Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιατρός για γέλια και για κλάματα
  • [02] Το 40% αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση Όμηροι της φτώχειας οι Έλληνες
  • [03] Για εξεταστικές, Οικονομία και Παιδεία Επίθεση Παπανδρέου στην
  • [04] Eπικρατεί η "επί πληρωμή παρακολούθηση" Τέλος το βίντεο ...ζήτω η
  • [05] Στον Κάτω Κόσμο με Land Rover Κηδεία 4Χ4
  • [06] Σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές Πιο γόνιμες οι μητέρες των ομοφυλόφιλων
  • [07] Έρευνα της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας Καρδιοπαθή τα παχύσαρκα
  • [08] Αναμένεται να πωλείται μεταξύ 42 και 45 λεπτών Από τη Δευτέρα η διάθεση
  • [09] Έτοιμος ο Σίμος
  • [10] Συνέντευξη Τύπου Γ. Βουλγαράκη Ο απολογισμός της Ολυμπιακής περιόδου
  • [11] Ανάκαμψη της Οικονομίας "βλέπει" ο Αλογοσκούφης
  • [12] Αλλαγή φρουράς στον ΠΑΟΚ
  • [13] Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος Άσχημα τα νέα για τον Παπακαλιάτη
  • [14] Ήττα για τον Άρη στο κύπελλο
  • [15] Μπέκαμ: "Συγνώμη"...
  • [16] Από την οργάνωση του αλ-Ζαρκάουι Εκτελέστηκαν δυο Ιρακινοί
  • [17] Νέο νομοσχέδιο Αναμένονται αλλαγές στο ΕΣΥ
  • [18] Συζήτηση σε υψηλούς τόνους Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    [01] Διάφορα

    Γιατρός για γέλια και για κλάματα

    13/10/2004 11:15:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ένας φυγάς που παρίστανε τον πλαστικό γιατρό και μάλιστα χειρουργούσε κανονικά έπεσε τελικά στα χέρια της αστυνομίας της Μπελίζ μετά την προβολή ενός βίντεο που τον έδειχνε να κάνει προσθετική στήθους σε έναν άντρα, φυσικά παρά τη θέλησή του! Ο 63χρονος Ρεινάλντο Σιλβέστρε το είχε σκάσει από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι εμφανιζόταν ως πλαστικός χειρουργός και χειρουργούσε χωρίς άδεια. Οι Αρχές της Μπελίζ συνέλαβαν τον επίδοξο γιατρό μετά από καταγγελίες ότι νάρκωνε τους ασθενείς του με ηρεμιστικό για ζώα και ότι έκανε επέμβαση προσθετικής στήθους σε έναν αθλητή του μπόντι μπίλντινγκ! Ο Σιλβέστρε συνελήφθη στην πρωτεύουσα της Μπελίζ όπου δίδασκε ιατρική και εξασκούσε το "επάγγελμά" του, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Προσθετική στήθους σε αθλητή του μπόντι μπίλντινγκ!

    Ο Σιλβέστρε το έσκασε από τις ΗΠΑ όταν η αστυνομία του Μαιάμι Μπιτς τον κατηγόρησε το 1999 για απάτη, ξυλοδαρμό, διακεκριμένη κλοπή και εξάσκηση της ιατρικής χωρίς άδεια με αποτέλεσμα τη μόνιμη παραμόρφωση των ασθενών του.

    Η αστυνομία είχε πει τότε ότι ο Σιλβέστρε δεν είχε ιατρική άδεια και χειρουργούσε αργά τη νύχτα. Μάλιστα, για την αναισθησία των ασθενών χρησιμοποιούσε ένα ηρεμιστικό που χρησιμοποιείται για ζώα! Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών ξεκίνησαν όταν μία κοπέλα τους έδειξε ένα βίντεο με τον Σιλβέστρε να χειρουργεί έναν αθλητή του μπόντι μπίλντερ που είχε καταφύγει στον "γιατρό" προκειμένου να αποκτήσει πιο εντυπωσιακούς θωρακικούς μύες. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει με ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ καθώς ο Σιλβέστρε θεώρησε σκόπιμο να του κάνει προσθετική στήθους!

