Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, θα πάμε στη δραχμή
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Εθνικό σχέδιο αντί για μνημόνιο
  • [03] Ν.Χριστοδουλάκης: Μέτρα για να χαλαρώσουν τα capital controls
  • [04] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη ΔΕΘ
  • [05] Π. Καμμένος: Η αγορά θα ξαναπάρει μπροστά
  • [06] Με δύο καινοτομίες η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, στις 9/09
  • [07] Τριανταοκτάχρονος, πρώην μοντέλο, συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνης
  • [08] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε επτά νομούς της χώρας
  • [09] Σε εξέλιξη φωτιά στο Ελληνικό Γορτυνίας
  • [10] Ν. Παππάς: Καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, θα πάμε στη δραχμή

    «Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται και τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και βέβαια, η χρηματοδότηση θα διακοπεί. Και στο βάθος η... δραχμή», προειδοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση που θα έχει, όχι απλά το 51% των εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά το 51% της κοινωνίας, ώστε σε διάστημα δύο ετών η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

    Ο ίδιος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέδειξε ότι ανήκει στο παλαιό πολιτικό σύστημα, καθώς «ξεπατίκωσε όλες τις πρακτικές των παλιών: τα ρουσφέτια, τα βολέματα, τις υποσχέσεις. Πολλές τις τελειοποίησε κιόλας. Ο λόγος του και οι πρακτικές του μυρίζουν... παλαιό».

    Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι «επαναλαμβάνει διάφορα κλισέ και γενικολογίες, χωρίς να δίνει λύσεις. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει ανάμεσα σε όσα έλεγε παλιά και στη νέα μνημονιακή μετάλλαξή του».

    Για τη ΝΔ αναφέρει ότι παρότι μιλά για νέο, δεν υπάρχει η τόλμη ούτε καν να αλλάξει η ηγετική της ομάδα και να εκλέξει νέο αρχηγό.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Εθνικό σχέδιο αντί για μνημόνιο

    "Στόχος μας είναι να συστήσουμε μια διακομματική επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, ώστε να εκπονήσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο με συγκεκριμένο προσανατολισμό ως το Πάσχα του 2016 και να πάμε στους Εταίρους μας στην Ευρώπη και να τους πούμε ότι έχουμε Σχέδιο και Πρόγραμμα, αντι της εφαρμογής Μνημονίου". Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαρακης,σε ομιλία του στον Βόλο προς τους εκπροσώπους των φορέων της Μαγνησίας.Τόνισε ότι επιμένει σε κυβέρνηση συνεργασίας,με σταθερή διακυβέρνηση του τόπου,όπου θα έχει την δυνατότητα να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναπτυξιακά μέτρα,αντί των υφεσιακών που ζούμε σήμερα.

    Ο κ.Μεϊμαρακης ζήτησε επιπλέον να πάει ο κόσμος στις κάλπες με καθαρό μυαλό και να μην αδιαφορήσει,αφού προηγουμένως έχει συγκρίνει τι του επιφύλαξε η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ,που μας στοίχισε 90 δις ευρω. Ζήτησε,επίσης,να βρει ο καθένας τους φίλους του και να τους εξηγήσει ότι έκαναν λάθος τον περασμένο Ιανουάριο που ψήφισαν Τσίπρα και πρέπει να επιλέξουν τώρα την Ν.Δ. "Θέλουμε ανθρώπους ικανούς και ηθικούς κοντά μας και δεν σκοτώνω την ελπίδα.Μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά την κοινωνία και να βελτιώσουμε την κατάσταση" συμπλήρωσε ο κ.Μεϊμαρακης.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όσο περνούν οι μέρες,η παράταξη του θα καλπάζει προς την κάλπη, ενώ για τους αντιπάλους του είπε ότι μπορεί και να έχουν καταρρεύσει δημοσκοπικά.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταβαίνει από τον Βόλο, στη Λάρισα όπου στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

