Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα συμβαλλόμενα μέρη να επιταχύνουν τους ρυθμούς για να κλείσει η συμφωνία
  • [02] Χρ. Σταϊκούρας: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό τοπίο
  • [03] Δ. Κρεμαστινός: Ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αυτό που ζητούσε εξαρχής ο κ. Σόιμπλε
  • [04] Στο ένα εκατομμύριο προβλέπονται οι αφίξεις Ρώσων τουριστών
  • [05] Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2013
  • [06] Ο Κλ. Ρέγκλινγκ προτείνει εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, από τον ESM
  • [07] Στους 54.340 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα
  • [08] Το διατροφικό προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ
  • [09] Γκάφα της Ελισάβετ που χαρακτήρισε «πολύ αγενείς» τους κινέζους αξιωματούχους
  • [10] Ιράκ: 50 οι νεκροί από βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Σαντρ Σίτι
  • [11] Για υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [12] Στη Βιέννη ο Ν. Κοτζιάς σε μία προσπάθεια «επανασυγκόλλησης» των ελληνοαυστριακών σχέσεων
  • [13] Στους 1.987 οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά
  • [14] Αποσύρθηκε ο Ολυμπιονίκης Αντρέας Θόρκιλντσεν
  • [15] Η νέα BMW X1 διατίθεται με κινητήρες 1.500 κ.εκ.
  • [16] Για πάντα στη Λέστερ ο Ρανιέρι
  • [17] Στις 17 Μαϊου ο τελικός Κυπέλλου, λέει η ΕΠΟ

  • [01] Τα συμβαλλόμενα μέρη να επιταχύνουν τους ρυθμούς για να κλείσει η συμφωνία

    Στο Eurogroup «δόθηκε σήμα σταθερότητας και προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, και επιπλέον άνοιξε η συζήτηση για να καταστεί το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο», δήλωσε στο EU Reporter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι απαραίτητη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη συνολικά. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το Eurogroup αποφάσισε την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων ύψους 3% του ΑΕΠ, ενώ δεν δέχθηκε την πρόταση του ΔΝΤ για πρόσθετα, υφεσιακά μέτρα 2% του ΑΕΠ». Για τον μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής που αντιπρότεινε η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε πως «η πλειοψηφία των θεσμών πιστεύει ότι αυτός ο μηχανισμός δεν θα είναι απαραίτητος», ενώ, συμπλήρωσε, ανάλογη στάση έχουν πάρει και ο Επίτροπος Μοσκοβισί, η ΕΚΤ, και ο ΕSM. Ο μηχανισμός «ήταν ένα βήμα, μια κίνηση της ελληνικής πλευράς προκειμένου να πείσει το ΔΝΤ να μείνει στο πρόγραμμα. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως η βελτίωση των φορολογικών εσόδων και της απόδοσης της πραγματικής οικονομίας θα καταστήσουν ακόμα και ανενεργά κάποια φορολογικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί σε νομοθετικό επίπεδο», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Στο διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων, πρέπει όλα τα συμβαλλόμενα μέρη να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους με στόχο την τελική ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Αν το ΔΝΤ θέλει να επιμείνει σε κάτι, αυτό πρέπει να είναι η ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Η δέσμευση για το χρέος είναι μέρος της συμφωνίας και η εφαρμογή αυτής δεν είναι υποχρέωση μόνο της Ελλάδας, αλλά και των δανειστών», δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

    Στην ερώτηση για το εάν η συμφωνία γίνεται αποδεκτή από το σύνολο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε πως η πλειοψηφία αποδέχεται την συμφωνία, «πλην της ακροδεξιάς που θέλει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη γιατί πολύ απλά το πλάνο των ακροδεξιών δυνάμεων είναι να διαλύσουν την Ευρωζώνη συνολικά».

    Για την αρνητική στάση της Γερμανίας και της Ολλανδίας απέναντι στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε την αντιφατική θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος -όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης- «επιθυμεί με έναν παθιασμένο τρόπο την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται τη θέση του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους», ενώ για τον Ντάισελμπλουμ τόνισε πως εκείνος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τα θετικά για την Ελλάδα αποτελέσματα του Eurogroup.

