Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμμένουν στις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί
  • [02] Συνελήφθησαν οι βομβιστές της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη
  • [03] Επεισόδια σε βιοτεχνίες του Ρέντη
  • [04] Θρίλερ με τη σύλληψη του δολοφόνου της Ανα Λιντ
  • [05] Επίσκεψη Κλίντον στο Κόσοβο
  • [06] Λίβανος: Πυροβολισμοί κοντά σε αυτοκινητοπομπή της πρεσβείας των ΗΠΑ
  • [07] Αυστρία: ''Κυνήγι'' των εναπομείναντων ναζιστών
  • [08] Γκιούλ: Οι Ιρακινοί θα προτιμούσαν Τούρκους στρατιώτες
  • [09] Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό
  • [10] Χωρίς Γεωργάτο η ΑΕΚ κόντρα στη Λα Κορούνια
  • [11] Ετοιμοι οι ερυθρόλευκοι για τον αγώνα με τη Σοσιεδάδ
  • [12] Πέθανε ο Χιλιανός συνθέτης Σέρτζιο Ορτέγκα

    [01] Εμμένουν στις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

    16/9/2003 9:41:00 μμ

    Η ομαλή λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων εξακολουθεί, όπως φαίνεται, να απειλείται, αφού εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις αυξήσεις που λαμβάνουν και προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι αυξήσεις σε δασκάλους και καθηγητές ανέρχονται σε 117 έως 167 Ευρώ, ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, και θα δοθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2004.

    Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις αυξήσεις

    Μετά από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκαν για δασκάλους και καθηγητές αυξήσεις :

    Από 115 ευρώ στον πρωτοδιοριζόμενο έως 167 ευρώ στο ανώτερο κλιμάκιο.

    Ο Υπ. Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια του εφετινού προϋπολογισμού με αυτές τις αυξήσεις.

    Οι καθηγητές θα αποφασίσουν στις 26 Σεπτεμβρίου για 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Οκτωβρίου και οι δάσκαλοι έχουν ήδη αποφασίσει 24ωρη στις 6 Οκτωβρίου.

    Όπως δηλώνουν, η διαφορά ανάμεσα στις παροχές της κυβέρνησης και τα δικά τους αιτήματα αποτιμάται στα 103 ευρώ μηνιαίως.

    Νέα συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που απέχουν ολόκληρη αυτή την εβδομάδα από τα καθήκοντα τους προτίθεται να ζητήσει ίσως και την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου.

    Δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες, να τους κάνει μαζί με τον Υφ. Οικονομικών μια βελτιωτική πρόταση.

    Δραστική η μείωση της διπλοβάρδιας

    Στο μεταξύ, στη μάχη της διπλοβάρδιας πάντως τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν ο Υπ. Παιδείας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, Μανώλης Μπαλτάς το ποσοστό των σχολείων που λειτουργούν ακόμη σε διπλή βάρδια στην Αττική μειώθηκε στο 9,6% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2000 ήταν 22,6% για τα Δημοτικά και 29,2% για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

    Η διπλοβάρδια έχει ήδη εξαλειφθεί σε 110 από τους 122 Δήμους της Αττικής.

    Ο κ. Μπαλτάς μάλιστα δεσμεύτηκε ότι με τα κτήρια που θα παραδοθούν εφέτος μόνον το 7,2% των μαθητών θα κάνουν μάθημα πρωί-απόγευμα ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα είναι 10,7%.

    [02] Συνελήφθησαν οι βομβιστές της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη

    16/9/2003 9:36:00 μμ

    Με μια συντονισμένη επιχείρηση η ισπανική αστυνομία συνέλαβε στη Βαρκελώνη έξι άτομα, με την κατηγορία ότι είναι τα πρόσωπα που έστειλαν τη περασμένη εβδομάδα το πακέτο-βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Σε εφόδους που έκαναν σε τέσσερα διαμερίσματα οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν ολόκληρο οπλοστάσιο.

    Βιβλίο παγιδευμένο με εκρηκτικά

    Την προηγούμενη βδομάδα, οι ισπανικές αρχές εξουδετέρωσαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος έφτασε στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη.

