Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Όχι'' της Ν.Δ. σε διεύρυνση Ε.Ε. χωρίς την Κύπρο
  • [02] Στις φλόγες χημικό εργοστάσιο στην Πράγα
  • [03] Στο τελικό του μονόζυγου ο Μάρας
  • [04] Δεν θα αγωνιστεί ο Καχιασβίλι στο Παγκόσμιο

    [01] ''Όχι'' της Ν.Δ. σε διεύρυνση Ε.Ε. χωρίς την Κύπρο

    22/11/2002 7:58:00 μμ

    Φρένο στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βάλει η Νέα Δημοκρατία όταν θα έρθει προς επικύρωση στην Βουλή, σε περίπτωση που στις νέες χώρες-μέλη δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Κώστας καραμανλής, μιλώντας στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που άρχισε το απόγευμα. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι η Ν.Δ. επιμένει στην ένταξη της Κύπρου χωρίς προϋποθέσεις και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, της διεύρυνσης του ευρωστρατού και του καθορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Κυπριακό και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην παριστάνει τον βολικό σε όλους.

    Ο βασικός εισηγητής του Kυπριακού Πέτρος Μολυβιάτης τόνισε κι εκείνος ότι δεν είναι αποδεκτή η θέση πως μπορεί να γίνει διεύρυνση χωρίς την Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως η Bουλή των Ελλήνων δεν θα κυρώσει καμιά συνθήκη διεύρυνσης αν αυτή δεν περιλαμβάνει την Κύπρο.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για κρίσιμες ώρες του ελληνισμού, επισημαίνοντας ότι η λογική του "μια λύση και όποια να 'ναι" για το Κυπριακό οδηγεί μαθηματικά σε νέες περιπέτειες και γι' αυτό η διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι σκληρή.

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Βαγγέλης ΜεΪμαράκης αναφέρθηκε κυρίως στην εκτίμηση του αποτελέσματος των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. έχει πλέον την αποδοχή και τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, γεγονός που βεβαιώνει ότι πέτυχε το άνοιγμα της στην κοινωνία και το μεσαίο χώρο.

    [02] Στις φλόγες χημικό εργοστάσιο στην Πράγα

    22/11/2002 8:56:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Συναγερμός σήμανε στην Πράγα, όταν φλόγες τύλιξαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του χημικού εργοστασίου "Usti nad labem", που βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα, από την τσεχική πρωτεύουσα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας η βιομηχανική μονάδα πήρε φωτιά και οι πυροσβέστες ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα, φοβούμενοι πιθανό τοξικό νέφος. Η φωτιά εκδηλώθηκε ελάχιστα μέτρα από τις δεξαμενές των χημικών ενώ 20 πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

    [03] Στο τελικό του μονόζυγου ο Μάρας

    Πηγή: ΑΠΕ 22/11/2002 11:46:00 μμ

    Βλάσης Μάρας

    Ο Βλάσης Μάρας με το εντυπωσιακό του πρόγραμμα στο μονόζυγο βαθμολογήθηκε με 9.637 και την Κυριακή το απόγευμα θα μπει στο "Φίνιξ Χολ" για να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται. Ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στην Ουγγαρία, για να... τριτώσει το καλό μετά το χρυσό πέρυσι στο Παγκόσμιο της Γάνδης και την πρωτιά τον Απρίλη στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας.

    Αντίθετα, ο Βασίλης Τσολακίδης, παρ' ότι ένα από τα φαβορί, δεν τα κατάφερε. Με πολλά προβλήματα στο πρόγραμμά του, βαθμολογήθηκε με 7.775 κι έμεινε εκτός τελικού στο δίζυγο.

    Βασίλης Τσολακίδης

    Ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στα τελικά αισθάνεται ήδη το βάρος. "Είναι πράγματι ένα βάρος. Όπως και το γεγονός ότι πριν κάνω την προσπάθειά μου αποκλείστηκε ο Βασίλης. Όμως, μου αρέσουν τα δύσκολα", τόνισε ο Βλάσης Μάρας και εξήγησε τα προβλήματα που είχε το πρόγραμμα που εκτέλεσε: "Ένα πιο κοντό από ότι έπρεπε άλμα και το βηματάκι στην έξοδο".

    [04] Δεν θα αγωνιστεί ο Καχιασβίλι στο Παγκόσμιο

    22/11/2002 10:54:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Δεν θα αγωνιστεί τελικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών, που διεξάγεται στην Βαρσοβία, ο τρεις φορές ολυμπιονίκης Κάχι Καχιασβίλι. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του ο Ελληνας πρωταθλητής θα παραμείνει στην πολωνική πρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των μελλοντικών αντιπάλων του στα 105 κιλά, μια κατηγορία στην οποία δεν έχει αγωνιστεί ποτέ, αφού μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 συμμετείχε στα 94 κιλά.

    "Πολλοί από αυτούς που νίκησα στο Σίδνεϊ έχουν ανέβει κι αυτοί στα 105. Αρα πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να δω κάποια πράγματα", τόνισε ο Καχιασβίλι, που συμπληρώνει πλέον δύο χρόνια και δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας, δίνοντας όμως για τον επόμενο Απρίλιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι."Δεν ξέρω αν θα λάβω μέρος στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βανκούβερ, όμως, στο Λουτράκι θα είμαι σίγουρα".

    Στο μεταξύ αναχώρησαν σήμερα από τη Βαρσοβία, ο Γιώργος Τζελίλης και ο Χάρης Χατζίδης. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να επιστρέψουν όλοι οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, όμως ο Γιάννης Σγουρός και ο Χρήστος Ιακώβου αποφάσισαν να "ανταμείψουν" τις επιτυχίες της Νατάσας Τσακίρη, της Χαρίκλειας Καστρίτση και του Λεωνίδα Σαμπάνη με ένα τουριστικό τριήμερο στη Βαρσοβία.

    Έτσι οι τρεις κάτοχοι μεταλλίου στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα επιστρέψουν την Κυριακή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 November 2002 - 22:27:39 UTC