Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Π. Μοσκοβισί τη Δευτέρα
  • [02] Nεότερη τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου
  • [03] Έκκληση Ολάντ για ενότητα μετά την επίθεση στη Νίκαια
  • [04] Οι ΗΠΑ δεν είχαν προβλέψει την απόπειρας πραξικοπήματος, δήλωσε ο Τζον Κέρι
  • [05] Εφαρμογή του κράτους Δικαίου στη διαχείριση των υπευθύνων της απόπειρας πραξικοπήματος ζήτησε η Α. Μέρκελ
  • [06] Τουρκία: Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος
  • [07] ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: λόγος, τέχνες, ιδέες. Γράφει ο ποιητής, σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος
  • [08] Συλλήψεις 2.839 στρατιωτικών στην Τουρκία

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Π. Μοσκοβισί τη Δευτέρα

    Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Nεότερη τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Για τις σημερινές εξελίξεις σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, καθώς και για το θέμα των Τούρκων πολιτών που προσγειώθηκαν και ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη συζήτησαν πριν από λίγο, σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι' αυτό κολάσιμη ενέργεια.

    Σε σχέση με το αίτημα χορήγησης ασύλου, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το διεθνές δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.

    [03] Έκκληση Ολάντ για ενότητα μετά την επίθεση στη Νίκαια

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση για εθνική "συνοχή" και "ενότητα" στη Γαλλία, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στη Νίκαια η οποία προκάλεσε έντονες επικρίσεις για την "ανικανότητα" της εκτελεστικής εξουσίας να αντικρούσει την τζιχαντιστική απειλή.

    Απέναντι στις "προσπάθειες να διαιρεθεί μια χώρα", απέναντι "σε αυτό τον κίνδυνο, πρέπει να ανακαλούμε την ενότητα και τη συνοχή και τη συνέπεια αυτής της χώρας γύρω από αρχές που είναι οι δικές της", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ μετά το τέλος της συνεδρίασης.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ολάντ ακύρωσε ένα μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να επισκεφθεί την Τετάρτη την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία, μετά τη φονική επίθεση στη Νίκαια.

    Στο αρχικό πρόγραμμά του αναμενόταν να συζητήσει με τις χώρες αυτές την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει, αντίθετα, τις επισκέψεις του την Τρίτη στην Πορτογαλία και την Πέμπτη στην Ιρλανδία για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    [04] Οι ΗΠΑ δεν είχαν προβλέψει την απόπειρας πραξικοπήματος, δήλωσε ο Τζον Κέρι

    Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει την απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, εκτιμώντας παράλληλα ότι το πραξικόπημα δεν σχεδιάστηκε ούτε εκτελέστηκε καλά.

    «Όταν προετοιμάζετε ένα πραξικόπημα, στην πραγματικότητα δεν το διαφημίζετε στους εταίρους σας στο ΝΑΤΟ» απάντησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, σε δημοσιογράφους που του έθεσαν το ερώτημα πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αιφνιδιάστηκαν από τις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία.

    «Όλος ο πλανήτης αιφνιδιάστηκε, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων πολιτών» σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός.

    «Πρέπει να πω» πρόσθεσε ο ίδιος ότι το πραξικόπημα «δεν φαίνεται πραγματικά να είχε ούτε σχεδιαστεί καλά ούτε εκτελεστεί».

    Ο Τζον Κέρι επισήμανε την «πλήρη» υποστήριξη των ΗΠΑ στην «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση της Τουρκίας μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 265 άνθρωποι.

    [05] Εφαρμογή του κράτους Δικαίου στη διαχείριση των υπευθύνων της απόπειρας πραξικοπήματος ζήτησε η Α. Μέρκελ

    Την επικράτηση του κράτους Δικαίου στη διαχείριση των υπευθύνων για την χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και καταδίκασε «την προσπάθεια τουρκικών στρατιωτικών μονάδων να ανατρέψουν δια της βίας την εκλεγμένη κυβέρνηση και τον εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας τους». Τόνισε δε την ανάγκη να μπει τώρα ένα τέλος στην αιματοχυσία.

    «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες μας οδηγεί η προσήλωσή μας στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και στους θεσμούς της, στο κράτος Δικαίου και στην ελευθερία. Μας οδηγεί η αλληλεγγύη με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση που είναι προσηλωμένες σε ακριβώς αυτές τις αξίες. Ειδικά στη διαχείριση των υπευθύνων γι αυτά τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας νύχτας, μπορεί και θα έπρεπε να αποδειχτεί το κράτος Δικαίου» δήλωσε η Καγκελάριος και ευχήθηκε στον τουρκικό λαό να επιστρέψει και πάλι η εσωτερική ειρήνη στη χώρα μετά τις τραυματικές εμπειρίες των τελευταίων ωρών. «Του εύχομαι να μπορέσει να υπερβεί τις βίαιες συγκρούσεις και τον διχασμό. Η Δημοκρατία η οποία σέβεται τα δικαιώματα όλων και προστατεύει μειονότητες είναι γι αυτό η καλύτερη βάση» τόνισε η κυρία Μέρκελ.

