Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουκουλόπουλος: Ένα μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα να πάει στον πρωτογενή τομέα
  • [02] Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης
  • [03] «Έφυγε» ο Άρης Σταθάκης
  • [04] Συσκέψεις του πρωθυπουργού με υπουργούς
  • [05] Πάνω από ένας τόνος ηρωίνης, εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες στην Αττική
  • [06] Βαθαίνει το ρήγμα στη ΓΕΝΟΠ για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας
  • [07] Eurostat: Αύξηση της απασχόλησης κατά 0,2% το α' τρίμηνο
  • [08] Εκτινάχθηκε το ισπανικό δημόσιο χρέος
  • [09] Εκτός πραγματικότητας οι ισχυρισμοί για αυξήσεις στις τιμές, δηλώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων
  • [10] Οι ουκρανικές δυνάμεις ύψωσαν τη σημαία στο δημαρχείο της Μαριούπολης

  • [01] Π. Κουκουλόπουλος: Ένα μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα να πάει στον πρωτογενή τομέα

    «Για λόγους, όχι μόνο συμβολικούς, ένα μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να πάει στον πρωτογενή τομέα, ενδεχομένως να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάποιων συντελεστών του κόστους παραγωγής» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρης Κουκουλόπουλος. «Υπάρχει το θέμα του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και της φορολόγησης των αγροτών. Εδώ πρέπει να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις, επεξεργασμένες λύσεις. Ενδεχομένως να μη δοθούν αυτές οι λύσεις όλες μαζί, αλλά στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος» σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει: «Είναι εντοπισμένα τα προβλήματα και μπορούμε με ένα συμφωνημένο πρόγραμμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες να δώσουμε έναν μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα στην επίλυση αυτών των προβλημάτων». Σε ερώτηση περί του εθνικού σχεδίου για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ο κ. Κουκουλόπουλος, απαντά: «Το μεγάλο στοίχημα είναι η νέα ΚΑΠ να εφαρμόζεται από την 1/1/2015 και να μην αργοπορήσουμε. Η νέα ΚΑΠ συμπίπτει με την προσπάθειά μας για εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση και εχει δύο βασικούς άξονες: πριμοδοτεί την παραγωγή και τη σύγκλιση μεταξύ περιοχών, μεταξύ προϊόντων και γεωργο-κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, που αν το ενισχύσουμε και με άλλες πολιτικές, το 20020 μπορούμε να έχουμε μια πολύ δυναμική γεωργία και κτηνοτροφία. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας και αν το καταφέρουμε, θα σημαίνει ότι το μάθημα της κρίσης το διαβάσαμε καλά».

    [02] Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 72χρονος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχ. Αρβανίτης, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Με τη σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα, στον βουλευτή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις του κόμματος εντός και εκτός της Επικράτειας, πλην των δραστηριοτήτων του στο Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής ενώπιον των ανακριτριών επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις δηλώνοντας ότι είναι εκλεγμένος βουλευτής κόμματος και όχι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

    [03] «Έφυγε» ο Άρης Σταθάκης

    Έφυγε από τη ζωή στα 71 του χρόνια ο πρώην βουλευτής, δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης. Ο Αριστείδης Σταθάκης γεννήθηκε το 1943 στον Ασωπό Λακωνίας και σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συντάκτης αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Νέα Πολιτεία» (1968-1972) και τα περιοδικό «Ωτο Εξπρές» (1968-1970) και «4 Τροχοί» (1970-1974). Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β΄Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων. Τον Ιανουάριο του 2008 παραιτήθηκε από την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

    [04] Συσκέψεις του πρωθυπουργού με υπουργούς

    Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, εξερχόμενος του πρωθυπουργικού Μεγάρου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για τον πολιτισμό.

    Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέχεια είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εξερχόμενος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε ότι δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε όλους για τα θέματα του υπουργείου. «Περιμένω τις αρμοδιότητές μου από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Πάμε τώρα στο υπουργείο για δουλειά» ανέφερε.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    Ο Ι. Βρούτσης σημείωσε ότι το υπουργείο Εργασίας, από το ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων του, έχει να παίξει και να διαδραματίσει, όπως και στο παρελθόν, έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή. «'Εχουμε κάνει παρά πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή και άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας. Αλλα δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο. Προκλήσεις, που πρέπει να λύσουμε» τόνισε ο κ. Βρούτσης. Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση για ομαδικές απολύσεις, απάντησε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά» ενώ σημείωσε ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη.

    Ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία και με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε, θέσαμε τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο προσεχές διάστημα. Η κυβερνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Θέσαμε ως βασικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ ώστε η νέα χρονιά να μας βρει προετοιμασμένους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις γιατί η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αγροτικής πολιτικής» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.

    [05] Πάνω από ένας τόνος ηρωίνης, εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες στην Αττική

    Πάνω από έναν τόνο ηρωινη, σε δύο αποθήκες στην Αττική, και συγκεκριμένα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, κατάφερε να εντοπίσει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 11 άτομα, 6 Ελληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος και πέντε αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα. Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωινης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    [06] Βαθαίνει το ρήγμα στη ΓΕΝΟΠ για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας

    Βαθαίνει το ρήγμα στη ΓΕΝΟΠ για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας, καθώς η πλειοψηφία των συνδικαλιστών, που συνήλθε χθες στο συνέδριο του συνδικάτου, αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή όσων αρνήθηκαν την απευθείας παρακράτηση της εισφοράς υπέρ της ΓΕΝΟΠ από το μισθό τους.

    Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν χθες το βράδυ, με έντονες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις και ύστερα από δίμηνη αναβολή (το συνέδριο ξεκίνησε τον Απρίλιο και διεκόπη επίσης επεισοδιακά).

    Εκτός διαδικασιών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της ΕΔΟΠ (Διοικητικό - Οικονομικό προσωπικό) καθώς και των καταμετρητών και των φυλάκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η μη νομιμοποίησή τους ως συνέδρων έγινε κατά παράβαση του καταστατικού και δεν αποκλείουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Οι εκπρόσωποι των 20 περίπου λοιπών σωματείων της ΔΕΗ (μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» κ. Γ. Αδαμίδης) έχουν συμφωνήσει με την απευθείας παρακράτηση της εισφοράς από το λογιστήριο της επιχείρησης και απόδοσή της στη ΓΕΝΟΠ. Σημειώνεται ότι η εισφορά υπέρ της ΓΕΝΟΠ έχει σχεδόν τριπλασιασθεί (από 0,5 σε 1,5 ευρώ περίπου το μήνα). Οι διαφωνούντες δεν αρνούνται την αύξηση της εισφοράς αλλά δεν δέχονται την απευθείας παρακράτησή της από τους μισθούς επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή (απευθείας παρακράτηση εισφοράς υπέρ του τριτοβάθμιου συνδικάτου) έχει κριθεί παράνομη από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

    [07] Eurostat: Αύξηση της απασχόλησης κατά 0,2% το α' τρίμηνο

    Η απασχόληση αυξήθηκε 0,2% στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Οριακή αύξηση της απασχόλησης σημειώθηκε επίσης στην ευρωζώνη 0,1% και στην ΕΕ 0,2%.

    [08] Εκτινάχθηκε το ισπανικό δημόσιο χρέος

    Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας συνέχισε την ανοδική πορεία του κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, φθάνοντας στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 96,8% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα αγγίξει το 100% μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα. Παρόλο που η χώρα, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ήταν ένας καλός μαθητής στο θέμα του δημόσιου χρέους πριν από την κρίση --το 2007 το ισπανικό δημόσιο χρέος βρισκόταν στο 36,3% του ΑΕΠ--, έκτοτε το χρέος αυτό αυξήθηκε κάθετα και ήδη στα τέλη του 2013 αντιπροσώπευε το 93,9% του ΑΕΠ.

    [09] Εκτός πραγματικότητας οι ισχυρισμοί για αυξήσεις στις τιμές, δηλώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων

    «Φρένο» σε όσους διαδίδουν στοιχεία τιμολογιακής πολιτικής των ξενοδοχείων τα οποία στερούνται αλήθειας θέτει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος. Ο κ. Ρέτσος υπογραμμίζει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας, οι αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων σε πανελλαδικό επίπεδο κυμαίνεται από 4% έως 5%, όταν οι μειώσεις στις τιμές των δωματίων, τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν το 30%.

    Για την Αθήνα ειδικότερα, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι οι αυξήσεις στις τιμές των δωματίων κυμαίνεται εφέτος στο 2,5%, όταν τα προηγούμενα χρόνια ειδικά ο προορισμός της Αθήνας εμφάνιζε μειώσεις που ξεπέρναγαν και το 50%. Την ίδια στιγμή ο κ. Ρέτσος καυτηριάζει την πολιτική δικτυακών τόπων κρατήσεων ξενοδοχείων, καθώς θεωρεί αυθαίρετη την πρακτική εξαγωγής συμπερασμάτων για την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων και ειδικά αυτή όταν αφορά δωμάτια που δεν έχουν "πουληθεί", όπως συγκεκριμένα αναφέρει. Τα στοιχεία της ΠΟΞ υπογραμμίζει ο κ. Ρέτσος αφορούν δωμάτια για τα οποία έχουν γίνει ήδη οι πωλήσεις στους πελάτες και όχι τις εικονικές που εμφανίζουν οι εν λόγω δικτυακοί τόποι. Αναφερόμενος στα κρούσματα αισχροκέρδειας στις τιμές των δωματίων, κυρίως σε δημοφιλείς προορισμούς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι δυστυχώς σε κάθε κλάδο υπάρχει ο κακός επαγγελματίας, που όμως σε κάθε περίπτωση δεν αντανακλά τον κλάδο καθ'ολοκληρίαν. Μάλιστα εκτιμά ότι η αγορά μπορεί να επαναφέρει στην τάξη την ως άνω στρέβλωση.

    [10] Οι ουκρανικές δυνάμεις ύψωσαν τη σημαία στο δημαρχείο της Μαριούπολης

    Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο της Μαριούπολης και ύψωσαν τη σημαία της χώρας στο δημαρχείο της πόλης αυτής της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. "Στις 10:34 π.μ η ουκρανική σημαία υψώθηκε στο δημαρχείο της Μαριούπολης", έγραψε ο Αβάκοφ στο Facebook μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο πλαίσιο ευρύτερης στρατιωτικής επιχείρησης με στόχο την ανακατάληψη εδαφών που έχουν καταλάβει οι φιλο-ρώσοι αυτονομιστές. Οι ίδιοι οι αυτονομιστές δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του υπουργού. Ο Αβάκοφ είπε ότι μονάδες της Εθνικής Φρουράς και του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και των ειδικών δυνάμεων του στρατού συμμετείχαν στην επιχείρηση. Ένας διοικητής της Εθνικής Φρουράς δήλωσε ότι οι αυτονομιστές κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ ένας άλλος είπε ότι τέσσερα μέλη της Εθνικής Φρουράς τραυματίστηκαν. Σήμερα τα ξημερώματα, οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2014 - 10:30:22 UTC