    Η αυτοσχέδια βόμβα ήταν κρυμμένη μέσα σε βιβλίο, το οποίο προκάλεσε τις υποψίες των υπαλλήλων της πρεσβείας.

    Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ελληνικές υπηρεσίες στην Ισπανία δέχονταν απειλές και πιέσεις.

    Ειδικότερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνιο, και τις συλλήψεις δυο Ισπανών διαδηλωτών, οι οποίοι έπαιρναν μέρος στις συγκεντρώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, οι πιέσεις αυξήθηκαν.

    Οι απειλές, είχαν συνήθως τη μορφή τηλεφωνημάτων, προκηρύξεων ή ακόμα και περιορισμένων συγκεντρώσεων έξω από τα κτίρια των ελληνικών αποστολών.

    [03] Επεισόδια σε βιοτεχνίες του Ρέντη

    16/9/2003 8:03:00 μμ

    Επεισόδια στη βιοτεχνική περιοχή πίσω από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, σημειώθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι όταν δικαστικός κλητήρας, συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις, πήγε να σφραγίσει 30 βιοτεχνίες που έχουν απαλλοτριωθεί από το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού προκειμένου να γίνουν εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους εργοδότες τους, αρνήθηκαν να παραλάβουν τις εξώσεις, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς που όμως αντέδρασαν.

    Καταγγέλουν ότι δεν έχουν πάρει την αποζημίωση

    Χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων οι μικροσυμπλοκές δεν συνεχίσθηκαν και ο δικαστικός επιμελητής επέδωσε όλα τα έγγραφα απαλλοτρίωσης των 30 βιοτεχνιών που στεγάζονται σε έκταση 30 στρεμμάτων.

    Πάντως, αιτία της αναταραχής δεν ήταν η επίδοση των εξώσεων, αφού λίγες ημέρες πριν όλοι οι βιοτέχνες είχαν συμφωνήσει στο ύψος της αποζημίωσης, αλλά το γεγονός ότι οι βιοτέχνες δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί.

    Το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού, υποστηρίζει ότι το ποσό είναι υπερβολικό, ενώ από την πλευρά τους οι βιοτέχνες κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για να μην προχωρήσει η απαλλοτρίωση.

    [04] Θρίλερ με τη σύλληψη του δολοφόνου της Ανα Λιντ

    16/9/2003 11:04:00 μμ

    Στη σύλληψη ενός άνδρα, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Ανα Λιντ προχώρησε η σουηδική αστυνομία. Νωρίτερα είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του καταζητούμενου. Την είδηση της σύλληψης του δολοφόνου της Σουηδής υπουργού, που αρχικά και για άγνωστους λόγους διέψευσε η αστυνομία, αποκάλυψε πρώτη μία ηλεκτρονική εφημερίδα.

    ''Φωτογραφίζουν'' 35χρονο ακροδεξιό ανδρα

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ανακοίνωσε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 35 ετών και ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς.

    Αρχικά η αστυνομία, είχε διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο δολοφόνος της Ανα Λίντ είχε συλληφθεί.

    Πρώτη μετέδωσε την είδηση, στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Εξπρέσεν της Στοκχόλμης. Στο άρθρο της ανέφερε μάλιστα, ότι η σουηδική αστυνομία είχε συλλάβει και ένα δεύτερο άτομο, που είχε σχέση με τον δράστη.

    Σε προηγούμενο δημοσίευμά της η εφημερίδα Expressen, ανέφερε πως η Αστυνομία αναζήτησε τη νύχτα της Δευτέρας τον ύποπτο σε ''εύπορη συνοικία'' της Στοκχόλμης και πως ετοίμαζε τη διαδικασία σύλληψής του.

