Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [02] Καλά στην υγεία του το 10χρονο αγοράκι που σώθηκε από τη φωτιά στο Κορδελιό
  • [03] Προβλήματα από την ομίχλη στη Βόρεια Ελλάδα
  • [04] Φόροι και οφειλές θα καταβάλλονται μόνο στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ
  • [05] Διευκρινίσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια
  • [06] Σχεδόν ο ένας στους τρεις Αμερικανούς περιέπεσε σε κατάσταση φτώχειας από το 2009 ως το 2011
  • [07] Ο Αλέξανδρος Αβρανάς ανεβάζει το «Gagarin Way»
  • [08] Το τηλεσκόπιο «Χαμπλ» είδε πιο μακριά από ποτέ στα βάθη του σύμπαντος, αποκαλύπτοντας χιλιάδες άγνωστους γαλαξίες
  • [09] Πάνω από 4,2 εκατομμύρια κονσόλες PS4 έχει πουλήσει έως τώρα η Sony

  • [01] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φθάνει αργότερα σήμερα στην Αθήνα για να παραστεί στην επίσημη τελετή ανάληψης από την Ελλάδα, της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [02] Καλά στην υγεία του το 10χρονο αγοράκι που σώθηκε από τη φωτιά στο Κορδελιό

    Καλά στην υγεία του είναι το 10χρονο αγοράκι που απεγκλωβίστηκε χθες από τις φλόγες που τύλιξαν διαμέρισμα στην οδό Τραπεζούντος στο Κορδελιό, με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν τρία άτομα- δύο ηλικιωμένοι κι ένα παιδί μόλις ενάμισι έτους. Ο 10χρονος νοσηλεύεται προληπτικά και πιθανόν να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Γιώργος Χριστόπουλος.

    Στον αντίποδα, διασωληνωμένος παραμένει ο νεαρός άνδρας που τραυματίστηκε στην ίδια πυρκαγιά και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» (με εγκαύματα σε ποσοστό 75%), όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Αργύριος Καμπέσης. Προς το παρόν, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάστασή του είναι σταθεροποιημένη, αλλά η πρόγνωση αβέβαιη, σημείωσε ο κ. Καμπέσης.

    [03] Προβλήματα από την ομίχλη στη Βόρεια Ελλάδα

    Η πυκνή ομίχλη είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Η ορατότητα σε αρκετές περιοχές είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

    Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»της Θεσσαλονίκης αρκετά αεροσκάφη δεν κατάφεραν να προσγειωθούν αφού η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 250 μέτρα. Οι πρωινές πτήσεις αντιμετώπισαν δυσκολίες, ενώ αεροσκάφος που ξεκίνησε από την Πάφο τελικά προσγειώθηκε στην Αθήνα. Ωστόσο, γύρω στο μεσημέρι αναμένεται να λυθούν τα προβλήματα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνουν κανονικά. Στην πόλη, νωρίς το πρωί, το θερμόμετρο έδειχνε 5 βαθμούς Κελσίου.

    Η πιο χαμηλή θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωί στην Καστοριά με τον υδράργυρο να πέφτει στο -1 βαθμό Κελσίου. Στη Φλώρινα και την Κοζάνη η θερμοκρασία ήταν 2 βαθμοί, στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη 3, στις Σέρρες 4 και στην Έδεσσα 5.

    [04] Φόροι και οφειλές θα καταβάλλονται μόνο στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ

    Ολοι οι φόροι και οι οφειλές που εμπίπτουν στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας θα καταβάλλονται από τους φορολογούμενους στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ., με τη χρήση κωδικού πληρωμής όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε κάθε βεβαιωμένη στη Φορολογική Διοίκηση οφειλή αντιστοιχεί κωδικός πληρωμής, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της και με τον οποίον ο φορολογούμενος δύναται να καταβάλει είτε το σύνολο, είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.

    Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται η καταβολή των οφειλών αυτών να διενεργείται και στις Δ.Ο.Υ.

    [05] Διευκρινίσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια

    Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα υποβάλλονται τα στοιχεία των μισθωτηρίων συμβολαίων ακινήτων.

    Η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή ξεκίνησε χθες τη λειτουργία της, ενώ το υπουργείο Οικονομικών με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων δίνει διευκρινίσεις σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τα μισθωτήρια συμβόλαια για να διευκολύνει τους φορολογούμενους.

    [06] Σχεδόν ο ένας στους τρεις Αμερικανούς περιέπεσε σε κατάσταση φτώχειας από το 2009 ως το 2011

    Σχεδόν ένας Αμερικανός στους τρεις περιήλθε σε κατάσταση φτώχειας για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την διάρκεια της οικονομικής ύφεσης των τριών προηγούμενων ετών, σύμφωνα με μια μελέτη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απογραφής των ΗΠΑ (US Census Bureau).

    Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το 31,6% των Αμερικανών περιέπεσε σε κατάσταση φτώχειας για τουλάχιστον δύο μήνες από το 2009 ως το 2011, ήτοι 4,5% περισσότεροι από ό,τι την περίοδο από το 2005 ως το 2007.