    «Είναι τραγικό ότι τόσο πολλοί άνθρωποι πλήρωσαν αυτή την προσπάθεια πραξικοπήματος με τη ζωή τους. Η αιματοχυσία στην Τουρκία πρέπει τώρα να σταματήσει» συνέχισε η Γερμανίδα Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό όλων εκείνων στην Τουρκία, οι οποίοι υπερασπίζονται την Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. «Είναι και παραμένει δικαίωμα του λαού να ορίζει σε ελεύθερες εκλογές ποιος τον κυβερνά. Για πολιτικές αλλαγές πρέπει, στο πλαίσιο των πολιτικών θεσμών και βάσει των δημοκρατικών κανόνων, να πείσεις. Τανκς στους δρόμους και αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ίδιου του λαού σου είναι εκτός νόμου» επισήμανε και ανέφερε ότι αυτή η θέση εκφράστηκε νωρίς το πρωί από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους θεσμούς της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Συνόδου ASEΜ στη Μογγολία.

    [06] Τουρκία: Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος

    Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) καταδίκασε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, την απόπειρα πραξικοπήματος από μέρος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας ότι η ήττα των πραξικοπηματιών είχε ως αποτέλεσμα να έλθουν πιο κοντά τα πολιτικά κόμματα της χώρας με στόχο να βρεθεί κοινό έδαφος για τη βελτίωση της Δημοκρατίας.

    [07] ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: λόγος, τέχνες, ιδέες. Γράφει ο ποιητής, σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος

    ACTION

    του Λευτέρη Ξανθόπουλου*

    Στη Σχολή Κινηματογράφου στο Λονδίνο, στη χρυσή εποχή του φιλμ, πολύ πριν από τη σημερινή ψηφιακή, ένα από τα πρώτα μαθήματα που μαθαίναμε ήταν η σειρά των παραγγελμάτων του σκηνοθετικού team προς τους ηθοποιούς και το συνεργείο, καθώς και το ακριβές timing πριν από τη λήψη στο πλατό.

    Όταν ολοκληρωνόταν η τελική πρόβα στο σετ και όλοι έπαιρναν τις προβλεπόμενες θέσεις, επικρατούσε για μερικά δευτερόλεπτα μια απόλυτη, σχεδόν βασανιστική σιωπή, πριν ακουστεί η φωνή του Α' Βοηθού Σκηνοθέτη:

    Camera ready? (Κάμερα έτοιμη;

    -Ready. - Έτοιμη).

    Sound ready? (Ήχος έτοιμος;

    -Ready. - Έτοιμος).

    Lighting ready? (Φώτα έτοιμα;

    -Ready. - Έτοιμα).

    Και συνέχιζε με τον ίδιο τόνο ο Βοηθός Σκηνοθέτη:

    We are going for a take, red light and bell please. (Πάμε για λήψη, κόκκινο φως και κουδούνι παρακαλώ). Ανάβει το φως στο πλατό και ακούγεται ο παρατεταμένος ήχος ηλεκτρικού κουδουνιού.

    Ο Βοηθός Σκηνοθέτη εξακολουθεί:

    Turn over Sound when you are ready. (Να ξεκινήσει ο ήχος μόλις είσαι έτοιμος).

    Ο Ηχολήπτης θέτει σε κίνηση το Nagra, ελέγχει την ταχύτητα και απαντάει: Speed! (δηλαδή το μαγνητόφωνο λειτουργεί στη σωστή ταχύτητα των 7Β½ i.p.s.).

    Στη συνέχεια ο βοηθός Διευθυντή Φωτογραφίας ενεργοποιεί τη μηχανή λήψης και με τη σειρά του προφέρει και αυτός την μαγική λέξη Speed, εννοώντας ότι η κάμερα τρέχει στη σωστή ταχύτητα των 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αμέσως μετά απευθύνεται προς τον Clapper boy (συνήθως τον Β' Βοηθό Σκηνοθέτη αρμόδιο για την διαχείριση της κλακέτας) και δίνει το παράγγελμα: Mark it (αρίθμησέ το).

    Ο Clapper χτυπάει την κλακέτα, με τον τίτλο της παραγωγής και τα κωδικοποιημένα στοιχεία της λήψης γραμμένα στην επιφάνεια που είναι στραμμένη προς το φακό και ταυτόχρονα εκφωνεί την αρίθμηση (π.χ. Τέσσερα, Εφτά, Δύο, δηλαδή Σκηνή 4, Πλάνο 7, Δεύτερη λήψη).

