Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμψηφισμό των υποχρεώσεων των ενστόλων με τα αναδρομικά, ζητούν βουλευτές της ΝΔ
  • [02] «Στη βελτίωση του γερμανικού συστήματος Υγείας μπορούν να συμβάλουν οι Έλληνες γιατροί»
  • [03] Καταδικάστηκε πολιτευτής της Χρυσής Αυγής για δηλώσεις «μίσους»
  • [04] Με μειωμένο επιτόκιο δανείστηκε σήμερα το Δημόσιο
  • [05] Αναστολή χορήγησης συντάξεων λόγω άρνησης δικαιούχων να δηλώσουν ΑΜΚΑ
  • [06] Σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από τις ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών
  • [07] Κατάθεση ν/σ για παραχώρηση καθεστώτος ευρύτερης αυτονομίας στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας
  • [08] Συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του Μ. Τόκα, στις 3 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο
  • [09] Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο Σεσίλ ντε Μιλ
  • [10] Ο Τζορτζ το χρυσόψαρο αναρρώνει έπειτα από επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο

  • [01] Συμψηφισμό των υποχρεώσεων των ενστόλων με τα αναδρομικά, ζητούν βουλευτές της ΝΔ

    Τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κλπ) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

    Οι βουλευτές επικαλούνται όχι μόνο την απόφαση του ΣτΕ αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους. Αναφέρουν επίσης ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεων τους, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

    [02] «Στη βελτίωση του γερμανικού συστήματος Υγείας μπορούν να συμβάλουν οι Έλληνες γιατροί»

    «Οι Έλληνες γιατροί μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος» δήλωσε, σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης υποδοχής Ελλήνων γιατρών στο Ντόρτμουντ, η υπουργός Υγείας του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Μπάρμπαρα Στέφενς, αναφερόμενη σε «καλά ειδικευμένους γιατρούς που φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες». Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της DW, «στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, όπου ζει το ένα τέταρτο περίπου των Γερμανών, ο αριθμός των ξένων γιατρών έχει φθάσει τους 9.400» και από αυτούς, 1.125 (12,1%) είναι Έλληνες, ενώ ακολουθούν οι Ρουμάνοι (802) και οι Σύροι (450).

    «Η Γερμανία χρειάζεται την εισροή ειδικευμένων εργαζομένων, κυρίως στο πεδίο της υγείας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του κρατιδίου, που υπενθυμίζει τη σχετική συνεργασία της περιφερειακής κυβέρνησης με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Συνολικά, συνεχίζει το ρεπορτάζ, στα τέλη του 2013, εργάζονταν στη Γερμανία 2.847 Έλληνες γιατροί. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Ρουμάνους (3.454), ενώ ακολουθούν οι Αυστριακοί (2.611) και οι Πολωνοί (1.830).

    [03] Καταδικάστηκε πολιτευτής της Χρυσής Αυγής για δηλώσεις «μίσους»

    Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Η' Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α΄ Αθήνας Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, που κρίθηκε ένοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) και συγκεκριμένα για προτροπή σε ρατσιστική βία. Η κατηγορία σε βάρος του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής αφορά απαξιωτικές δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Cleaners» που προβλήθηκε από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4, σε βάρος μεταναστών, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει «μιάσματα», «υπάνθρωπους» κ.ά., ενώ είχε αναφερθεί σε δημιουργία κρεματορίων για «να τους κάνουμε σαπούνια... για τα αμάξια και τα πεζοδρόμια».

    Το υλικό είχε καταγραφεί την περίοδο πριν τις εκλογές του 2012, από τον σκηνοθέτη, απόφοιτο της βρετανικής Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, Κωνσταντίνο Γεωργούση, και είχε προβληθεί τον Μάρτιο του 2013. Απολογούμενος ο Αλ. Πλωμαρίτης υποστήριξε πως δεν εννοούσε όσα κατέγραψε ο σκηνοθέτης.

    [04] Με μειωμένο επιτόκιο δανείστηκε σήμερα το Δημόσιο

    Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, με σχετικά μειωμένο επιτοκιακό κόστος. Συγκεκριμένα, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων και ύψους 1 δισ. ευρώ, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους άντλησε το ζητούμενο ποσό καθώς και 300 εκατ. ευρώ εκ των μη ανταγωνιστικών προσφορών. Συνολικά προσφέρθηκε το ποσό των 2,505 δισ. ευρώ διαμορφώνοντας τον συντελεστή κάλυψης σε 2,51 φορές το ζητούμενο ποσό και την απόδοση στο επίπεδο του 1,70% έναντι 1,75% κατά την τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία στις 12 Αυγούστου 2014.

    [05] Αναστολή χορήγησης συντάξεων λόγω άρνησης δικαιούχων να δηλώσουν ΑΜΚΑ

    Στην αναστολή 60 συντάξεων λόγω μη συμπλήρωσης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΜΚΑ), προχώρησαν τον Αύγουστο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Την πληροφορία αυτή παρέθεσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης. Στη γραπτή απάντησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ, όμως σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου επικαλούνται συνειδησιακούς λόγους και συγκεκριμένα, ότι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ είναι αντίθετη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

    Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι οι συντάξεις δεν έχουν διακοπεί αλλά έχουν ανασταλεί έως ότου οι συνταξιούχοι δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι 60 συντάξεις χορηγούνται από συνολικά 12 φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είναι όμως αξιοσημείωτο ότι οι 40 από αυτές χορηγούνται από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΕΚΟΕΜΝ).

    [06] Σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από τις ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών

    Τα 200 εκατ. ευρώ περίπου, φθάνουν τα έσοδα από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» του υπουργείου Εργασίας για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι «τα έσοδα από τη ρύθμιση της "Νέας Αρχής", σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία (εβδομαδιαίες αναφορές του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ) ανέρχονται σε 191.870.941,09 ευρώ». Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 29 Αυγούστου, σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αύξηση των δόσεων έως 100, των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.

    «Οι ενδεχόμενες τροποποιήσεις (αύξηση δόσεων κλπ) στο υφιστάμενο καθεστώς ρυθμίσεων θα πρέπει να τύχουν της συμφωνίας του υπουργείου Οικονομικών» αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Εργασίας, παραθέτοντας το πλαίσιο που έχει ήδη θεσπίσει η κυβέρνηση για τη «Νέα Αρχή» και την «Πάγια Ρύθμιση» ως προς τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

    [07] Κατάθεση ν/σ για παραχώρηση καθεστώτος ευρύτερης αυτονομίας στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υπέβαλε σήμερα στο ουκρανικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο που παραχωρεί περισσότερη αυτονομία στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου εφαρμόζεται εύθραυστη εκεχειρία. Παράλληλα, το Κίεβο πρότεινε την διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις ανατολικές επαρχίες στις 9 Δεκεμβρίου.

    Το νομοσχέδιο για παραχώρηση «ειδικού καθεστώτος» στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ προβλέπεται από το πρωτόκολλο το οποίο υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου από την ουκρανική κυβέρνηση και την ηγεσία των ρωσόφωνων αυτονομιστών. Σύμφωνα με τις προτάσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες από την ουκρανική προεδρία, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την σύσταση προσωρινής κυβέρνησης αυτονομίας, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και για θητεία τριών ετών.

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι απορρίπτουν την πρόταση του Κιέβου και εμμένουν στην διεκδίκηση της ανεξαρτησίας των ανατολικών επαρχιών.

    [08] Συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του Μ. Τόκα, στις 3 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο

    Μεγάλο διαφαίνεται το ενδιαφέρον του κοινού για τη συναυλία- αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, που θα γίνει στο Ηρώδειο την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου. Η προπώληση των εισιτήριων άρχισε από τα καταστήματα Public και το viva.gr, με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο αριθμός των εισιτηρίων που διατέθηκαν τις πρώτες τέσσερις ημέρες προπώλησης, ξεπερνά τα 1.000. Οι τιμές τους ξεκινούν από 15 ευρώ και φθάνουν έως 70 ευρώ. Η συναυλία με τη μουσική του Μάριου Τόκα, θεωρείται ως ένα κορυφαίο γεγονός της φετινής πολιτιστικής σεζόν. Τη μοναδικότητα της εκδήλωσης διασφαλίζουν σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δώρος Δημοσθένους και η Δήμητρα Σταθοπούλου που θα ερμηνεύσουν τις επιτυχίες του Μάριου Τόκα, όπως το «Σ? αναζητώ στη Σαλονίκη», η «Εθνική μας Μοναξιά», «Λαδάδικα», «Θάλασσες» και πολλά άλλα, σε ενορχήστρωση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Μαζί τους, στην αφήγηση, ο Στέλιος Μάϊνας και οπτικοακουστικές παρουσιάσεις με ντοκουμέντα από το έργο του συνθέτη που άφησε το αποτύπωμά του στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας.

    [09] Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο Σεσίλ ντε Μιλ

    Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο Σεσίλ ντε Μιλ, την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι διοργανωτές της τελετής βράβευσης. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός θα βραβευτεί τον Ιανουάριο στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

    Ο 53χρονος Κλούνεϊ έχει βραβευτεί με Όσκαρ δύο φορές: 'Β Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Syriana» και παραγωγής για την ταινία του 2013 «Argo». Επίσης έχει βραβευτεί τρεις φορές με Χρυσή Σφαίρα, περιλαμβανομένων των ταινιών «Οι Απόγονοι» (2012) και «Ω Αδελφέ που είσαι;»(2001).

    [10] Ο Τζορτζ το χρυσόψαρο αναρρώνει έπειτα από επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο

    Ο Τζορτζ, το χρυσόψαρο, αναρρώνει στη γυάλα του έπειτα από λεπτή επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο, στην οποία υποβλήθηκε στη Μελβούρνη από τον κτηνίατρο Τριστάν Ριτς. Ο κτηνίατρος ανακοίνωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας ότι ο 10χρονος Τζορτζ «είναι μια χαρά και κολυμπάει γύρω γύρω». Ο Τζορτζ υπέφερε από όγκο στο κεφάλι ο οποίος μεγάλωνε αργά και είχε αρχίσει να επηρεάζει την ποιότητα της ζωής του. Η ιδιοκτήτριά του αρνήθηκε να τον υποβάλει σε ευθανασία και αποφάσισε να διακινδυνεύσει την επέμβαση για να τού χαρίσει άλλα είκοσι χρόνια ζωής.

    Η εγχείρηση έγινε με γενική αναισθησία και χορήγηση νερού με οξυγόνο στα βράγχια, διήρκεσε μισή ώρα και κρίθηκε απολύτως επιτυχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2014 - 10:30:23 UTC