Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κυρίτσης στο Πρακτορείο FM: Λεπτή και περίπλοκη διαδικασία η μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία
  • [02] Ο Ν. Παππάς απαντά στους "καταστροφολόγους", με γράφημα για βασικά στοιχεία της οικονομίας
  • [03] Ό. Γεροβασίλη: Όσο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο εκτίθεται
  • [04] "Πράσινο φως" για 3.982 προσλήψεις και κατανομές προσωπικού από Ευ.Τσακαλώτο και Χρ. Βερναρδάκη
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα
  • [06] Το απόγευμα η νέα συνάντηση με τους θεσμούς
  • [07] Βερολίνο: Η συμφωνία Βρυξελλών-Άγκυρας για τους πρόσφυγες αρχίζει να αποδίδει
  • [08] Α. Νταβούτογλου: Η συμφωνία με την ΕΕ λειτουργεί
  • [09] Ισπανία: Η κυβέρνηση Ραχόι "ντροπιάζει τη χώρα" γιατί έχει δεχθεί μόλις 18 πρόσφυγες, λέει η αντιπολίτευση
  • [10] Κυβερνητικές πηγές: Η αλήθεια πίσω από τα «αποκαλυπτικά» πρωτοσέλιδα
  • [11] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα. Πρέπει να φύγει τώρα
  • [12] Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και καταλήψεις εφοριών προαναγγέλουν λογιστές-φοροτεχνικοί
  • [13] Γιάνκοβιτς: «Να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση»
  • [14] Μπελάδες για τον Ινφαντίνο με τα «Panama Papers»

  • [01] Γ. Κυρίτσης στο Πρακτορείο FM: Λεπτή και περίπλοκη διαδικασία η μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία

    Λεπτή και περίπλοκη διαδικασία και όχι τουριστική σύνδεση με καραβάκια της Μυτιλήνης και τη Χίου με τα τουρκικά παράλια, χαρακτηρίζει τη μεταφορά μεταναστών στη γειτονική χώρα, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η επαναπροώθηση γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

    «Δεν είναι δυνατόν να μετράμε κεφάλια και να στέλνουμε κάθε μέρα στην Τουρκία, ούτε να πούμε κάθε πρωί θα ξεκινάει ένα καραβάκι στο οποίο θα φορτώνουμε κόσμο. Δεν είναι ούτε η λογική της συμφωνίας αυτή ούτε η νομιμότητα», τόνισε ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12 ", επισημαίνοντας ότι πρόκειται για διαδικασία ιδιαίτερα λεπτή, περίπλοκη και απόλυτα ενταγμένη στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

    Ο κ. Κυρίτσης, είπε, επίσης ότι χθες έφθασαν στη Μυτιλήνη μόλις 63 πρόσφυγες, ενώ αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες προσφύγων ότι η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, μέσω Skype, γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, ξεκαθάρισε ότι καμία διαδικασία «δεν τρέχει και δεν πρόκειται να τρέξει» από Ειδομένη, από Πειραιά και από οποιονδήποτε άτυπο καταυλισμό. «Όλες οι διαδικασίες θα τρέξουν από τους χώρους φιλοξενίας», επισήμανε ο κ. Κυρίτσης και προσέθεσε ότι για την εξομάλυνση της κατάστασης ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή ο νόμος για την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με κινητά κλιμάκια που θα επισκέπτονται τις δομές φιλοξενίας.

    [02] Ο Ν. Παππάς απαντά στους "καταστροφολόγους", με γράφημα για βασικά στοιχεία της οικονομίας

    Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντά στους "καταστροφολόγους", όπως αναφέρει, παραθέτοντας γράφημα με βασικά στοιχεία της οικονομίας, για τα οποία καταγράφεται θετικό ξεπέρασμα των σχετικών προβλέψεων που είχαν γίνει.

    «Η αλήθεια, απάντηση στους καταστροφολόγους», σχολιάζει ο κ. Παππάς στην ανάρτησή του και παραθέτει γράφημα το οποίο καταγράφει τα εξής:

    «Η ΝΔ μιλά για καταστροφή ενώ το 2015...

    1. Η ύφεση σχεδόν εκμηδενίστηκε, την ώρα που κάποιοι την προέβλεπαν ακόμη και στο 7%.

    2. Ο τουρισμός έκανε ρεκόρ με 25 εκατ. επισκέπτες, αριθμός που φέτος αναμένεται να ξεπεραστεί.

    3. Η Ελλάδα ήταν πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ.

    4. Επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 0,2%, ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε έλλειμμα 0,25%.

