Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γρήγορα βήματα στις ιδιωτικοποιησεις προβλέπει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
  • [02] Ι. Μουζάλας: Προτεραιότητά μας ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών
  • [03] Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία στην Ισπανία
  • [04] Ο Μπ. Ομπάμα κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ
  • [05] Spiegel: «Ωραιοποιημένα» τα στοιχεία Γιούνκερ σχετικά με τη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας
  • [06] Euroleague: Οι όμιλοι στη φάση των «16»
  • [07] Πρώτη ήττα στο ΣΕΦ, αλλά ως πρώτος στον όμιλο «φωτιά» και στους «16»
  • [08] ΕΠΟ: «Ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που καταγγέλλει»

  • [01] Γρήγορα βήματα στις ιδιωτικοποιησεις προβλέπει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

    Ταχείες εξελίξεις στα μέτωπα του Αστέρα Βουλιαγμένης, του "Ελληνικού", του ΔΕΣΦΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην Rosco, επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς εντός των πρώτων μηνών του 2016 ή και νωρίτερα εκτιμάται ότι θα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα σε όλα τα επίπεδα, όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, του προέδρου του Ταμείου, Στέργιου Πιτσιόρλα.

    Αναλυτικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική συμφωνία για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ώστε αμέσως μετά να υποβληθεί το νέο σχέδιο για την αξιοποίησή του. Β¨Στον Αστέρα είχαμε μια παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου απέρριψε, ορθώς κατά την άποψή μου, το σχέδιο, διότι προέβλεπε μια παρέμβαση πάρα πολύ μεγάλη [...] που άλλαζε εντελώς τον χαρακτήρα της περιοχής. Εμείς διαπραγματευτήκαμε με τους επενδυτές κι αποδέχτηκαν με το ίδιο τίμημα μια λύση πολύ κοντά σε αυτό που θέτει το ΣτΕ. [...] Το νέο σχέδιο, επειδή είναι κοντά στην απόφαση του ΣτΕ, δεν θα έχει προβλήματα, πατάει πάνω σε αυτήΒ¨ είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πιτσιόρλας.

    [02] Ι. Μουζάλας: Προτεραιότητά μας ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών

    Ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση και τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες και η καταδίκη των διακρίσεων και επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών, αποτελούν κύριο μέλημα της ελληνικής Πολιτείας, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε μήνυμά του για τη Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

    Η ημέρα αυτή «έρχεται να μας υπενθυμίσει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μη έχοντας μιαν άλλη επιλογή εγκαταλείπουν τον τόπο τους σε αναζήτηση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου αύριο», σημειώνει ο κ. Μουζάλας.

    Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες, συνεχίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, «μέσα από τη σταθερή πολιτική στα ευρωπαϊκά φόρα, καταστήσαμε το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα ως ένα μείζον θέμα το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και επιμερίζοντας το βάρος, υπό όρους αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ασφάλειας για τους λαούς της Ευρώπης και έμπρακτης αλληλεγγύης για τη χώρα μας».

    Τέλος, ο κ. Μουζάλας κάνει ειδική μνεία στους εθελοντικούς φορείς και τους απλούς πολίτες που «παρέδωσαν και συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς και να δίνουν το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο και στις μελλοντικές γενιές».

    [03] Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία στην Ισπανία

    Με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων κι άλλες εκδηλώσεις που πρωτοστατούν κορυφαία στελέχη τους έπεσεη αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην Ισπανία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου.

    Τρεις από τους αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), ο ηγέτης των Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ και ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos-Θιουδαδάνος) Αλμπέρτ Ριβέρα θα απευθυνθούν στους οπαδούς τους σε εκδηλώσεις στη Μαδρίτη, ενώ ο επικεφαλής των Podemos Πάβλο Ιγκλέσιας, θα παραστεί σε μεγάλη συγκέντρωση μαζί με τη λαοφιλή δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου και το alter ego του και λίαν επικοινωνιακό συνεργάτη του Ινίγο Ερεχόν σε μεγάλη συγκέντρωση στη Βαλένθια. Το μικρότερο κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (IU) του Αλβέρτο Γκαρθόν διοργανώνει τη συγκέντρωσή του στη Χετάφε, έξω από την πρωτεύουσα.

    Στόχος έως και την τελευταία στιγμή των υποψηφίων για το Μέγαρο της Μοκλόα είναι πρώτιστα οι αναποφάσιστοι, που το ποσοστό τους ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ (έως το 42% φθάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος προς τα ισπανικά κόμματα), αλλά κυρίως η στήριξη σε τοπικό επίπεδο Αυτονομιών των κομμάτων τους--ιδίως σε εκείνες, όπως η Καταλώνια , η Χώρα των Βάσκων και κατόπιν η Βαλένθια, και η Γαλικία-- που κατά παράδοση (και τελευταία στην περίπτωση της Καταλωνίας ακόμη περισσότερο) εκφράζουν αποσχιστικές τάσεις από το Ισπανικό κράτος και παραδοσιακά ψηφίζουν τις τοπικές πολιτικές παρατάξεις. Στο σημείο αυτό, το προβάδισμα το έχουν οι Podemos, καθώς οι κατά τόπους συνεργαζόμενες με αυτούς παρατάξεις (Podem στην Καταλώνια, Compromis στη Βαλένθια, Marea στη Γαλικία και εμμέσως το βασκικό EH-Bildu) συγκεντρώνουν μεγάλα, έως κυρίαρχα, ποσοστά στις περιοχές τους, που εάν αθροισθούν με το ποσοστό του κόμματος στην επικράτεια το ενισχύουν ιδιαίτερα.

