Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου, στο ΥΠΕΞ
  • [02] Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] Κίνα: Αύριο η τελική απόφαση για την αύξηση των αμυντικών δαπανών για το 2016
  • [04] Σόιμπλε: Το Grexit δεν είναι στο τραπέζι, καθώς υπάρχει συμφωνία
  • [05] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Αριάδνη» με 592 μετανάστες και πρόσφυγες
  • [06] Το Γεωπάρκο Λέσβου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου
  • [07] «Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη» δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός
  • [08] Νέο κοσμικό ρεκόρ: Ανακαλύφθηκε ο μακρινότερος από τη Γη γαλαξίας

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου, στο ΥΠΕΞ

    Ο υπουργός ΕξωτερικώνΝίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί στις 14:00με τον Τούρκο ομόλογό του, ΜεβλούτΤσαβούσογλου.

    Μετά το πέρας της κατ? ιδίαν συνάντησης του κ. Κοτζιά με τον κ. Τσαβούσογλου, στο υπουργείο Εξωτερικών,θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

    [02] Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης

    Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύνθημα «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας». Ο Πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε πως το σχέδιο θα στηρίζεται σε 3 βασικές αρχές, «τη διαφανεια , η οποία, όπως είπε είναι αίτημα των πολιτών και απαραίτητη προυπόθεση για να δομηθούν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης, στον σεβασμό στον φορολογούμενο, καθώς όπως τόνισε το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής στήριξης προέρχεται από χρήματα του φορολογούμενου, αλλά και στην ανάγκη ισοσκελισμένων προυπολογισμών».

    «Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια εσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανειζονται» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση στη ΝΔ. Όπως είπε η ΝΔ έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκ. ευρώ κυρίως προς τράπεζες με τις ετήσιες δαπάνες της να φτάνουν τα 8,2 εκ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα για το 2016 να είναι 4,2 εκ ευρώ.

    «Το 60% πηγαίνει προς κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων. Άρα μένει 1,8 εκ ευρώ για κάλυψη ετήσιων δαπανών. Η ΝΔ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου οικονομικού προγράμματος. Όπως είπε θέλει οι ετήσιες δαπάνες να πέσουν μέσα σε 3 χρόνια από τα 8,2 εκ ευρώ στα 2,5 εκ, να μειωθούν δηλαδή οι ετήσιες δαπάνες κατά 70%. «Θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις για να μπορούμε να λειτουργούμε με οικονομική αυτοτέλεια» είπε τονίζοντας πως η ΝΔ μετακομίζει από ένα ακριβό κτίριο που πλήρωνε 95 χιλιάδες ευρώ τον μήνα σε ένα πιο μαζεμένο και λιτό με ενοίκιο 9,5 χιλιάδες, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες περικοπές σε δαπάνες, προσωπικό και μισθοδοσία. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και το « επιθετικό» όπως το περιέγραψε πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης.

    «Σήμερα είμαστε σε μια κατάσταση όπου ένα κομμάτι της κρατικής χρηματοδότηση θα πηγαίνει σε αποπληρωμή χρέους. Θέλουμε όμως να καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες από την ιδιωτική χρηματοδότηση» τόνισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα βασιστεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές χορηγίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Προκλητικές οι διακηρύξεις του προέδρου της ΝΔ για τα οικονομικά των κομμάτων

    [03] Κίνα: Αύριο η τελική απόφαση για την αύξηση των αμυντικών δαπανών για το 2016

    Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας για το 2016 θα αυξηθεί μεταξύ 7% και 8% σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κοινοβουλίου στο Πεκίνο.

    Η Φου Γίνγκ δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το τελικό ποσοστό της αύξησης θ' ανακοινωθεί αύριο, στη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης του κοινοβουλίου.

    Την προηγούμενη χρονιά η αύξηση των αμυντικών δαπανών είχε προϋπολογιστεί σε ποσοστό 10,1% στα 135,39 δισ. δολ.

    [04] Σόιμπλε: Το Grexit δεν είναι στο τραπέζι, καθώς υπάρχει συμφωνία

    «Έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις πετύχαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα. Και μένουμε σε αυτήν. Επομένως το Grexit δεν είναι στο τραπέζι, αλλά εναπόκειται στην Ελλάδα να τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Εμείς τα τηρούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα χρειάζεται τώρα επιπλέον αλληλεγγύη, λόγω της προσφυγικής κρίσης.

    «Υπάρχει μια νέα κατάσταση, η προσφυγική κρίση, και για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται, πέρα από την παλιά συζήτηση, επιπλέον αλληλεγγύη και αυτό είναι που της προσφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics, στο Λονδίνο, αλλά διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα - και είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος». Είναι δύσκολο, αλλά αυτό κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό λέει ξανά και ξανά, συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τόνισε δε την ανάγκη να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο σωστός προκειμένου να ανακτήσει κανείς την ανταγωνιστικότητά του και ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. «Καλή τύχη!», είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι «μετά το Brexit δεν υπάρχει άλλη συμφωνία» αποκλείοντας το ενδεχόμενο «ειδικής συμφωνίας» μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας, σε περίπτωση που η χώρα αποφασίσει την έξοδό της. «Η συμφωνία είναι συμφωνία, έξω σημαίνει έξω. Ελπίζω να πάρετε την σωστή απόφαση», είπε και δήλωσε κατ' επανάληψη ότι η ΕΕ επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας, ενώ αναγνώρισε ότι η Ευρώπη θα γίνει πιο ασταθής και λιγότερο ανταγωνιστική με την έξοδό της. Από την άλλη πλευρά εξήγησε ότι δεν θα υπάρξει άλλη συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit, αλλά και ότι το Λονδίνο θα ήταν πολύ δύσκολο να διαπραγματευτεί εκ νέου π.χ. 60 εμπορικές συμφωνίες που έχει σήμερα υπογράψει η ΕΕ με άλλες χώρες. «Καλή τύχη!», είπε και σε αυτή την περίπτωση.