    [05] Επίσκεψη Κλίντον στο Κόσοβο

    16/9/2003 9:43:00 μμ

    Επίσκεψη μερικών ωρών στο Κόσοβο θα πραγματοποιήσει στις 19 Σεπτεμβρίου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ανακοινώθηκε από την Πρίστινα. ''Με αφορμή την επισκεψή του, θα δοθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη σε 200 φοιτητές'', αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Κατά τη σύντομη παραμονή του, ο Κλίντον θα απευθύνει ομιλία και στο κοινοβούλιο της Πρίστινα, που εξελέγη μετά το τέλος της σερβο-αλβανικής διένεξης τον Ιούνιο του 1999. Ο Κλίντον που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ την εποχή του πολέμου στο Κόσοβο και των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην περιοχή. Ένας δρόμος της Πρίστινα φέρει το όνομά του εδώ και ένα χρόνο, ενώ μια μεγάλη φωτογραφία του από το Λευκό Οίκο υπάρχει σε κεντρικό σημείο της επαρχίας. Επιπλέον, ο Κλίντον θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, καθώς και με επικεφαλής διάφορων εθνικών κοινοτήτων, πριν αναχωρήσει για τη Βοσνία.

    [06] Λίβανος: Πυροβολισμοί κοντά σε αυτοκινητοπομπή της πρεσβείας των ΗΠΑ

    16/9/2003 8:53:00 μμ

    Πυροβολισμοί ερρίφθησαν κοντά σε αυτοκινητοπομπή της αμερικανικής πρεσβείας στο Λίβανο, όταν αυτή βρισκόταν στην Κοιλάδα Μπεκάα, χωρίς να πληγεί κανένα όχημα, σύμφωνα με πηγή της πρεσβείας και πηγή ασφαλείας του Λιβάνου. Η αμερικανική πρεσβεία διευκρίνισε ότι δεν είναι σαφές αν η αυτοκινητοπομπή αποτελούσε το στόχο των πυροβολισμών και ανακοίνωσε μόνον ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην ''περιοχή'' στην οποία βρισκόταν η αυτοκινητοπομπή. Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του Λιβάνου, τα μέλη της αυτοκινητοπομπής άκουσαν μόνον τους πυροβολισμούς, που ερρίφθησαν σε απόσταση δύο χλμ. από το σημείο στο οποίο βρισκόταν η αυτοκινητοπομπή και ότι σε καμία περίπτωση τα οχήματα της αμερικανικής πρεσβείας δεν βρίσκονταν στο στόχαστρο.

    [07] Αυστρία: ''Κυνήγι'' των εναπομείναντων ναζιστών

    16/9/2003 8:45:00 μμ

    Την έναρξη μιας εντατικής εκστρατείας για την ανακάλυψη και των τελευταίων ναζιστών εγκληματιών πολέμου που βρίσκονται ακόμη στη ζωή και κατοικούν στην Αυστρία, ανακοίνωσε την Τρίτη στη Βιέννη ο Εφρέμ Ζούροφ, διευθυντής του ισραηλινού "Κέντρου Βίζενταλ", το οποίο φέρει το όνομα του γνωστού ως "κυνηγός των Ναζί", του εβραϊκής καταγωγής Αυστριακού, Σίμον Βίζενταλ. Το "Κέντρο Βίζενταλ", και μέσα από αυτό ο άμεσος χρηματοδότης της εκστρατείας Αριέ Ρουμπίν, του Ιδρύματος Ταργκούμ Σλισί, προτίθεται να διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ για την παροχή πληροφοριών που θα οδηγήσουν στη σύλληψη πρώην ναζιστή που ενέχεται σε εγκλήματα πολέμου και δεν έχει καταδικαστεί στο παρελθόν. Παρόμοια εκστρατεία, με αρκετά θετικά αποτελέσματα, είχε ξεκινήσει το "Κέντρο Βίζενταλ" τον περασμένο χρόνο στις χώρες της Βαλτικής.

    Αναζήτηση σε εκδηλώσεις ''βετεράνων ναζιστών''

    Από την πλευρά του, ο Αριέ Ρουμπίν εξέφρασε αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ελπίζει, πως γι' αυτούς τους ναζιστές εγκληματίες πολέμου, "η προηγούμενη νύχτα υπήρξε και η τελευταία ήσυχη νύχτα στη ζωή τους, μια και θα πρέπει όλοι αυτοί να αναμένουν πλέον τη σύλληψη και τη δίωξή τους".

    Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το "Κέντρο Βίζενταλ" θα προχωρήσει σε σχετικές διαφημιστικές καταχωρίσεις σε αυστριακές εφημερίδες, ενώ όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του στη διεθνή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ίδιος σε συνάντησή του με τον Αυστριακό υπουργό Δικαιοσύνης Ντίτερ Μπέμντορφερ, του παρέδωσε κατάλογο με ονόματα 47 ναζιστών εγκληματιών πολέμου, που όμως είναι άγνωστο αν βρίσκονται ακόμη στη ζωή και αν κατοικούν στην Αυστρία. Σύμφωνα με τον κ. Ζούροφ, ο Αυστριακός υπουργός υποσχέθηκε πλήρη συνεργασία των Αυστριακών αρχών.

    Ο διευθυντής του "Κέντρου Βίζενταλ" τόνισε ως αναγκαία την ίδρυση και στην Αυστρία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες, ειδικού γραφείου για την αναζήτηση ναζιστών εγκληματιών πολέμου, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι ακόμη τόσο αργά για κάτι τέτοιο.

    Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αυστρίας, Αριελ Μούζικαντ, θεωρεί πως μια πρώτη αναζήτηση πιθανών ναζιστών εγκληματιών πολέμου θα μπορούσε να γίνει και στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνονται τακτικά από οργανώσεις "βετεράνων ναζιστών" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    [08] Γκιούλ: Οι Ιρακινοί θα προτιμούσαν Τούρκους στρατιώτες

    16/9/2003 8:08:00 μμ

    Πεπεισμένος εμφανίστηκε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ότι οι Ιρακινοί θα προτιμήσουν τους Τούρκους στρατιώτες από στρατιώτες άλλων χωρών, για τη δύναμη που θα εγγυάται τη διατήρηση της ειρήνης στη χώρα τους. ''Βεβαίως κανείς δεν θέλει να δει ξένα στρατεύματα στη χώρα του. Αλλά, εάν είναι ανάγκη να αναπτυχθούν ξένα στρατεύματα, ο ιρακινός λαός θα προτιμήσει τα ξένα αυτά στρατεύματα να είναι Τούρκοι στρατιώτες και όχι Βρετανοί, Ρώσοι, Αμερικανοί ή Πολωνοί'', τόνισε ο κ. Γκιούλ, επιστρέφοντας από επίσκεψη στη Γεωργία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

    [09] Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό

    16/9/2003 11:53:00 μμ

    Το θέατρο των ονείρων έγινε εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό που κράτησε το ρόλο του κομπάρσου σε μια από τις χειρότερες βραδιές της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε των Πρασίνων με 5-0, πετυχαίνοντας τα πρώτα 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Τα γκολ πέτυχαν οι Σιλβέστρ (13'), Φόρτσουν (14'), Σόλσκιερ (33'), Μπατ (40') και Τζεμπά Τζεμπά (83').

    Συντριβή από το πρώτο ημίχρονο

    Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια για τον Παναθηναϊκό.

    Στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, οι "πράσινοι" γνώρισαν βαριά ήττα με 5-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη συντριβή να έχει προδιαγραφεί από το πρώτο ημίχρονο.

    Τα γκολ πέτυχαν οι Σιλβέστρ (13'), Φόρτσουν (14'), Σόλσκιερ (33'), Μπατ (40') και Τζεμπά Τζεμπά (83').

    Το ματς για τον Παναθηναϊκό τελείωσε πριν καν αρχίσει, αφού οι "πράσινοι" έκαναν ακριβώς ό,τι δεν έπρεπε.

    Μόλις στο 1ο λεπτό η κεφαλιά του Φαν Νίστελροϊ έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Νικοπολίδη, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Φιλ Νέβιλ στο 13'.

    Στο κόρνερ που εκτελέστηκε, η άμυνα αδράνησε και ο Μικαέλ Σιλβέστρ άνοιξε το σκορ.

    Ακριβώς στο επόμενο λεπτό (14') το 2-0 ήταν γεγονός με δυνατό σουτ του Φόρτσιουν μέσα από την περιοχή.

    Στη συνέχεια στο 33' από μπαλιά του Γκιγκς ο Σόλσκιερ σούταρε πάνω στην κίνηση, η μπάλα έφυγε από τον Νικοπολίδη και το σκορ έγινε 3-0.