    Στο πλατό επικρατεί απόλυτη σιγή, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, η ετοιμότητα χτυπάει κόκκινο, η προσοχή όλων ή μάλλον η προσήλωση όλων, θρησκευτικής υφής θα την έλεγα, έχει ενταθεί προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα και του παραμικρού λάθους και έρχεται επιτέλους η σειρά του απόλυτου άρχοντα της ταινίας, του σκηνοθέτη, που περιμένει μέχρι να βγει ο Clapper έξω από το κάδρο για να δώσει την μαγική προσταγή που όλοι περιμένουν: ACTION!

    Το CUT του σκηνοθέτη, που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση του πλάνου, βεβαιώνει τη διεκπεραίωση της λήψης, επιτυχημένη ή αποτυχημένη θα φανεί σύντομα, και ξαφνικά όλος ο κόσμος, το πλήθος οι τεχνικοί και οι βοηθοί πίσω από την κάμερα, ξεπαγώνουν απότομα και αρχίζουν να κινούνται σαν νευρόσπαστα προς όλες τις κατευθύνσεις για την προετοιμασία της επόμενης λήψης.

    Μήπως αυτή η διαδικασία μας θυμίζει κάτι από τα παραγγέλματα αφέτη παλαιάς κοπής λίγο πριν από την εκπυρσοκρότηση του όπλου του, δηλαδή πριν το ACTION της άσφαιρης πιστολιάς στον αέρα, σε μια κούρσα, ας πούμε τετρακοσίων μέτρων, σε κατάμεστο στάδιο;

    Λάβετε θέσεις.

    Έτοιμοι;

    Μπαμμμ!

    Με τη σχολαστική απαρίθμηση των παραπάνω λεπτομερειών, φίλε αναγνώστη, δεν δηλώνω την πρόθεσή μου να σε κουράσω με τεχνικές πληροφορίες. Επιθυμία μου είναι να πάω λίγο πιο πέρα και να καταδείξω την αναγκαιότητα και βεβαίως τη σπουδαιότητα της τελετής, διότι περί αυτού πρόκειται, καθώς και το τελετουργικό της τέχνης που ασκώ, που με βάζει αμέσως στο κλίμα του γυρίσματος και με γοητεύει αφάνταστα, είτε συμμετέχω ως μέλος του συνεργείου είτε ως σκηνοθέτης στη δική μου ταινία.

    Όμως, ας δούμε πρώτα το νόημα και τις καταβολές της μαγικής αυτής λεξούλας, του ACTION. Από τα σχετικά λεξικά αλιεύω και μεταφέρω:

    Action (eng.), ουσ. πράξη, δράση, ρ. Act, πράττω, δρω με καταγωγή από το λατ. agere (ago, agis, agi) και αυτό με τη σειρά του από το αρχ. ελλην. άγω (οδηγώ, μεταφέρω, κατευθύνομαι, τραβάω μπροστά). Έτσι, μετά από αυτή την περιπλάνηση, το ρήμα άγω επιστρέφει επιτέλους στην αρχική του κοιτίδα αφού έχει γονιμοποιήσει με τη λέξη Action την αγγλοσαξονική διάλεκτο.

    Ποιο είναι το αντίστοιχο στην γραφή; Υπάρχει το ACTION στην γραφή και ειδικότερα στην ποιητική δημιουργία; Πότε και πώς ακούει το σιωπηρό παράγγελμα εντός του ο ποιητής και πιάνει αμέσως το μολύβι για να καταγράψει αυτό που όλως αιφνιδίως τον πλησιάζει με την πρόθεση να κατοικήσει για ένα διάστημα μέσα του, αυτό δηλαδή που λίγο αργότερα θα γίνει το ποίημα;

    Σε αντίθεση με την τεχνική του κινηματογράφου, όπου όλα είναι υπολογισμένα και προαποφασισμένα, το ποίημα δεν γράφεται. Δεν μπορεί ο ποιητής να πει, τώρα κάθομαι στο γραφείο μου και γράφω ένα ποίημα. Το ποίημα είτε έρχεται και μάλιστα κουδουνίζοντας άγρια για να σε χτυπήσει κατακέφαλα είτε, αν δεν το προλάβεις, προσπερνάει και χάνεται επιστρέφοντας στο χάος από όπου γεννήθηκε.

