Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύμφωνα με έρευνα στον Καναδά Καναδάς...πρωτιά μακροβιότητας
  • [02] "Βραζιλιάνικη αποικία" η Μπαρτσελόνα
  • [03] Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων Ερωτικό "σουξέ" μέσω γονιδίων
  • [04] Επανεκλογή Μεϊμαράκη στη θέση του γραμματέα Κ.Ε. Εξελέγη το Πολιτικό
  • [05] "Πετάει" ξανά ο "Ιπτάμενος Ολλανδός"
  • [06] Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των κατηγοριών
  • [07] Ενθουσιασμένος ο Βετούλας με την Ούντινε
  • [08] Μετά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας Απειλές και κατά των

    [01] Υγεία

    Σύμφωνα με έρευνα στον Καναδά Καναδάς...πρωτιά μακροβιότητας

    29/7/2004 11:49:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το κάπνισμα, το αλκοόλ, το πάχος και η υψηλή πίεση έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία των πόλεων. Σύμφωνα με έρευνα στατιστικής υπηρεσίας του Καναδά και στο ερώτημα "πως περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους οι Καναδοί", η δύση κερδίζει με "πρωταγωνιστές" στη φυσική άσκηση, την Βικτόρια και το Βανκούβερ. Αντίθετα, η πόλη Σερμπρουκ του Κεμπέκ είχε τους λιγότερο αθλητικούς κατοίκους. Επίσης, το Βανκούβερ παίρνει την πρωτιά στην μακροζωία, αφού ο μέσος όρος θνησιμότητας είναι τα 81,1 χρόνια, ενώ η πόλη Σάντμπερι του Οντάριο έχει το μικρότερο μέσο όρο ζωής στα 76,7 χρόνια. Η μελέτη έδειξε το μέσο όρο ηλικίας των Καναδών σε σύγκριση με άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην υγεία το Τορόντο και το Βανκούβερ φαίνεται να είναι ισάξια της Ιαπωνίας και της Ελβετίας, που είναι πρώτα στη λίστα. Ο μέσος όρος ζωής των Καναδών είναι 79,4 χρόνια, 2,6 χρόνια περισσότερα από τους Αμερικανούς, αλλά 1,8 χρόνια πίσω από τους Ιάπωνες που κατέχουν την παγκόσμια πρωτιά μακροβιότητας.

    Ο μέσος όρος ζωής διαφέρει από πόλη σε πόλη με το Καλγκαρι να φτάνει τα 80, τη Ρεγκίνα τα 78.0, το Γουινιπεγκ τα 78.1, το Μόντρεαλ τα 79.5, το Saint John τα 78.3, το Χαλιφαξ τα 79.1 και το St. Johns, τα 77.4.

    Την πρωτιά στο κάπνισμα παίρνουν οι πόλεις Σατμπουρι του Οντάριο και Trois-Rivires του Κεμπέκ, όπου το 1/3 των κατοίκων τους καπνίζει μετά την ηλικία των 12 ετών.

    [02] Αθλητισμός

    "Βραζιλιάνικη αποικία" η Μπαρτσελόνα

    29/7/2004 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Μπαρτσελόνα ανήκει και επίσημα, ο Βραζιλιάνος Εντμίλσον. Ο 28χρονος διεθνής, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, με το κόστος της μεταγραφής του φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Μετά τις "υπογραφές", ο Βραζιλιάνος αμυντικός, δήλωσε πολύ ευτυχισμένος, και πως πραγματοποιείται το όνειρο του.

    Έναν Πρωταθλητή στη μηχανή της

    Ο Εντμίλσον μεταγράφηκε στη Λιόν το καλοκαίρι του 2000 από την Σάντος. Στην διάρκεια της παραμονής του στο "Ζερλάν", κατέκτησε τρεις φορές το Γαλλικό Πρωτάθλημα (2002, 2003, 2004), ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Κόσμου το 2002.

    Εν τω μεταξύ, σε φιλικό αγώνα που έδωσαν οι "μπλαουγκράνα", στην περιοδεία τους στην Ασία, ηττήθηκαν από την νοτιοκορεάτικη Σουγουόν Μπλούγουϊνγκς με σκορ 1-0.

    Η ομάδα της Ισπανίας, ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και έχασε πολλές ευκαιρίες. Οι "Καταλανοί" θα ολοκληρώσουν την τουρνέ τους στην Ασία τον ερχόμενα μήνα, όταν και θα ταξιδέψουν για φιλικούς αγώνες σε Ιαπωνία και Κίνα.