    Επτά λεπτά αργότερα, στο 40΄ ο Παναθηναϊκός ερχόταν αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες συντριβές του, όταν ο Νίκι Μπατ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ο΄Σέι έγραψε το 4-0 σε φάση ...προπόνησης.

    ''Μυστήριο'' η αντικατάσταση Νικοπολίδη

    Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί συνέβη στα αποδυτήρια και ο Σουμ αντικατέστησε τον Νικοπολίδη με τον Χαλκιά, σε μία κίνηση "κίνδυνος-θάνατος", αφού για ένα τέτοιο ναυάγιο ποτέ δεν ευθύνεται μόνο ο τερματοφύλακας.

    Ο Ισραηλινός πήρε το ρίσκο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού ο Χαλκιάς κλήθηκε να υπερασπίσει την εστία του σ' ένα ματς όπου η συντριβή ήταν προδιαγεγραμμένη, ενώ ο Νικοπολίδης δεν είναι ο χαρακτήρας που θα ζητούσε αλλαγή για ...ψυχολογικά αίτια.

    Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Καμερουνέζος Ερίκ Τζεμπά Τζεμπά στο 83'.

    Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μία απογοητευτική εμφάνισε, πλησίασε μόνο δύο φορές κοντά στον Χάουαρντ, με τον Κωνσταντίνου στο 28' και το 55'.

    [10] Χωρίς Γεωργάτο η ΑΕΚ κόντρα στη Λα Κορούνια

    16/9/2003 11:32:00 μμ

    Τη Ντεπορτίβο λα Κορούνια υποδέχεται την Τετάρτη (21.45) στην Αθήνα η ΑΕΚ. Η αποστολή της μόνο εύκολη δεν είναι, ειδικά μάλιστα με τα προβλήματα τραυματισμών που απασχολούν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Γεωργάτος, Κασάπης και Αμπονσά δεν θ' αγωνιστούν, ενώ με προβλήματα τραυματισμών είναι και οι Καψής και Μπορμπόκης.

    Ιρουρέτα: Θα στηριχθούμε στην αμυνα

    Με σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά γεμάτοι αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, οι παίκτες και ο προπονητής της Κορούνια, έφτασαν την Τρίτη στην Αθήνα.

    Στις πρώτες δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους, ο Ισπανός τεχνικός, Χαβιέ Ιρουρέτα έκανε ειδική μνεία στον κόσμο της ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας την Αθήνα "καυτή έδρα', ενώ δεν έκρυψε ότι η ομάδα του θα στηριχθεί στην πολύ καλή άμυνα που διαθέτει.

    Παράλληλα, ο Ιρουρέτα τόνισε το γεγονός ότι δεν έχει χάσει ποτέ στην Αθήνα και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει αυτήν την παράδοση.

    Δηλώσεις έκανε και ο Αλμπέρτο Λούκε, ο οποίος άφησε στην ...άκρη τα διπλωματικά λόγια και είπε ότι η Κορούνια ήρθε στην Αθήνα για την νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στις ικανότητες του Βασίλη Τσιάρτα, τον οποίο όπως ανέφερε, θυμάται από την καριέρα του στην ομάδα της Σεβίλης.

    Τα υπόλοιπα παιχνίδια

    Το σπουδαιότερο παιχνίδι της βραδιάς θα γίνει στο ''Χάιμπουρι'' με την Αρσεναλ να υποδέχεται στο Λονδίνο την Ιντερ. Οι Ιταλοί θα παραταχθούν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, τον τραυματία Κριστιάν Βιέρι. Η Μπάγερν υποδέχεται στο Μόναχο την πάντα αξιόμαχη Σέλτικ, ενώ δυνατό παιχνίδι θα γίνει στην Ολλανδία με την Αϊντχόβεν να υποδέχεται τη Μονακό.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    1ος όμιλος

    Μπάγερν-Σέλτικ

    Λιόν-Αντερλεχτ

    2ος όμιλος

    Αρσεναλ-Ιντερ

    Ντιναμό Κιέβου-Λοκομοτίβ Μ.

