Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το κεφάλαιο Τομ Κρουζ έχει τελειώσει" Η "μαμά" Κίντμαν δεν βρίσκει
  • [02] Αύξησε κατά 0,25% το επιτόκιο δανεισμού η Fed
  • [03] Εναντίον μαχητών του αλ Ζαρκάουι Αεροπορική επίθεση στη Φαλούτζα
  • [04] Των εταιρειών Ιππόκαμπος,Μίσκο,Φελέκης και ΚΡΙ-CAS Οικονομική ανάσα για
  • [05] Νεκρός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών Έκρηξη στη Βαγδάτη
  • [06] "Η ολυμπιακή περίοδος αρχίζει σήμερα" Σε ισχύ από σήμερα τα ολυμπιακά
  • [07] Μπαράζ εισβολών σε παλαιστινιακές πόλεις Εννιάχρονος νεκρός από
  • [08] Σήμερα το κατηγορητήριο Στο εδώλιο ο Σαντάμ
  • [09] Ερωτοδουλειές μέσω τραπέζης
  • [10] Αυξήσεις σε ναύλα και βασικές κατηγορίες αγαθών Μήνας ανατιμήσεων ο

    [01] Διάφορα

    "Το κεφάλαιο Τομ Κρουζ έχει τελειώσει" Η "μαμά" Κίντμαν δεν βρίσκει σύντροφο

    1/7/2004 12:11:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: CNN

    Με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Νικόλ Κίντμαν, εξηγεί σε αμερικανικό περιοδικό τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να βρει σύντροφο. "Είμαι 37 ετών με δυο παιδιά, μου αρέσει όπου πάω να τα παίρνω μαζί μου, αλλά όπως καταλαβαίνετε, το γεγονός αυτό δεν βοηθά κάποιον να με πλησιάσει" ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν αισθάνεται μόνη και ούτε βρίσκεται σε απόγνωση. Παράλληλα διέψευσε τις φήμες που τη θέλουν να επιστρέφει στην αγκαλιά του πρώην της συζύγου Τομ Κρουζ. "Αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου έχει τελειώσει, διατηρούμε καλές σχέσεις και έχουμε συχνή επικοινωνία λόγω των παιδιών μας" υπογράμμισε. Η βραβευθείσα με όσκαρ καλύτερης ερμηνείας ηθοποιός το 2001, είναι μητέρα της 11χρονης Ισαμπέλα και του 9χρονου Κόνορ.

    [02] Οικονομία

    Αύξησε κατά 0,25% το επιτόκιο δανεισμού η Fed

    1/7/2004 12:39:00 πμ

    Κατά 0,25% αύξησε η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα το ημερήσιο δανειστικό επιτόκιο. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από όλα τα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας. Θετική υπήρξε η πρώτη αντίδραση της Wall Street. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,17% ενώ ο δείκτης S&amp;P κέρδισε 0,29%. Αύξηση σημείωσε και ο δείκτης Nasdaq.

    [03] Ιράκ

    Εναντίον μαχητών του αλ Ζαρκάουι Αεροπορική επίθεση στη Φαλούτζα

    1/7/2004 8:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2004 11:52:27 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πύραυλο, που εκτόξευσε μαχητικό αεροπλάνο των ΗΠΑ εναντίον ενός σπιτιού στη Φαλούτζα, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν καταφύγιο μαχητών του Ιορδανού ισλαμιστή, Αμπού αλ Ζαρκάουι. Τα τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια, ενώ οι κάτοικοι ψάχνουν για επιζώντες ή άλλα θύματα κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού, που καταστράφηκε ολοσχερώς. Από την πλευρά του αμερικανικού στρατού, ο ταξίαρχος Μαρκ Κίμιτ δήλωσε, πως "οι συμμαχικές δυνάμεις διεξήγαγαν άλλη μια επιχείρηση εναντίον του δικτύου του αλ Ζαρκάουι, ύστερα από διασταυρωμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών". Λίγη ώρα αργότερα, ξέσπασαν συγκρούσεις με όπλα και όλμους ανάμεσα σε δυνάμεις των ΗΠΑ και αντάρτες.Στο μεταξύ αντικαταστάθηκε σήμερα ο Αμερικανός στρατηγός Ρικάρντο Σάντσεζ, διοικητής της πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ. Τη θέση του κατέλαβε ο στρατηγό Τζορτζ Κέισι.

    Πολύνεκρες συγκρούσεις

    Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν, στις συγκρούσεις που ακολούθησαν ανάμεσα σε Αμερικανούς πεζοναύτες και Σουνίτες μαχητές.

    Όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές, "επτά νεκροί και 17 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ ανάμεσά τους είναι γυναίκες και παιδιά".

