Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται ο βουλευτής της ΧΑ Δημήτρης Κουκούτσης
  • [02] Ξεκινά η δίκη για τις «ματωμένες» φράουλες στη Μανωλάδα
  • [03] Βαριά πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στον Αν. Βγενόπουλο και άλλους τραπεζίτες
  • [04] Άρχισαν οι εκδηλώσεις της 70ής επετείου της Απόβασης στη Νορμανδία
  • [05] «Φυσικά και ζούμε την κρίση στο πετσί μας»
  • [06] Ν. Τσούχλος: Απόλυτη αναγκαιότητα οι συνέργειες υπέρ του Πολιτισμού
  • [07] Ζωτικός ο ρόλος του ύπνου για τη μνήμη και τη μάθηση

  • [01] Απολογείται ο βουλευτής της ΧΑ Δημήτρης Κουκούτσης

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής απολογείται ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κουκούτσης ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Λίγο πριν ξεκινήσει να λογοδοτεί ο βουλευτής, ενώπιον των Εφετών Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου, ο συνήγορός του, με δηλώσεις του, έθεσε θέμα ακυρότητας της κλήσης σε απολογία που εστάλη στον εντολέα του ενώ υποστήριξε πως «υπήρξαν παρεμβάσεις τρίτων στην υπόθεση».

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο «προσήλθαμε να πάρουμε προθεσμία, ζητήσαμε να υποβάλλουμε αίτηση ακυρότητας της κλήσης προς απολογία καθώς ήταν αντίγραφο εγγράφου που δεν έφερε υπογραφή και σφραγίδα. Μας ζητήθηκε να περιμένουμε και τότε άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα της ανακρίτριας που μιλούσε με αγνώστους σε εμάς. Μετά μας ειπώθηκε πως καλύτερα είναι να μην την υποβάλλουμε». Η ένσταση του βουλευτή, που τελικώς υποβλήθηκε, κρίθηκε απορριπτέα από το Συμβούλιο Εφετών που έκρινε ότι η κλήση ήταν νόμιμη και ότι είναι επίσημο έγγραφο που εστάλη με φαξ. Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των ανακριτριών, αποδίδεται ότι είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης "που γνώριζε και συντόνιζε" τις πράνομες εγκληματικές δραστηριότητες των μελών της.

    [02] Ξεκινά η δίκη για τις «ματωμένες» φράουλες στη Μανωλάδα

    Δεκάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, όπου σήμερα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό, η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών εργατών γης, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα.

    Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς, όπου είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας.

    Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Απριλίου του 2013, περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 αλλοδαποί.

    [03] Βαριά πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στον Αν. Βγενόπουλο και άλλους τραπεζίτες

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον μη εκτελεστικό πρόεδρο της Λαϊκής, Ανδρέα Βγενόπουλο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν από 705.000 ευρώ ο καθένας. Από 430.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων της τράπεζας, Χρίστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Κουννή.

    Για την Τράπεζα Κύπρου, επιβλήθηκε πρόστιμο 530.000 ευρώ στον Θεόδωρο Αριστοδήμου, μη εκτελεστικό πρόεδρο και 530.000 ευρώ στον Ανδρέα Ηλιάδη, εκτελεστικό διοικητικό σύμβουλο. Επίσης, πρόστιμο 330.000 ευρώ επιβλήθηκε στα τέως στελέχη της τράπεζας, Γιάννη Κυπρή και Γιάννη Πεχλιβανίδη. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ στην πρώην Λαϊκή και 950.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, απέρριψε τις επικρίσεις ότι επιβολή προστίμων έγινε για δημιουργία εντυπώσεων.

    [04] Άρχισαν οι εκδηλώσεις της 70ής επετείου της Απόβασης στη Νορμανδία

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων για την 70ή επέτειο της Απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία αποτίοντας φόρο τιμής στους 20.000 άμαχους θύματα της Μάχης της Νορμανδίας στο μνημείο της Καν. Ο κ. Ολάντ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και στη συνέχεια μίλησε με κατοίκους που υπήρξαν μάρτυρες της Απόβασης και των μαχών που ακολούθησαν. Αρχηγοί κρατών και εκατοντάδες βετεράνοι θα συμμετάσχουν στις σημερινές εκδηλώσεις στη Νορμανδία, κορύφωση των οποίων θα είναι η αναπαράσταση της Απόβασης στο Σουόρντ Μπιτς (Sword Beach) στο Ουίστρχαμ της Νορμανδίας, μία από τις πέντε παραλίες που χρησιμοποιήθηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις την 6η Ιουνίου 1944.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Νορμανδία ο Κάρολος Παπούλιας, για την 70ή επέτειο της απόβασης

    [05] «Φυσικά και ζούμε την κρίση στο πετσί μας»