    3ος όμιλος

    ΑΕΚ-Λα Κορούνια

    Αϊντχόβεν-Μονακό

    4ος όμιλος

    Γιουβέντους-Γαλατασαράι

    Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ολυμπιακός

    [11] Ετοιμοι οι ερυθρόλευκοι για τον αγώνα με τη Σοσιεδάδ

    16/9/2003 11:25:00 μμ

    Στο Σαν Σεμπαστιάν ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για τον αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο τεχνικός των Βάσκων Ρεϊνάλντ Ντενουί μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους ερυθρόλευκους, εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για νίκη της ομάδας του στο Ανοέτα. Είναι ώρα για μια νέα αρχή τονίζουν από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι. Στο μεταξύ, στο Σαν Σεμπαστιάν καταφτάνουν και 1500 φίλοι του Ολυμπιακού.

    Αισιόδοξος για νίκη ο Ζιοβάνι

    Ο Ουκρανός τεχνικός δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιον θα χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο ο Λάμπρος Χούτος φαίνεται να είναι το φαβορί έναντι του Τζιοβάνι.

    "Η Σοσιεδάδ είναι καλή και γρήγορη ομάδα. Αν δεν προσέξεις πολύ, μπορεί να σου κάνει το γκολ. Για να αντιμετωπίσεις μία τέτοια ομάδα πρέπει να παίξεις με μεγάλη προσοχή στην άμυνα και με γρήγορες αντεπιθέσεις" τόνισε χαρακτηριστικά, ο προπονητής των ερυθρολεύκων.

    Αναφορικά με τον θέμα του Χούτου ο Όλεγκ Προτάσοφ, δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

    "Ο Χούτος είναι κατά 70% έτοιμος. Θα δούμε αύριο το μεσημέρι. Θα μιλήσω και με τον Τζιοβάνι και τον Χούτο και θα αποφασίσω".

    Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Τζιοβάνι, ο οποίος δήλωσε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φθάσει ακόμη και στη νίκη

    "Έχουμε εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ και μπορούμε να στοχεύουμε στη νίκη" δήλωσε.

    Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης υποστήριξε

    "Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι για τις απαιτήσεις ενός τόσου δύσκολου αγώνα".

    Τραυματίσηκε ο Χαβιέ Ντε Πέδρο

    Στο μεταξύ, ένας νέος πονοκέφαλος προστέθηκε στον τεχνικό των Βάσκων, με τον τραυματισμό στην αποψινή προπόνηση του Χαβιέ Ντε Πέδρο, ο οποίος έμεινε εκτός 18ας.

    Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ρεινάλντ Ντενουί, περιλαμβάνονται οι Νιχάτ, Βέστερφελντ, Κβάρμε, Αΐτορ, Ζαουρέγκι, Σούρερ, Αρανθάμπαλ, Αλμπέρτο, Κάρπιν, Ποτιγιόν, Αλόνσο, Αρανμπούρου, Ντε Πάουλα, Λι Τσουν Σου, Αλκίθα, Κοβάσεβιτς, Γκαμπιλόντο και Μπαρκέρο.

    [12] Πέθανε ο Χιλιανός συνθέτης Σέρτζιο Ορτέγκα

    16/9/2003 9:13:00 μμ

    Ο Χιλιανός μουσικός, Σέρτζιο Ορτέγκα, συνθέτης μεταξύ άλλων και του γνωστού "Venceremos" ("Θα νικήσουμε"), μουσικός ύμνος που γράφτηκε για την προεκλογική προεδρική εκστρατεία του Σαλβαδόρ Αλιέντε, πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης σε παρισινό νοσοκομείο από καρκίνο του πάγκρεας σε ηλικία 65 ετών, ανακοινώθηκε από τους οικείους του. Πολύ φίλος με τον ποιητή Πάμπλο Νερούδα, ο Σέρτζιο Ορτέγκα που ζούσε στη Γαλλία από την ηλικία των 30, είναι ο συνθέτης και ενός άλλου πασίγνωστου επαναστατικού ύμνου, του "Εl pueblo unido"("Λαός ενωμένος"). Στη Γαλλία, είχε επί είκοσι χρόνια τη διεύθυνση της Εθνικής Μουσικής Σχολής του Παντέν, περιοχή βόρεια του Παρισιού όπου και ζούσε. Η κηδεία του θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, στο κεντρικό κοιμητήριο του Σαντιάγο στη Χιλή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 September 2003 - 21:04:39 UTC