    Πάντως, ο ταξίαρχος Μαρκ Κίμιτ δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις συγκρούσεις που ακολούθησαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

    [04] Οικονομία

    Των εταιρειών Ιππόκαμπος,Μίσκο,Φελέκης και ΚΡΙ-CAS Οικονομική ανάσα για απολυμένους τεσσάρων επιχειρήσεων

    1/7/2004 8:22:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Πάνω από 2.500 ανέργους και απολυμένους τεσσάρων επιχειρήσεων αναμένεται να ανακουφίσουν και να ενισχύσουν τρεις υπουργικές αποφάσεις που υπογράφηκαν την Τετάρτη από τον υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Οι αποφάσεις αφορούν τους απολυμένους της εταιρείας Ιππόκαμπος, οι οποίοι θα ενισχυθούν με την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ και την ένταξή τους σε ειδικά πρόγραμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης και επιχορηγήσεων. Με άλλη υπουργική απόφαση, οι 2.000 άνεργοι των επιχειρήσεων Μίσκο, Φελέκης και ΚΡΙ-CAS στον νομό Αχαΐας εντάσσονται σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης του ΟΑΕΔ.

    Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους πρώην εργαζομένους της εταιρείας Ιππόκαμπος, η υπουργική απόφαση προβλέπει τα εξής:

    Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε όσους είναι άνεργοι, μη επιδοτούμενοι κατά την περίοδο καταβολής και διαθέτουν σε ισχύ το δελτίο ανεργίας. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 70 ατόμων που περιλαμβάνει 600 ώρες θεωρίας και εργαστηριακής άσκησης. Στους καταρτιζόμενους θα καταβληθεί ωριαίο εκπαιδευτικό επίδομα 6,4 ευρώ καθώς και παροχές σε είδος (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη). Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση 150 ανέργων ηλικίας 18-64 ετών που απολύθηκαν από την επιχείρηση. Πρόγραμμα επιχορήγησης, διάρκειας 24 μηνών, νέων ελεύθερων επαγγελματιών για 150 άνεργους ηλικίας 18-64 ετών. Τέλος, με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί, θα προβλέπεται ότι όσοι εργαζόμενοι δε συνταξιοδοτήθηκαν μέσω του Λ.Α.Ε.Κ., θα υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης.

    [05] Ιράκ

    Νεκρός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών Έκρηξη στη Βαγδάτη

    1/7/2004 9:05:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της ιρακινής Κυβέρνησης και άλλος ένας πολίτης σκοτώθηκαν, από την έκρηξη μιας παγιδευμένης μηχανής σε δρόμο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ,πρόκειται για τον Ιχσάνε Καρίμ, διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η έκρηξη έγινε στις 07:00 ώρα Ελλάδος, σε κεντρικό δρόμο της συνοικίας αλ Γιάρμουκ, ενώ οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο της Βαγδάτης.

    [06] Εσωτερικά

    "Η ολυμπιακή περίοδος αρχίζει σήμερα" Σε ισχύ από σήμερα τα ολυμπιακά μέτρα

    1/7/2004 9:10:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Από σήμερα, Πέμπτη, τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ από τις 20 Ιουλίου θα αρχίσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προπονητήρια και ξενοδοχεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα φρουρούνται από 37.000 άντρες των σωμάτων ασφαλείας, ενώ για την ολυμπιακή ασφάλεια αποφασίστηκε και η συνδρομή 11.000 Αλβανών αστυνομικών, 6.000 από τους οποίους θα αναπτυχθούν κατά μήκος των ελληνικών συνόρων. "Για την Ελληνική Αστυνομία και τις άλλες δυνάμεις ασφαλείας η ολυμπιακή περίοδος αρχίζει σήμερα", είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του σχεδιασμού ασφάλειας.

    Η φρούρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα ισχύει επί 24ώρου βάσεως και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν διαπιστεύσεις. Σε ολυμπιακό πρόγραμμα μπαίνουν και τα νοσοκομεία της Αττικής το οποίο προβλέπει αλλαγές, τόσο στον τρόπο λειτουργίας τους για τους ασθενείς και τους επισκέπτες, όσο και στην ασφάλειά τους.

    Eκτός από την έναρξη αστυνόμευσης στις ολυμπιακές περιοχές, από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή και το σχέδιο αστυνόμευσης των αστικών περιοχών με αυξημένες περιπολίες σε πλατείες και χώρους μεταφορών κυρίως (σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια) καθώς και άλλα σημεία όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Περιπολία διενεργούν ένστολοι αστυνομικοί καθώς και με πολιτικά, ενώ υπάρχουν και συνεργεία πυροτεχνουργών με εκπαιδευμένα σκυλιά που θα ελέγχουν οτιδήποτε ύποπτο παρατηρηθεί.