    [03] Ν.Χριστοδουλάκης: Μέτρα για να χαλαρώσουν τα capital controls

    Κίνητρα για να αντιστραφεί η αποστράγγιση του τραπεζικού συστήματος και να χαλαρώσουν τα capital controls, προανήγγειλε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την ομιλία του στο γεύμα που παρέθεσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

    "Θέλουμε να διαμορφώσουμε δυο νέα προϊόντα. Πρώτον, να διευκολύνουμε την εξόφληση δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με τρόπο που δεν θα θίγει την αξία αγοράς των δανείων που οι τράπεζες μεταφέρουν στον ELA. Αν γίνει αυτό, θα έχουμε σημαντική ρευστότητα. Δεύτερον, εξετάζουμε κίνητρα για να επιστρέψουν οι καταθέσεις από τα στρώματα και να αρχίσει η αντιστροφή της αποστράγγισης του τραπεζικού συστήματοςΒ¨ είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

    "Οξυγόνωση" επιχειρήσεων για να μη δούμε προσφυγικό κύμα

    Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιούργησαν οι έλεγχοι κεφαλαίων ο υπουργός υπογράμμισε: Β¨Εμείς είμαστε κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ζουν σε συνθήκες περιορισμένου οξυγόνου. Θέλουμε να δούμε πώς θα ενισχυθεί η οξυγόνωσή τους, ώστε να αποφύγουμε τη μετατροπή τους σε ένα προσφυγικό οικονομικό κύμαΒ¨.

    Όπως είπε, πιστεύει ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει σημαντική χαλάρωση των πιέσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΜΜΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούνται: η μεταφορά για τις επόμενες ημέρες του ημερήσιου ορίου ανά τράπεζα εφόσον αυτό δεν εξαντλείται (εβδομαδιαίως), η εξυπηρέτηση αιτημάτων εισαγωγών έως 5.000 ευρώ από τις ίδιες τις τράπεζες, το εντατικό «ξεκαθάρισμα» των αιτημάτων που λιμνάζουν στην αρμόδια επιτροπή στην ΤτΕ, η χαλάρωση στη δυνατότητα διαδικτυακών συναλλαγών με το εξωτερικό για αγορά προϊόντων, καθώς και η κωδικοποίηση του πλαισίου των κεφαλαιακών ελέγχων.

    Πότε θα αρθούν τα capital controls

    "Αν αυτά γίνουν, θα είναι λογικό να υποθέσει κάποιος ότι τα capital controls θα έχουν αρθεί στη μεγάλη τους πλειοψηφία μέχρι το τέλος του 2015, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και δεν θα γίνουν άλλες ακροβατικές κινήσεις" σημείωσε.

    Κατά τον κ.Χριστοδουλάκη, το βασικό πρόβλημα της χώρας ήταν ότι ρήμαξε το παραγωγικό δυναμικό. "Αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Δεν υπάρχει δεξιά, αριστερή και κεντρώα αποεπένδυση. Η αποεπένδυση είναι μία και αντιμετωπίζεται με λεφτά".

    [04] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη ΔΕΘ

    Τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης εξέφρασε η πρόεδρος της Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΤΕ στην 80ή ΔΕΘ.

    «Είμαστε εδώ, τα στελέχη της Τράπεζας, η διοίκηση της Τράπεζας, για να υποστηρίξουμε τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Οπως ξέρετε, η Εθνική Τράπεζα είναι επίσημος χορηγός της ΔΕΘ. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία. Είναι μια συνεργασία για το καλό και των δύο φορέων, αλλά και για το καλό της οικονομίας μας» είπε η κ. Κατσέλη.

    Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπογράμμισε: «Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στη Διεθνή Εκθεση. Είναι σημαντικός θεσμός και για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για την Ελλάδα. Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει και σαν θεσμός, αλλά και με τους ανθρώπους της».

    [05] Π. Καμμένος: Η αγορά θα ξαναπάρει μπροστά

    «Επισκεπτόμαστε σήμερα την αγορά,μια αγορά η οποία έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημία από τα capital controls, που κάποιοι επέβαλαν προκειμένου να χτυπήσουν την κυβέρνηση,αλλά έχουν υποστεί επίθεση και οι πολίτες, οι καταναλωτές» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την επίσκεψή του στην Βαρβάκειο Αγορά.

