Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Ιρανός Πρόεδρος
  • [02] Έληξε η κατάληψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [03] Ποινές στην 19χρονη Ναταλία Κεχιοπούλου
  • [04] ΕΚΑΒ: 5ωρη στάση εργασίας
  • [05] Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Βύρωνα
  • [06] Νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Μ. Ανατολή
  • [07] Σύγκρουση πλοίων στο Χόνγκ Κόνγκ
  • [08] ΗΠΑ: Εκτέλεση Βρετανού υπηκόου
  • [09] Ζιμπάμπουε: Νίκη του Ρόμπερτ Μουγκάμπε
  • [10] Β.Κορέα: Προειδοποίηση αμερικανικού πυρηνικού δόγματος
  • [11] Επαφές για το ασφαλιστικό
  • [12] Δικαστής κατηγορείται για παιδεραστία

    [01] Στην Αθήνα ο Ιρανός Πρόεδρος

    13/3/2002 10:03:00 πμ

    Φθάνει σήμερα στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Iρανού προέδρου η τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα. Από τις 3.00 το μεσημέρι θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον οδικό άξονα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο.

    [02] Έληξε η κατάληψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 13/3/2002 11:23:00 πμ

    Τερματίστηκε στις 11 το πρωί η κατάληψη που πραγματοποιούσαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ στη Χαριλάου Τρικούπη, περίπου 30 εργαζόμενοι συμβασιούχοι των διοδίων. Οι καταληψίες δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν μέχρις εσχάτον για τη μονιμοποίησή τους, αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν στο κτίριο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη εδώ και έναν και πλέον μήνα.

    Συνάντηση είχε χθες βράδυ ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης, με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ και τον πρόεδρο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας Γιάννης Σωτηριάδης.

    Ο κ. Τσακλίδης διευκρίνισε ότι "εγώ έκανα μια προκήρυξη που τους δίνει πολλαπλάσια μόρια και αυτοί δεν τη δέχονται. Ξόδευα πολλές ώρες μαζί τους. Δεν έχω να τους πω τίποτε άλλο''.

    Μέχρι τις πρωινές ώρες κάτω από το Υπουργείο η Πυροσβεστική είχε τοποθετήσει κάποια στρώματα καθώς δύο από τους συμβασιούχους απειλούσαν ότι μπορεί "να πέσουν από το μπαλκόνι", κάτι όμως που ευτυχώς δεν συνέβη.

    [03] Ποινές στην 19χρονη Ναταλία Κεχιοπούλου

    13/3/2002 11:08:00 πμ

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και οπλοχρησία, άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας σε βάρος της 19χρονης Ναταλίας Κεχιοπούλου, η οποία σκότωσε προχθές το απόγευμα τον πατέρα της επειδή τη βίαζε. Η 19χρονη αναμένεται σήμερα να απολογηθεί στον ανακριτή.

    [04] ΕΚΑΒ: 5ωρη στάση εργασίας

    13/3/2002 11:00:00 πμ

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας συμμετέχει στην κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για σήμερα με 5ωρη στάση εργασίας, από ώρα 10.00-15.00.

    Τα αιτήματα των εργαζομένων στο "166" είναι:

    Διασφάλιση του ρόλου του ΕΚΑΒ στην αποκλειστική παροχή δημόσιας δωρεάν υψηλού επιπέδου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών. Υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καταβολή δεδουλευμένων (υπερωρίες).

    [05] Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Βύρωνα

    13/3/2002 8:18:00 πμ

    Τρία άτομα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, εισέβαλαν στις 8.15 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της οδού Νικηφορίδου 35, στο Βύρωνα και υπό την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και προσωπικό. Απέσπασαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό χρημάτων και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Από τις αστυνομικές αρχές γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [06] Νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Μ. Ανατολή

    13/3/2002 11:19:00 πμ

    Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται οι παλαιστινιακές περιοχές, καθώς χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες και εκατοντάδες άρματα μάχης, παραμένουν από χθες στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο νέας στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών. Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης.

    Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε συγκρούσεις και σήμερα το πρωί σκοτώθηκε στη Ραμάλα ο Αμπού Φαντίχ, ο υπαρχηγός της Δύναμης 17, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες.