    Τέλος, για το γεγονός ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν περιλαμβάνει κούρεμα χρέους, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «υπάρχουν πολλοί τεχνικοί τρόποι για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο», εμμένοντας στην ανάγκη ύπαρξης «συγκεκριμένου πλάνου για την ελάφρυνση, το οποίο θα καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο», πράγμα που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να επανέλθει με σταθερά βήματα σε ρυθμούς ανάπτ

    [02] Χρ. Σταϊκούρας: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό τοπίο

    Την αντίθεσή του στη θέση της κυβέρνησης, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό τοπίο στη χώρα, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FMτόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη έως το 2018 να λάβει συγκεκριμένα μέτρα.

    «Έχουμε να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα και όχι μόνον αυτό. Αν υπάρχει οποιαδήποτε απόκλιση θα πρέπει να παίρνουμε και νέα μέτρα» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και επιπλέον ότι το μόνο θετικό για την ελληνική οικονομία, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση, είναι ότι θα γίνει η εκταμίευση της δόσης. «Και θέλω να πιστεύω ότι σημαντικό κομμάτι αυτής θα πάει στην πραγματική οικονομία για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, οπότε θα ενισχυθεί λίγο η πραγματική οικονομία» είπε.

    Αναφερόμενος στις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, επανέλαβε τη θέση της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα συμφώνησε με τους δανειστές σε συμπληρωματικό μνημόνιο, χαρακτήρισε «ασαφή» και «αβέβαιη» τη δέσμευση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ χαρακτήρισε επώδυνα τα μέτρα που θα κληθεί να λάβει, με τις αυξήσεις έμμεσων φόρων, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και με το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

    Παραδέχτηκε ότι και η κυβέρνηση ΝΔ ? ΠΑΣΟΚ πήρε «ένα σκληρό πακέτο μέτρων» με σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά ?όπως υπογράμμισε- κατάφερε να σταθεροποιήσει την οικονομία, να αρχίσει να μειώνει φορολογικούς συντελεστές το 2014 και να δώσει κι ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα, ύψος 350 εκ ευρώ. Κατέληξε: «Η σημερινή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι παρέλαβε τη χώρα σε ανάπτυξη και με πρωτογενή πλεονάσματα παίρνει το ίδιο ύψος μέτρων, έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 80%, από τις αρχές του ΄15».

    [03] Δ. Κρεμαστινός: Ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αυτό που ζητούσε εξαρχής ο κ. Σόιμπλε

    Η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής σε περίπτωση αποκλίσεων, είναι αυτό που ζητούσε εξαρχής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, και διέβλεψε ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει απλά μια υπόσχεση για επιμήκυνση του χρέους από τους δανειστές και τίποτα περισσότερο.

    «Η περίφημη συμφωνία ουσιαστικά είναι αυτό που εξαρχής ο κ. Σόϊμπλε ζητούσε. Δηλαδή να υπάρχει ένα έλεγχος εξωτερικός, δηλαδή να μην είναι εσωτερικός. Εμείς δεν θα παρεμβαίνουμε, η Βουλή δεν θα παρεμβαίνει» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός αναφερόμενος στον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη» και πρόσθεσε: «Σ΄ αυτό σε όποιον αρέσει μπορεί να πει OK, σε όποιον δεν αρέσει, είναι αντιπολίτευση. Αλλά αυτή είναι η συμφωνία».

    Επισήμανε, ότι πέρα από τις συμφωνίες, τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις, αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να υπάρξει ανάπτυξη, να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις και τα χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό, ή κρύβονται σε μπαούλα, στις τράπεζες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, σε ερώτηση γιατί το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, δεν ζητά εκλογές και προτείνει να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να πεισθούν οι επενδυτές ότι θα υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν θα αλλάζει τα φορολογικά νομοσχέδια και τους επενδυτικούς όρους. «Αυτή τη στιγμή δεν έρχεται κανένας να επενδύσει και όσο δεν έρχεται κανένας σοβαρός επενδυτής να επενδύσει, δεν υπάρχει μέλλον. Θα φύγουν όλα αυτά τα παιδιά στο εξωτερικό, θα καταστραφεί η χώρα» κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός.