    Παράλληλα, μαζί με την "Μπάρτσα", στην Ασιατική Ήπειρο βρίσκεται και η αιώνια αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι "Μαδριλένοι" βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας τους για την νέα περίοδο, και βρίσκονται στην Ιαπωνία για μία σειρά από φιλικά.

    Στον πρώτο αγώνα, οι "μερένγκες", κέρδισαν την JEF Γιουνάϊτεντ Ικιχάρα, με 3-1 (ημίχρονο 2-1). Τα γκολ για τους Μαδριλένους σημείωσαν οι Γκούτι (23), Ραούλ(36) και Σολάρι(89), ενώ το γκολ της ιαπωνικής ομάδας πέτυχε ο Μαρκίντος, στο 6.

    [03] Υγεία

    Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων Ερωτικό "σουξέ" μέσω γονιδίων

    29/7/2004 4:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Επιστημονική Επιθεώρηση "Nature"

    Μήπως είστε από τους άνδρες που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά στο "καμάκι"; Όχι, δεν φταίτε εσείς, ούτε το αντίθετο φύλο που δεν ξέρει τι θέλει. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, ένα σύμπλεγμα κυττάρων, το οποίο ρυθμίζει τη σεξουαλική συμπεριφορά, είναι αυτό που καθιστά τους άνδρες καλούς εραστές. Οι ερευνητές μελέτησαν τα κύτταρα που ελέγχουν την ερωτοτροπία στα άρρενα δροσόφιλα και πιστεύουν, ότι τα ευρήματά τους περιέχουν στοιχεία για τη σεξουαλική συμπεριφορά και άλλων ειδών, περιλαμβανομένου και του ανθρώπου. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η διαδικασία με την οποία το αρσενικό προσεγγίζει το θηλυκό, αφού, όταν αυτή απουσίαζε, το φλερτ κατέληγε σε... Βατερλώ!

    Η μαγεία της ιεροτελεστίας

    Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση "Nature", τα δροσόφιλα που μελετήθηκαν είναι οργανισμός- μοντέλο, αφού οι κυτταρικές τους λειτουργίες είναι σχεδόν ίδιες με αυτές των ανθρώπων.

    Εξήντα κύτταρα εμπλέκονται στη σεξουαλική συμπεριφορά, τα οποία όταν δεν λειτουργούν σωστά, τα άρρενα δροσόφιλα δεν μπορούν να ολοκληρώσουν συγκεκριμένα στάδια της ερωτοτροπίας και δεν μπορούν να αναπαραχθούν.

    Όταν οι επιστήμονες παρενέβησαν στα νευρικά κύτταρα, τα δροσόφιλα δεν εκτέλεσαν όλα τα βήματα της ερωτοτροπίας, όπως το "χτύπημα" του θηλυκού, η διόγκωση και η δόνηση των φτερών και το τραγούδι, και "έπεσαν με τα μούτρα" στο θηλυκό, κάτι που το ταίρι τους δεν βρήκε καθόλου ελκυστικό.

    "Ο άνθρωπος κάνει κάτι για να τραβήξει την προσοχή του ατόμου που τον ενδιαφέρει, του αφιερώνει ένα ερωτικό τραγούδι και πάει λέγοντας. Άρα, οι βασικές αρχές είναι σχεδόν ίδιες στο τι κάνουν οι άνθρωποι για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδικασία του ζευγαρώματος και να αποκτήσουν απογόνους", επισημαίνει ο επικεφαλής των ερευνητών, Μπρους Μπέικερ.

    "Δεν θα με εξέπληττε αν μάθαινα, πως οι ανθρώπινες σεξουαλικές συμπεριφορές υποκρύπτουν ένα βασικό κύκλωμα στο νευρικό σύστημα, που διαμεσολαβεί για την ελκυστικότητα και το ζευγάρωμα", καταλήγει ο κ. Μπέικερ.

    Σχετικά Links:

    Επιθεώρηση "Nature"

    [04] Εσωτερικά

    Επανεκλογή Μεϊμαράκη στη θέση του γραμματέα Κ.Ε. Εξελέγη το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ

    29/7/2004 3:59:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8

    Με την ανάδειξη των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας και την ανανέωση της θητείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. έληξαν σήμερα οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής τους κόμματος. Τις εργασίες άνοιξε το πρωί με την πολιτική εισήγησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στην οποία περιέγραψε τους στόχους της κυβέρνησης και την εφαρμογή της πολιτικής που προσδιορίζει το σύγχρονο κοινωνικό κέντρο. Με τη φράση "πάμε για πολλές ακόμα ελληνικές νίκες" ο Κώστας Καραμανλής σηματοδότησε την πορεία του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ότι "στόχος είναι μια δυναμική Ελλάδα με ισχυρούς πολίτες". Κατά την εκλογική διαδικασία που ακολούθησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανεξελέγη με ποσοστό 95,8%, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη με 329 ψήφους αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών.