    όπως μετέδωσε η κρατική ραδιοφωνία του Ισραήλ, ο Φαντίχ εθεωρείτο από το Ισραήλ ως ο επικεφαλής του πυρήνα των μαχητών Τανζίμ, μίας ανεξάρτητης ένοπλης οργάνωσης που ανήκει στο κίνημα Φατάχ του Αραφάτ και είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία τουλάχιστον 15 Ισραηλινών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Ιταλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ραμάλα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και νοσοκομειακές πηγές.

    ΟΗΕ: Το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, θα ζούν πλάι πλάι

    Ελπίδες για τον τερματισμό της κρίσης δημιούργησε πάντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υιοθέτησε σήμερα τα ξημερώματα την απόφαση υπ' αριθ.1397 που επιβεβαιώνει ''το όραμα για την περιοχή, όπου δύο κράτη, το ισραήλ και η Παλαιστίνη, θα ζούν πλάι πλάι μέσα σε αναγνωρισμένα και ασφαλή σύνορα''.

    Η απόφαση εγκρίθηκε με πλειοψηφία 14-0, με αποχή της Συρίας. Ηταν η πρώτη απόφαση για τη Μέση Ανατολή που εγκρίνει το Συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 2000 και η πρώτη στην πρόσφατη ιστορία η οποία αφορά την περιοχή και προσυπογράφεται κι από τις ΗΠΑ, η οποία στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο για να σταματήσει τις αποφάσεις που προωθούσαν τα αραβικά έθνη.

    Ο αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ,Τζον Νεγκρεπόντε δήλωσε ότι η κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον είχε στόχο να δώσει ώθηση στην ειρηνευτική αποστολή του αμερικανού απεσταλμένου Αντονι Ζίνι που φτάνει αύριο στην περιοχή.

    Ο παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Νάσερ αλ Κίντουα τόνισε ότι η απόφαση ''θα βοηθήσει την κατάσταση στην περιοχή'', ενώ ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Γέχουντα Λάνκρι χαρακτήρισε την απόφαση ''καινοτομία για το Ισραήλ'' και εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποστολή Ζίνι θα συμβάλει στην κατάπαυση του πυρός και στην επανάληψη του ειρηνευτικού διαλόγου.

    Ο αντιπρόσωπος της Συρίας, Μιχάηλ Γουέμπε, που απείχε από την ψηφοφορία υποστήριξε πάντως ότι η απόφαση ''είναι αδυναμη και δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες του προβλήματος που είναι η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών''.

    Ο σύρος πρεσβευτής τόνισε ότι η Δαμασκός αποφάσισε να απόσχει αντί να καταψηφίσει το κείμενο επειδή ''δεν ήθελε να διασπάσει την ενότητα του Συμβουλίου''.

    Ο γραμματέας της παλαιστινιακής κυβέρνησης Αχμεντ Αμπντελ Ραχμάνε χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως μία ''πρόοδο''.

    ''Πρόκειται για μία πρόοδο για την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Το κείμενο αυτό αποτελεί ''μία ισχυρή διεθνή υποστήριξη προς τη θαρραλέα αντίσταση του παλαιστινιακού λαού απέναντι στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ'', δήλωσε ο Αμπντελ Ραχμάνε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρα, Αλ Τζαζίρα.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, είχε ζητήσει χθες από τον πρωθυπουργό του Ισράηλ, Αριέλ Σαρόν και τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιασέρ Αραφάτ, να οδηγήσουν το λαό τους και πάλι στο δρόμο της ειρήνης.

    [07] Σύγκρουση πλοίων στο Χόνγκ Κόνγκ

    13/3/2002 9:00:00 πμ

    Οχτώ ναυτικοί, έξι Ρώσοι και δύο Κινέζοι, αγνοούνται έπειτα από τη σύγκρουση ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με σημαία Σιγκαπούρης και μιας βυθοκόρου στα ύδατα του Χονγκ Κόνγκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Η βυθοκόρος με 15-μελές πλήρωμα βυθίσθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση, χθες βράδυ, στ' ανοιχτά της νήσου Λαντάου. Επτά Ρώσοι, μέλη του πληρώματος της βυθοκόρου διασώθηκαν, όμως εξακολουθούν να αγνοούνται άλλοι έξι Ρώσοι και δύο Κινέζοι, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του τμήματος ναυτιλίας.