    5. Η ανεργία μειώθηκε κατά 2,1 μονάδες.

    6. Αυξήθηκε κατά 5,5% στα 6,75 δισ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

    7. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε στο Δημόσιο 5,7 δισ. ευρώ, ενώ η Συμφωνία προέβλεπε 25 δισ.

    8. Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις ευνοούν το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και οι ασφαλιστικές-φορολογικές αλλαγές προστατεύουν το 90% των αγροτών».

    [03] Ό. Γεροβασίλη: Όσο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο εκτίθεται

    «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο ίδιος εκτίθεται», τονίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεορβασίλη.

    Αναφέρει ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό».

    Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος».

    «Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει:

    «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται».

    [04] "Πράσινο φως" για 3.982 προσλήψεις και κατανομές προσωπικού από Ευ.Τσακαλώτο και Χρ. Βερναρδάκη

    Την πρόσληψη 3.737 ατόμων, την κατανομή 134 και την κίνηση διαδικασιών για 111 προσλήψεις, ενέκρινε η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα, ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) 33/2006, θα προσληφθούν 3.564 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, 103 προσλήψεις ως έκτακτο προσωπικό στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εβδομήντα άλλες ως έκτακτο προσωπικό στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

    Κατανέμονται, επιπλέον, 54 δόκιμοι ειρηνοδίκες Δ? τάξεως, που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ' αριθμ. 104572/24.12.2014 απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι οποίοι καταλαμβάνουν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ειρηνοδικών των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, για το 2016. Οι υπόλοιπες 80 κατανομές αφορούν σε δικαστικούς λειτουργούς, απόφοιτους της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, εκ των οποίων 21 για τη Διοικητική Δικαιοσύνη, 45 για την Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη και 14 για τους Εισαγγελείς.

    Δόθηκε επίσης το "πράσινο φως" για να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ΑΔΜΗΕ του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

    Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα

    To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

    «Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση νωρίτερα με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Λαγκάρντ.

    Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

    «Σαφώς, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε και ιδιαίτερα εκεί που πρέπει να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, ώστε να ευημερεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

    Μέρκελ: Να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

    Ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατό στην Ευρωζώνη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι επιθυμεί μία γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    «Δεν είναι απαίτηση της ομοσπονδιακής (γερμανικής) κυβέρνησης να μην υπάρξει κούρεμα, αλλά κατά την άποψή μας αυτό δεν είναι νομικά δυνατό στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, και τους επικεφαλής άλλων διεθνών οικονομικών Οργανισμών.

    «Η γερμανική θέση είναι να συμμετέχει το ΔΝΤ σε μία συμφωνία,θέλουμε γρήγορη ολοκλήρωση των συζητήσεων», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

    [06] Το απόγευμα η νέα συνάντηση με τους θεσμούς

    Στις 18.30 ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση θα συζητηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Ήδη η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει στους επικεφαλής των κλιμακίων τις προτάσεις της τόσο για το «πακέτο» του 1,8 δισ. ευρώ, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, όσο και για τα «κόκκινα» δάνεια και αναμένει τις απαντήσεις των θεσμών.

    [07] Βερολίνο: Η συμφωνία Βρυξελλών-Άγκυρας για τους πρόσφυγες αρχίζει να αποδίδει

    Οι πρώτες λίγες ημέρες της εφαρμογής της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία με στόχο τον περιορισμό της ροής των προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη δείχνουν ότι τα πράγματα προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

    "Δεν έχουμε επιτύχει ακόμη τα πάντα, όμως οι πρώτες λίγες ημέρες έδειξαν πως οι εξελίξεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

    Εξάλλου εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως το Βερολίνο θα πρέπει να δει πώς εξελίσσονται οι αριθμοί των μεταναστών, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το αν θα ζητήσει μια παράταση των συνοριακών ελέγχων με την Αυστρία, που λήγουν στις 12 Μαΐου.

    "Απέχει ακόμη (η λήξη των ελέγχων) έξι εβδομάδες, έτσι θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι αριθμοί", δήλωσε ο εκπρόσωπος μιλώντας κι αυτός στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε χθες Τρίτη στο αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι, αν ο αριθμός των αφίξεων παραμείνει χαμηλός, η Γερμανία θα μπορούσε να καταργήσει τους μεθοριακους ελέγχους στις 12 Μαΐου. Οι έλεγχοι αυτοί επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

    [08] Α. Νταβούτογλου: Η συμφωνία με την ΕΕ λειτουργεί

    Η μείωση στους αριθμούς των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία δείχνει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για τον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής λειτουργεί, δήλωσε οτούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Μιλώντας στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Φινλανδία, ο Νταβούτογλου είπε ότι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μειώθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες σε 350.

