Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάληψη ΠΕΧΩΔΕ από συμβασιούχους ΤΕΟ
  • [02] Συνάντηση Σημίτη με το Βόσνιο Πρωθυπουργό
  • [03] Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία αύριο
  • [04] Θετικές οι συνομιλίες για τα ελληνοτουρκικά
  • [05] Στην Αθήνα ο Ιρανός πρόεδρος αύριο
  • [06] Εφυγε ο Σπύρος Κυπριανού
  • [07] Εκρηξη βόμβας στη Κολομβία
  • [08] Παουελ:Καμία αλλάγη στο πυρηνικό δόγμα
  • [09] Συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς για εξουσίες
  • [10] Λύγισε ο ΠΑΟ στο Οπόρτο
  • [11] Χωρίς Τσάρτα η ΑΕΚ με Ξάνθη
  • [12] ΟΣΦΠ: Τραυματίες οι Ρόμπερτς-Ζέτερμπεργκ
  • [13] Χωρίς Σολτίδη-Κορμαρή ο Ηρακλής στο ΟΑΚΑ
  • [14] Φαβορί η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα μπάσκετ
  • [15] Χωρίς Μπάγεβιτς η προπόνηση του ΠΑΟΚ
  • [16] Καθίζηση στο γήπεδο Χαριλάου
  • [17] Εκνευρισμός στη Ξάνθη από ύποπτες δηλώσεις

    [01] Κατάληψη ΠΕΧΩΔΕ από συμβασιούχους ΤΕΟ

    12/3/2002 10:24:00 μμ

    Ενταση δημιουργήθηκε αργά το βράδυ στο ΥΠΕΧΩΔΕ με πρωταγωνιστές περίπου 30 συμβασιούχους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας οι οποίοι κατέλαβαν το γραφείο του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Τσακλίδη στον έκτο όροφο του κτιρίου διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο την μονιμοποίησή τους. Ενας από τους εργαζόμενους βγήκε στο μπαλκόνι του έκτου ορόφου και άπλωσε ένα πανό ενώ κάποιοι συνάδελφοί του δήλωναν ότι απειλεί να αυτοκτονήσει. Ο ίδιος ο υφυπουργός που βρισκόταν στη Βουλή ανέφερε ότι ''κάνει τα πάντα για να επιλυθεί το πρόβλημά τους αλλά δεν μπορεί και να αγνοήσει και τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ". Οι συμβασιούχοι των διοδίων εδώ και ένα μήνα έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους.

    [02] Συνάντηση Σημίτη με το Βόσνιο Πρωθυπουργό

    12/3/2002 10:24:00 μμ

    Θέση της Ελλάδας είναι πως όλα τα Βαλκάνια πρέπει να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί αυτό είναι εγγύηση για την ειρήνη στην περιοχή, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντηση που είχε με το Βόσνιο ομόλογό του, Ζλάτκο Λαγουμτζία. Νωρίτερα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το σχέδιο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων και την οικονομική συνεργασία της χώρας μας με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Από την πλευρά του, ο Βόσνιος πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Ελληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη Βοσνία, όπου έχουν μεγάλες δυνατότητες.

    Θέματα που αφορούν στη διμερή συνεργασία, στη σταθερότητα στα Βαλκάνια και στον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ζλάτκο Λαγούμτζια με τον οποίο συναντήθηκε κατ΄ιδίαν μετά το τέλος των συνομιλιών στο μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις του στην Ευρωπαϊκή πορεία των χωρών της Βαλκανικής διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει ολόθερμα αυτή την πορεία και στη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    Ο πρωθυπουργός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης υπέγραψε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, την ελληνική διακήρυξη για την ολυμπιακή εκεχειρία.

    Από την πλευρά του ο Βόσνιος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες και υπογράμμισε ότι πέραν της ουσιαστικής "έχει και συμβολική σημασία" το γεγονός ότι η Ελλάδα ενέταξε τη χώρα του στο εθνικό της σχέδιο για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Πρόσθεσε επίσης και αυτός με τη σειρά του ότι συζήτησε σε όλες τις λεπτομέρειες με τον υπουργό Εξωτερικών τη βοήθεια που θα παράσχει η Ελλάδα για την ανάπτυξη των υποδομών στη χώρα του όπως και για θέματα νομικής μορφής.

    [03] Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία αύριο

    12/3/2002 8:25:00 μμ

    Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι έχει κηρύξει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στις 11:30 το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

    [04] Θετικές οι συνομιλίες για τα ελληνοτουρκικά

    12/3/2002 8:03:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Εποικοδομητική και θετική χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι της Αθήνας και της Αγκυρας την πρώτη τους συνάντηση, στο πλαίσιο του διερευνητικού διαλόγου, για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διαδικασία και να συναντηθούν και πάλι τον Απρίλιο στην Αθήνα.

