Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Αργεντινής: «Σχεδόν αγενής» ο Βρετανός πρωθυπουργός
  • [02] Β. Πούτιν σε Μ. Ρέντσι: Οι κυρώσεις δεν μας επιτρέπουν να συνεργασθούμε
  • [03] Α. Νταβούτογλου: Ο λαός προτίμησε κυβέρνηση συνασπισμού
  • [04] Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ
  • [05] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ
  • [06] Συλλήψεις στον Βόλο για συμμετοχή σε συμμορία εκβιαστών
  • [07] Μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ απλώθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών
  • [08] Εβδομήντα χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη
  • [09] «The Simpsons»: Διαζύγιο για τη Μαρτζ και τον Χόμερ
  • [10] ΗΠΑ: Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα
  • [11] Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ- Ολάντ
  • [12] Στον αέρα η ΕΡΤ
  • [13] Το ευρωκοινοβούλιο δεν αναγνωρίζει τη Ρωσία ως «στρατηγικό εταίρο»

  • [01] Πρόεδρος Αργεντινής: «Σχεδόν αγενής» ο Βρετανός πρωθυπουργός

    Αναζωπυρώθηκε χθες Τετάρτη η ένταση στις σχέσεις Αργεντινής-Βρετανίας με αφορμή και πάλι τα νησιά Φόκλαντ με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες να χαρακτηρίζει τον βρετανό πρωθυπουργό "σχεδόν αγενή" αναφερόμενη στα σχόλια που έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε αξιωματούχο της κυβέρνησής της σχετικά με το διαφιλονικούμενο αρχιπέλαγος.

    Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής (CELAC) στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής 'Εκτορ Τίμερμαν είχε έναν έντονο διάλογο με τον Κάμερον σχετικά με την εθνική κυριαρχία των νησιών. Οι δύο χώρες ενεπλάκησαν σε μικρής διάρκειας πόλεμο για τα εν λόγω νησιά το 1982 από τον οποίο νικήτρια βγήκε η Βρετανία.

    Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί, ο Τίμερμαν κατήγγειλε τη Βρετανία ότι είναι προσκολλημένη σε μία "αποικιοκρατική" πολιτική, ενώ ο Κάμερον χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τίμερμαν "απειλητικές" σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής Telam. "Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν οργισμένη, σχεδόν αγενής", δήλωσε η Φερνάντες στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας της.

    [02] Β. Πούτιν σε Μ. Ρέντσι: Οι κυρώσεις δεν μας επιτρέπουν να συνεργασθούμε

    "Οι κυρώσεις που μας έχουν επιβληθεί δεν μας επιτρέπουν να συνεργασθούμε, είναι επιζήμιες" δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι, την Τετάρτη στο Μιλάνο.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι "οι κυρώσεις αυτές θέτουν, εκ των πραγμάτων, εμπόδια στις επιχειρήσεις που θέλουν να εξασφαλίσουν εργολαβίες. Όλα τα από κοινού σχέδια έχουν παγώσει" και για τον λόγο αυτό "ή οι κυρώσεις καταργούνται ή πρέπει να τροποποιηθούν, για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θέλουν να συνεργασθούν με την Μόσχα".

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, από τη μεριά του, τόνισε ότι "επιθυμεί το κοινό έργο των δυο χωρών να μπορέσει να έχει μέλλον".

    [03] Α. Νταβούτογλου: Ο λαός προτίμησε κυβέρνηση συνασπισμού

    Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού με το κόμμα του ή από πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης τάχθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Μιλώντας την Τετάρτη στην τουρκική κρατική τηλεόραση ο Νταβούτογλου είπε πως "εμείς θέσαμε θέμα προεδρικού συστήματος, αλλά ο λαός δεν το ενέκρινε. Τώρα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα εντός κοινοβουλευτικού συστήματος. Όταν θα λάβω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα προβώ στα αναγκαία βήματα κι αν αποτύχω θα επιστρέψω την εντολή στον Πρόεδρο Ερντογάν. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος θα δώσει την εντολή στον κ. Κιλιτσντάρογλου ή σε άλλους ηγέτες. Αυτό πρέπει να προχωρήσει".

    "Εμείς δεν είμαστε υπέρ των κυβερνήσεων συνασπισμού επειδή τις θεωρούμε χάσιμο χρόνου, αλλά ο λαός προτίμησε την κυβέρνηση συνασπισμού" είπε και τόνισε πως τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης "από την πρώτη στιγμή έκλεισαν την πόρτα για κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα μας".

    [04] Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ

    Σε κινητοποιήσεις καλούν του εργαζόμενους σήμερα, Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

    Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια στις 18:30 με κεντρικό αίτημα την επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων και ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

    Σημειώνεται πως λόγω της σημερινής κινητοποίησης στο Υπουργείο Οικονομικών, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 19:30.

