Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Πουλόπουλος: Το 47% των δανείων που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς σε ΜΜΕ είναι καταγγελμένα
  • [02] Στους 25 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία
  • [03] Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαρωνίτης

  • [01] Γ. Πουλόπουλος: Το 47% των δανείων που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς σε ΜΜΕ είναι καταγγελμένα

    Στα 432 εκατ. ευρώ είναι συνολικά τα δάνεια που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στα ΜΜΕ, ενώ οι δανειοδοτήσεις τους από τις τέσσερις συστηματικές Τράπεζες, φθάνουν στο 1,3 δισ ευρώ.

    Τα στοιχεία αυτά ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Πουλόπουλος, κατά την πολύωρη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα.

    Αναφορικά με την δανειοδότηση των κομμάτων, όπως είπε ο κ. Πουλόπουλος, έχουν καταγγελθεί και έχουν ξεκινήσει ήδη οι νομικές διαδικασίες, για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε ΝΔ, ύψους 131 εκατ. ευρώ, και του ΠΑΣΟΚ που είναι της τάξεως των 108 εκατ. ευρώ.

    Διευκρίνισε ακόμα, ότι το δάνειο που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 300.000 ευρώ έχει αποπληρωθεί στο ακέραιο, ενώ ένα μικρό δάνειο «λίζινγκ» του ΚΚΕ, εξυπηρετείται κανονικά.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, από τα 432 εκατ. ευρώ των δανειοδοτήσεων στα ΜΜΕ, υπάρχουν εξασφαλίσεις για τα 306 εκατ. ευρώ, ήτοι το 71%, και έχουν σχηματιστεί προβλέψεις για τα 194 εκατ. ευρώ, ενώ το 47% των δανείων, ήτοι 202 εκατ. ευρώ, είναι καταγγελμένα.

    Όπως ανέφερε, το ύψος των δανείων στα ΜΜΕ που είναι καταγγελμένα και ξεκίνησαν οι νομικές ενέργειες ενάντια στον πελάτη, είναι περίπου 202 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 76 εκατ. ευρώ δεν έχουν καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών.

    [02] Στους 25 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία

    Ο απολογισμός της τραγικής σύγκρουσης δυο τραίνων στην περιοχή της Απουλίας, στην Νότια Ιταλία, είναι είκοσι πέντε νεκροί και πάνω από πενήντα οι τραυματίες. Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό.

    Σύμφωνα με το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η τραγική αυτή σύγκρουση προκλήθηκε, πιθανότατα, από μηχανική βλάβη, από την στιγμή, μάλιστα, που το σύστημα το οποίο ελέγχει τους σηματοδότες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος ελέγχεται μέσω παρωχημένης τεχνολογίας.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος την ώρα αυτή μεταβαίνει στην Απουλία, αναφερόμενος στο δυστύχημα, θέλησε να τονίσει: «υπάρχει θυμός και δάκρια για τις ζωές αυτές που χάθηκαν και για τις οικογένειές τους. Αλλά υπάρχει και πάρα πολύς θυμός. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως πάνω σε όλη αυτή την υπόθεση».

    Από την πλευρά του, τέλος, το προβεβλημένο στέλεχος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της Βουλής Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει οπωσδήποτε το έργο της», αλλά «με την σημερινή τεχνολογία και τις λύσεις που υπάρχουν, είναι παράλογο να μπορούν να συμβαίνουν ακόμη τραγωδίες σαν και αυτή».

    [03] Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαρωνίτης

    Ένας σπουδαίος δάσκαλος, ο Δημήτρης Μαρωνίτης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 χρόνων. H κηδεία τουθα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 11.00π.μ., από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

    Φιλόλογος, δοκιμιογράφος, ο μεταφραστής της Ιλιάδας, της Οδύσσειας, του Αίαντα, έγραψε βιβλία, μονογραφίες και άρθρα για τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Σοφοκλή, τον Ηρόδοτο, τον Αλκαίο, τη Σαπφώ, ενώ μελέτησε και δημοσίευσε δοκίμια για νεοέλληνες ποιητές.

    Ο Δ.Ν.Μαρωνίτης γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη, τέλειωσε το Γυμνάσιο στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστήμιου της πόλης, και συνέχισε σπουδάζοντας Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία της Humboldt-Stiftung συμπλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του σε πανεπιστήμια της Γερμανίας. Το 1962 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όπου και δίδαξε Αρχαία Ελληνικά από το 1963 έως το 1968 ως εντεταλμένος υφηγητής, στη Φιλοσοφική Σχολή.

    Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας απολύεται και συλλαμβάνεται για τη δράση του. Μέσα στο κελί, παρέμεινε οχτώ μήνες - από τις αρχές του '73 έως τη γενική αμνήστευση- γράφει σε φθαρμένες χαρτοπετσέτες, όταν βρίσκει μολύβι τη «Μαύρη γαλήνη», που πρωτοδημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 1973 στο 8ο και τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Η Συνέχεια», και το 2007, στις εκδόσεις «Το Ροδακιό».

    Στη Φιλοσοφική Σχολή επανέρχεται και παραμένει καθηγητής από το 1975 έως το 1996, ενώ παράλληλα είναι επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Κύπρο, την Αυστρία και τη Γερμανία. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθυντής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από το 1994 έως το 2001 και συντονιστής του προγράμματος "Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση"

    Ο Δημήτρης Μαρωνίτης μετέφρασε την Οδύσσεια και την Ιλιάδα (η Οδύσσεια είναι έργο αγαπησιάρικο, είχε πει. Αντίθετα η Ιλιάδα είναι ακατάδεκτη, δεν δέχεται τα χάδια μας). Έγραψε βιβλία, μονογραφίες και άρθρα για τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Σοφοκλή, τον Ηρόδοτο, τον Αλκαίο, τη Σαπφώ, ενώ μελέτησε και δημοσίευσε δοκίμια για νεοέλληνες ποιητές, κυρίως εκπροσώπους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, όπως τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γεώργιο Σεφέρη, τον Τίτο Πατρίκιο, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Τάκη Σινόπουλο και τον Μίλτο Σαχτούρη, αλλά και τον Διονύσιο Σολωμό, τον Κ.Π.Καβάφη και τον Γιώργο Χειμωνά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 July 2016 - 22:32:22 UTC