    Επικεφαλής της ελληνικής πλευράς ήταν ο γενικός διευθυντής Διεθνών Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου εξωτερικών Αναστάσιος Σκοπελίτης και ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Αργύρης Φατούρος. Η Τουρκία εκπροσωπήθηκε από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Ουγούρ Ζιγιάλ και το νομικό σύμβουλο του υπουργείου, Ντενίζ Μπουλούκμπασι.

    [05] Στην Αθήνα ο Ιρανός πρόεδρος αύριο

    12/3/2002 8:30:00 μμ

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα,σε ανταπόδοση αυτής που είχε πραγματοποιήσει στην Τεχεράνη το φθινόπωρο του 1999 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, πραγματοποιεί από αύριο ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιραν Σεγιέντ Μοχαμάντ Χαταμί, συνοδευόμενος από τον Υπουργό των Εξωτερικών Καμάλ Χαράζι. Ο κ.Χαταμί θα έχει διαβουλεύσεις για όλο το φάσμα των διμερών (πολιτικών και οικονομικών) θεμάτων, φυσικά δε και για τα μείζονα διεθνή προβλήματα.

    Μετά τη συνάντηση Στεφανόπουλου-Χαταμί ,αύριο το απόγευμα, αναμένεται να υπογραφούν τρεις ελληνοϊρανικές συμφωνίες:Η πρώτη αφορά στη συνεργασία για τελωνειακά θέματα, η δεύτερη σε ένα εκτελεστικό μορφωτικό πρόγραμμα και η τρίτη σε ένα μνημόνιο μεταξύ της ΔΕΠΑ και της αντίστοιχης ιρανικής υπηρεσίας για ενεργειακά θέματα.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών καθώς και μια συμφωνία για την αμοιβαία προστασία και προώθηση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    [06] Εφυγε ο Σπύρος Κυπριανού

    12/3/2002 10:04:00 μμ

    Συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου Σπύρου Κυπριανού που έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο το απόγευμα σε ηλικία 80 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη, στη μία το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στη Λευκωσία, ενώ η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στη Λεμεσό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, απέστειλε στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη.

    Δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας

    Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού, προσθέτοντας ότι οι πολύχρονοι αγώνες του, η προσφορά και το έργο του για τη δικαίωση της κυπριακής υπόθεσης υπήρξαν καθοριστικής σημασίας.

    Τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού Κοινοβουλίου για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Επρόκειτο, είπε, για γνήσιο δημοκράτη και είναι τεράστιο το κενό που αφήνει η απώλειά του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό ζήτημα.

    Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του Σπύρου Κυπριανού. ".

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στο θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, δήλωσε ότι ο εκλιπών αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπεράσπιση των δικαίων της Κύπρου και του λαού της.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Τάσσο Παπαδόπουλο συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο οποίο τονίζει: "Η απουσία του Σπ.Κυπριανού έρχεται σε μιά κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό και στερεί την πολιτική ζωή της Κύπρου από μιά παρουσία που χαρακτηριζόταν από τη σταθερότητα των απόψεών του και των ενεργειών του στην κατεύθυνση μιάς δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος".

    Ο Συνασπισμός με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού. Η απώλειά του στερεί ένα δημοκράτη και αγωνιστή πολιτικό από την προσπάθεια του κυπριακού λαού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος,τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝ.

    Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι "η πολιτική ιστορία του Σπύρου Κυπριανού αποτελεί για όλους τους έλληνες παρακαταθήκη συνέπειας και πυξίδα στον αγώνα του κυπριακού λαού του οποίου επί δεκαετίες υπήρξε σημαιοφόρος και πρωταγωνιστής,αλλά και εντολή για νέους αγώνες για μιά ενιαία και ευρωπαϊκή Μεγαλόνησο".

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με την αναγγελία του θανάτου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Ο Σπύρος Κυπριανού υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του ελληνισμού. Εκ μέρους της Πόλεως των Αθηνών και εμού προσωπικά απευθύνω θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου μας".

    Η ζωή και το έργο του

    Ο Σπύρος Κυπριανού γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 28/10/1932. Ηταν παντρεμένος με τη Μιμή Κυπριανού και είχε δύο παιδιά, τον Αχιλλέα και τον Μάρκο. Σπούδασε Οικονομικά και Νομικά στο Λονδίνο, με ειδίκευση στο Συγκριτικό Δίκαιο. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Λονδίνο ίδρυσε την Εθνική Φοιτητική Ενωση Κυπρίων Αγγλίας (ΕΦΕΚΑ), της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος.