    Διαβάστε επίσης: Μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ απλώθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών

    [05] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ

    Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας του 2015. Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει από τα ΚΕΠ όλης της χώρας. Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων.

    Οι φετινές παροχές πρόκειται να καλύψουν συνολικά 419.000 δικαιούχους. Τα προγράμματα όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή, αφορούν τον κοινωνικό και ιαματικό τουρισμό, τις εκδρομές, την δωρεάν παροχή βιβλίων και τα δωρεάν δελτία θεάματος.

    [06] Συλλήψεις στον Βόλο για συμμετοχή σε συμμορία εκβιαστών

    Απίστευτες ιστορίες εκβιασμών, προστασίας νυχτερινών κέντρων και άλλων καταστημάτων, αλλά και αντεκδικήσεις, που έχουν διαδραματισθεί στον Βόλο τους τελευταίους μήνες, έχει αρχίσει να φέρνει στο φως η συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    Οι υποθέσεις εκβιασμών αφορούν περιπτώσεις εμπρησμών, σε νυχτερινό κέντρο στις Αλυκές στις 9 Ιανουαρίου , αλλά και σε άλλο κατάστημα στην οδό Ιάσονος στο κέντρο του Βόλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, τις παραμονές των Χριστουγέννων.

    Αυτές και άλλες περιπτώσεις εξετάζονται στο πλαίσιο ερευνών μετά τη εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων φέρονται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς καταστηματαρχών, όσο και σε εγκληματικές πράξεις.

    Στον Βόλο έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται 9 άτομα με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων.

    Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι και ένας αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Το θέμα με τον αστυνομικό διαχειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

    [07] Μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ απλώθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών

    Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιούν, από το πρωί, περίπου 150 μέλη του ΠΑΜΕ. Κάποιοι απ΄αυτούς μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου ανέβηκαν στην ταράτσα, και άπλωσαν πανό στην πρόσοψη που γράφει: "Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας".

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, λόγω της σημερινής κινητοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών, το απογευματινό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 19:30, αντί για την Ομόνοια όπως είχε προγραμματιστεί.

    [08] Εβδομήντα χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη

    Με την ευκαιρία των 70 χρόνων από το τραγικό τέλος του 'Αρη Βελουχιώτη (15/6/1945) κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες σε επανέκδοση, η τριλογία με τα πεζογραφήματα του Μπάμπη Κλάρα, μικρότερου αδελφού του Θανάση Κλάρα και πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του θρυλικού 'Αρη. Την πεζογραφική τριλογία (εκδ.ΚΨΜ) είχε εκδώσει ο Μπάμπης Κλάρας το 1983, προς το τέλος της ζωής του, αναδεικνύοντας την ιδεολογική θέση του απέναντι στα ιστορικά γεγονότα και την προσωπική του δράση.

    Πώς διαμορφώθηκε και ποιες φάσεις πέρασε ο μύθος του 'Αρη Βελουχιώτη; ρωτάμε τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Νικολακόπουλο.

    "Ο Θανάσης Κλάρας ως 'Αρης Bελουχιώτης έζησε μόνο τρία χρόνια" απαντά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Νικολακόπουλος. "Από τις 7 Ιουνίου 1942 όταν με τους αντάρτες κήρυξε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα από την Δομνίστα της Eυρυτανίας έως το τραγικό του τέλος στις 15 Ιουνίου 1945. Σ' αυτό το διάστημα είχε ήδη γίνει μύθος για τους συναγωνιστές του και τρόμος για τους αντιπάλους, συνδυάζοντας τη μορφή του Κολοκοτρώνη "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" με τη μορφή του Οδυσσέα Ανδρούτσου που δολοφονήθηκε από ελληνικά χέρια. Η κομματική καταδίκη του που ανακοινώθηκε λίγο πριν τον θάνατό του αλλά και το κρεμασμένο στον φανοστάτη Τρικάλων κεφάλι του, έδωσαν μια άλλη και εν μέρει αντιφατική διάσταση στον μύθο του 'Αρη.Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας του ΕΑΜ 'Ελεύθερη Ελλάδα' για τη βάρβαρη μεταχείριση του πτώματος του 'Αρη".