    [04] Στο ένα εκατομμύριο προβλέπονται οι αφίξεις Ρώσων τουριστών

    Στην κατάλληλη χρονική συγκυρία για την ενδυνάμωση της Ελληνορωσικής συνεργασίας στο πεδίο της οικονομίας και του τουρισμού κατ' επέκταση, μετά και την επιτυχή έκβαση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στάθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Οικονομίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του Ελληνορωσικού Τουριστικού Φόρουμ με θέμα: Ελλάδα-Ρωσία: πραγματικότητα και προοπτικές της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, που πραγματοποιείται σήμερα σε θέρετρο κοντά στην Αθήνα.

    Όπως εξήγησε, η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη των επενδύσεων και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη ρωσικών, ήδη υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

    Εστιάζοντας σε αυτά τα αναπτυξιακά εργαλεία, υπογράμμισε, ότι μέσω του νέου ΕΣΠΑ δίνονται κίνητρα για δράση τουριστικών επιχειρήσεων με στόχευση τις μικρομεσαίες.

    Μάλιστα, μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, τόνισε ο κ. Σταθάκης, επιχειρείται η μεταστροφή σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

    Τέλος, στάθηκε και στο πακέτο Γιούνκερ, που όπως είπε εγκαινιάστηκε χθες, και το οποίο περιλαμβάνει 42 έργα, με 3 εξ' αυτών να αφορούν τουριστικές υποδομές. Τη μετατροπή του Τάεκ Βο ντό σε συνεδριακό κέντρο, τον εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων στον Παρνασσό, αλλά και την ανάπτυξη υποδομών στο σκέλος του ιαματικού τουρισμού.

    Στην παρέμβαση του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα πορεία των θεωρήσεων Βίζα, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν οι προξενικές αρχές στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι νέες μορφές θεωρήσεων. Όπως είπε από 6 άτομα που είχε το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα, πλέον έχει 40 και στα τέλη Μαΐου θα ανέρχονται σε 100. Την ίδια στιγμή τα σημεία θεωρήσεων στη Ρωσία ανέρχονται σε 28 προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση των Ρώσων προς την Ελλάδα.

    [05] Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2013

    Στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής αναρτώνται στη 1.00 μ.μ. οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).

    Πρόκειται για 609 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον πρωθυπουργό, τους τέως πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και τέως, καθώς και από τους υπευθύνους, νυν και τέως, των οικονομικών των κομμάτων.

    Τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης παρέδωσε στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος για τον έλεγχο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος. Όπως αναφέρεται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ανατέθηκε η διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις κι όπου συνέτρεχε λόγος, κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινίσεων και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.

    Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ΄αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις). Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβιώσεώς τους.

    Η Επιτροπή, μετά το πέρας του ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές και με βάση την έκθεσή τους και την ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, διατηρεί αρμοδιότητα για επανέλεγχο των δηλώσεων αυτών, όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο.

    Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής για ένα μήνα, δηλ. έως και τις 10 Ιουνίου 2016.

    [06] Ο Κλ. Ρέγκλινγκ προτείνει εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, από τον ESM

    Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποκαλύπτει δισέλιδο έγγραφο του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στο οποίο προτείνει, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, την εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τον ESM.

    Το έγγραφο αυτό σκιαγραφεί τις ήδη συζητούμενες επιλογές, όπως είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η κάλυψη μιας πιθανής ανόδου των επιτοκίων, όμως «ο Ρέγκλινγκ συμπεριέλαβε ένα σημείο, το οποίο κατά την εφημερίδα θα μπορούσε να κρύβει μια πολιτικήβόμβα: τη δυνατότητα να εξοφλήσουν οι ευρωεταίροιένα μέρος τουλάχιστον των ελληνικών οφειλώνπρος το ΔΝΤ».