    Καραμανλής: "Πάμε για πολλές ακόμα ελληνικές νίκες"

    Κατά την εναρκτήρια του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι πολιτικές και οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και συμπλήρωσε λέγοντας ότι "σε κάθε περίπτωση προτάσσουμε το κοινωνικό αποτέλεσμα, τις κοινωνικές επιπτώσεις, το κοινωνικό όφελος, το κοινωνικό μέρισμα". Επανέλαβε ότι ισχύει στο ακέραιο η προεκλογική συμφωνία με τους πολίτες και θα εφαρμοστεί πιστά το κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ δίχως καθυστερήσεις και παρεκκλίσεις. "Δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίας, δεν ολιγωρούμε, δεν λοξοδρομούμε, κοιτούμε μόνο μπροστά. Αποδεικνύουμε ότι δεν εξαρτόμαστε από κανένα, δεν χρωστάμε γραμμάτια πουθενά", υπογράμμισε.

    Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ακολουθεί ένα νέα πρότυπο διακυβέρνησης , εντιμότητας και ήθους και επανέλαβε ότι "δεν χωρούν φαινόμενα έπαρσης, εξαρτήσεις, πελατειακές σχέσεις και διαπλοκές, διακρίσεις και αποκλεισμοί των πολιτών".

    Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι "στόχος είναι να στείλουμε παντού στον κόσμο μήνυμα πολιτισμού και ανθρωπισμού και να γίνουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αφορμή και παράδειγμα για μια νέα προσέγγιση των λαών".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις καταστατικές αλλαγές που αποφασίστηκαν στο συνέδριο της ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι η Κ.Ε. εκφράζει τη βαθιά κοινωνική συμμαχία και τη βούληση της κοινωνίας για μια νέα πολιτική. "Η Κεντρική Επιτροπή θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία με στόχο την παραγωγή πολιτικής. Η προσοχή μας θα είναι διαρκώς στραμμένη στις τοπικές κοινωνίες, στους αγρότες και τους νέους" τόνισε.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Μεϊμαράκη χαρακτήρισε πλήρως επιτυχημένη την θητεία του στη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα συνεχίσει να πληροί με επιτυχία τις ανάγκες αυτού του ρόλου. "Η θεσμική καινοτομία του γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής αποδείχθηκε πλήρως επιτυχημένη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δικαίωσε τις απαιτήσεις όλων μας, δικαίωσε το νέο θεσμό" σχολίασε ο κ. Καραμανλής.

    Ακολούθησε η διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και του γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής.

    Λόγω του γεγονότος ότι οι υποψηφιότητες για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών μελών ήταν επτά όπως και οι θέσεις μετά από πρόταση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής Γιάννη Τραγάκη εγκρίθηκαν δια βοής από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξελέγησαν, είναι οι Γιώργος Βουλγαράκης, Μαριέττα Γιαννάκου, Νικήτας Κακλαμάνης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Παυλόπουλος Προκόπης, Βύρων Πολύδωρας και Δημήτρης Σιούφας. Ο κ. Μεϊμαράκης αν και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γ.γ. ζήτησε να στηθούν οι κάλπες οι οποίες έδειξαν 481 ψήφους υπέρ, άκυρα 21, λευκά 3. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του. Παράλληλα διαβεβαίωσε: "Θα ανταποκριθούμε όλοι στις σύγχρονες απαιτήσεις και το νέο ρόλο του κόμματος για το καλό των πολιτών".

    Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τα επτά εξωκοινοβουλευτικά μέλη της επιτροπής έφερε πρώτη τη Ντόρα Μπακογιάννη με 329 ψήφους. Ακολουθούν οι Δημήτρης Τσιγκούνης (254), Κωνσταντίνος Κωστούλας (238), Δημήτρης Κοντός (229), Χαράλαμπος Μανιάτης (177), Άγγελος Μοσχονάς (173), Ιωάννης Πατσιόγιαννης (160), Φεβρωνία Πατριανάκου (97), Καρατζάς Χάρης (93), Ιορδανίδης Θεόδωρος (45). Οι υποψηφιότητες ήταν δέκα συνολικά.

    Στο σώμα ήταν εγγεγραμμένοι 561, ενώ ψήφισαν 502. Τέλος να σημειώσουμε ότι αίσθηση προκάλεσε η νέα απουσία του Μιλτιάδη Έβερτ από τη συνεδρίαση, ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς δεν είναι παρών καθώς βρίσκεται σε διακοπές.