    Κατά την διάρκεια της ύφεσης, οι Αμερικανοί περιήλθαν σε κατάσταση ένδειας για μια περίοδο η οποία κατά μέσον όρο ανήλθε σε 6,6 μήνες, από 5,7 μήνες κατά μ.ό. την προηγούμενη περίοδο.

    Στην έναρξη της περιόδου αυτής (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009) συνολικά 37,6 εκατ. Αμερικανοί βίωσαν τη φτώχεια, αλλά ακολούθως πολλοί κατάφεραν να βγουν από αυτή: 12,6 εκατ. Αμερικανοί, δηλαδή το 35,4%, που ήταν φτωχοί το 2009 δεν ήταν πλέον το 2011. Αντιθέτως, το 26,4% παρέμεινε σε κατάσταση ένδειας για σχεδόν τρία χρόνια (34 μήνες).

    Αντιστρόφως, άλλοι Αμερικανοί περιήλθαν σε κατάσταση ένδειας κατά την διάρκεια της κρίσης. Περίπου 13,5 εκατ. πρόσωπα, ή το 5,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ, που δεν ήταν φτωχοί το 2009 είχαν περιπέσει πλέον στη φτώχεια το 2011.

    Κατά την διάρκεια της ιδίας περιόδου, ένα 44% των Αμερικανών κατάφερε να βγει από τη φτώχεια μέσα σε 4 μήνες, όμως για το 15,2% των Αμερικανών η κατάσταση της ένδειας που βίωσε διήρκεσε για πάνω από έναν χρόνο.

    [07] Ο Αλέξανδρος Αβρανάς ανεβάζει το «Gagarin Way»

    Δύο εργάτες αποφασίζουν να επαναστατήσουν κατά του συστήματος. Για να εκπληρώσουν τον στόχο τους, διοργανώνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, έχοντας την πεποίθηση ότι μέσα από το σοκ της βίας θα καταφέρουν να «ξυπνήσουν» τη συνείδηση του κόσμου. Στην πορεία όμως αποδεικνύεται ότι ο καθένας τους έχει διαφορετικό σημείο εκκίνησης, καθώς ο ένας από αυτούς ενδιαφέρεται μόνο για ένα ξέσπασμα ωμής βίας και ο άλλος περισσότερο για μια συνολική επανάσταση.

    Αυτή είναι η υπόθεση του θεατρικού έργου «Gagarin Way», το οποίο επέλεξε να ανεβάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο βραβευμένος στο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας, σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς. Η παράσταση πραγματεύεται με χιούμορ το θέμα μίας «επικείμενης επανάστασης που όλοι περιμένουν, αλλά η οποία δεν έρχεται ποτέ».

    Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που έρχεται ατόφια από τη Σκωτία και φέρει την υπογραφή του Γκρέγκορι Μπερκ. Η υπόθεση αναφέρεται στην εξαφάνιση του σοσιαλισμού από μια περιοχή, όπου ο πολιτικός ριζοσπαστισμός ήταν κάποτε χαρακτηριστικός του τοπικού πληθυσμού. Οι ηθοποιοί Μάνος Βακούσης, Μιχάλης Μουλακάκης, Κώστας Ανταλόπουλος και Στέφανος Κοσμίδης ερμηνεύουν τα πρόσωπα του έργου, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Βασιλάκου, στις 17 Ιανουαρίου.

    [08] Το τηλεσκόπιο «Χαμπλ» είδε πιο μακριά από ποτέ στα βάθη του σύμπαντος, αποκαλύπτοντας χιλιάδες άγνωστους γαλαξίες

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA «είδε» πιο μακριά στις εσχατιές του σύμπαντος, από κάθε άλλη φορά έως τώρα, δημιουργώντας μια εικόνα «βαθιού πεδίου», η οποία, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει περίπου 3.000 άγνωστους μέχρι σήμερα γαλαξίες, οι οποίοι είχαν δημιουργηθεί κατά τα δύο πρώτα δισεκατομμύρια χρόνια μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ).

    Τρομερές θύελλες μαίνονται πάνω σε καφέ νάνους

    Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι το τηλεσκόπιο «Σπίτσερ» για πρώτη φορά αποκάλυψε θυελλώδεις μετεωρολογικές συνθήκες σε «αποτυχημένα» άστρα (καφέ νάνους). Οι ερευνητές παρατήρησαν 44 άστρα-καφέ νάνους και εξεπλάγησαν, όταν είδαν ότι σχεδόν στα μισά από αυτά φαίνεται να λαμβάνουν χώρα εντυπωσιακές θύελλες.

    [09] Πάνω από 4,2 εκατομμύρια κονσόλες PS4 έχει πουλήσει έως τώρα η Sony

    Η ιαπωνική εταιρεία Sony ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών επιβεβαίωσε ότι η νέα κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 4 έχει πουλήσει περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια αντίτυπα από την ημέρα της κυκλοφορίας της το περασμένο Νοέμβριο.

    Με αυτά τα αριθμητικά στοιχεία των πωλήσεων , η Sony είναι μπροστά στον ανταγωνισμό από την βασική αντίπαλο της την αμερικανική Microsoft, η οποία έβγαλε σε λειτουργία τη δική της κονσόλα το Xbox One σχεδόν ταυτόχρονα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 January 2014 - 9:30:27 UTC