Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το απόγευμα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Απαράμιλλη η γραφικότητα του Β. Μεϊμαράκη
  • [03] Αδ. Γεωργιάδης στο «Πρακτορείο 104,9»: Το ποσοστό της ΝΔ ήταν λιγότερο της πιθανής της εκλογικής βάσης
  • [04] Β. Ντομπρόβσκις: Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής χρέους για την Ελλάδα
  • [05] Αύριο «κλειδώνει» η λίστα των προαπαιτούμενων για την Ελλάδα
  • [06] Η Γερμανία ζητά να τεθούν όρια στον αριθμό των προσφύγων στην ΕΕ
  • [07] Στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας
  • [08] Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΑΝΤ1
  • [09] Το «Micro μ Festival» στις 3 Οκτωβρίου σε δέκα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού
  • [10] Για τον «Ηφαιστίωνα» το μνημείο της Αμφίπολης, υποθέτουν οι ανασκαφείς
  • [11] Δεν ετέθη θέμα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομάδα των Σοσιαλιστών, διευκρινίζει ο Τζ. Πιτέλα
  • [12] Η οδική ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης Πρ. Παυλόπουλου-Τ. Ιαβέρη

  • [01] Το απόγευμα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Απόψε στις 18:30 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ.

    Ο κ. Μεϊμαράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού 115.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Απαράμιλλη η γραφικότητα του Β. Μεϊμαράκη

    Για «απαράμιλλη γραφικότητα που εντείνεται από την δυσκολία του να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών», κάνει λόγο η κυβέρνηση απαντώντας στις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

    «Όσο οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί στην ΝΔ οξύνονται, τόσο οι επιδείξεις πολιτικού βερμπαλισμού των επίδοξων αρχηγών της γίνονται πιο δραματικές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Σημειώνεται επίσης ότι «η απαράμιλλη γραφικότητα του κ. Μεϊμαράκη εντείνεται από την δυσκολία του να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αν και έχουν περάσει δέκα ολόκληρες ημέρες».

    Το δελτίο τύπου καταλήγει ότι «Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις πολιτικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για όλα τα θέματα, ευθύς μόλις καταφέρει κάπως να ανασυγκροτηθεί στοιχειωδώς από την δίνη των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στην οποία είναι βυθισμένη».

    [03] Αδ. Γεωργιάδης στο «Πρακτορείο 104,9»: Το ποσοστό της ΝΔ ήταν λιγότερο της πιθανής της εκλογικής βάσης

    «Η κεντροδεξιά στην Ελλάδα είναι πλειοψηφία, το ποσοστό που πήραμε ήταν λιγότερο της πραγματικής πιθανής μας εκλογικής μας βάσης», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα»στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9» ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η κρίση έχει δημιουργήσει πίεση στην κοινωνία και η κοινωνία βρίσκεται λόγω της πίεσης σε σύγχυση», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αποδίδονταςτην αναντιστοιχία της εκτίμησής του και του εκλογικού αποτελέσματος.

    «Μέσα στην θύελλα η ΝΔ υπάρχει σταθερά στο 28% και το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε, το 28% είναι αφετηρία και μπορεί να φτάσει μέχρι το 40%», είπε ο κ.Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη, ότι στο κόμμα «χρειάζεται να ανοιχτούμε στην κοινωνία, τα στελέχη να είναι σε σταθερή δράση και να ενημερώνουν και να βοηθούς τους πολίτες, να μην υπάρχουν κλειστά γραφεία, να δώσουμε την ιδεολογική μάχη για να λέμε για την ιδεολογία μας».

    Ο βουλευτής διευκρίνισε, ότι δεν εισηγείται αλλαγή ιδεολογικού προσανατολισμού της ΝΔ, για την οποία είπε ότι «είναι ένα κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς».

    [04] Β. Ντομπρόβσκις: Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής χρέους για την Ελλάδα

    Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής χρέους της Ελλάδας, όμως υπάρχουν περιθώρια στη διαδικασία αποπληρωμής, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», στην οποία επισημαίνει ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα.

    Όπως αναφέρει, στο θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το Eurogroup άφησε «την πόρτα ανοικτή», θα πρέπει όμως πρώτα να υπάρξει μία θετική αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

    Σε σχέση με τα ριζοσπαστικά βήματα προς μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ίδιος παρατηρεί ότι αυτήν τη στιγμή διεξάγονται σχετικές συνομιλίες και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο η μηχανική σχέση του χρέους με την οικονομική επίδοση, αλλά η πραγματική δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους, και από αυτή την άποψη η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι, για παράδειγμα, η Πορτογαλία ή η Ιταλία.