    [05] Αθλητισμός

    "Πετάει" ξανά ο "Ιπτάμενος Ολλανδός"

    29/7/2004 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο "ιπτάμενος Ολλανδός" του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους, αυτή την φορά με την αρμοδιότητα του τεχνικού. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, "τον ανακοίνωσε" επίσημα, και η παρουσίαση του θα γίνει στις επόμενες μέρες. Μαζί με τον Φαν Μπάστεν, ανακοινώθηκε και η πρόσληψη του βοηθού του, Τζον φαν΄τ Σιπ.

    Παρών στο Μουντιάλ και στο EURO

    Ο μύθος του Ολλανδικού Ποδοσφαίρου, είναι ο αντικαταστάσης του Ντικ Άντβοκάατ, που παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία των "οράνιε", μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την Πορτογαλία, στον ημιτελικό του πρόσφατου EURO.

    Το συμβόλαιο που υπέγραψε έχει διάρκεια 4 ετών, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές απολαβές του. Στο πλευρό του, ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, θα έχει στο πλευρό του άλλους δυο συνεργάτες. Τον παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή, Ρομπ Βίτσγκε, που θα αναλάβει τον τομέα της φυσικής κατάστασης των παικτών και τον Στάνλεϊ Μένζτο, που θα έχει την ευθύνη για τους τερματοφύλακες.

    [06] Αθλητισμός

    Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των κατηγοριών

    29/7/2004 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Συνοπτικά, ο πίνακας διαιτητών της Α΄ Εθνικής: Γερμανάκος Μ., Ζωγράφος Χρ., Σκουφίτσας Β., Σωμαρακάκης Φρ., Φινοκαλιώτης Κ. (Αθηνών), Βασσάρας Κ., Καλόπουλος Δ., Κεμπαρίδης Α. (Θεσσαλονίκης), Τσαχειλίδης Ι. (Πειραιά), Στυλιάρας Δ., Τεροβίτσας Β. (Αιτωλοακαρνανίας), Κασναφέρης Γ. (Αργολίδας), Ευθυμιάδης Ι. (Δράμας), Καρατζάς Χ. (Εύβοιας), Βασιλείου Σ. (Ηλείας), Μπριάκος Αθ. (Ηπείρου), Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου), Καμινάρης Ι. (Θεσσαλίας), Ταπαντζάς Ε. (Θράκης), Κάκκος Α. (Κέρκυρας), Μαζαράκης Γ. (Κεφαλληνίας), Τακίδης Δ. (Κιλκίς), Δούρος Γ. (Κορίνθου), Τσίκινης Η. (Μεσσηνίας), Νταμπώσης Δ. (Πιερίας), Σπυρόπουλος Ι. (Φθιώτιδας), Κουκλάκης Α. (Χανίων).

    Ο πίνακας βοηθών διαιτητών της Α΄ Εθνικής έχει ως εξής: Γενναίος Χρ., Ιωσηφόγλου Ν., Καλάβρια Σμ., Κόνιαρης Π., Μητροφάνης Γ., Νικολακόπουλος Α., Παντώστης Γ., Τσολακίδης Σ. (Αθηνών), Ελευθεριάδης Χ., Καρανέστωρ Αστ., Μαυρόπουλος Π., Μποζατζίδης Δ., Παπαδόπουλος /Χ., Πασχαλίδης Α., Σαραιδάρης Δ., Σαρβανίδης Γ., Σκαφίδας Γ., Σωτηριάδης Δ., Τζιμενάκης Ι. (Θεσσαλονίκης), Γαλίτης, Κωνσταντινίδου Ι., Μανωλάκος Β., Πασπαλιάρης Α. (Πειραιώς), Πάνου Γ., Ταπραντζής Γ., Τομαράς Σπ. (Αιτωλοακαρνανίας), Μπερσής Δ., Τσούκας Γ. (Αρκαδίας), Τσορτανίδης Δ., Φράγκος Π. (Αχαΐας), Ζαχαρόπουλος Ε., Θεοφανίδης Δ. (Δράμας), Φραγγίνης Μ. (Δωδεκανήσου), Μαργαρίτη Χρ. (Εύβοιας), Μπλάθρας Α. (Ηλείας), Κωτσιαντής Σπ. (Ημαθίας), Δάλλας Κ., Δραγάτης Α. (Ηπείρου), Γαλανός Κ. (Ηρακλείου), Χουλιάρας Π. (Θεσσαλίας), Γαβριηλίδης Β. (Θράκης), Κορμόπουλος Κ., Κωνσταντάρας Δ. (Καβάλας), Αλεξίου Β., Μπαϊρακτάρη Β. (Καρδίτσας), Ρόντσης Γρ. (Καστοριάς), Χυτήρης Χ. (Κέρκυρας), Τζούνας Ν. (Κοζάνης), Τριαντάφυλλος Σ. (Κορίνθου), Λιόλιος Γ. (Λάρισας), Παπαδάκης Εμ. (Λασιθίου), Σουλιμάς Ι. (Μεσσηνίας), Σαββόγλου Δ. (Ξάνθης), Σηπάκης Ε. (Πέλλας), Παπαδημητρίου Ι. (Πιερίας), Φίτσας Η. (Πρέβεζας), Ίτσκος Δ., Κυριακίδης Δ. (Σερρών), Αραμπόπουλος Δ. (Φθιώτιδας), Κωνσταντόπουλος Ι. (Χαλκιδικής), Γρυλλάκη Σ., Τριανταφύλλου Γ. (Χανίων).