    Η ιδιαίτερη παράσταση «Ραμόνα travel -Η γη της καλοσύνης» του Γιάννη Σκουρλέτη, πήρε λόγω ζήτησης, παράταση για σήμερα και αύριο Σάββατο,στην αποθήκη της Πειραιώς 260, του Φεστιβάλ Αθηνών. Η Ραμόνα της ομάδας Bijoux de Kant, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο, κλείνει το μάτι στην Μπλανς Ντυμπουά του μυθικού «Λεωφορείο ο πόθος» του Τενεσί Γουίλιαμς, και στη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, χωρίς να έχει το ίδιο τέλος με εκείνες. Το ταξίδι της κεντρικής ηρωϊδας, μιας λαϊκής κοπέλας από το Διδυμότειχο που τόσκασε από το χωριό της και γυρίζει στα σκυλάδικα της Εθνικής οδού, έχει να κάνει με την επιστροφή από την ματαίωση και την ερειπωμένη ζωή, σε ένα νέο, φρέσκο ξεκίνημα αθωότητας, όπως υπονοεί και ο τίτλος. Πρόκειται για το δεύτερο έργο της ποιήτριας Γλυκερίας Μπασδέκη, που έγραψε για την Bijoux de Kant μετά το επιτυχημένο «Στέλλα travel: η γη της απαγγελίας».. Και είναι η δεύτερη συνεργασία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη με την ομάδα του σκηνοθέτη, εικαστικού Γιάννη Σκουρλέτη, μετά τον ''Πολιτισμό: μια κοσμική τραγωδία'', του Δημήτρη Δημητριάδη, πέρσι στο Ιδρυμα Κακογιάννη.

    «Αν η τέχνη μου δεν ήταν και βιοποριστικό επάγγελμα θα έκανα μόνο πειραματικό θέατρο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σπουδαία ηθοποιός, γνωστή για τη συνέπεια των καλλιτεχνικών της επιλογών και τη στάση ζωής της. Μια στάση πολιτική, συμπληρώνει η ίδια.'' Επειδή σε τόσο δύσκολους καιρούς κάνουμε πράγματα για την ψυχή μας και για τον κόσμο, ανεξάρτητα αν το αντέχει η τσέπη μας».

    [06] Ν. Τσούχλος: Απόλυτη αναγκαιότητα οι συνέργειες υπέρ του Πολιτισμού

    Στο ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια από την ανέγερση του, διοργανώνεται η 37η Γιορτή βιβλίου. Στο έργο του αρχιτέκτονα Iωάννη Δεσποτόπουλου, που ανήκει στις κορυφαίες εκφράσεις του ριζοσπαστικά μοντέρνου πνεύματος του Bauhaus και αποτελεί το μοναδικό τμήμα της μεγαλόπνοης σύνθεσής του για το Πνευματικό Kέντρο της Aθήνας το οποίο κατασκευάστηκε, στο κτίριο που στεγάζει έναν από τους παλαιότερους πνευματικούς θεσμούς της Ελλάδας και είναι σημείο συνάντησης ετερόκλητων μορφών τέχνης, φιλοξενείται ως τις 15 Ιουνίου, η έκθεση βιβλίου που φέτος αλλάζει τοποθεσία και κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης.

    «Η ιδέα προέκυψε ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκδοτών, μια πρωτοβουλία την οποία το Ωδείο Αθηνών αγκάλιασε αμέσως» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Ωδείου, Νίκος Τσούχλος και συμπλήρωσε "σε μια συγκυρία τόσο δύσκολη όσο η σημερινή, οι συνέργειες υπέρ του Πολιτισμού δεν είναι απλώς μια καλή ιδέα, αλλά αποτελούν απόλυτη αναγκαιότητα».

    [07] Ζωτικός ο ρόλος του ύπνου για τη μνήμη και τη μάθηση

    Θέλετε να θυμάστε αύριο τι μάθατε σήμερα; Κοιμηθείτε καλά απόψε. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι να θυμούνται - ιδίως οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις- καθώς ένας καλός ύπνος βελτιώνει τη μνήμη και τη μάθηση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη για πρώτη φορά ρίχνει φως στον νευρωνικό μηχανισμό με τον οποίο «δουλεύει» ο ύπνος στον εγκέφαλο.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστήμης και φυσιολογίας Γουέν-Μπιάο Γκαν που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC και το «New Scientist» χρησιμοποίησαν εξελιγμένα μικροσκόπια για να παρατηρήσουν με ποιό τρόπο δημιουργούνται νέες συνδέσεις (συνάψεις) ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα (τους νευρώνες) στη διάρκεια του ύπνου. Κάτι ανάλογο πιστεύεται ότι συμβαίνει και στους ανθρώπους, όταν κοιμούνται. Η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και η εντατική εκπαίδευση μέσα στη μέρα δεν μπορεί να αναπληρώσει τον χαμένο ύπνο, όσον αφορά την μνήμη και την μάθηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 June 2014 - 8:30:23 UTC