    [09] Ισπανία: Η κυβέρνηση Ραχόι "ντροπιάζει τη χώρα" γιατί έχει δεχθεί μόλις 18 πρόσφυγες, λέει η αντιπολίτευση

    Σφοδρά πυρά, από τα περισσότερα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, δέχτηκε σήμερα ο Μαριάνο Ραχόι, ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας, με αφορμή το γεγονός ότι η χώρα έχει δεχτεί μόλις 18 πρόσφυγες από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

    "Από τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων προσώπων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον θάνατο και τη βαρβαρότητα, η κυβέρνησή σας στάθηκε ικανή να παραλάβει μόλις 18 ανθρώπους, είναι πραγματικά ντροπή", τόνισε ο Πέδρο Σάντσεθ, ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. "Η κυβέρνησή σας ντροπιάζει όλη την Ισπανία", πρόσθεσε.

    Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ραχόι, που χειρίζεται τα τρέχοντα ζητήματα στη χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, είχε δεσμευτεί το 2015 να παραλάβει περίπου 16.000 πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονταν στην Ελλάδα και την Ιταλία. Όμως από το περασμένο καλοκαίρι έχει δεχτεί μόνο 18 ανθρώπους διότι ανέμενε την εφαρμογή διαδικασιών ταυτοποίησης των προσφύγων η οποία, υποστηρίζει ο Μαριάνο Ραχόι, ήταν "πολύ αργή".

    Μέχρι σήμερα μόλις 581 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων με βάση το οποίο επρόκειτο να προωθηθούν 63.000 άνθρωποι από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ.

    Καθώς δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ο Ραχόι κατέληξε σε μια συμβιβαστική συμφωνία με τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της Ισπανίας πριν από τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας που υιοθέτησε τη συμφωνία για την επαναπροώθηση των προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Όλη η αντιπολίτευση όμως τον κατηγορεί ότι έκανε υπερβολικές παραχωρήσεις στις Βρυξέλλες.

    [10] Κυβερνητικές πηγές: Η αλήθεια πίσω από τα «αποκαλυπτικά» πρωτοσέλιδα

    «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια "ιστορική" εφημερίδα είναι να αναδεικνύει αποκλειστικά πρωτοσέλιδα υποτιθέμενων σκανδάλων και, μάλιστα, για τον πρωθυπουργό της χώρας, και να μην τα παίρνει κανένας στα σοβαρά. Να παρουσιάζει "σκάνδαλα" που διαψεύδονται από τις δικές της παλαιότερες δημοσιεύσεις. Να επανέρχεται επίμονα αναμασώντας τα ίδια, που άλλοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, πριν χρόνια», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ κάνουν λόγο για «γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο "κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ"».

    Προσθέτουν ότι «σήμερα, λοιπόν, επανέρχεται προσπαθώντας, συνειδητά, να δημιουργήσει σύγχυση με τις ημερομηνίες. Ισχυρίζεται ότι η δήλωση "πόθεν έσχες" που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στην εταιρεία και η αποχώρηση από αυτήν έχουν δηλωθεί, δεν είχε ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου. Ενώ η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι άμεσα προσβάσιμα, αφού οι δηλώσεις είναι δημόσιες».

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη συνέχεια ότι «ζητούν, επίσης, δηλώσεις ετών προ του 2009, ενώ και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν τότε βουλευτής και δεν έκανε τότε δήλωση πόθεν έσχες».

    «Η πρώτη δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2009 -κατά το οποίο εξελέγη βουλευτής- κατατέθηκε στις 14/1/2010 και δηλώνει ευκρινώς τη συμμετοχή του στην εταιρεία, καθώς και την αποχώρηση του, που έγινε νωρίτερα» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας: «Με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις, λοιπόν, δεν πρόκειται άλλο να ασχοληθούμε από εδώ και στο εξής. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού αποτελούν δημόσια έγγραφα, ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές, και είναι διαυγείς, όπως άλλωστε και η κάθε του δραστηριότητα στο δημόσιο βίο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να τις παραλάβει με την προβλεπόμενη διαδικασία».