    Οι δύτες της αστυνομίας αγωνίσθηκαν να διασώσουν έναν ναυτικό που είχε εγκλωβισθεί για περισσότερες από έξι ώρες στο ναυάγιο κάτω από τη θάλασσα.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, ή αγνοούμενους μεταξύ του πληρώματος του άλλου πλοίου, του 13,000 κόρων Kota Hadiah, που συγκρούσθηκε χθες βράδυ στις 22,00, τοπική ώρα, με τη βυθοκόρο, που πήγαινε να ξεφορτώσει άμμο στη νήσο Λαντάου, στα πολυσύχναστα στενά του Χονγκ Κόνγκ.

    [08] ΗΠΑ: Εκτέλεση Βρετανού υπηκόου

    13/3/2002 8:55:00 πμ

    Ένας Αμερικανο-βρετανός, που είχε καταδικασθεί σε θάνατο για τη δολοφονία μιας ταξιδιώτριας με ώτο-στοπ, εκτελέσθηκε χθες βράδυ στο Τζάκσον, της νότιας Πολιτείας Τζόρτζια, παρά τις αιτήσεις για απονομή χάριτος που κατέθεσαν οι βρετανικές αρχές, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές των φυλακών. Ο 43χρονος Τρέισι Χάουσελ δηλώθηκε επισήμως νεκρός στις 19.28 (02.28, ώρα Ελλάδος), λίγο μετά την εκτέλεσή του με θανατηφόρο ένεση στο σωφρονιστικό κέντρο της Τζόρτζια, στο Τζάκσον, λόπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του γραφείου θανατικών ποινών, Μάικ Λάγκτ.

    Ο Τρέισι Χάουσελ, που γεννήθηκε στις Νήσους Βερμούδες από αμερικανούς γονείς, περίμενε επί 16 χρόνια στην πτέρυγα των μελλοθανάτων την ημέρα της εκτέλεσής του για τη δολοφονία της Ζαν Ντριού, το 1985, έγκλημα το οποίο ο ίδιος είχε παραδεχθεί.

    Οι μάρτυρες που επετράπη να παρακολουθήσουν την εκτέλεση δήλωσαν πως ο Χάουσερ πριν πεθάνει ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος: "λυπούμαι εκ βάθος καρδίας", τόνισε ο μελλοθάνατος.

    "Η βρετανική κυβέρνηση αντιτίθεται σε όλες τις περιπτώσεις στη θανατική ποινή. Είχαμε παρέμβει πολλές φορές ώστε η καταδίκη του να μεταβληθεί σε ισόβια κάθειρξη", τόνισε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα, η βρετανή βουλευτής Βέρα Μπάιρντ, παρουσιάσθηκε ενώπιον της επιτροπής Χαρίτων της Πολιτείας Τζόρτζια, κομίζοντας επιστολή του βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ζητώντας της να μην προβεί στην εκτέλεσή του.

    Η βρετανή βουλευτής παρουσίασε το μήνυμα, ως "ανθρωπιστική έκκληση".

    "Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει τη συνταγματική υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες της", πρόσθεσε.

    [09] Ζιμπάμπουε: Νίκη του Ρόμπερτ Μουγκάμπε

    13/3/2002 10:51:00 πμ

    Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε εξασφάλισε την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία και επανεκλέγεται στην προεδρία της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στη Χαράρε. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με καταμετρημένες τις ψήφους σε 114 από τις 120 εκλογικές περιφέρειες ο Μουγκάμπε υπερέβη το 50% των ψήφων.

    [10] Β.Κορέα: Προειδοποίηση αμερικανικού πυρηνικού δόγματος

    13/3/2002 8:34:00 πμ

    Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε σήμερα πως θα αντιδράσει σθεναρά στην αναθεώρηση του αμερικανικού πυρηνικού δόγματος, που περιλαμβάνει πιθανά σενάρια για ατομική επίθεση εναντίον ορισμένων χωρών, μεταξύ αυτών και κατά του συγκεκριμένου κομμουνιστικού κράτους. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε πως η Ουάσιγκτον θα πραγματοποιήσει "μέγα σφάλμα" εάν προσπαθήσει να επιτεθεί στη Βόρειο Κορέα με πυρηνικά όπλα. "

    "Η χώρα μας δεν πρόκειται να παραμείνει παθητικός θεατής απέναντι στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, που συνυπολογίζει την Βόρειο Κορέα ανάμεσα στις επτά χώρες στόχους για τις πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ, και θα εξαπολύσει ισχυρά αντίποινα σ' αυτές", τονίζει το πρακτορείο.