    Όμως δεν μπορεί! Όλο και κάτι προηγείται. Κάποια «παραγγέλματα», κάποιες ενδείξεις προετοιμάζουν τον ποιητή, τον προϊδεάζουν και τον οδηγούν στο ACTION που ακούγεται σιωπηρά, όμως ακούγεται ακριβώς τη στιγμή που θα συναντηθεί με την άμορφη σχεδόν, πρώτη ύλη του ποιήματός του.

    Σε αντίθεση, πάλι με τον κινηματογράφο, όπου ο σκηνοθέτης συχνά επιχειρεί πολλαπλές λήψεις από το ίδιο πλάνο μέχρι να πετύχει αυτό που επιδιώκει, το ποίημα το ακούς μία και μοναδική φορά. Ο ποιητής, σε εγρήγορση και ετοιμότητα, απαραίτητα χαρακτηριστικά της ιδιότητάς του, μόλις αισθανθεί το παράγγελμα καλείται να συλλάβει το Γεγονός, τη μοναδική και ανεπανάληπτη αυτή χρονική μονάδα, η οποία την αμέσως επόμενη στιγμή προορίζεται να χαθεί στο άπειρο. Αυτό που βρίσκεται τώρα εδώ, σε λίγο δεν θα υπάρχει. Το ποίημα θα αφηγηθεί μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, συχνά ερήμην του ποιητή. Κάποτε, η ιστορία αυτή είναι πολύ πιο συναρπαστική και πιο γοητευτική από το στόρι ενός επιτυχημένου μυθιστορήματος.

    Στο ποίημα συντελείται η συνάντηση με το τυχαίο και το απροσδόκητο σε αντίθεση με την διαδικασία του κινηματογράφου, που η συνάντηση γίνεται με το οργανωμένο και το προβλεπόμενο. Το ποίημα, με τη λοξή και ελλειπτική ματιά του πάνω στα πράγματα και τους ανθρώπους, οριοθετεί την απουσία και την έλλειψη και είναι πρωτίστως χρόνος, είναι μνήμη, είναι αξιοπρέπεια.

    Αν επιχειρήσουμε με πολλή προσοχή να προσδιορίσουμε τα «παραγγέλματα», ή τις ενδείξεις καλύτερα, που προηγούνται του σιωπηρού ACTION, τότε οδηγούμαστε κατά περίπτωση στα εξής συμπτώματα:

    - Επαναλαμβανόμενη απώλεια και επανάκτηση του παρόντος χρόνου, αυτό που λέμε κοινώς έλλειψη προσοχής ή περιοδική απώλεια μνήμης.

    - Λέξεις ή φράσεις που συνήθως δεν σημαίνουν τίποτα, σπασμένοι στίχοι που περνούν αστραπιαία μπροστά από τα μάτια του ποιητή, όπως σμήνος αστερισμών στο στερέωμα.

    - Αδιόρατοι κυματισμοί σαν μετασεισμικές δονήσεις κάτω από την επιφάνεια του δέρματος του ποιητή.

    - Συνάντηση του πραγματικού με το φανταστικό οπουδήποτε, στη στάση του λεωφορείου, στο δρόμο, στην αγορά.

    Θα μπορούσαν να περιγραφούν και άλλες πιθανές ενδείξεις που όμως δεν αποτελούν τον γενικό και απαράβατο κανόνα, δεν οδηγούν απαραιτήτως στο ACTION του ποιήματος. Πριν και πάνω απ' όλα, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην ποίηση, η μάχη δίνεται με το χρόνο. Και αυτό είναι που εγγράφεται ως αναπαλλοτρίωτη αξία στο έργο, αυτό μεταφέρει το παράγγελμα ACTION, αυτό είναι που αξίζει να ζεις και στο τέλος τέλος αυτό είναι που μετράει!

  • Ο Λευτέρης Ξανθόπουλος είναι ποιητής, σκηνοθέτης

    ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Επιμέλεια Νατάσσα Δομνάκη,

    συνεργάζεται ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

    [08] Συλλήψεις 2.839 στρατιωτικών στην Τουρκία

    Συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία μετά τη χτεσινή απόπειρα πραξικοπήματος.

    Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α'στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν. Συνολικά έχουν συλληφθεί 2.839 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμών.

    Συλλήψεις έγιναν και στο τουρκικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Η κυβέρνηση καθώς και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνουν και σήμερα έκκληση στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος να βγουν, όπως χτες τη νύχτα, στους δρόμους. Ειδικά ο Ερντογάν, το έκανε αυτό και μέσω ανακοίνωσης της Προεδρίας, αλλά και μέσω μηνύματος sms που έχει σταλεί σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

    Την ίδια έκκληση έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο οποίος αναφερόμενος στους επίδοξους πραξικοπηματίες, είπε: «Βομβάρδισαν την εθνοσυνέλευση και το χώρο όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 July 2016 - 16:32:33 UTC