    Το μεσημέρι, ο κ. Βουλγαράκης έχει συνάντηση με το διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων της Ευρώπης, στρατηγό Τζέιμς Τζόουνς, με τον οποίο θα συζητήσει επίσης θέματα ολυμπιακής ασφάλειας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρχίζει η εφαρμογή των ολυμπιακών μέτρων ασφαλείας

    [07] Διεθνή

    Μπαράζ εισβολών σε παλαιστινιακές πόλεις Εννιάχρονος νεκρός από ισραηλινά πυρά

    1/7/2004 9:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2004 11:53:23 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Ένας εννιάχρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, στη διάρκεια εισβολής στη Ράφα, με 20 στρατιωτικά οχήματα. Νωρίτερα, οι Ισραηλινοί είχαν επιβάλει πλήρη αποκλεισμό στην Ιεριχώ, ενώ εισέβαλαν με 12 άρματα μάχης στη Ναμπλούς. Στην Ιεριχώ, με στρατιωτικά οχήματα και με τη συνδρομή ελικοπτέρων, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 20 καταζητούμενους Παλαιστίνιους και κατέσχεσε όπλα. Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν, πως οι συλληφθέντες είναι τραυματίες, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε το σπίτι ενός στελέχους της Χαμάς. "Πρόκειται για μιά επικίνδυνη κλιμάκωση από το Ισραήλ", τόνισε ο Παλαιστίνιος υπουργός, Σαέμπ Ερεκάτ, που κατοικεί στην Ιεριχώ, όπου σπάνια γίνονται ισραηλινές επιδρομές.

    [08] Ιράκ

    Σήμερα το κατηγορητήριο Στο εδώλιο ο Σαντάμ

    1/7/2004 9:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Ενώπιον της ιρακινής δικαιοσύνης, που θα τους απαγγείλει κατηγορίες, θα βρεθούν σήμερα ο Σαντάμ Χουσέιν και άλλοι 11 αξιωματούχοι του καθεστώτος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ηγέτης του Ιράκ θα κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τη γενοκτονία των Κούρδων το 1988, την εισβολή στο Κουβέιτ το 1990 και τον πόλεμο Ιράκ- Ιράν, από το 1980 έως το 1988. Η διαδικασία θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου κρατούνται οι 12 ηγέτες του πρώην καθεστώτος και θα βιντεοσκοπηθεί. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χουσέιν αμφισβήτησαν το δικαστήριο και κατήγγειλαν την ιρακινή Κυβέρνηση, ότι δεν είναι συνεργάσιμη.

    Καταγγελίες από την υπεράσπιση

    Οι 12 κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, όπου ο πρόεδρός του θα τους διαβάσει το κατηγορητήριο. Τόσο η τοποθεσία του δικαστηρίου, όσο και τα ονόματα των δικαστών δεν έχουν γίνει γνωστά, για λόγους ασφαλείας.

    Ήδη, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην δικτάτορα έχουν αμφισβητήσει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. Χθες, μέσω του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια, ο επικεφαλής της νομικής ομάδας που υπερασπίζεται τον Σαντάμ, Μοχάμεντ αλ Ρασντάν, κατήγγειλε, ότι οι ιρακινές αρχές είναι "μη συνεργάσιμες".

    "Καμία νομοθεσία δεν έχει θεσπιστεί από κάποια νόμιμη αρχή, που να διέπει τον ορισμό δικαστών. Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι απατηλά", είπε ο Ιρακινός δικηγόρος. Ο ίδιος πρόσθεσε, πως "υπάρχουν 36 τόνοι αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση. Δεν έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα αυτά, δε μας επιτρέπουν να δούμε αυτά τα στοιχεία".

    Στο μεταξύ, η ιρακινή Κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει τη θανατική ποινή, που είχε πάψει να ισχύει στο διάστημα της αμερικανικής κατοχής στο Ιράκ.

    Πολλοί Ιρακινοί τάσσονται υπέρ της εκτέλεσης του Σαντάμ, αν και ορισμένοι ζητούν μια παρατεταμένη και σκληρή τιμωρία. Πάντως, αρκετοί αναλυτές εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορούν να τύχουν αμερόληπτης κρίσης ο Σαντάμ και οι συνεργάτες του, ενώ άλλοι υποσηρίζουν, πως θα ήταν προτιμότερη η παραπομπή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μισό Σαντάμ παρέδωσαν" οι Αμερικανοί

    [09] Διάφορα

    Ερωτοδουλειές μέσω τραπέζης

    1/7/2004 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα εποχή στα τραπεζικά δεδομένα έρχεται να ανοίξει μια γερμανική τράπεζα. Ξεχάστε τους λογαριασμούς όψεως και τα στεγαστικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και ζητήστε από τον ταμία ένα πικνίκ με τον αγαπημένο σας ή ένα ρομαντικό δείπνο για δύο! Η ιδέα για το "λογαριασμό αγάπης" ανήκει στον κριτικό τέχνης Akku και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Volksbank της πόλης Giessen. Τα βήματα για το λογαριασμό είναι απλά και τα ίδια με κάθε άλλη τραπεζική συναλλαγή. Πάτε στην τράπεζα, παίρνετε το χαρτάκι με τον αριθμό προτεραιότητας και περιμένετε τη σειρά σας