    Η Βόρειος Κορέα, που και στο παρελθόν έχει δώσει δείγματα επιθετικής ρητορείας, δεν διευκρινίζει τι είδους αντίποινα θα εξαπολύσει. Αμερικανικοί κύκλοι πάντως προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία των πυρηνικών σχεδίων της Ουάσιγκτον, τονίζοντας πως πρόκειται απλώς για προληπτικά μέτρα.

    [11] Επαφές για το ασφαλιστικό

    13/3/2002 11:11:00 πμ

    Τις προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα παρουσιάζει στη 1:30 στην ΑΔΕΔΥ, ο Υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τη ΓΣΕΕ και τις ομοσπονδίες ΔΕΚΟ και τραπεζών. Τα πρώτα βήματα προσέγγισης κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων διαφάνηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του Δημήτρη Ρεππα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε διατήρηση κεκτημένων όσων ασφαλίστηκαν ως το 1993, αύξηση συντάξεων για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993 και σύνταξη μετά από 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για τους ασφαλισμένους στο IKA.

    Θετικό βήμα ουσίας και ευθύνης χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρεππα, τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Για θετική εξέλιξη του διαλόγου έκανε λόγο, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος και πρόσθεσε ότι η μεγάλη στόχευση είναι η δημιουργία ενός κοινωνικά αποτελεσματικού ασφαλιστικού συστήματος.

    Ο διάλογος θα πρέπει να ξεκινήσει με αναγνώριση των ίδιων οικονομικών στοιχείων απ όλες τις πλευρές, ώστε να υπάρχει κοινή αφετηρία, δήλωσε μιλώντας στο σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

    [12] Δικαστής κατηγορείται για παιδεραστία

    Πηγή: ΑΠΕ 13/3/2002 8:39:00 πμ

    Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην αυστραλιανή κοινή γνώμη οι ισχυρισμοί του Φιλελεύθερου γερουσιαστή, Μπιλ Χέφερναν, ότι ένας δικαστής, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, χρησιμοποιεί αυτοκίνητο του δημοσίου για να πηγαίνει να ''ψωνίζει'' ανήλικα αγόρια από κεντρικούς δρόμους του Σίδνεϊ τα οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πληρώνει για να κάνουν έρωτα μαζί του.

    Ο κυβερνητικός γερουσιαστής, ο οποίος είναι και κοινοβουλευτικός γραμματέας του ομοσπονδιακού υπουργικού συμβουλίου, χρησιμοποίησε το βήμα της γερουσίας (το οποίο του παρέχει άσυλο και δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά για δυσφήμιση) για να εξαπολύσει τις κατηγορίες του εναντίον του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστραλίας, Μάικολ Κέρμπι, δεδηλωμένου ομοφυλόφιλου.

    Ο γερουσιαστής Χέφερναν ισχυρίστηκε επίσης ότι ο δικαστής Κέρμπι ''δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα του'', γιατί υποστηρίζει με τις αποφάσεις του και με τη στάση του, τους ομοφυλόφιλους και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα αναφορικά με το πάθος του δικαστή και που τον οδηγεί, λέγοντας ότι έχει στην διάθεσή του ένορκες καταθέσεις ανήλικων αγοριών.

    Ανώτατοι δικαστές έσπευσαν να καλύψουν τον δικαστή Κέρμπι λέγοντας ότι είναι ''άψογος στα καθήκοντά του'' ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σάϊμον Κριν, κάλεσε τον Φιλελεύθερο γερουσιαστή αν έχει στοιχεία να τα δώσει στην αστυνομία.

    Επίσης, ο δικαστής επεσήμανε ότι θα μελετήσει τις καταγγελίες και θα απαντήσει αναλυτικά ενώ η αντιπολίτευση αποδίδει δόλο στην επίθεση του γερουσιαστή υποστηρίζοντας ότι σχεδιάστηκε για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της κυβέρνησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 March 2002 - 10:01:58 UTC