    Β' Εθνική

    Συνοπτικά, ο πίνακας διαιτητών της Β΄ Εθνικής: Γιαννόπουλος Γ., Δέτσης Δ., Ιατράκης Χ., Λουκάς Ε., Παπασταμάτης Κ., Πέππας Ι., Σταθόπουλος Γ., Φλαμπούρης Ι. (Αθηνών), Ζολώτας Γ., Καλόπουλος Α., Μπαλιόζογλου Γ., Νικολαΐδης Απ., Σιδηρόπουλος Κ., Φωτιάδης Θ. (Θεσσαλονίκης), Σπάθας Η., Τριανταφυλλίδης Θ. (Πειραιά), Κόκοτου Αντ. (Αργολίδας), Γεωργόπουλος Σ., Πορφύρης Ι. (Αρκαδίας), Μαζαράκος Η. (Άρτας), Νικολακόπουλος Ν., Παπαντωνόπουλος Ι. (Αχαΐας), Βασιληάς Κ. (Βοιωτίας), Γεωργούλας Δ. (Γρεβενών), Γκαϊτατζής Θ. (Δράμας), Ζανετίδης Κ., Κατσιδώνης Ε. (Δωδ/νήσου), Ουζουνίδης Γ. (Έβρου), Σέγγος Γ. (Εύβοιας), Εμβραιζόγλου Α., Κοζανίτης Α., Κύρκος Δ. (Ηπείρου), Κυριακάκης Σ. (Ηρακλείου), Αθανασίου Ν., Κούλιας Ν. (Θεσπρωτίας), Βασιλείου Χρ. (Θεσσαλίας), Ντοσίδης Α. (Θράκης), Ευαγγέλου Α. (Καρδίτσας), Αργυρόπουλος Β. (Καστοριάς), Παμπορίδης Β. (Κιλκίς), Γκούντας Ι. (Κοζάνης), Ανδρεόπουλος Α. (Λάρισας), Βόμβας Εμ. (Λέσβου), Kοντογιαννίδης Ρ., Χαλβατζής Β. (Ξάνθης), Πολατιάν Λ. (Πέλλας), Χριστοδουλάκης Δ. (Ρεθύμνου), Αράπος Γ. (Σάμου), Τσεσμετζής Σ., Φωτιάδης Γ. (Σερρών), Κρίκκης Ι. (Τρικάλων), Ντόβας Δ., Σταμάτης Χρ. (Φθιώτιδας), Φλωράκης Κ. (Φωκίδας), Μιχαηλίδης Π., Τσέλιος Ε. (Χαλκιδικής), Λέττας Γ. (Χανίων).