    Η πρόταση αυτή αναφέρεται στο τέλος του δισέλιδου εγγράφου ως ένα πιθανό συμπληρωματικό μέτρο: «Η εξαγορά (Buy-out) του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ έχει οικονομικό όφελος για την Ελλάδα, διότι η υποστήριξη του EMS γίνεται με ευνοϊκότερους όρους και έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια». Η Ελλάδα πληρώνει τόκους για παλαιά δάνεια του ΔΝΤ με επιτόκιο3,5%. Αντίθετα, οΕυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δανείζει με χαμηλότερο επιτόκιο, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή κάτω του 1%. Επομένως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλά χρήματα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

    Βέβαια, το θέμα «είναι ευαίσθητο, διότι θα σήμαινε πως θα άλλαζε ο διεθνής καταμερισμός βαρών του ελληνικού προγράμματος», αφού «οι Ευρωπαίοι -και η Γερμανία- θα εγγυηθούν μελλοντικά για περισσότερα ελληνικά χρέη», ενώ «αντίθετα το ΔΝΤ θα φέρει μελλοντικά λιγότερα βάρη», αλλά την «πρόταση μπορεί να τη δει κανείς ως εργαλείο, το οποίο μπορεί να χρησιοποιήσουν οι πολιτικοί» γράφει η Welt.

    Υπο την προϋπόθεση της πολιτικής στήριξης της πρότασης, οΕυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα μπορούσε στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας να αξιοποιήσει τους «ανεκμετάλλευτους πόρους», ώστε «να εξυπηρετήσει εγκαίρως τα δάνεια του ΔΝΤ και να τα εξοφλήσει» αναφέρει στο έγγραφό του ο Ρέγκλινγκ.

    Και τέτοιοι πόροι πράγματι υπάρχουν, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, αφού «οι Ευρωπαίοι είχαν κρατήσει το καλοκαίρι από το πακέτο σωτηρίας ύψους 86 δισ. ευρώ 25 δισ. για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για την σωτηρία των τραπεζών, όμως, δεν χρησιμοποίηθηκαν όλα τα χρήματα. Θεωρητικά υπάρχουν 15 δισ. για να εξοφληθούν τα εκκρεμή (ελληνικά) δάνεια προς το ΔΝΤ».

    Σύμφωνα με την Welt, o ESMυπολογίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα οφείλει το 2018 στο ΔΝΤ μόνο 17,6 δισ. ευρώ πλέον, εφόσον το ΔΝΤ συμμετάσχει με 6 δισ. ευρώ στο τρέχον πρόγραμμα σωτηρίας. Εάν οι Ευρωεταίροι υποστηρίξουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται στο έγγραφο, η Αθήνα θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το δημόσιο χρέος της, εκτιμά ο ESΜ και το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν από 183% στο 74% του ΑΕΠ.

    Την πρόταση χαρακτηρίζει καλή και το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας, το οποίο συνηγορεί υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα σωτηρίας: «Για να κάνει αυτήν την απόφαση πιο εύκολη στο ΔΝΤ, μπορεί ο ESMνα αναλάβει τις τωρινές οφειλές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ» όπως είπε στην εφημερίδα ο εμπειρογνώμονάς του Γιούργκεν Μάτες. «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ενισχυθεί η προθυμία των μετόχων του ΔΝΤ να συμφωνήσουν στη συμμετοχή τους στο τρίτο πακέτο» συμπληρώνει.

    [07] Στους 54.340 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα

    Σε 54.340 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

    Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 63 και οι παραμένοντες στα νησιά σε 8.400. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.325 άτομα, εκ των οποίων οι 2.030 στο λιμάνι του Πειραιά.

    Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.038 πρόσφυγες και στη νότια Ελλάδα 331. Στο camp της Ειδομένης, οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 9.440 και συνολικά στη βόρεια Ελλάδα σε 29.246.