    Τόνισε ότι «η πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης που θα προκύψει την 21η του μηνός είναι να φέρει τη σταθερότητα. Να εγγυηθούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια που θα φέρουν την ελπίδα. Θα ξαναπάρει μπροστά η αγορά, θα υπάρχουν καταναλωτές και θα μπορέσουν και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες να σταθούν ξανά στα πόδια τους». Ο κ.Καμμένος επισήμανε πως «είναι σημαντικό ότι θα πέσουν χρήματα στην οικονομία, τα οποία δεν θα πάνε στις τσέπες των διαπλεκόμενων, αλλά θα πέσουν στην πραγματική αγορά».

    [06] Με δύο καινοτομίες η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, στις 9/09

    Με δύο βασικές καινοτομίες θα διεξαχθεί το η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου. Η συμφωνία της άτυπης Διακομματικής Επιτροπής, περιλαμβάνει για πρώτη φορά την δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

    Οι όροι του debate περιλαμβάνονται σε κείμενο στο οποίο κατέληξε η άτυπη Διακομματική μετά από τρεις συνεχείς συσκέψεις και το περιεχόμενο του οποίο ακολουθεί:

    ΟΡΟΙ του DEBATE

    Ημέρα:Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

    Ωρα έναρξης: 21.00

    Τόπος: Στούντιο της ΕΡΤ

    Συντονιστής: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ

    Δημοσιογράφοι: Ερωτήσεις θα υποβάλουν εκπρόσωποι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμμένα:

    ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.

    Tους δημοσιογράφους τους επιλέγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Θεωρείται αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

    Θεματικοί κύκλοι συζήτησης:

    1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

    2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

    3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

    4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα

    5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

    6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

    Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.

    Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

    Σειρά δημοσιογράφων - καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.

    Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.

    [07] Τριανταοκτάχρονος, πρώην μοντέλο, συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνης

    Ένας τριανταοκτάχρονος άνδρας, πρώην μοντέλο, συνελήφθη από τη δίωξη ναρκωτικών στην περιοχή του Ασπροπύργου με 27 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κοκαΐνη προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

    [08] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε επτά νομούς της χώρας

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αττικής και Κορινθίας.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [09] Σε εξέλιξη φωτιά στο Ελληνικό Γορτυνίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε, στις 12 το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία στο Ελληνικό Γορτυνίας. Η φωτιά λόγω και των καιρικών συνθηκών έλαβε διαστάσεις και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δεκατρία οχήματα, περί τους τριάντα πυροσβέστες και ρίψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη PZL κι ένα ελικόπτερο, ενώ στο σημείο σπεύδουν προς ενίσχυση και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις.

    [10] Ν. Παππάς: Καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ

    "Καθαρή εντολή" στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρει αντισταθμιστικά μέτρα που θα απαλύνουν τις επιπτώσεις του μνημονίου, αλλά και για να "υπερβεί οριστικά το παλιό πολιτικό κατεστημένο", ζητεί από τους ψηφοφόρους ο τέως υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

    "Η κάθαρση από το παλιό κατεστημένο δεν μπορεί να γίνει σε συνεργασία με αυτό. Μια τέτοια συνεργασία θα ήταν ιδανική για τους συστημικούς κύκλους, οι οποίοι θα ήθελαν έναν Τσίπρα πρωθυπουργό εγκλωβισμένο μεταξύ των δανειστών και των εγχώριων δυνάμεων του παλαιού καθεστώτος της διαπλοκής" διευκρινίζει ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά".

    Ερωτηθείς για το δίλημμα των εκλογών, αναφέρει ότι αυτό είναι "αν θα επιτραπεί στο παλαιό καθεστώς να παλινορθωθεί και να αποτελειώσει με ρεβανσισμό ό,τι διασώθηκε μέχρι σήμερα ή κατά πόσο θα συνεχιστεί η πορεία που ξεκίνησε με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση προς τη συνολική ανασυγκρότηση της χώρας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 September 2015 - 14:32:12 UTC