    Ο πίνακας βοηθών διαιτητών της Β΄ Εθνικής: Αρκουμάνης Η., Αρκουμάνης Κ., Καραπαναγιώτης Γ., Καρατζίκας Α., Μαστροδήμας Π., Παπαθανασίου Σ., Χατζόπουλος Κ., Χριστόπουλος Κ. (Αθηνών), Αγγέλου Ε., Βλαχούδης Κ., Βασιλειάδης Λ., Θεοδωρίδης Η., Μπέης Γ., Πετρόπουλος Π., Συντρίνης Ε. (Θεσσαλονίκης), Ανδρώνης Β., Μαραβέλης Ι., Περδικούρης Γ. (Πειραιά), Γκιούσας Η., Δανιάς Β., Κατσαούνης Ι. (Αιτωλοακαρνανίας), Χαρλάς Σ. (Αργολίδας), Κότσιρος Δ. (Αρκαδίας), Μπαλαούρας Σ. (Άρτας), Γιαννικόπουλος Γ. (Αχαΐας), Βλάχος Κ. (Γρεβενών), Αθανασιάδης Ι., Κεμετζής Δ., Τρύφων Π. (Δράμας), Σκαρλατούδης Κ. (Έβρου), Αρβανίτη Κ., Γραμματικογιάννης Σ. (Εύβοιας), Αθανασίου Κ., Γούκος Δ., Κατηρτζίδης Δ., Κατσουλίδης Κ. (Ηπείρου), Κουζάκης Ι., Κουσκουρίδας Σ., Κούστας Ι. (Θεσσαλίας), Μπιτσίδης Δ. (Θράκης), Χατζηγεωργίου Ρ. (Καβάλας), Κοντονίκας Γ., Πεταλάς Δ. (Καρδίτσας), Νικοκάβουρας Ε. (Κέρκυρας), Γασπαράτος Γ. (Κεφαλληνίας), Αρμακόλας Εμ. (Κυκλάδων), Γιαννόπουλος Β. (Λακωνίας), Δανιλούλης Ε., Κακαρδάκης Γ., Σαξώνης Σ., Χατζής Κ. (Λάρισας), Ασμάνης Π. (Λέσβου), Δέλλιος Π., Θεοδοσιάδης Ι., Πούλιος Ν. (Ξάνθης), Κλατσίδης Α., Λαμπίδης Σ., Ροδοβίτης Γ., Σκουλής Ε. (Πέλλας), Κατάνας Ι., Ευθυμιάδης Δ., Σβάρνας Ι. (Πιερίας), Νταλαούτης Γ. (Πρέβεζας), Βαλής Δ. (Σάμου), Πασχαλίδης Φ. (Σερρών), Κρομμύδας Β. (Τρικάλων), Ντόβας Ι. (Φθιώτιδας), Αθανασιάδης Ι., Κλημαντάκης Θ. (Χαλκιδικής), Δασκαλάκης Ε. (Χανίων).

    Ημιεπαγγελματική η Γ' Εθνική

    Το β' θερινό τμήμα της Βουλής υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την τροπολογία που θέλει την Γ' Εθνική κατηγορία να γίνεται ημιεπαγγελματική από την νέα περίοδο. Ο πίνακας διαιτητών της Γ΄ Εθνικής έχει ως εξής: Γιαννουγλίδης Ε., Θεοδωρακόπουλος Π., Καλαϊτζίδης Χ., Καλογερόπουλος Χ., Μαχαίρας Γρ., Παναγόπουλος Δ., Σιδερής Α., Τριτσώνης Στ., Τσινιάρης Μ. (Αθηνών), Ντόβας Δ. (Ανατ. Αττικής), Δημόπουλος Ν., Zαχαριάδης Π., Καστανίδης Γ., Κωστούδης Χ., Παπαδόπουλος Π., Παρασκευάς Σ., Σκουρτιάς Δ., Φεσλίογλου Φ., Χάνου Α. (Θεσσαλονίκης), Αποστολίδης Χ., Κωστάκος Γ., Λουρμπέας Σ., Μήτση Ε., Ποτόγλου Ν. (Πειραιά), Καψάλης Π., Κωνσταντίνου Γ., Πανάς Στ. (Αιτωλοακαρνανίας), Γονεής Α. (Αργολίδας), Δελφάκης Ι. (Αρκαδίας), Κυρίου Ε. (Αρκαδίας), Τζούβανος Κ. (Άρτας), Βασιλόπουλος Ι., Γκουλεμάνης Γ., Σταθόπουλος Χ., Σπηλιώτης Π. (Αχαΐας), Χρήστου Β. (Βοιωτίας), Παρασκευούδης Ν., Τερψιάδης Β. (Δράμας), Σιδηρόπουλος Α., Φεσσάρας Ν. (Δωδ/νήσου), Καραβίδας Γ., Κανδρής Γ. (Ηλείας), Πίττος Π. (Ημαθίας), Πολυχρονάκης Ι., Συριγωνάκης Ν. (Ηρακλείου), Αθηναίος Ν., Βασιλείου Α., Γκόλιας Δ., Δαλούκας Γ. (Θεσσαλίας), Κουζινόπουλος Δ., Χαραλαμπίδης Ν. (Καβάλας), Κουτσόπουλος Δ., Κοφίτσας Μ. (Καρδίτσας), Στεφανίδης Χ. (Καστοριάς), Μαζαράκης Κ. (Κοζάνης), Καρσιώτης Μ. (Κορίνθου), Βαλιώτης Α., Δρυστέλλας Α. (Λάρισας), Καραλάκης Γ., Λιάγκος Θ. (Λασιθίου), Παπαδέλλης Σ. (Λέσβου), Κωνσταντινέας Π., Παπαχρονόπουλος Σ., Τσεκούρας Π. (Μεσσηνίας), Ντάκος Μ. (Ξάνθης), Νυμβριώτης Μ., Τομίδης Ε. (Πέλλας), Λέφας Γρ., Σταυρίδης Ι. (Πιερίας), Ντίτσος Γ. (Πρέβεζας), Βοσκάκης Μ. (Ρεθύμνου), Παλάζης Κ., Τσακιρίδης Ν. (Σερρών), Κωτούλας Η., Μάμαλης Ε. (Τρικάλων), Βακαλόπουλος Χ. (Φλώρινας), Μπόζας Ι. (Φωκίδας), Δροσινός Π., Παυλίδης Α. (Χαλκιδικής), Σφήκας Χ. (Χανίων), Ντάτης Ν. (Χίου).

