Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει στόχο «κούτσα- κούτσα» να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία
  • [02] Η νεροποντή έσβησε τη φωτιά στα Δερβενοχώρια
  • [03] Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική
  • [04] Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ζητούν οι 12.500 εργαζόμενοι της εταιρείας «Μαρινόπουλος»
  • [05] Μ. Σουλτς: Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν οι κυβερνήσεις δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα
  • [06] Συρία: Κατάληψη στρατιωτικού αεροδρομίου το οποίο είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος
  • [07] Νέα σύνθεση για το ΔΣ του ΚΘΒΕ ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού
  • [08] Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει στόχο «κούτσα- κούτσα» να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει στόχο «κούτσα- κούτσα» να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία

    Στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές, προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, αποσυνδέοντας ουσιαστικά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, από σενάρια πρόωρων εκλογών. Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας έχει στόχο "κούτσα- κούτσα" να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία, για να δημιουργήσει τους δικούς του μηχανισμούς. Επανέλαβε τις θέσεις του για τον εκλογικό νόμο, ενώ σημείωσε πως εκτός από την παράλληλη συζήτηση για το Σύνταγμα θα πρέπει να γίνει και συζήτηση για τον Αρμαγεδδώνα που πλήττει την κοινωνία.

    Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο κανενός άλλου κόμματος και πρότεινε να δημιουργηθεί ένας δυνατός τρίτος πόλος απέναντι στην Αριστερά και στη Δεξιά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα οργανωτίστικα θέματα είπε και πρότεινε να εκλεγεί από τον λαό, με πάνω από 200.000 ψήφους, αρχηγός που θα έχει καταθέσει την πλατφόρμα και στη συνέχεια να αναλάβει μέσω Συνεδρίου να οργανώσει έναν νέο φορέα. Οι άλλοι υποψήφιοι θα πρέπει να ακολουθήσουν και να στηρίξουν ή να αποσυρθούν από την πολιτική, ξεκαθάρισε

    [02] Η νεροποντή έσβησε τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

    Υπό έλεγχο είναι από τις 22:00 της Τρίτης η πυρκαγιά, που κατέκαιε τις προηγούμενες ημέρες τα Δερβενοχώρια.

    Στην θετική εξέλιξη, συνέβαλε καθοριστικά η δυνατή νεροποντή που είχε πέσει νωρίτερα. Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή για την ολοσχερή κατάσβεσή της και τυχούσες αναζωπυρώσεις.

    [03] Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική

    Ακραίες καιρικές συνθήκες επικράτησαντο απόγευμα της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής όπου σημειώνονται καταιγίδεςκαι χαλαζόπτωση. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο έντονα σταβόρεια προάστια.

    Το ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική προκάλεσε ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα, χωρίς όμως να αποκλειστούν δρόμοι, εκτός από τον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), που πλημμύρισε από την έντονη βροχόπτωση.

    Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή τη στιγμή 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από περιοχές των βορείων προαστίων.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενααναμένονταν κυρίως στις περιοχές τηςΜαγνησίας και της Φθιώτιδας

    Στην περιοχή της Αττικής η πρόγνωση ανέφερε πιθανότητα τοπικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.

    Τρίκαλα: Χαλάζι σε σχήμα καρυδιού κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα σε καλλιέργειες

    Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα σήμερα αργά το μεσημέρι από έντονη χαλαζόπτωση, σε χωριά κυρίως του πρώην Δήμου Γόμφων, στον νομό Τρικάλων.

    Το χαλάζι ήταν σε σχήμα καρυδιού, και έπληξε όλες τις καλλιέργειες, όπως αμπέλια, αραβόσιτο, περιβόλια, βαμβακοκαλλιέργειες κ.α.

    Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.