    [08] Το διατροφικό προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ

    Μια αναδυόμενη τάση των Ελλήνων για μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον στη διατροφή τους καταγράφει μελέτη του Ινστιστούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα.

    Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μελέτης, παρά την υψηλή κατανάλωση σε κρέας, σε γενικές γραμμές διατηρούνται βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής από τον καταναλωτή, με το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά να είναι με διαφορά οι τροφές που καταναλώνουν συχνότερα οι καταναλωτές.

    Πολύ υψηλή θέση καταλαμβάνουν τα όσπρια, ενώ τα πουλερικά-λευκό κρέας ξεπερνούν το κόκκινο κρέας-μοσχάρι. Ιδιαίτερη θέση φαίνεται πως έχει ο καφές στη διατροφή του Έλληνα, όπως και η φέτα. Η κατανάλωση γλυκών κρίνεται ως υψηλή, όπως επίσης και η προτίμηση σε λευκά ζυμαρικά έναντι των επιλογών ολικής άλεσης.

    Πέρα από την κατά δήλωση πιο έντονη αναζήτηση για τροφές με συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες (π.χ. υπερτροφές) είναι σαφής συγχρόνως η ουσιαστική αύξηση στην απλή προτίμηση κατανάλωση τροφών με χαμηλά λιπαρά, ψωμί ολικής αλέσεως κ.ά. έναντι λιγότερο υγιεινών εναλλακτικών.

    Ποσοστό 56% των καταναλωτών δηλώνουν ότι προσέχουν τη διατροφή τους ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά των καταναλωτών που δηλώνουν ότι ενημερώνονται ενεργητικά για τη διατροφική αξία των προϊόντων που καταναλώνουν. Συγκεκριμένα, ποσοστό 53% ψάχνουν πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών ενώ το 49% και το 46% αναζητούν πληροφορίες για το λίπος και τα επεξεργασμένα σάκχαρα των τροφών αντίστοιχα.

    Μία από τις σημαντικότερες τάσεις που καταγράφηκαν είναι η αυξητική τάση για γεύμα στο σπίτι και η σημασία της οικογένειας σε αυτά τα γεύματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ είναι σαφές ότι την τελευταία πενταετία όλο και μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών δηλώνει ότι αποφεύγει να παραγγέλνει φαγητό απ? έξω και προτιμάει να μαγειρέψει στο σπίτι. Πρόκειται μία τάση που όχι μόνο την ακολουθούν περισσότεροι καταναλωτές, αλλά την ακολουθούν και πιο έντονα όσοι την είχαν ήδη υιοθετήσει.

    Σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για μία επιλογή των καταναλωτών που έχει προκληθεί από το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, η οποία στη συνέχεια καλλιεργήθηκε και από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για μαγειρική ή το ανερχόμενο ενδιαφέρον για προστασία της υγείας ενός πληθυσμού με αυξανόμενο Μ.Ο. ηλικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια, η ελληνική τηλεόραση έχει παρουσιάσει αυξημένο αριθμό από εκπομπές μαγειρικής, μία τάση που προϋπήρχε στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό το μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό της υγιεινής διατροφής και της ποιότητας ζωής μέσω της μαγειρικής στο σπίτι.

    Μία ακόμα σημαντική και άμεσα συσχετισμένη τάση έχει να κάνει με τον τύπο των γευμάτων και σχετίζεται με τη σημασία της οικογένειας στη καθημερινότητα της διατροφής του Έλληνα καταναλωτή. Όπως φαίνεται από πολλά ευρήματα τόσο της παρούσας έρευνας, όσο και λοιπών ερευνών του ΙΕΛΚΑ η οικογένεια σχετίζεται με τις βασικότερες διατροφικές τάσεις.

    - Η συντριπτική πλειοψηφία των γευμάτων πραγματοποιείται στο σπίτι, παρουσία μελών της οικογένειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από το 80% των γευμάτων σήμερα ετοιμάζεται καθημερινά στο σπίτι από την οικογένεια, ενώ η τάση την τελευταία πενταετία είναι αυξητική.