    Ο πίνακας βοηθών διαιτητών της Γ΄ Εθνικής: Αργυρός Π., Ακρίβος Χ., Γιάχος Α., Δημητρόπουλος Α., Ζερβός Σ., Κασκαντήρη Ε., Κατσιμίγκος Δ., Κουτσογιάννος Κ., Μαράνος Σ., Μελαμπιανάκης Ε., Μπαζακούλας Π., Παππάς Α., Σφακιανάκης Ι., Τίκας Τ., Τριάντος Δ., Τσάμης Δ., Τσίχλης Α., Φιλιππίδης Κ. (Αθηνών), Αμπάρκιολης Α., Βεζύρης Δ., Ζαμπετάκης Σ., Κατσικογιάννης Κ., Λαμπίδης Χ., Μελιτζανάς Π., Παπαδόπουλος Ι., Τεβεκέλης Ν., Τσακιρόπουλος Θ., Φραντζέσκος Γ. (Θεσσαλονίκης), Γιαννακόπουλος Π., Ζοάννος Γ., Κουτσουμπού Π., Φαντόπουλος Ν. (Πειραιά), Ασημάκης Δ., Βελαώρας Κ., Μποτίνης Δ. (Αιτωλοακαρνανίας), Μπαλωμένος Γ. (Αργολίδας), Δημογέροντας Κ. (Αρκαδίας), Παπαγεωργίου Γ. (Άρτας), Καραγκούνιας Π., Μπόρτζαρης Α., Σικελιανός Α. (Αχαΐας), Τσαρνάς Γ. (Βοιωτίας), Τρικαλίδης Ε. (Γρεβενών), Κεκλίκογλου Σ., Κύζας Γ., Λουκίδης Α., Παρχαρίδης Δ. (Δράμας), Διαμαντέας Ν., Κετσές Δ., Κοττορός Γ. (Δωδ/νήσου), Μάλαμας Π. (Έβρου), Βελέντζας Β., Δραβαλόπουλος Ι., Κάμπαξης Ι., Φεργάδης Γ. (Εύβοιας), Γούργουρας Α., Λιάγκουρας Κ. (Ηλείας), Τσαρτσαμπαλίδης Δ. (Ημαθίας), Θάνος Δ., Μήτσιος Χ., Μπίτας Β., Σιώμος Χ. (Ηπείρου), Βασίλογλου Δ. (Ηρακλείου), Καρβούνης Β., Κομίνης Γ., Χρυσικόπουλος Β. (Θεσπρωτίας), Παπαδόπουλος Δ. (Θεσσαλίας), Παρασκευούδης Χ. (Θράκης), Κωνσταντινίδης Δ. (Καβάλας), Γιαβάζης Γ., Κουρομπίλια Χρ., Στάθης Α. (Καρδίτσας), Βασιλείου Α., Σπύρου Σ. (Καστοριάς), Αρμενιάκος Χ., Λάσκαρης Κ. (Κέρκυρας), Μπάλλας Στ. (Κεφ/νίας), Κεμεντσετσίδης Ι., Τσιτσολκός Μ. (Κιλκίς), Παπαδόπουλος Κ. (Κοζάνης), Τσόγκας Κ. (Κορίνθου), Ανούσος Ν., Σελίμος Σ. (Λακωνίας), Αγγελακόπουλος Ι., Αστερίου Κ., Γκάγκας Δ. (Λάρισας), Δρανδάκης Γ. (Λασιθίου), Αλεξέας Η. (Μεσσηνίας), Τσιονάρας Κ. (Ξάνθης), Γάτσος Ε. (Πέλλας), Ασλανίδης Α. (Πιερίας), Σπυράκος Α. (Πρέβεζας), Ζυρνόγλου Κ., Κληρής Μ., Νικολουδάκης Ε., Σταυρουλάκης Γ. (Ρεθύμνου), Βασσάλος Κ. (Σάμου), Ιωαννίδης Α., Καπρινιώτης Ι., Παπουτσής Ι. (Σερρών), Θεοχάρης Μ., Παπακέμος Β. (Τρικάλων), Γουργιώτης Σ., Καρανικόλας Β. (Φθιώτιδας), Παπαϊωάννου Δ., Τσαφκόπουλος Τρ. (Φλώρινας), Γρεβένης Α., Παπαχρήστου Ι. (Χαλκιδικής), Αγγελάκης Β., Κιούσης Δ., Ραισάκης Β. (Χανίων), Καραχάλιος Χ. (Χίου).