    [04] Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ζητούν οι 12.500 εργαζόμενοι της εταιρείας «Μαρινόπουλος»

    Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να μην γίνει κούρεμα στον μισθό τους ζητούν οι 12.500 περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας "Μαρινόπουλος" έπειτα από την κατάθεση της τελευταίας της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

    «Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν κάνουν βήμα πίσω, πάνω στα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν μια σειρά από άλλες εταιρείες και τα κέρδη τους είναι τεράστια. Άρα σε καμιά των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας στην Β. Ελλάδα, Ηλίας Τζίνας για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε μισθούς προηγούμενων χρόνων, καθώς είμαστε πληρωμένοι και για τον Μάιο. Η μόνη μας εκκρεμότητα είναι ο μήνας Ιούνιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες και το επίδομα αδείας. Όμως η εταιρεία μπορεί να απαντήσει σε αυτά με κούρεμα. Πράγμα που ούτε θέλουμε να το σκεφτούμε. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι μπροστά και μας περιμένουν δύσκολες ημέρες».

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρινόπουλος ΑΕ: «Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της

    [05] Μ. Σουλτς: Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν οι κυβερνήσεις δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα

    Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν οι εθνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα, είναι ο λάθος δρόμος, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή τουστο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk, DLF). Ο Μάρτιν Σούλτς επέκρινε επίσης τους Ευρωπαίους υπερθενικιστές, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, οι οποίοι πολιτεύονται με ρατσιστικά συνθήματα.

    Για το βρετανικό δημοψήφισμα είπε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι λυπημένος. Θα επιθυμούσα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Περισσότερο με συγκινεί το γεγονός ότι η νεώτερη γενιά ψήφισε με ποσοστό πάνω από 75% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αλλά βλέπουν ότι η χώρα τους θέλει να αποχωρήσει». Εν τούτοις, «το αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σεβαστό, είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης. Είναι σαφέστατο ότι η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της εξόδου. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκω υπέροχο το γεγονός ότι η νέα γενιά βλέπει το μέλλον της στην Ε.Ε. και δεν θα εκπλαγείτε βέβαια αν σας πω ότι η καρδιά μου χτυπά γι αυτήν και όχι για τον Νάιτζελ Φάραντζ ή τον Μπόρις Τζόνσον».

    Ο πρόεδρος του Ε.Κ διευκρίνισε όμως ότι «αν στην πολιτική θυμώνεις με κάποιον άλλον ο οποίος υποστηρίζει μιαν άλλη άποψη δε σημαίνει ότι καταδικάζεις ολόκληρο το λαό του. Ο υπερθνικιστής Νάιτζελ Φάραντζ, ένας εκ των εκπροσώπων της Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιεί ρατσιστικά συνθήματα και έχει ανάλογες απόψεις, οι οποίες υποδαυλίζουν το μίσος κατά πολιτών της Ε.Ε στη Μ. Βρετανία όπως λ.χ. των Πολωνών, ε, τότε θα αντιταχθώ».

    Για το μέλλον της Ευρώπης ο Mάρτιν Σούλτς δήλωσε στη συνέντευξή του: «Χρειαζόμαστε μια πιο στενή συνεργασία, μια πιο ομοιογενή πολιτική εντός της Ε.Ε. και όχι αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή να διχαζόμαστε..... Η Ευρώπη των εθνικών κρατών, των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες λένε ότι τα συμφέροντα της χώρας μου είναι πιο σημαντικά και όχι το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον, είναι ακριβώς η άποψη η οποία πλειοψήφισε στην Μ. Βρετανία. Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, της υπερίσχυσης του εθνικού έναντι της κοινής ιδέας, τότε θα αποτύχουμε. Είναι ο λάθος δρόμος. Να επαναλάβω όμως για μια ακόμα φορά ότι δεν εννοώ ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά. Το αντίθετο! Ανήκω σε αυτούς οι οποίοι ζητούν εδώ και χρόνια να γίνουν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνει αυτοκριτική και στα όργανα της Κοινότητας για όσα πράττουν λάθος».

    Ο Μάρτιν Σούλτς υπεραμύνθηκε της εκλογής του Ζαν - Κλοντ Γιουνέρ ως προέδρου της Κομισιόν: «Kατάφερε να μην αποσταθεροποιηθεί το ευρώ και έκανε πολύ καλή δουλειά, ιδίως σε ό,τι αφορά στην κοινωνική διάσταση της Ευρώπης, την σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής αγοράς, την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Γι αυτό και είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν λάθος η εκλογή του».