    Το 1952 διορίστηκε γραμματέας στο Λονδίνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και το 1954 ανέλαβε το Γραφείο της Εθναρχίας, με σκοπό κυρίως τη διαφώτιση της βρετανικής κοινής γνώμης για το κυπριακό ζήτημα. Η διαφωτιστική αυτή προσπάθεια εντάθηκε με την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο το 1955. Για τη δραστηριότητα του αυτή εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Λονδίνο τον Ιούνιο του 1956 και μετέβη στην Ελλάδα.

    Από τον Αύγουστο του 1956 ως το Μάρτιο του 1957 αντιπροσώπευσε την Εθναρχία Κύπρου στη Νέα Υόρκη. Αργότερα του επιτράπηκε να επανακαταλάβει τη θέση του στο Γραφείο της Εθναρχίας στο Λονδίνο. Παρέμεινε στη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου για την ανεξαρτησία της Κύπρου και το Μάρτιο του 1959 επέστρεψε στην Κύπρο με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

    Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου, τον Αύγουστο του 1960, διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο υπουργός Δικαιοσύνης και λίγες μέρες αργότερα υπουργός Εξωτερικών, θέση που διατήρησε για 12 χρόνια μέχρι το 1972.

    Παραιτήθηκε από το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών στις 5 Μαΐου 1972, ύστερα από σοβαρή διαφωνία του με το στρατιωτικό καθεστώς των Αθηνών. Μετά την παραίτηση του ιδιώτευσε, ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου και του νομικού συμβούλου.

    Την 1η Αυγούστου 1974, μετά το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και την τουρκική εισβολή, μετέβη στην Αθήνα, όπου είχε συνομιλίες με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που είχε αναλάβει την εξουσία μετά την κατάρρευση της χούντας.

    Τον Σεπτέμβριο του 1974 ηγήθηκε της κυπριακής αντιπροσωπείας κατά τη συζήτηση του Κυπριακού στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

    Στις 12 Μαΐου 1976 ανακοίνωσε την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου υπήρξε πρόεδρος μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2000. Κατά τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Σεπτεμβρίου 1976 το Δημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισε 21 από τις 35 έδρες και ο ίδιος εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής.

    Μετά το θάνατο του Προέδρου της Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στις 3 Αυγούστου 1977, ανέλαβε, δυνάμει του συντάγματος, Προεδρεύων της Δημοκρατίας και στις 3 Σεπτεμβρίου 1977 εκλέχτηκε ομόφωνα Πρόεδρος για τη συμπλήρωση του υπόλοιπου της προεδρικής θητείας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Στις προεδρικές εκλογές της 28ης Φεβρουαρίου 1978 επανεξελέγη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς ανθυποψήφιο. Επανεξελέγη επίσης για ακόμα μια θητεία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 13 Φεβρουαρίου 1983.

    Στον Σπύρο Κυπριανού απονεμήθηκαν, κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, διάφορα παράσημα και τιμητικές διακρίσεις από αρκετές χώρες. Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 1996 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

    [07] Εκρηξη βόμβας στη Κολομβία

    Πηγή: ΑΠΕ 12/3/2002 11:03:00 μμ

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δεκατέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στο Πουέρτο Γέρας της Κολομβίας, σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μπογκοτά. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο, ένα Ρενό R4, εξερράγη κοντά στα ερείπια ενός εγκαταλειμμένου αστυνομικού τμήματος που είχε καταστραφεί πέρσι από τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC). Από τους επτά νεκρούς οι τρεις ήταν στρατιωτικοί και οι τέσσερις πολίτες. Η επίθεση αυτή έγινε δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Κολομβία που διεξήχθησαν ήρεμα παρά τις απειλές που είχαν εκτοξεύσει οι FARC.

    [08] Παουελ:Καμία αλλάγη στο πυρηνικό δόγμα

    Πηγή: ΑΠΕ 12/3/2002 10:36:00 μμ

    Διαβεβαιώσεις στους αμερικανούς γερουσιαστές παρέσχε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, στο θέμα του δόγματος της αμερικανικής πυρηνικής δύναμης, υπογραμμίζοντας ότι παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τομέα αυτό ''αξιοσημείωτη αλλαγή'' δεν υφίσταται, σε σύγκριση με όσα ίσχυσαν επί προγενεστέρων αμερικανικών κυβερνήσεων. Ερωτώμενος στην αρμόδια επιτροπή γερουσιαστών, αν έχουν μειωθεί οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης της αμερικανικής πυρηνικής δύναμης, ο κ. Πάουελ υπήρξε κατηγορηματικός, ότι τίποτε παρόμοιο δεν συμβαίνει.

