απαιτήθηκαν.

    Το βελτιωμένο λογισμικό, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει ταχύτερο και πιο ακριβή συνοριακό έλεγχο και διαδικασία έγκρισης διαβατηρίων. Αναμένεται επίσης ότι πολλοί οργανισμοί θα ενδιαφερθούν για αυτό, μεταξύ των οποίων εταιρείες τεχνολογίας, ταχυδρομεία, τράπεζες, κατασκευαστές φορητών συσκευών και πάροχοι online υπηρεσιών. Ήδη τα αποτελέσματά του έργου οδηγούν στην ανάπτυξη νέων εμπορικών προϊόντων.

    [07] Τι χάνουμε με το να είμαστε συνεχώς online

    Όσο περισσότερο κανείς περνάει την ώρα του στο διαδίκτυο, τόσο η ζωή του στερείται από διάφορα ζωτικά πράγματα, όπως ύπνο, φίλους και παραγωγικότητα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, με τον εύγλωττο τίτλο «Τι δεν κάνουμε όσο είμαστε online».

    Η μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογικής Πολιτικής της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον Σκοτ Γουόλστεν, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», δείχνει ότι για κάθε ώρα που ένας άνθρωπος περνάει online, εργάζεται κατά μέσο όρο 16 λεπτά λιγότερα.

    Ακόμα, για κάθε μια ώρα online, κανείς χάνει επτά λεπτά ύπνου τα βράδια, ενώ περνάει 17 λεπτά λιγότερα στον «έξω» κόσμο (τον πραγματικό). Επίσης, διαπιστώνεται πως μετά το 2006, τουλάχιστον στις ΗΠΑ (αλλά κάτι ανάλογο προφανώς συμβαίνει και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες) οι άνθρωποι περνάνε συνολικά 18 λιγότερες ημέρες τον χρόνο με παρέες φίλων (δια ζώσης και όχι ηλεκτρονικές).

    Όπως είπε ο Σκοτ Γουόλστεν, η νέα έρευνα αναδεικνύει τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις του διαδικτύου από την αρνητική οπτική γωνία, καθώς κάθε ώρα online αναπόφευκτα γίνεται σε βάρος κάποιας άλλης δραστηριότητας. Έτσι, για παράδειγμα, για κάθε online λεπτό οι άνθρωποι παρακολουθούν κατά μέσο όρο 0,28 λιγότερα λεπτά τηλεόραση, πράγμα που ισοδυναμεί με 16,8 λεπτά την ώρα.

    [08] Ο Άγγελος Ποστέκογλου στο τιμόνι των «καγκουρό»

    Ο ομογενής τεχνικός Αγγελος Ποστέκογλου είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Αυστραλίας. Η ομάδα του, Βίκτορι, έκανε γνωστό ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στον Έλληνα τεχνικό για να αναλάβει τους «Σόκερους». Πάντως η Βίκτορι επέκρινε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα.

    Ο Ποστέκογλου, που γεννήθηκε στην Ελλάδα (Νέα Φιλαδέλφεια) και μετανάστευσε στην Αυστραλία μαζί με την οικογένειά του σε ηλικία πέντε ετών, αναμένεται να κάτσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Βίκτορι την Παρασκευή στο ματς εναντίον της πρώην ομάδας του Μπρίσμπαν.

    Ο 48χρονος ομογενής ήταν προπονητής της Ελλάς όταν αυτή αγωνίστηκε στο διασυλλογικό παγκόσμιο τσάμπιονς λιγκ στη Βραζιλία. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε από τα τζούνιορ με την Ελλάς Μελβούρνης και έφτασε να γίνει αρχηγός της κατακτώντας μάλιστα και δυο πρωταθλήματα μαζί της ως παίκτης. Υπήρξε προπονητής της εθνικής νέων της Αυστραλίας αλλά και προπονητής της Παναχαϊκής για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 October 2013 - 8:30:24 UTC