    [05] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Αριάδνη» με 592 μετανάστες και πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη»μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 270 από Χίο και 322 από Μυτιλήνη. Επίσης, στις 8:05 το πρωί αναμένεται να φτάσει και του επιβατηγό οχηματαγωγό «blue star 2»που μεταφέρει 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.

    Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρείς επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στους οποίους βρίσκονται από χθες περίπου 2.500 άτομα.

    Πολλοί από τους πρόσφυγες έχουν εγκαταστήσει σκηνές στην Ε2 λόγω του μεγάλου συνωστισμού στους επιβατικούς σταθμούς. Στην πύλη Ε2 από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά και την εποπτεία του οποίου θα έχει πιθανότατα ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει διαθέσει με δικά του έξοδα εθελοντές γιατρούς επι 24ωρου βάσεως.

    Κινητές ιατρικές μονάδες βρίσκονται ήδη από το Χαμόγελο του Παιδιού και τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν και αυτές ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με μέλος εθελοντικής οργάνωσης τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά που έχει υποστεί ιώσεις της εποχής και είναι ταλαιπωρημένα.

    Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης βρέθηκε χθες κοντά στους πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά, στο πλαίσιο δράσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πειραιά Π. Μώραλη.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «we care», που αφορά την παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, το οποίο υλοποιείται από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις στους πρόσφυγες, διανεμήθηκαν τρόφιμα και φάρμακα και έγινε εμβολιασμός σε βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών. Στη δράση συνέδραμαν ο Δήμος Πειραιά, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

    [06] Το Γεωπάρκο Λέσβου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

    Στο ειδικό περίπτερο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων στη Διεθνή τουριστική έκθεση ITB που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο πρόκειται να συμμετάσχει από 9 έως 13 Μαρτίου 2016 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προβάλλοντας το Γεωπάρκο Λέσβου και ιδιαίτερα το Απολιθωμένο Δάσος στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

    Όπως είναι γνωστό, η ITB Βερολίνου είναι η σημαντικότερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού.

    «Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στην βιομηχανία ταξιδίου, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα. Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Λέσβο αλλά και για όλη την Ελλάδα, το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO στηρίζει και προβάλλει τη Λέσβο ως πρότυπο τουριστικό προορισμό ποιότητας για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού» σημειώνει ο Διευθυντής του Μουσείου Σιγρίου καθηγητής Νίκος Ζούρος μιλώντας στο ΕΠΕ ? ΜΠΕ. Και καταλήγει: «Η συμμετοχή αυτή του Μουσείου για τρίτη χρονιά αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική ευκαιρία να γίνει γνωστό το Γεωπάρκο Λέσβου στον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και επισκεπτών της κορυφαίας αυτής τουριστικής έκθεσης».

    [07] «Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη» δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός

    «Η Αλβανία είναι μία μικρή χώρα, αλλά ποτέ δεν απέφυγε τις ευθύνες της απέναντι στους εταίρους της. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, αλλά εμείς δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού σχεδίου. Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση, δεν είναι μια πρόκληση της Ελλάδας ή της Ιταλίας, ακόμη λιγότερο της Αλβανίας»δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

    Ο κ. Ράμα προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψή της στα Τίρανα.Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι ταξίδεψε, χθες το απόγευμα, για την Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του, για να συζητήσουν γύρω από ένα κοινό σχέδιο δράσης σε περίπτωση που μεταναστευτικές ροές κατευθυνθούν από Ελλάδα στην Αλβανία και καταλήξουν στην Ιταλία.

    [08] Νέο κοσμικό ρεκόρ: Ανακαλύφθηκε ο μακρινότερος από τη Γη γαλαξίας

    Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ», έναν γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση 13,4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Είναι ο πιο μακρινός που έχει ποτέ εντοπισθεί στο σύμπαν, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που έως τώρα κατείχε ο γαλαξίας EGSY8p7, σε απόσταση 13,2 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.Ο γαλαξίας GN-z11, που βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Μεγάλης 'Αρκτου, είναι ορατός μόλις 400 εκατ. έτη φωτός μετά τη δημιουργία του σύμπαντος με την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ). Κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στην πρώτη γενιά γαλαξιών που υπήρξαν.

    Ο γαλαξίας είναι 25 φορές μικρότερος από τον δικό μας και η συνολική μάζα των άστρων του είναι μόλις το 1% του δικού μας γαλαξία. Όμως αναπτύσσεται γοργά, δημιουργώντας νέα άστρα με ρυθμό 20 φορές μεγαλύτερο από ό,τι κάνει ο δικός μας σήμερα. Γι' αυτό, άλλωστε, είναι τόσο φωτεινός, ώστε να καταστεί εφικτό να παρατηρηθεί.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Pascal Oesch του Πανεπιστημίου Γιέλ των ΗΠΑ, που θα κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal", δήλωσαν ότι για να κάνουν την ανακάλυψη, χρειάστηκε να φέρουν το «Hubble» στα όρια των δυνατοτήτων του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 March 2016 - 7:32:35 UTC