Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 0- 0 το σκορ Ισοπαλία για Ξάνθη και ΠΑΟΚ
  • [02] Ζητούν εκλογές οι Αλβανοί "Φύγε Νάνο"
  • [03] Νέος κόσμος πέρα από τον Πλούτωνα Πλανητοειδής συναγωνίζεται το μέγεθος
  • [04] Συνεχίζεται η ένταση Την αποχώρηση Αριστιντ ζητά η Αντιπολίτευση
  • [05] Παπανδρέου - Καραμανλής διασταυρώνουν τα ξίφη τους Στα ύψη το πολιτικό
  • [06] Διαβουλεύσεις για την τηλε-μαχία των αρχηγών Σε εκκρεμότητα το debate

    [01] Αθλητισμός

    0- 0 το σκορ Ισοπαλία για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

    (21/2/2004 7:24:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε στην Ξάνθη ο αγώνας μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ, που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Α εθνικής. Ο αγώνας ξεκίνησε με επεισόδια έξω από τη Θύρα 2, ανάμεσα στην αστυνομία και τους οπαδούς του δικέφαλου του Βορρά. Η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στο γήπεδο, όπου οι φίλοι των φιλοξενούμενων πέταξαν αντικείμενα και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα για περίπου δέκα λεπτά, στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε με διαδοχικά σουτ του Κούτση στο 9΄ (απέκρουσε ο Αναστασόπουλος), του Μαλαδένη στο 13΄(άουτ) και του Γιασεμή στο 17΄ (απομάκρυνε ο γκολκίπερ της Ξάνθης). Η απάντηση των γηπεδούχων ήλθε με δύο κεφαλιές του Μπα στο 22΄ και του Δημητριάδη στο 38, όμως ο Ατματσίδης κράτησε το "μηδέν". Με το σημερινό αποτέλεσμα, η ομάδα του ΠΑΟΚ παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση ασφαλείας από την ΑΕΚ και το Αιγάλεω.

    Διαιτητής: Καμινάρης (Θεσσαλίας)

    Κίτρινες: Ζαπρόπουλος, Λαμπριάκος, Ατματσίδης, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Χασιώτης

    Οι συνθέσεις

    ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Παβιό, Παπαδόπουλος, Μπα, Σφακιανάκης, Λαμπριάκος (87΄ Τοροσίδης), Κούλοβιτς (71΄ Μελισσάς), Δημητριάδης, Μπαϊκαρά (71΄ Πρίττας)

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Κουτσόπουλος, Θεοδωρίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Κούτσης, Μαλαδένης (87΄ Αμαφούλε), Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (62΄ Καραδήμος), Γιασεμής

    [02] Διεθνή

    Ζητούν εκλογές οι Αλβανοί "Φύγε Νάνο"

    (21/2/2004 7:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Χιλιάδες διαδηλωτές στα Τίρανα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, Φάτος Νάνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συγκέντρωση, που οργάνωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, μετά από το 1997. Στην περιοχή, αλλά και γύρω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στα Τίρανα έσπευσαν και κάτοικοι άλλων αλβανικών πόλεων, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση Νάνο. Ο Σαλί Μπερίσα στην ομιλία του τόνισε ότι, το κίνημα "Νάνο φύγε", θα διώξει τελικά "την πιο διεφθαρμένη κλίκα, που υπήρχε ποτέ στην εξουσία της χώρας" και ζήτησε εκ νέου την προκήρυξη εκλογών. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν επίσης οι αρχηγοί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νικόλ Λέχι, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι, και ο πρόεδρος του κόμματος "Λεγκαλιτέτι", Εκρέμ Σπαχίου.

    [03] Τεχνολογία

    Νέος κόσμος πέρα από τον Πλούτωνα Πλανητοειδής συναγωνίζεται το μέγεθος του Πλούτωνα

    (21/2/2004 8:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: CNN-BBC

    Έναν παγωμένο πλανητοειδή με διάμετρο ίση περίπου με τη μισή του Πλούτωνα εντόπισαν Αμερικανοί αστρονόμοι του Caltech Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. Ο πλανητοειδής που βρίσκεται σε απόσταση 4.4 δις μιλίων από τη Γη είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο σώμα που έχει αναγνωριστεί μετά την ανακάλυψη του Πλούτωνα το 1930. Αν επιβεβαιωθούν οι αρχικές μετρήσεις ο πλανητοειδής θα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος σε διάμετρο, μετά τη Γη (διάμετρος 8000 μιλίων), το φεγγάρι της Γης (διάμετρος 2100 μιλίων) και τον Πλούτωνα (διάμετρο 1400 μιλίων).