    - Σχεδόν επτά στους δέκα καταναλωτές πραγματοποιούν καθημερινά το γεύμα τους στο σπίτι παρουσία της οικογένειας τους, ενώ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό, τρεις στους δέκα, μόνοι τους.

    - Ακόμα και στην περίπτωση που οι καταναλωτές επιλέγουν το γεύμα εκτός σπιτιού, αυτό συμβαίνει περίπου μία φορά την εβδομάδα το πολύ και μάλιστα συνοδεύεται από την παρουσία οικογένειας ή φίλων, προσδίδοντας του μία κοινωνική διάσταση.

    Σύμφωνα με την μελέτη, ο μέσος καταναλωτής από τα επτά εβδομαδιαία βασικά γεύματα, πραγματοποιεί τα έξι εντός σπιτιού και μόλις το ένα εκτός σπιτιού παρουσία παρέας. Από τα έξι γεύματα που πραγματοποιεί στο σπίτι τα πέντε είναι μαγειρεμένα από κάποιο μέλος της οικογένειας και ένα ετοιμάζεται/παραγγέλνεται εκτός σπιτιού.

    [09] Γκάφα της Ελισάβετ που χαρακτήρισε «πολύ αγενείς» τους κινέζους αξιωματούχους

    Η βασίλισσα Ελισάβετ καταγράφηκε χθες από αδιάκριτη κάμερα να χαρακτηρίζει «εξαιρετικά αγενείς» τους κινέζους αξιωματούχους λίγες ώρες μετά την γκάφα του πρωθυπουργού Ντέβιντ Κάμερον, που δήλωσε ότι η Νιγηρία και το Αφγανιστάν είναι ίσως οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο.

    Η Ελισάβετ ΙΙ είχε συνομιλία χθες με αξιωματικό της αστυνομίας του Λονδίνου, την Λούσι ντ' Ορσι, η οποία περιέγραφε τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο.

    Όταν η Λούσι ντ' Ορσι είπε στη βασίλισσα ότι είχε την εποπτεία των μέτρων ασφαλείας κατά την επίσκεψη, η βασίλισσα απάντησε: «Ω, συμφορά!».

    «Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές για μένα», πρόσθεσε η αστυνομικός, πράγμα στο οποίο η βασίλισσα απάντησε καταφατικά.

    Συνεχίζοντας τη διήγηση, η αστυνομικός περιέγραψε πώς κινέζοι αξιωματούχοι αποχώρησαν από συνάντηση με την Μπάρμπαρα Γούντογουορντ, πρεσβευτή της Βρετανίας στην Κίνα, λέγοντας ότι η επίσκεψή τους τελείωσε.

    «Υπήρξαν πολύ αγενείς με την πρεσβευτή», σχολίασε η Ελισάβετ.

    [10] Ιράκ: 50 οι νεκροί από βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Σαντρ Σίτι

    Τους 50 έφθασαν οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι στη βόρεια Βαγδάτη, σε μία επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

    Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

    [11] Για υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο και κατηγόρησε πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε δήλωσή του, αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τις δασκάλες για το πολύτιμο έργο τους, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα ενισχύσει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

    «Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα αυτών των σχολείων, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιότητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας, τις οποίες και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες από εδώ και στο εξής.

    [12] Στη Βιέννη ο Ν. Κοτζιάς σε μία προσπάθεια «επανασυγκόλλησης» των ελληνοαυστριακών σχέσεων

    Την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της Ελλάδας τόσο για το Προσφυγικό όσο και για σειρά θεμάτων που άπτονται της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σε μία προσπάθεια "επανασυγκόλλησης" και θετικής επαναπροώθησης των διμερών σχέσεων και αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας, έχει ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στη Βιέννη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αφίχθη χθες στην αυστριακή πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αυστρία, Χρυσούλα Αλιφέρη, η οποία επέστρεψε πλέον στην έδρα της, θα έχει σήμερα κατ' ιδίαν και διευρυμένες συνομιλίες για σειρά θεμάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων, της προσφυγικής κρίσης και των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

    Θέματα της συζήτησης θα είναι η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και οι προκλήσεις που δημιουργεί για όλες τις χώρες της Ευρώπης, η αποκατάσταση των ελληνοαυστριακών σχέσεων, το μέλλον της Ευρώπης και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ο κ. Κοτζιάς θα έχει αργότερα συνάντηση στο Αυστριακό Κοινοβούλιο με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ αύριο θα ολοκληρώσει τις επαφές του στη Βιέννη με συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Καρλχάιντς Κοπφ.