    [09] «The Simpsons»: Διαζύγιο για τη Μαρτζ και τον Χόμερ

    Έπειτα από πολλά χρόνια γάμου, το πιο αγαπημένο ζευγάρι πρωταγωνιστών σε σειρά κινουμένων σχεδίων- η Μαρτζ και ο Χόμερ Σίμσον της μακροβιότερης τηλεοπτικής σειράς σε ώρα υψηλής τηλεθέασης της αμερικανικής τηλεόρασης "Οικογένεια Σίμσον" ("The Simpsons") - παίρνουν διαζύγιο. Την αποκάλυψη έκανε ο Αλ Τζιν, ο παραγωγός της σειράς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Variety που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

    Σύμφωνα με τον Τζιν, τα προβλήματα θα ξεκινήσουν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της πρεμιέρας του 27ου κύκλου της σειράς όταν θα αποκαλυφθεί ότι ο Χόμερ τόσα χρόνια πάσχει από ναρκοληψία, μία ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανεξέλεγκτη υπνηλία, ακόμη κι έπειτα από επαρκή ύπνο.Η πάθησή του αυτή θα έχει αντίκτυπο στον γάμο του και τελικά θα τον οδηγήσει στο διαζύγιο με την Μαρτζ.

    Ωστόσο, ο Χόμερ θα κινηθεί αστραπιαία καθώς θα ερωτευτεί την φαρμακοποιό του. Η αγωνία των τηλεθεατών θα επικεντρωθεί στο αν θα κρατήσει ο νέος έρωτας του Χόμερ ή αν τελικά το ζεύγος Σίμσον θα τα ξαναβρεί.

    [10] ΗΠΑ: Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα

    Ανησυχούμε για την επίδραση που θα έχει μια ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία - και τα πράγματα που συμβάλλουν σε κάποια αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά επηρεάζουν και την οικονομία των ΗΠΑ - γι'αυτό έχετε δει τόση δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών (ΗΠΑ) στην προσπάθεια να φέρει τους Έλληνες και τους συνεργάτες τους μαζί για να λύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση είτε της ευρωπαϊκής οικονομίας είτε της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Τζος Ερνεστ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    "Ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα αυτό στη συνάντηση της Ομάδας G7 και συνεχίζουμε να νιώθουμε αισιοδοξία από το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το να βρεθεί λύση στην κατάσταση πριν εξαντληθεί το χρονικό όριο είναι προς όφελος όλων των πλευρών που συμμετέχουν στις συζητήσεις, οπότε ελπίζουμε ότι θα το επιτύχουν" δήλωσε ο Ερνεστ.

    [11] Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ- Ολάντ

    Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε εποικοδομητικό κλίμα η τριμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες.

    Οι τρεις ηγέτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές , συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος.

    "Αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για να γεφυρωθούν οι διαφορές που απομένουν", δήλωσε ο πρωθυπουργός, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε όπως πάντα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. "Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση στην Ελλάδα , καθώς και η δυνατότητα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή, με ασφάλεια, με ανάπτυξη αλλά και με χρέος βιώσιμο σε μια προοπτική που θα δώσει ξανά ασφάλεια και σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη".

    Η συνάντηση διήρκησε περίπου δύο ώρες.

    Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής συναντήθηκε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και σήμερα (Πέμπτη).

    [12] Στον αέρα η ΕΡΤ

    Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, στις 06:00 το πρωί, η ΕΡΤ επανήλθε στους δέκτες, μετά από δύο χρόνια "μαύρου". Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση "επιστρέφει", σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη, με την ΕΡΤ3 να ακολουθεί στον σχεδιασμό επαναλειτουργίας όλων των σταθμών.

    Το λογότυπο στους δέκτες μετατράπηκε από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι έπιασαν δουλειά.

    Το κλίμα, σήμερα, αναμένεται να είναι εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών, ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α.

    [13] Το ευρωκοινοβούλιο δεν αναγνωρίζει τη Ρωσία ως «στρατηγικό εταίρο»

    Ισχυρή ένταση υποβόσκει ανάμεσα στις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, ύστερα από την εγγραφή σε "μαύρη λίστα" 89 πολιτικών της ΕΕ, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στο ρωσικό έδαφος. Ανάμεσά τους είναι και εν ενέργεια ή πρώην βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Ολομέλεια του οποίου ψηφίσθηκε την Τετάρτη έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, για "την κατάσταση των σχέσεων ανάμεσα σε ΕΕ και Ρωσία".

    Με την έκθεση, οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι "λόγω των ενεργειών της στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να θεωρείται, ή να αντιμετωπίζεται ως στρατηγικός εταίρος".

    Την έκθεση που εισηγήθηκε ο χριστιανοδημοκράτης Λιθουανός ευρωβουλευτής Γκαμπριέλους Λάνζμπεγκις, ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( ΕΚ) με υψηλή πλειοψηφία: 495 ψήφους υπέρ, 135 κατά και 69 αποχές.

    Αρνητική ψήφο στην έκθεση έδωσε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, θετική ψήφο έδωσε το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ.

    Αρνητική ψήφο έδωσαν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής που εξελέγη με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γ. Επιτήδειος και Ε. Συναδινός, καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος.

    Λευκή ψήφο έδωσαν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

    Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λ. Φουντούλης και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Παπαδάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 June 2015 - 6:32:18 UTC