    [05] Αύριο «κλειδώνει» η λίστα των προαπαιτούμενων για την Ελλάδα

    Αύριο αναμένεται να συμφωνηθεί η πρώτη λίστα προαπαιτούμενων που συνδέεται με την αποδέσμευση δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου. Αυτό ανέφερε, από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, συμπληρώνοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση. Επιπλέον, θα έχει προηγηθεί, όπως σημείωσε, και η συζήτηση για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, η εφαρμογή των οποίων θα απελευθερώσει δόση ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Σημαντικό σημείο στο χρονοδιάγραμμα, τόσο της Ελλάδας, όσο και των Βρυξελλών, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η οποία σύμφωνα με τις προθέσεις των δύο πλευρών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του χρόνου.

    Ως εκ τούτου, η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει, επίσης, να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή πριν τις 15 Νοεμβρίου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση των επιπλέον 15 δισ. ευρώ, που ορίζει η απόφαση της 12ης Ιουλίου για τις τράπεζες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

    [06] Η Γερμανία ζητά να τεθούν όρια στον αριθμό των προσφύγων στην ΕΕ

    Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ζητεί επιμόνως να τεθούν ευρωπαϊκά ανώτατα όρια στον αριθμό των προσφύγων που μπορούν να γίνουν δεκτοί στην ΕΕ.

    «Κατά την προσωπική μου γνώμη πρέπει να συμφωνήσουμε σε γενναιόδωρες ποσοστώσεις για την υποδοχή προσφύγων, οι οποίες θα καθορίσουν και τα όρια των δυνατοτήτων μας», δήλωσε σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο ο ντε Μεζιέρ.

    Ο πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του που έχει ξεκινήσει μια εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα.

    Παράλληλα εξήγησε ότι είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί ένα ενιαίο ευρωπαϊκό δίκαιο για την παροχή ασύλου, αλλά και κοινοί κανόνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πρόσφυγες.

    «Ίσως η Ευρώπη να είναι αυτή τη στιγμή μέρος του προβλήματος, όμως μπορεί να γίνει μέρος της λύσης», τόνισε ο ντε Μεζιέρ.

    Η συμφωνία για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία απέδειξε ότι η Ευρώπη είναι ικανή να αντιμετωπίσει την κρίση, επεσήμανε ο ίδιος, όμως πρόσθεσε ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα.

    [07] Στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

    Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου.

    Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι, με ειδικά δρομολόγια που πραγματοποίησαν 5 διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

    Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθάρισαν την πλατεία.

    Αυτή την ώρα η οδός Γ' Σεπτεμβρίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ , οι κάτοικοι και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

    [08] Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΑΝΤ1

    Τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ANT1 επισκέφθηκαν χθες ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να δουν αν τηρούνται οι εργασιακοί κανόνες.

    Επισημαίνεται ότι στο σταθμό MEGA αρχικά εμποδίστηκε η είσοδος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο χώρο, αλλά στη συνέχεια οι ελεγκτές του υπουργείου εισήλθαν και ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κανονικά.

    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πολιτική απόφαση του υπουργείου είναι οι έλεγχοι να συνεχισθούν και να εντατικοποιηθούν προς όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

    [09] Το «Micro μ Festival» στις 3 Οκτωβρίου σε δέκα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

    Δέκα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού δίνουν ραντεβού μόνο για μία ημέρα και μέσω ζωντανής σύνδεσης καταργούν τα γεωγραφικά σύνορα και δημιουργούν μία νοητή μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα. Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο του «Micro μ Festival», του ιδιαίτερου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που κλείνει, φέτος, πέντε χρόνια. Τους τελευταίους μήνες ετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε να κερδίσει το στοίχημα και στις 3 Οκτωβρίου να φέρει κοντά το μεγαλύτερο δίκτυο πόλεων που έχει συναντηθεί μέχρι τώρα στους κόλπους του.

    Κατά τη διάρκεια της μοναδικής βραδιάς διεξαγωγής του φεστιβάλ, οι θεατές εννέα ελληνικών πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Ξάνθη, Κέρκυρα), αλλά και του Παρισιού, θα απολαύσουν 15 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους και θα αναδείξουν την «επίσημη» αγαπημένη τους όπως κάθε χρόνο. Η ταινία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 1.500 ευρώ.

    Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ, προπώληση 6 ευρώ.

    [10] Για τον «Ηφαιστίωνα» το μνημείο της Αμφίπολης, υποθέτουν οι ανασκαφείς

    Το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης είναι παραγγελία και χρηματοδοτημένο απο τον Μέγα Αλέξανδρο προς τιμή του αγαπημένου φίλου του Ηφαιστίωνα, είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη ή Στησικράτη και υλοποιήθηκε ως έργο στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ από τον Αντίγονο τον μονόφθαλμο.

    Τις νέες υποθέσεις -με βάση και πρόσφατα ευρήματα- ανακοίνωσαν οι ανασκαφείς και μελετητές του μνημείου "αποκωδικοποιώντας" τρεις οικοδομικές επιγραφές που εντοπίστηκαν πρόσφατα όπως είπαν, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Λέων - λίγα χιλιόμετρα νότια της περιοχής της Αμφίπολης.

    Οι ευμεγεθείς επιγραφές (περί τα 25 εκατοστά σε ύψος) με την "υπογραφή" ΑΝΤ ("υπογραφή" που συναντάται σε όλους τους Αντιγονίδες (και εδω αποδίδεται στον Αντίγονο τον Μονόφθαλμο (323-318 π.Χ) φέρουν χαραγμένη τη λέξη "ΠΑΡΕΛΑΒΟΝ" και στο τέλος το σύμπλεγμα γραμμάτων που σχηματίζει τo όνομα "Ηφαιστίωνος" (Δηλαδή: Εγώ ο Αντίγονος, παρέλαβα οικοδομικό υλικό για την ανέγερση μνημείου προς τιμή του Ηφαιστίωνος) ...

    Τα νέα στοιχεία (και τα νέα ευρήματα) παρουσίασαν σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του πανεπιστημίου στην οποία παραβρίσκεται και μιλά η ανασκαφέας της Αμφίπολης ) με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» .

    [11] Δεν ετέθη θέμα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομάδα των Σοσιαλιστών, διευκρινίζει ο Τζ. Πιτέλα

    Με δύο απαντητικές επιστολές του στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην κίνηση PES ACTIVISTS, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα διευκρινίζει ότι δεν συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα στη πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες τη συνεργασία της Ομάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην επιστολή του στον Σταύρο Θεοδωράκη ο κ. Πιτέλα εκφράζει τη πλήρη στήριξή του στο Ποτάμι, εξαίροντας το έργο που έχει επιτελέσει. τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. και επισημαίνει ότι το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει τον ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

    [12] Η οδική ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης Πρ. Παυλόπουλου-Τ. Ιαβέρη

    Την ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός αλλά και η ίδια η κοινωνία και να αντιληφθεί ότι η αυτοπροστασία της στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι θέμα χρέους απέναντι στη συνείδηση κάθε ανθρώπου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με τον Τάσο Ιαβέρη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Πρόεδρος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ώστε να τους ενισχύσει και να ευαισθητοποιηθούν, αυτοί που πρέπει να ευαισθητοποιηθούν.

    Μάλιστα, εξήρε τον ρόλο και την πρωτοβουλία του Τάσου Ιαβέρη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που προέρχεται από έναν άνθρωπο που εργάζεται αφιλοκερδώς και που δείχνει και το μέγεθος της κοινωνικής ευαισθησίας του.

    Αναφερόμενος στην ουσία αυτής της προσπάθειας, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι αφορά την προστασία του ίδιου του ανθρώπου, και συμβαδίζει με αυτό που η ίδια η πολιτιστική μας παράδοση και το Σύνταγμά μας ορίζει, δηλαδή να προστατεύσουμε την αξία του ανθρώπου και να του επιτρέψουμε να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

    Από την πλευρά του ο Τάσος Ιαβέρης, αφού υπενθύμισε το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει επί του θέματος ο κ. Παυλόπουλος και κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασκήσει όποια πίεση μπορεί, προκειμένου να γλυτώσουμε ανθρώπους, από τον θάνατο, την αναπηρία, τη δυστυχία αλλά και την σπατάλη δημοσίου χρήματος από τα τροχαία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 October 2015 - 12:38:55 UTC