    [06] Συρία: Κατάληψη στρατιωτικού αεροδρομίου το οποίο είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος

    Αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά και ειδικών δυνάμεων της Δύσης κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπουκαμάλ, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Ιράκ.

    Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στη Βρετανία, δηλώνει ότι η επιχείρηση με τη συμμετοχή ξένων αλεξιπτωτιστών, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή με αεροκίνηση ελικοπτέρων, έγινε τα ξημερώματα.

    Σκληρές μάχες έγιναν γύρω από το αεροδρόμιο Χαμαντάν που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Αλ Μπουκαμάλ.

    Ο Νέος Στρατός της Συρίας που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της αναφερόμενης πόλης, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη. Η κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των τζιχαντιστών μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

    Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι χερσαίες επιχειρήσεις υποστηρίχτηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, κατά στόχων των τζιχανστιστών.

    [07] Νέα σύνθεση για το ΔΣ του ΚΘΒΕ ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού

    Τέσσερα νέα πρόσωπα αντικατέστησαν ισάριθμα του προηγούμενου, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η σύνθεση του οποίου ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Η θητεία του απερχόμενου επταμελούς Δ.Σ, που είχε ορισθεί τον περασμένο Ιούνιο (2015) ήταν ουσιαστικά συμπληρωματική αυτής του ...παραιτηθέντος προ-προηγούμενου, που έληγε στις 12 Ιουνίου 2016.

    Στη νέα σύνθεση (πέραν του προέδρου Άρη Στυλιανού, του αντιπροέδρου Δημοσθένη Δώδου και του μέλους- εκπροσώπου της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Χρύσας Σπηλιώτη, που παραμένουν στις θέσεις τους, υπάρχουν τέσσερα νέα πρόσωπα (Ακρίτας Καϊδατζής, Κατερίνα Αναστασίου, Στέφανος Χατζημιχαηλίδης και Ανδρέας-Ζωίλος- Δημητριάδης), που αντικαθιστούν τους αποχωρήσαντες: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργο Κορδομενίδη, Τιτίκα Δημητρούλια και Σπύρο Μπιμπίλα.

    Το νέο Δ.Σ, που θα έχει πλέον τριετή (ολόκληρη) θητεία, η οποία λήγει τον Ιούνιο του 2019, έχει ως εξής:

    - Άρης Στυλιανού, επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος.

    - Δημοσθένης Δώδος, αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος.

    - Ακρίτας Καϊδατζής, επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    - Ανδρέας- Ζωίλος Δημητριάδης, θεατρολόγος.

    - Κατερίνα Αναστασίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

    - Στέφανος Χατζημιχαηλίδης, εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

    - Χρύσα Σπηλιώτη, εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

    [08] Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει στόχο «κούτσα- κούτσα» να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία

    Στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές, προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, αποσυνδέοντας ουσιαστικά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, από σενάρια πρόωρων εκλογών. Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας έχει στόχο "κούτσα- κούτσα" να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία, για να δημιουργήσει τους δικούς του μηχανισμούς. Επανέλαβε τις θέσεις του για τον εκλογικό νόμο, ενώ σημείωσε πως εκτός από την παράλληλη συζήτηση για το Σύνταγμα θα πρέπει να γίνει και συζήτηση για τον Αρμαγεδδώνα που πλήττει την κοινωνία.

    Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο κανενός άλλου κόμματος και πρότεινε να δημιουργηθεί ένας δυνατός τρίτος πόλος απέναντι στην Αριστερά και στη Δεξιά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα οργανωτίστικα θέματα είπε και πρότεινε να εκλεγεί από τον λαό, με πάνω από 200.000 ψήφους, αρχηγός που θα έχει καταθέσει την πλατφόρμα και στη συνέχεια να αναλάβει μέσω Συνεδρίου να οργανώσει έναν νέο φορέα. Οι άλλοι υποψήφιοι θα πρέπει να ακολουθήσουν και να στηρίξουν ή να αποσυρθούν από την πολιτική, ξεκαθάρισε


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 June 2016 - 6:32:29 UTC