    [09] Συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς για εξουσίες

    12/3/2002 8:05:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Τη δομή του κράτους και την κατανομή των εξουσιών, συζήτησαν στη σημερινή τέταρτη συνάντηση του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

    Η συνάντηση, όπως και οι προηγούμενες, πραγματοποιήθηκε στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο και των συμβούλων των δύο ηγετών.

    [10] Λύγισε ο ΠΑΟ στο Οπόρτο

    Πηγή: ΑΠΕ 12/3/2002 11:41:00 μμ

    Οκτώ ημέρες αγωνίας! Το ραντεβού του Παναθηναϊκού με τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αναβλήθηκε έως την επόμενη Τετάρτη καθώς σήμερα οι "πράσινοι" έχασαν 2-1 από την Πόρτο στο «Ντας Αντας και πλέον χρειάζονται τουλάχιστον ένα βαθμό εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία φιλοξενούν στο "Απόστολος Νικολαϊδης" στην τελευταία αγωνιστική του 3ου όμίλου. Δύο Βραζιλιάνοι, οι Ντέκο στο 12΄ και Πένα στο 54΄ πέτυχαν τα γκολ της Πόρτο, ενώ η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στο τελευταίο ημίωρο, όταν μείωσε με τον Γιόνας Κόλκα στο 65΄ ενώ είχε δοκάρι σε φάουλ του Βλάοβιτς στο 83΄. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σεκρετάριο στο 79΄.

    [11] Χωρίς Τσάρτα η ΑΕΚ με Ξάνθη

    12/3/2002 9:45:00 μμ

    Εκτός αποστολής για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη έμεινε ο Βασίλης Τσάρτας. Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποφασίστηκε κυρίως για προληπτικούς λόγους να αποκλειστεί της αποστολής για τον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης με το ακριτικό συγκρότημα, όπως και ο Στάθης Κάππος που ταλαιπωρείται από ίωση. Στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος θα βρίσκονται οι Ατματσίδης, Χιώτης, Γεωργέας, Φερούζεμ, Γκαμάρα, Κωστένογλου, Ζήκος, Κασάπης, Φόλια, Πέτκοφ, Λάκης, Νικολαϊδης, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Ιβιτς, Κωνσταντινίδης, Ξενίδης και Κωστής.

    [12] ΟΣΦΠ: Τραυματίες οι Ρόμπερτς-Ζέτερμπεργκ

    12/3/2002 9:41:00 μμ

    Νέα αγωνιστικά προβλήματα για τον Τάκη Λεμονή, καθώς μια ημέρα πριν από τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδας, τραυματίστηκαν ο Ζίζι Ρόμπερτς και ο Παρ Ζέτερμπεργκ. Ο Λιβεριανός φορ υπέστη διάσειση στη σημερινή προπόνηση σε σύγκρουση με συμπαίκτη του και μεταφέρθηκε στη γενική κλινική για περαιτέρω εξετάσεις. Ατυχος και ο Παρ Ζέτερμπεργκ που έπαθε αιμάτωμα σε ανύποπτη φάση (κόντρα) της προπόνησης! Οπως είναι φυσικό, η συμμετοχή και των δύο κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη για το αυριανό ματς.

    Αυξάνονται λοιπόν τα προβλήματα και μαζί με τα ήδη υπάρχοντα κάνουν την υπόθεση "καταρτισμός ενδεκάδας" επικίνδυνη αποστολή για τον Τάκη Λεμονή.

    Ως γνωστόν, εκτός της 21μελούς αποστολής που επέλεξε ο Τάκης Λεμονής μετά την προπόνηση της Δευτέρας, είναι οι τραυματίες Ζε Ελίας, Νινιάδης, Χούτος, οι τιμωρημένοι Ζιοβάνι, Καρεμπέ και οι τερματοφύλακες Γιάννου, Σηφάκης.

    [13] Χωρίς Σολτίδη-Κορμαρή ο Ηρακλής στο ΟΑΚΑ

    12/3/2002 9:38:00 μμ

    Χωρίς τον Ακη Στολτίδη, ο οποίος υποφέρει από κάκωση στην επιγονατίδα, αλλά και τον Κώστα Κορμαρή, ο οποίος ταλαιπωρείται από κάκωση στο γόνατο, αναχώρησε σήμερα για την Αθήνα η αποστολή του Ηρακλή, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τον Ολυμπιακό. Παρά τις δύο σημαντικές απουσίες οι "κυανόλευκοι" δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της αυριανής αναμέτρησης, γεγονός που δεν έκρυψαν κατά την αναχώρηση τους από το αεροδρόμιο "Μακεδονία".