    [04] Ο Μπ. Ομπάμα κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης, τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράκ» και κυρίως να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την ιρακινή επικράτεια.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη η Τουρκία να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

    Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε την Τρίτη «την πλήρη απόσυρση» των τουρκικών δυνάμεων από τα εδάφη του Ιράκ.

    Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους χαιρέτισε επιπλέον «τη συμβολή» της Τουρκίας στον στρατιωτικό συνασπισμό που μάχεται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

    Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σχετικά με «την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο θέμα της Συρίας» επισημαίνοντας τις «κοινές προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης και την αύξηση της πίεσης προς το Ισλαμικό Κράτος, όπως επίσης τη συνέχιση των προσπαθειών με στόχο την επίτευξη μέσω διαπραγματεύσεων μιας λύσης στην κρίση».

    [05] Spiegel: «Ωραιοποιημένα» τα στοιχεία Γιούνκερ σχετικά με τη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας

    «Ωραιοποιημένα», προκειμένου να στηριχτεί η υπόθεση ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αποδίδει ήδη καρπούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα, είναι τα στοιχεία που παρουσίασε στην Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται πηγές της ίδιας της Επιτροπής.

    «Η Έκθεση με την οποία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλει να πουλήσει τις επιτυχίες της πολιτικής του, είναι στην καλύτερη περίπτωση, παραπλανητική, ενώ υπάλληλοι της Επιτροπής την θεωρούν "κατασκευασμένη"», αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο και επισημαίνεται: «Από τη μία πλευρά η έκθεση περιλαμβάνει αντιφατικά στοιχεία για την εξέλιξη των προσφυγικών αριθμών και από την άλλη πλευρά τα στοιχεία δεν συμφωνούν με αυτά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Ιδιαίτερα αισθητή είναι η αντίφαση για τις 14 Δεκεμβρίου: "Την Δευτέρα έφθασαν 5.005 άτομα στα ελληνικά νησιά", αναφέρεται στην εσωτερική ημερήσια αναφορά της UNHCR, "αυτό είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων σε μία ημέρα από τις 7 Νοεμβρίου". Η Έκθεση της Επιτροπής, αντιθέτως, καταγράφει για την Ελλάδα την ίδια μέρα 1906 αφίξεις από την Τουρκία. Η Επιτροπή τονίζει ότι η τάση "συνάδει με τα στοιχεία της UNHCR, το πολύ να υπάρχουν ελαφρές αποκλίσεις"».

    Το περιοδικό σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «οι πανηγυρικές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκαλούν εντάσεις» και υπενθυμίζει ότι κατά την διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ο επικεφαλής του γραφείου του Μάρτιν Σελμάιερ, είχε χαρακτηρίσει μέσω twitter τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων της Αθήνας που είχαν φθάσει αργά τη νύχτα ως «καλή βάση». «Αυτό το νυχτερινό μήνυμα δεν εκνεύρισε μόνο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και οι υπουργοί άλλων κρατών - μελών θα προτιμούσαν να είχαν σχηματίσει πρώτα οι ίδιοι μια εικόνα για την πρόταση», συνεχίζει το δημοσίευμα.

    [06] Euroleague: Οι όμιλοι στη φάση των «16»

    Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague σχηματίστηκαν οι δύο νέοι όμιλοι (5ος και 6ος) της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός στον 5ο όμιλο καλείται να περάσει τα εμπόδια των Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές, Νταρουσάφακα, Ουνικάχα Μάλαγα, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Ερυθρού Αστέρα και Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, ενώ ο Ολυμπιακός στον 6ο θα βρει μπροστά του τις Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ, Κίμκι, Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας. Η φάση των «16» της διοργάνωσης ανοίγει την «αυλαία» της στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου του 2016, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να προκρίνονται στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

    [07] Πρώτη ήττα στο ΣΕΦ, αλλά ως πρώτος στον όμιλο «φωτιά» και στους «16»

    Με 8 νίκες - 2 ήττες προκρίθηκε ως 1ος του 2ου ομίλου στο γκρουπ «φωτιά» της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά παρουσιάστηκε στο ΣΕΦ κατώτερη της Αναντολού Εφές, από την οποία ηττήθηκε με 68-81, λόγω μειωμένης αμυντικής απόδοσης, απουσιών (Σπανούλη, Λοτζέσκι και Αγραβάνη), αλλά και έλλειψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην επιστροφή του στο ΣΕΦ πήρε αυτό που ήθελε, την 6η νίκη της τουρκικής ομάδας, αλλά κυρίως και τη 2η θέση που την τοποθετεί στον 5ο και πιο βατό όμιλο, αυτόν του Παναθηναϊκού. Δεν θα συναντηθούν δηλαδή εκ νέου στο Top-16, Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές. Στον 6ο όμιλο, οι Πειραιώτες θα βρουν την ομάδα που τους υποχρέωσε στην πρώτη ήττα τους (στην πρεμιέρα εκτός) τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση που τερμάτισε 3η. Στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους στη διοργάνωση φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κορυφαίο τον Ντάνιελ Χάκετ με 19 πόντους, ενώ διψήφιο νούμερο σημείωσε και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 10.

    Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-40, 54-64, 68-81

    [08] ΕΠΟ: «Ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που καταγγέλλει»

    «Αιχμηρή» ήταν η απάντηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στις διαμαρτυρίες της, με αποκορύφωμα την επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό.

    Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τονίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τίποτε άλλο από εκείνο που διαρκώς καταγγέλλει, ζητά δικαιοσύνη ενώ θέλει να επηρεάζει τους ορισμούς διαιτητών και αμφισβητεί την αμεροληψία των δικαστών, ενώ υποδαυλίζει τη βία στοχοποιώντας ανθρώπους του ποδοσφαίρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 December 2015 - 23:32:21 UTC