    [07] Αθλητισμός

    Ενθουσιασμένος ο Βετούλας με την Ούντινε

    29/7/2004 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Υπό τις οδηγίες του πρώην συμπαίκτη του Τέομαν Αλιμπέγκοβιτς θα αγωνίζεται την νέα χρονιά ο Νίκος Βετούλας, που "ανοίγει τα φτερά του" για το ιταλικό πρωτάθλημα και την Ούντινε. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε και επισήμως τον έλληνα πλέι μέικερ, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος για την μεταγραφή αλλά και για το ότι θα συνεργαστεί με έναν πρώην συμπαίκτη του και καλό του φίλου.

    "Θα δω κάτι καινούριο"

    "Μετά από έντεκα χρόνια στην Α1, αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα να δω κάτι καινούριο", είπε ο Νίκος Βετούλας και συμπλήρωσε, "Η οργάνωση και η φερεγγυότητα των Ιταλών έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Η διοίκηση δείχνει πως έχει στόχο της συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ, κάτι που αποδεικνύουν και οι φετινές μεταγραφικές της κινήσεις. Ο Σάσα Μάρκοβιτς και ο Δημήτρης Μαρμαρινός είχαν μόνο θετικά σχόλια για την Ούντινε και η γνώμη τους έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συγκατάθεσή μου, να μετακομίσω στην Ιταλία". Ενώ για την απόφασή του να αφήσει το ελληνικό πρωτάθλημα επεσήμανε, "Ήταν μία απόφαση που την είχα πάρει από το τέλος των πλέι οφ, φέτος. Όλο το χρόνο διατηρούσα επαφή με τον Αλιμπέγκοβιτς και όταν μου έγινε η πρόταση δεν δυσκολεύθηκα να απαντήσω θετικά. Είναι περίεργο να έχεις προπονητή ένας πρώην σου συμπαίκτη, αλλά και πολύ καλό σου φίλο, αλλά ξέρω να διαχωρίζω τη φιλία από τη δουλειά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα".

    [08] Ιράκ

    Μετά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας Απειλές και κατά των Μουσουλμάνων εξαπολύει η Αλ Κάιντα

    29/7/2004 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Με μία απειλητική ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα, "υποδέχτηκε" η ομάδα του δικτύου του Αλ Ζαρκάουι την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ. Η ανακοίνωση της οργάνωσης "Ταξιαρχίες Όμαρ Αλ Μόχταρ-Ταουχίντ ουάλ Τζιχάντ", που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απειλεί να επιτεθεί σε οποιαδήποτε αραβική ή μουσουλμανική στρατιωτική δύναμη αποσταλεί στο Ιράκ λέγοντας: "Δε θα σωπάσουμε στην περίπτωση αποστολής δυνάμεων στο Ιράκ από οποιαδήποτε αραβική ή ισλαμική χώρα, κυρίως τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο" καλώντας σε ανυπακοή τους στρατιωτικούς των χωρών αυτών. Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη, μια άλλη οργάνωση, που συνδέεται επίσης με την Αλ Κάιντα, δημοσίευσε στην ίδια ιστοσελίδα ανακοίνωση με την οποία απειλεί με επιθέσεις ευρωπαϊκά κράτη που έχουν στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.

    Ικανοποίηση από τις ΗΠΑ για τη σαουδαραβική πρόταση

    "Θα σηκώσουμε τα ξίφη μας κατά όλων αυτών που συνεργάζονται με τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Θα χτυπήσουμε αλύπητα όλους τους προδότες που συνεργάζονται με τους σιωνιστές", επισημαίνει η ομάδα στο μήνυμά της που απευθύνεται "στις κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας και του Πακιστάν που επιζητούν να αποστείλουν ισλαμικά στρατεύματα στο Ιράκ για να ευχαριστήσουν τους Εβραίους και Χριστιανούς αφέντες τους".

    Η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τη Ουάσινγκτον, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, χαρακτήρισε "ενδιαφέρον και καλοδεχούμενο" το σαουδαραβικό σχέδιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απειλεί την Ευρώπη η Αλ Κάιντα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 July 2004 - 16:50:08 UTC