Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, ζητούν οι πολίτες
  • [02] Συζητήσεις για την "Ελιά" στη Βουλή
  • [03] Διαψεύδει το ΥΠΑΝ αλλαγή της νομοθεσίας για το γιαούρτι
  • [04] Τουλάχιστον 25 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία
  • [05] Δύο δημοσιογράφοι απήχθησαν στο Λουχάνσκ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, ζητούν οι πολίτες

    Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η αναζήτηση ρόλων για συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως ζητούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έλαβε σήμερα μέρος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Μάλτας, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας κ.ά.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να γίνει σεβαστή η κανονική «κοινοβουλευτική» διαδικασία, δηλαδή να δοθεί καταρχάς η δυνατότητα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου σε δύναμη κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, να διαμορφώσει πλειοψηφία και αυτό να ληφθεί υπόψη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε περίπτωση δε αποτυχίας, πρόσθεσε, να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με τον Μάρτιν Σουλτς.

    [02] Συζητήσεις για την "Ελιά" στη Βουλή

    Το θέμα της -εκ νέου- ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με ιδιαίτερη έμφαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλος και από τον πρόεδρο του κόμματος Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέρδο.

    Δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές καταγράφονται διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά επισημαίνονται και τα κοινά σημεία. Το θέμα που τέθηκε είναι το ενδεχόμενο ένταξης του κ. Λοβέρδου, αλλά και του δεύτερου βουλευτή της Νέας Ελλάδας, Χρήστου Αηδόνη, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί, οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης, εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ σχετικές αναφορές υπήρξαν και για τον Μάρκο Μπόλαρη (ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, απέναντι στην επιλογή του κ. Βενιζέλου) και για τον Μίμη Ανδρουλάκη. Ο δεύτερος διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Ο κ. Μπόλαρης διένειμε δήλωσή του με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την ακολουθούμενη πολιτική. Σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπόλαρης δεν έδειξε διατεθειμένος να επιστρέψει είτε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είτε σε μια διευρυμένη Κ.Ο. του Κινήματος με τους κ.κ. Λοβέρδο και Αηδόνη, διευκρινίζοντας ότι το θέμα για τον ίδιο δεν είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί αλλά η πολιτική που θα εφαρμοστεί. Καθώς αυτή ήταν που τον απομάκρυνε από το ΠΑΣΟΚ.

    [03] Διαψεύδει το ΥΠΑΝ αλλαγή της νομοθεσίας για το γιαούρτι

    Διαψεύδει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει την παρασκευή γιαουρτιού, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις επιτρεπόμενες πρώτες ύλες.

    «Με αφορμή σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διαψεύδεται ότι υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά την παρασκευή γιαουρτιού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο.

    [04] Τουλάχιστον 25 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

    Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, κυβερνητικά κτίρια και ένα δημοτικό σχολείο έγιναν στόχος χθες ενόπλων της Μπόκο Χαράμ που επιτέθηκαν στην πόλη Μπούνι Γιάντι, στη βορειοδυτική Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Η χθεσινή επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην περιοχή της πολιτείας Γιόμπε όπου η Μπόκο Χαράμ είχε σκοτώσει ή κάψει ζωντανούς 59 μαθητές ενός σχολείου τον Φεβρουάριο.

    [05] Δύο δημοσιογράφοι απήχθησαν στο Λουχάνσκ

    Δύο Ουκρανοί δημοσιογράφοι κρατούνται αιχμάλωτοι από τους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, στην πόλη Λουχάνσκ και κατηγορούνται για «κατασκοπεία», ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Ο οργανισμός «ενημερώθηκε ότι δύο Ουκρανοί δημοσιογράφοι και ο οδηγός τους απήχθησαν από αυτονομιστές την 25η Μαΐου σε ένα σημείο ελέγχου στην Στσάτσια» που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βόρεια του Λουχάνσκ, ανέφερε ο ΟΑΣΕ σε έκθεση της αποστολής παρατήρησης.

    Οι αυτονομιστές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του Οργανισμού, μέσω του εκπροσώπου τους, που δικαιολόγησε τη σύλληψή τους κάνοντας λόγο περί υποψιών «για κατασκοπεία» εκ μέρους των δύο δημοσιογράφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 May 2014 - 20:30:23 UTC