    Ο "νεοφώτιστος" 2004DW

    Οι αστρονόμοι έδωσαν στον πλανητοειδή την ονομασία 2004DW και τον κατατάσσουν στην κατηγορία των plutino, αντικείμενα δηλαδή των οποίων η τροχιά συνδέεται πολλές φορές με αυτή του Πλούτωνα γύρω από τον Ήλιο.

    Σύμφωνα με τις αρχικές παρατηρήσεις ο πλανητοειδής είναι κατά 10% μεγαλύτερος από τον Quaoar, ένα σώμα με διάμετρο 800 μιλίων που εντοπίστηκε το 2002.

    "Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερος από τον Quaoar, αυτό σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο σώμα μετά τον Πλούτωνα" τονίζει χαρακτηριστικά ο Μαϊκ Μπράουν, αστρονόμος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, ο οποίος εντόπισε τον πλανητοειδή τη Δευτέρα με ένα τηλεσκόπιο του παρατηρητηρίου Palomar έξω από το Σαν Ντιέγκο.

    Ο 2004 DW βρίσκεται στο εξωτερικό τμήμα της ζώνης Κούιπερ, ένα δακτύλιο εκτός της τροχιάς του Ποσειδώνα, στον οποίο βρίσκονται αστεροειδείς και κομμάτια πάγου.

    Ο Πλούτωνας είναι το μεγαλύτερο "αντικείμενο" της ζώνης Κιούπερ, αν και θεωρείται παραδοσιακά πλανήτης.

    Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο πλανητοειδής βρίσκεται σε απόσταση 2,7-4.7 δις μιλίων από τον Ήλιο ενώ για να κάνει μία περιστροφή γύρω του χρειάζεται 252 χρόνια.

    [04] Διεθνή

    Συνεχίζεται η ένταση Την αποχώρηση Αριστιντ ζητά η Αντιπολίτευση

    (21/2/2004 8:55:00 μμ)

    Την αποχώρηση του προέδρου Ζαν Μπερτράν Αριστίντ, ζητά η αντιπολίτευση της Αϊτής, απορρίπτοντας κάθε προσπάθεια συμβιβασμού. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Αντρε Απέντ, ο πρόεδρος Αριστίντ είναι η πηγή του προβλήματος και ο πληθυσμός θα συνεχίσει τις ειρηνικές κινητοποιήσεις τμέχρι να επιτύχει την ανατροπή του. " Ο Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ είναι ο άμεσα υπεύθυνος για τη βία στην Αϊτή γιατί διένειμε όπλα σε συμμορίες για να τρομοκρατεί τον πληθυσμό, εκφοβίζει τα πολιτικά κόμματα και έκανε την αντιπολίτευση να σιωπά" τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της. Χθες σχέδιο για την έξοδο από την κρίση επέδωσε στον Πρόεδρο Αριστίντ αντιπροσωπεία ξένων διπλωματών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση στην Αϊτή

    Ασκούνται πιέσεις στον Αριστίντ

    [05] Εκλογές

    Παπανδρέου - Καραμανλής διασταυρώνουν τα ξίφη τους Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

    (21/2/2004 10:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δυο βδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη, ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι μηδενίζει το έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια, έχει μοναδικό αυτοσκοπό την εξουσία και δεν έχει προτάσεις για το καινούριο." Η ΝΔ δεν έχει χώρο για τη νέα γενιά πολιτών" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "Δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά, γιατί πολέμησαν σκληρά όλες τις μεγάλες αποφάσεις που έφεραν την Ελλάδα μπροστά". Την ίδια ώρα, για διακρίσεις των Ελλήνων σε προοδευτικούς και συντηρητικούς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, από τη Ρόδο ο Κώστας Καραμανλής. "Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους Έλληνες από την ιδεολογία τους. Εμείς πάμε όλοι μαζί μπροστά" τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου.

    "Δεν προτείνουν τίποτα καινούριο"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει αυτοσκοπό την εξουσία και δεν έχει προτάσεις για το καινούριο.