    Αναφέροντας ότι «χρειάζεται, όμως, να εξηγήσουμε γιατί ο κ. Ψυχάρης και τα "Νέα" επιλέγουν τον αυτοεξευτελισμό, με πρωτοσέλιδα που "αποκαλύπτουν" υποτιθέμενα σκάνδαλα του πρωθυπουργού», οι κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι «η εξήγηση είναι απλή: Δεν το κάνουν γιατί έχουν την κάποια, ελάχιστη ελπίδα ότι θα τους πιστέψει ο οποιοσδήποτε. Το κάνουν γιατί ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να χαρακτηρίσουν τις ανοιχτές υποθέσεις του κ. Ψυχάρη με τη Δικαιοσύνη, ως "πολιτική δίωξη", επειδή ο συγκεκριμένος εκδότης τα "έβαλε με τον Τσίπρα"».

    «Αντί, λοιπόν, οποιασδήποτε απάντησης σε γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο "κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ", αρκούμαστε στην επισήμανση ότι η εποχή που τα "θαλασσοδάνεια", η φοροδιαφυγή μέσω off-shore και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διέθεταν απόλυτη πολιτική κάλυψη και η διαπλοκή παρέμενε ατιμώρητη, έχει περάσει για την Ελλάδα, οριστικά», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

    [11] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα. Πρέπει να φύγει τώρα

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του, χαρακτηρίζει αδιόρθωτο τον πρωθυπουργό, τον κατηγορεί ότι ζημιώνει τη χώρα και λέει ότι πρέπει να φύγει τώρα.

    «Σήμερα όλοι γνωρίζουμε πού κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα, και μάλιστα, όπως λέει, ενισχυμένο μαζί με τις πιεστικές και συχνά υπερβολικές απαιτήσεις του.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η θέση και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς, αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο και πως έρχονται νέα, πολύ επώδυνα μέτρα, για όλους τους πολίτες. Επ' αυτού κάνει λόγο για φορολογικό σοκ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το οποίο στραγγαλίζει την οικονομία, επιδεινώνει δραματικά την κρίση και σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, όπως επισημαίνει, πλέον κατάσταση στο προσφυγικό, οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία.

    «Στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Γι' αυτό πρέπει να φύγει τώρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

    [12] Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και καταλήψεις εφοριών προαναγγέλουν λογιστές-φοροτεχνικοί

    Κλείνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οι λογιστές -φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet.

    Παράλληλα, δηλώνουν ότι αύριο θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνουν.

    «Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί -πολύ απλά -δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

    «Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

    «Οι οικονομολόγοι -λογιστές φοροτεχνικοί -στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

    Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [13] Γιάνκοβιτς: «Να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση»

    Με 13 παίκτες αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές για την τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας (7/4, 20:30). Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Γιώργος Παπαγιάννης (ίωση) και Λευτέρης Μποχωρίδης (έκανε μικροεπέμβαση σε δάκτυλο του ποδιού του).

    Λίγο πριν την αναχώρηση για την Τουρκία ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος μας και σε αυτό το παιχνίδι είναι να νικήσουμε, ώστε να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο και να πάρουμε πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Τα κίνητρά μας είναι διαφορετικά σε σχέση με την Εφές και θέλουμε πολύ τη νίκη. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψουμε σε ορισμένους παίκτες της Εφές να κάνουν το παιχνίδι τους».

    [14] Μπελάδες για τον Ινφαντίνο με τα «Panama Papers»

    Μπλεξίματα για τον νέο πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, καθώς τ' όνομα του αναφέρεται στη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων, στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών. Ο λόγος για τα «αρχεία του Παναμά», συνολικού αριθμού 11 εκατομμυρίων εγγράφων, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα «S?ddeutsche Zeitung».

    Για τον Ελβετό πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, «Guardian», σύμφωνα με το οποίο ο 46χρονος παράγοντας υπέγραψε την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με το σκάνδαλο «Panama Papers». Συγκεκριμένα όταν ασκούσε τα καθήκοντα του διευθυντή της νομικής υπηρεσίας της UEFA, διαπραγματεύτηκε συμβόλαια -από το 2003 έως το 2006- με την εταιρία «Cross Trading», θυγατρική της «Full Play».

    Ο Ιφαντίνο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας, προέβη σε γραπτή του δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIFA, αρνούμενος την οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την «Cross Trading». Μεταξύ άλλων αναδφέρει: «Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ η ακεραιότητά μου να αμφισβητηθεί από ορισμένα ΜΜΕ, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη αποκαλύψει με λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα σχετικά με τις συμβάσεις αυτές. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τις τελευταίες έρευνες των ΜΜΕ για το θέμα αυτό, εγώ ήρθα αμέσως σε επαφή με την UEFA, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2016 - 12:32:32 UTC