    Αν πάλι είστε απίστευτα ρομαντικοί, η τράπεζα διαθέτει τον δικό της ποιητή- στιχουργό, που αναλαμβάνει να γράψει ένα ποίημα ειδικά αφιερωμένο σε σας και το πρόσωπο που αγαπάτε ή να εξυμνήσει τον έρωτά σας. Κι αν θελετε, η Volksbank μπορεί να σας κάνει και μια λίστα με όλα τα "καλά" και τα "κακά" της σχέσης σας, προς γνώση και συμμόρφωση του αγαπημένου σας.

    Βέβαια, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και γι αυτό η τράπεζα παρέχει και υπηρεσίες χωρισμού! Στην κατηγορία αυτή, υπάρχουν μηνύματα που γράφουν τη λέξη "χωρίζουμε" και ονομάζονται "δολοφόνοι αγάπης".

    Τέλος, αν μισείτε τόσο πολύ τον/ την πρώην σας, που δεν θέλετε να τον βλέπετε, η Volksbank αναλαμβάνει να του επιστρέψει καθετί που σας χάρισε τον καιρό του έρωτά σας!

    [10] Οικονομία

    Αυξήσεις σε ναύλα και βασικές κατηγορίες αγαθών Μήνας ανατιμήσεων ο Ιούλιος

    1/7/2004 11:25:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    "Καυτός" μήνας για τις τσέπες των καταναλωτών θα είναι ο φετινός Ιούλιος καθώς αναμένονται ανατιμήσεις σε 20 βασικές κατηγορίες αγαθών που κυμαίνονται μέχρι και 6%, ενώ με υπόμνημα που κατέθεσαν οι εφοπλιστές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αυξήσεις από 10% έως 15% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της οικονομικής θέσης. Οι εφοπλιστές δικαιολογούν την απόφασή τους, παρά την αντίθετη άποψη του ΥΕΝ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδά τους ιδίως μετά τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση που αναμένεται να έχουν οι εφοπλιστές με τον κ. Κεφαλογιάννη.

    Σε περίπτωση που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα πάνω, οι τιμές αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη, όπως έχει ήδη συμβεί με τα εισιτήρια της πρώτης και δεύτερης θέσης. Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είχε απειλήσει με κυρώσεις όσες εταιρείες παρανομήσουν, οι εφοπλιστές, επικαλούμενοι την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών, ζητούν από το Υπουργείο να αφήσει ελεύθερους τους ναύλους ούτως ώστε η αγορά να μπορέσει να προσδιορίσει τις όποιες αυξήσεις.

    Δεύτερος κύκλος ανατιμήσεων

    Εν τω μεταξύ, νέες αυξημένες τιμές αναμένεται να συναντήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι καταναλωτές στα ράφια των καταστημάτων λόγω των αυξήσεων που ανακοίνωσαν οι βιομήχανοι και το λιανεμπόριο σε 20 βασικές κατηγορίες αγαθών. Οι αυξήσεις, που θα κυμαίνονται μέχρι και 6% , έρχονται να προστεθούν στις ανατιμήσεις (2%-20%) που έγιναν τους δύο προηγούμενους μήνες στα απορρυπαντικά και τα λάδια.

    Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει νέο κύκλο συναντήσεων με τους βιομηχάνους και το λιανεμπόριο για την αυτοσυγκράτηση των ανατιμήσεων καθώς οι αυξήσεις θα έχουν άμεση επίπτωση στον πληθωρισμό .

    Οι ανατιμήσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, είδη όπως αβγά και κοτόπουλα, στα οποία τα ποσοστά των αυξήσεων κινούνται σε επίπεδα έως και διπλάσια του πληθωρισμού . Στα ζαχαρώδη οι αυξήσεις κυμαίνονται στο 5%, στα υγρά πιάτων στο 4,5%, στις μουστάρδες και στις μαγιονέζες από 3% έως 4%. Μεταξύ 2,8% και 3,3% θα κυμαίνονται οι αυξήσεις στις πίττες, τις ζύμες, το ξύδι, τις κονσέρβες ψαριών και των έτοιμων φαγητών, τις κομπόστες, τα μπαχαρικά, τα πλαστικά οικιακής χρήσης, τους ξηρούς καρπούς, τα καλσόν, τους χυμούς χορταρικών, το τσάι και τις σαμπάνιες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μονομερής αύξηση των ναύλων από τις ακτοπλοϊκές


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 1 July 2004 - 8:53:02 UTC