    "Τι άλλαξε στη ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, ποια στελέχη ανέδειξε το κόμμα αυτό, τι καινούργιο φέρνει στο λαό;" διερωτήθηκε δίνοντας ο ίδιος την απάντηση. ''Τίποτα δεν φέρνει''.

    Παράλληλα, της καταλόγισε πρόθεση επαναφοράς του κομματικού κράτους "για να βολέψει τα δικά της παιδιά " σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί πολιτική ίσων ευκαιριών απέναντι σε όλους τους πολίτες.

    "Αρνούμαστε τον αυταρχισμό της επανίδρυσης του κομματικού κράτους" είπε χαρακτηριστικά ενώ έθεσε ξεκάθαρα και το δίλημμα του ποιος είναι άξιος για να χειριστεί τα μεγάλα εθνικά θέματα και τις διαπραγματεύσεις για το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύθηκε για μέλλον χωρίς ανασφάλεια, και χωρίς ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και για εγγυημένο εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

    "Εμείς δεν χωρίζουμε και δεν ξεχωρίζουμε τους πολίτες"

    Επίθεση στο Γ. Παπανδρέου για την προσπάθεια του, όπως είπε να χωρίσει τους Έλληνες, σε προοδευτικούς και συντηρητικούς εξαπέλυσε από τη Ρόδο ο Κώστας Καραμανλής.

    "Άκουσα ότι, πριν από λίγες ημέρες, εδώ στη Ρόδο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να χωρίσει τους Έλληνες σε προοδευτικούς και συντηρητικούς. Άρχισε να μοιράζει ετικέτες στους άλλους, αλλά δεν ξέρει ποια θέλει να κρατήσει για το κόμμα του . Ένα θέλω να υπογραμμίσω: Εμείς δεν χωρίζουμε και δεν ξεχωρίζουμε τους πολίτες " τόνισε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για άστοχες πολιτικές στους τομείς της ανεργίας, της ακρίβειας, της Παιδείας, διαχείρισης των κοινοτικών πόρων αλλά και αδυναμία να παταχθεί η διαφθορά και η διαπλοκή.

    Παράλληλα, δεσμεύθηκε για μία Ελλάδα ίσων ευκαιριών, μεγαλύτερων δυνατοτήτων και περισσότερων επιλογών η οποία θα εξασφαλίσει ασφάλεια και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα Δωδεκάνησα ο Κώστας Καραμανλής

    "Όχι" στη μετεκλογική συνεργασία ΣΥΝ- ΠΑΣΟΚ

    Βολές Τσοβόλα για τα εθνικά θέματα

    Στην Καλλιθέα η Αλέκα Παπαρήγα

    [06] Εκλογές

    Διαβουλεύσεις για την τηλε-μαχία των αρχηγών Σε εκκρεμότητα το debate

    (21/2/2004 10:44:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Νέα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν την Κυριακή, για το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών οι εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η εκκρεμότητα παραμένει, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρουσόπουλος αποδέχτηκε τη μείωση του χρόνου των απαντήσεων των αρχηγών σε ενάμισι λεπτό, με στόχο η συνολική διαδικασία να μην ξεπερνάει τη μιάμιση ώρα.

    Επιστολή Κωνσταντόπουλου σε Παπανδρέου - Καραμανλή

    Νωρίτερα πάντως, με επιστολή που απέστειλε προς τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ζήτησε να διεξαχθεί τουλάχιστον μία τηλεοπτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει πως οι δυο υποψήφιοι πρωθυπουργού απαντούν στην κριτική της Αριστεράς".

    Σε απαντητική του επιστολή ο Κώστας Καραμανλής, δηλώνει ότι συμφωνεί με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΝ υπογραμμίζοντας ότι "ο πολιτικός πολιτισμός δεν προάγεται με τον αποκλεισμό της Αριστεράς".

    Χθες πάντως, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε μετά από σχετικά αίτημα του προέδρου του ΣΥΝ δεν λήφθηκε καμία απόφαση, καθώς όπως υπογραμμίστηκε, το θέμα δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό και έγκειται αποκλειστικά στη βούληση των δυο μεγάλων κομμάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαντητική επιστολή Καραμανλή σε Κωνσταντόπουλο

    Επιστολή Κωνσταντόπουλου σε Παπανδρέου και Καραμανλή

    Συνεδρίαση Διακομματικής Επιτροπής

    Συμφωνία για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 February 2004 - 21:51:09 UTC