    Ηδη, χθες βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία και εκτενή συζήτηση σε καλό κλίμα με τρεις βουλευτές, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστρίας. Η Ελλάδα και η Αυστρία είναι δύο χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, όπως το πληθυσμιακό μέγεθος και η σύμπλευση σε θέματα οικονομίας και διεθνή ζητήματα. Η Αυστρία ήταν, άλλωστε, μία χώρα που ξεχώρισε στην ΕΕ για τη θετική στάση της απέναντι στην Ελλάδα, στο θέμα της αξιολόγησης αλλά και της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

    Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Βιέννη πραγματοποιείται μόνον λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 22 Μαΐου και είναι μια προσπάθεια θετικής επαναπροώθησης των διμερών σχέσεων. Ενδεικτικό αυτής της βούλησης είναι το γεγονός ότι με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, η πρέσβειρα Χρυσούλα Αλιφέρη επιστρέφει πλέον στη Βιέννη, μετά την ανάκλησή της στην Αθήνα για διαβουλεύσεις τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από την ένταση που είχε προκύψει εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων και των μονομερών και εξωθεσμικών πρωτοβουλιών της Αυστρίας στο Προσφυγικό.

    [13] Στους 1.987 οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη", μεταφέροντας 43 μετανάστες και πρόσφυγες απόΜυτιλήνη και Χίο.Χθες, τέσσερα πούλμαν με 148 άτομα αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται ήδη 312 πρόσφυγες.

    Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.987 πρόσφυγες και μετανάστες στην πέτρινη αποθήκη (εσωτερικά και περιμετρικά) και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1.

    [14] Αποσύρθηκε ο Ολυμπιονίκης Αντρέας Θόρκιλντσεν

    Τέλος καριέρας για έναν από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία του στίβου, καθώς ο Αντρέας Θόρκιλντσεν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ο 34χρονος Νορβηγός Ολυμπιονίκης του ακοντισμού είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008), ενώ είχε αναδεχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009 στο Βερολίνο.

    «Αποφάσισα να αποσυρθώ και να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν στη διάρκεια της καριέρας μου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Νορβηγός πρωταθλητής.

    [15] Η νέα BMW X1 διατίθεται με κινητήρες 1.500 κ.εκ.

    Η νέα BMW X1, συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των SUV και crossover. Η εξωτερική εμφάνιση αναβαθμίστηκε και απέκτησε περισσότερα μοντέρνα στοιχεία. Ένα ακόμη καινούργιο σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι η αυξημένη εσωτερική ευρυχωρία και η περισσότερη άνεση. Καθοριστικό ρόλο στη νέα διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου έπαιξαν το μεγαλύτερο κατά 53 χιλ. ύψος καθώς και η αναθεωρημένη μελέτη κατανομής των επιμέρους χώρων.

    Ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 37 χιλ. στη στάνταρ έκδοση και μέχρι 66 χιλ. με το προαιρετικά ρυθμιζόμενο πίσω κάθισμα. Μια ακόμη παράμετρος που κάνει πιο ευχάριστη την διαμονή στον φροντισμένο εσωτερικό χώρο είναι τα υπερυψωμένα καθίσματα. Βελτιστοποιούν την ορατότητα όλων των επιβατών.

