Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λευκή πολιορκία η χώρα

    [01] Σε λευκή πολιορκία η χώρα

    Πηγή: ΝΕΤ 4/1/2002 10:20:00 πμ

    Σφοδρή κακοκαιρία επικρατεί από εχθές σε όλη τη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις βοριάδες που στο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ ενώ ο παγετός έχει μετατρέψει σε παγίδες τους δρόμους. Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα. Στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Αποκλεισμένα παραμένουν 29 χωριά στα Τρίκαλα, 6 στην Αρκαδία και 4 στην Εύβοια. Προβλήματα από τον παγετό έχουν δημιουργηθεί και στην Αττική.

    Παγετός και στην Αττική

    Σοβαρά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα από την συνεχιζόμενη χιονόπτωση. Για το λόγο αυτό η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας καλεί τους οδηγούς να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Κλειστή είναι η Κατεχάκη, ενώ μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο Νεκροταφείο Καισαριανής. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων προς Χασιά, Ντράφι, Πεντέλη, άνω Κορυδαλλό και Καισαριανή. Με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των λεωφορείων στα βόρεια προάστια αλλά και τον Πειραιά. Δεν πραγματοποιούνται καθόλου τα τοπικά δρομολόγια στο Χαλάνδρι. Δύο διπλά λεωφορεία δίπλωσαν στο Τσάκο στη Αγ. Παρασκευή και στην πλατεία Αμαρουσίου λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Η ΕΘΕΛ απευθύνει έκκληση στους δήμους να ρίξουν αλάτι στους δρόμους των περιοχών τους προκειμένου να απεγκλωβιστούν ακινητοποιημένα λεωφορεία.

    Έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τη Ν. Μάκρη, στη λεωφόρο Διονύσου, από τη γωνία Θησέως προς Ν. Μάκρη καθώς επίσης και στην Πάρνηθα από το σημείο που αρχίζουν οι ταβέρνες. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από Πειραιά μέχρι Κηφισιά. Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των αεροσκαφών από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Με αλυσίδες στις εθνικές οδούς

    Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στη νέα εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών ως το 52ο χλμ . Στην παλαιά εθνική Αθηνών-Θηβών, από την Αγία Σωτήρα προς Βίλια και Πόρτο Γερμενό, στη Θήβα στην περιοχή της Κάζας, από Βαρνάβα προς Καπανδρίτι και από Καπανδρίτι προς Κάλαμο.

    Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική Καλαμάτα-Σπάρτης. Με αλυσίδες η κίνηση και σε αρκετά σημεία της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, άλλα και στους δρόμους Τρίπολης-Σπάρτης, Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, Λιβαδειάς-Δελφών, Χαλκίδας-Αιδηψού, και Τρικάλων-Αρτας. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Πρέβεζας- Ακτίου.

    Σταδιακή η βελτίωση του καιρού από αύριο

    Από αύριο αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Το κρύο όμως σε όλη τη χώρα θα παραμείνει τσουχτερό και ο υδράργυρος θα δείχνει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 January 2002 - 10:00:36 UTC