Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή απάντηση στις συκοφαντίες
  • [02] Συνελήφθη στις ΗΠΑ ύποπτος για σχέσεις με την Αλ Κάιντα
  • [03] Αγριες θρησκευτικές ταραχές στην Ινδονησία
  • [04] Στη Σιένα το Κύπελλο Σαπόρτα
  • [05] Και νέος τραυματίας για τον Ολυμπιακό

    [01] Σκληρή απάντηση στις συκοφαντίες

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/4/2002 8:46:00 μμ

    Οργισμένη αντίδραση του πολιτικού κόσμου, αλλά και της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη νέα επιχείρηση αμφισβήτησης της δημοκρατικότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωσταντίνου Στεφανόπουλου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας καταγγέλλεται ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος, "ο οποίος - όπως τονίζεται - ψευδόμενος ασυστόλως τόλμησε μέσω τηλεοπτικού σταθμού να αμφισβητήσει το δημοκρατικό φρόνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να αντιστρέψει πλήρως την αλήθεια ως προς τη στάση του κατά την περίοδο της δικτατορίας".

    Το γελοίο των ισχυρισμών καταδεικνύει την προέλευση της επίθεση, τόνισε ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις τόσο του Κώστα Λαλιώτη όσο και του Τηλέμαχου Χυτήρη.

    Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος Τύπου Θοδωρής Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για αθλιότητες, συκοφαντίες και ψεύδη που δεν αγγίζουν τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

    Σημειώνεται ότι οι ισχυρισμοί κατά του Προέδρου διατυπώθηκαν μία μέρα μετά την ομιλία του στο Μεσολόγγι, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αναφερθεί με επικριτικά σχόλια εναντίον όσων, όπως προέκυψε από πρόσφατη δημοσκόπηση, είχαν εμφανισθεί ευμενώς διακείμενοι έναντι της χούντας των συνταγματαρχών.

    [02] Συνελήφθη στις ΗΠΑ ύποπτος για σχέσεις με την Αλ Κάιντα

    Πηγή: ΑΠΕ 30/4/2002 9:37:00 μμ

    Με την κατηγορία της ψευδομαρτυρίας και της σχέσης του, εδώ και δέκα χρόνια, με το δίκτυο Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν συνελήφθη σήμερα στο Σικάγο ο επικεφαλής μιας μουσουλμανικής οργάνωσης. Το FBI συνέλαβε στο σπίτι του τον Εναάν Αρνότ, 39 χρόνων, επικεφαλής της οργάνωσης Ιδρυμα Διεθνούς Εθελοντισμού. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι ψευδομαρτύρησε όταν ανακρίθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Σικάγου. Γεννημένος στη Συρία, αλλά αμερικανός πολίτης, ο Αρνότ θα οδηγηθεί σε λίγες ώρες ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

    [03] Αγριες θρησκευτικές ταραχές στην Ινδονησία

    Πηγή: ΝΕΤ 30/4/2002 10:06:00 μμ

    Ενα βήμα πριν από την κήρυξη στρατιωτικού νόμου βρίσκονται τα νησιά Μολούκες της Ινδονησίας. Οι αγριες ταραχές που ξέσπασαν ανάμεσα στον μουσουλμανικό και τον χριστιανικό πληθυσμό έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 5.000 άτομα τα τρία τελευταία χρόνια. Η πρωτεύουσα Αμπόν των νησιών έγινε το περασμένο πενθήμερο το επίκεντρο των θρησκευτικών ταραχών με 12 θύματα και πολλούς τραυματίες.

    [04] Στη Σιένα το Κύπελλο Σαπόρτα

    30/4/2002 11:25:00 μμ

    Το όνομα της Σιένα θα περάσει στην ιστορία, καθώς θα είναι, πιθανότατα, η τελευταία νικήτρια του Κυπέλλου Σαπόρτα, που από του χρόνου ενοποιείται με το Κόρατς. Η ιταλική ομάδα νίκησε στον τελικό που έγινε σήμερα στη Λιόν 81-71 τη Βαλένθια και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της. Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, επέβαλε το παιχνίδι της, πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε ως το τέλος.

    [05] Και νέος τραυματίας για τον Ολυμπιακό

    Πηγή: ΑΠΕ 30/4/2002 9:20:00 μμ

    Κι εκεί που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν ανακουφιστεί, μαθαίνοντας ότι ο Χρήστος Πατσατζόγλου έχει αρκετές πιθανότητες να προλάβει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Αρη, "πάγωσαν" εκ νέου. Αυτή τη φορά αιτία ήταν ο τραυματισμός του Ζε Ελίας, που συγκρούστηκε στην απογευματινή προπόνηση με τον Βενετίδη και υπέστη εγκεφαλική διάσειση. Ο Βραζιλιάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και αυχένα προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

    Εκτός και ο Καρεμπέ

    Θα παραμείνει τουλάχιστον απόψε για νοσηλεία και βέβαια κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συμμετοχή του στο ματς στο οποίο οι ερυθρόλευκοι με νίκη εξασφαλίζουν το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

    Πιθανή απουσία του Μοεντίν Ζε Ελίας από το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης στο Χαριλάου θα προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στον Τάκη Λεμονή.

    Οπως είναι γνωστό, ο Ελληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κριστιάν Καρεμπέ, που τραυματίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου, με συνέπεια η θέση του αμυντικού χαφ να κινδυνεύει να μετατραπεί σε "αχίλλειο πτέρνα" του Ολυμπιακού στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 April 2002 - 21:00:27 UTC