    Η αποθηκευτική ικανότητα αυξήθηκε σημαντικά κατά 85 λίτρα και έφθασε τα 505 λίτρα. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η χωρητικότητα ανεβαίνει στα 1.55.0 λίτρα. Τα στάνταρ, διαιρούμενα 40:20:40 / αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, έξτρα διαθέτουν και ρύθμιση κλίσης πλάτης.

    Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει A/C, ηχοσύστημα με θύρες USB και AUX-in, και το λειτουργικό σύστημα iDrive με οθόνη 6.5-ιντσών στο ταμπλό. Τα πακέτα Advantage, Sport Line, xLine και M Sport που διατίθενται εναλλακτικά αντί της στάνταρ έκδοσης, ανοίγουν νέους ορίζοντες για στοχευμένη εξατομίκευση.

    Ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχουν οι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ χαμηλού κυβισμού που προστέθηκαν στην γκάμα. Η χωρητικότητά τους είναι 1.500 κ.εκ. και διαθέτουν τρεις κυλίνδρους. Στη προσπάθεια για περιορισμό του κόστους χρήσης, αφαιρέθηκε το σύστημα τετρακίνησης. Η νέα BMW X1 sDrive 18i, με βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. απόδοσης 136 ίππων, έχει μέση κατανάλωση 5,1 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 119 γραμ./χλμ. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7?? και τελική ταχύτητα 204 χλμ./ώρα. Από 29.350 ευρώ.

    Η νέα BMW X1 sDrive 16d, με ντιζελοκινητήρα 1.500 κ.εκ. απόδοσης 116 ίππων, έχει μέση κατανάλωση 3,9 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 104 γραμ./χλμ. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1?? και τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα. Από 31.850 ευρώ.

    Επίσης, κινητήρες 2.000 κ.εκ. βενζίνη με απόδοση 192 είτε 231 ίππους, ντίζελ, με τρία επίπεδα ισχύος 150,190, 231 ίπποι. Εκδόσεις που συνδυάζονται και με σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED, Dynamic Damper Control, BMW Head-Up Display και σύστημα Driving Assistant Plus.

    Σπύρος Ρέκκας

    [16] Για πάντα στη Λέστερ ο Ρανιέρι

    Η Λέστερ έφθασε στην κορυφή του «Ολύμπου», κατέκτησε τον τίτλο στην Αγγλία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, και οι οπαδοί της ακόμη πανηγυρίζουν. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ο «αρχιτέκτονας» της φετινής ομάδας-έκπληξη και αυτός που την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Ιταλός τεχνικός είχε δηλώσει πως θέλει ν' ανανεώσει το συμβόλαιό του για πολλά ακόμη χρόνια και η διοίκηση της αγγλικής ομάδας σπεύδει να ικανοποιήσει την επιθυμία του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ, η διοίκηση εξετάζει να προσφέρει στον Ιταλό κόουτς νέο πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας και να τον κρατήσει για πάντα στην ομάδα! Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εξαετές ή επταετές συμβόλαιο με κατακόρυφη αύξηση των αποδοχών του. Ο Ρανιέρι αμείβεται με 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και με το νέο συμβόλαιο, που θα υπογράψει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα δει τις απολαβές του ν' αγγίζουν το ποσό των 6 εκατομμυρίων το χρόνο.

    Υπενθυμίζεται πως φέτος ο Ρανιέρι -πέραν της στάνταρ αμοιβής του- έλαβε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους, για την κατάκτηση του τροπαίου στην πρέμιερ λιγκ.

    [17] Στις 17 Μαϊου ο τελικός Κυπέλλου, λέει η ΕΠΟ

    Την Τρίτη στις 17 του μήνα στο ΟΑΚΑ, με ώρα έναρξης στις 20:30, θα διεξαχθεί ο (πολύπαθος) τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτή είναι η νέα πρόταση της ΕΠΟ και αναμένεται η αντίδραση της Πολιτείας, καθώς η Ομοσπονδία επιμένει να διεξαχθεί με τους ίδιους όρους, συνεχίζοντας την κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή. Η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συνεδρίασε και αποφάσισε να προτείνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

    «Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

    Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.

    Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

    Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015-2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 May 2016 - 10:32:31 UTC