    "Εχουμε καλή ψυχολογία και βρισκόμαστε και σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Δεν σκεφτόμαστε τις απουσίες του Ολυμπιακού, καθώς έχει παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν. Ούτε μας απασχολεί η δίψα που έχει ο αντίπαλος για το Κύπελλο. Το ίδιο ισχύει και για μας. Πάμε για τη νίκη", επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βακουφτσής.

    Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αντώνης Νατσούρας. "Εχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό και συνάμα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από το γήπεδο. Εάν δεν φτάσουμε στη νίκη, θέλουμε τουλάχιστον να πετύχουμε το εκτός έδρας γκολ. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση", ανέφερε ο αμυντικός των "κυανολεύκων".

    Την αποστολή του Ηρακλή στην Αθήνα συνοδεύουν ο διευθύνων σύμβουλος Τέλης Μπατάκης και ο γενικός αρχηγός Μπάμπης Ξανθόπουλος.

    [14] Φαβορί η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα μπάσκετ

    Πηγή: ΕΡΑ sport 12/3/2002 9:46:00 μμ

    Η ΑΕΚ είναι το φαβορί για τη πρώτη θέση στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Φραγκίσκος Αλβέρτης, μιλώντας στην εκπομπή Sports Cafe. Ο Αλβέρτης αναφερόμενος στην κακή εικόνα της ομάδας του, είπε χαριτολογώντας πως είναι λόγω της Αποκριάς, στην πορεία όμως θα παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Ερωτηθείς για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι όλους τους υπολογίζουν, αλλά η ομάδα δεν φοβάται κανέναν. "Παίζουμε για να κερδίσουμε εντός και εκτός έδρας". Οσον αφορά το επεισόδιο με τον Ντικούδη είπε χαρακτηριστικά "μην το κάνουμε και... σίριαλ. Εγινε κάτι σε ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι, αλλά τελείωσε κιόλας. Δεν χρειάζεται να το τραβήξουμε. Δεν σημαίνει ότι κάτι υπάρχει μεταξύ μας, απλά συνέβη. Αυτό είναι ο αθλητισμός".

    [15] Χωρίς Μπάγεβιτς η προπόνηση του ΠΑΟΚ

    12/3/2002 9:27:00 μμ

    Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς απόντα πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο προπονητής του "Δικεφάλου" βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση προς τιμήν του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ζλάτκο Λαγούμτσια. Επί των αγωνιστικών, οι "ασπρόμαυροι" προσπαθούν ν ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους εν όψει του αγώνα με τη Ξάνθη. Αυτό που επισημαίνεται απ΄όλους είναι ότι ο "Δικέφαλος", παρά την ήττα από το Αιγάλεω, θα συνεχίσει την προσπάθεια για να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει.

    [16] Καθίζηση στο γήπεδο Χαριλάου

    12/3/2002 9:24:00 μμ

    Με έκπληξη αντίκρισαν σήμερα το πρωί τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Χαριλάου οι άνθρωποι του Αρη, καθώς εκεί υπήρχε μια μεγάλη... τρύπα που έφτανε τα δύο μέτρα. Συγκεκριμένα, ένα μέρος του χλοοτάπητα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής που βλέπει προς τη Θύρα 3, έπαθε καθίζηση για άγνωστους προς το παρόν λόγους. Οι άνθρωποι του Αρη αποδίδουν την ευθύνη στην εταιρεία στην οποία είχε αναθέσει το έργο κατασκευής του χλοοτάπητα η ΕΠΑΕ πριν από δύο χρόνια. Με τη διαπίστωση του προβλήματος ξεκίνησαν αμέσως οι εργασίες αποκατάσταση της ζημιάς, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τη διεξαγωγή του αγώνα του Αρη με τον Ακράτητο τη μεθεπόμενη αγωνιστική.

    [17] Εκνευρισμός στη Ξάνθη από ύποπτες δηλώσεις

    12/3/2002 9:04:00 μμ

    Τις δηλώσεις παράγοντα της ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, σύμφωνα με τις οποίες οι παίκτες της Ξάνθης έπαιξαν με υπέρμετρο πάθος απέναντι στον Ολυμπιακό προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα τρίτων, διέψευσαν σήμερα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Με ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφει ο αρχηγός του ακριτικού συγκροτήματος, Νίκος Κεχαγιάς, δεν τίθεται θέμα "χρηματισμού" και γι΄αυτό το λόγο θα προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη ώστε να διαφυλάξουν την υπόληψή αυτών και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 March 2002 - 21:54:59 UTC