    Μάλιστα, η αστυνομία είπε ότι στο βίντεο εμφανιζόταν ο Σιλβέστρε να βάζει τα εμφυτεύματα με ένα εργαλείο που κάποιος θα μπορούσε να βρει μόνο στην κουζίνα του! Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ο δυστυχής ασθενής ξύπνησε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο Σιλβέστρε του είπε απλώς να ξανακοιμηθεί! Στο τέλος, ο "πλαστικός χειρουργός" έραψε τον ασθενή του με πρόχειρα και εμφανέστατα ράμματα.

    Το αστείο είναι ότι η γυναίκα, που έδωσε στην αστυνομία το βίντεο, είχε μαγνητοσκοπήσει την όλη διαδικασία κατόπιν παρακλήσεως του ίδιου του Σιλβέστρε γιατί, όπως της είπε, θα ήταν η πρώτη φορά που θα πραγματοποιούσε προσθετική σε θωρακικούς μύες και ήθελε να το είχε στο αρχείο του.

    Οι κατηγορίες που οδήγησαν στη σύλληψή του συγκεντρώθηκαν από τα στοιχεία που παρείχαν τρεις ασθενείς του, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι πρέπει να "την έχουν πατήσει" πολλοί περισσότεροι που ντράπηκαν να εμφανιστούν.

    [02] Οικονομία

    Το 40% αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση Όμηροι της φτώχειας οι Έλληνες

    13/10/2004 11:57:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα επίπεδα φτώχειας στην Ελλάδα έφερε στο φως έρευνα του έρευνα του Eθνικού Kέντρου Kοινωνικών Eρευνών (EKKE), βασισμένη σε δείγμα 9.139 νοικοκυριών από όλη τη χώρα, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, ένα στα πέντε νοικοκυριά βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, τέσσερα στα δέκα δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της θέρμανσής τους, ενώ ένα στα τρία κάνει οικονομία στο φαγητό. Άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι αλλά και όσοι έχουν χαμηλή μόρφωση, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου φτώχειας.

    Αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες

    Η έρευνα αποκαλύπτει, ότι φτωχοί είναι το 19,3%- 22,6% του πληθυσμού, πράγμα που με απλά λόγια σημαίνει, ότι ένας στους πέντε Έλληνες, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Να διευκρινίσουμε, ότι φτωχοί, σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, είναι οι πολίτες που έχουν καθαρό εισόδημα -μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών- χαμηλότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας.

    Κι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους το 0,82% του πληθυσμού (περίπου 85.000 πολίτες) προσπαθεί να επιβιώσει με ημερήσιο εισόδημα κάτω των 70 λεπτών του ευρώ (που αντιστοιχεί σχεδόν σε ένα δολάριο), ενώ το 7,2% (περίπου 740.000) τα βγάζει πέρα με εισόδημα κάτω από 10,5 ευρώ την ημέρα. Την ίδια ώρα, κι ενώ ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, το 40% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για ικανοποιητική κάλυψη της κατοικίας του. Στα μη φτωχά νοικοκυριά το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 14%.

    Πέρα από τη θέρμανση τα στοιχεία φανερώνουν, ότι οι φτωχές ομάδες του πληθυσμού δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλές ακόμα βασικές ανάγκες.Tο 32,8% δεν έχει δυνατότητα να φάει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά, το 79,3% των φτωχών δεν "αντέχει" να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας, ενώ το 66,4% αδυνατεί να αντιμετωπίσουν έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες,

    Οι ομάδες υψηλού κινδύνου

    Τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας εντοπίζονται στους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, αλλά και όσους έχουν χαμηλό επίπεδο μόρφωσης. Εξάλλου, όπως φανερώνουν τα στοιχεία της έρευνας, φτωχοί είναι το 28,1% των ατόμων άνω των 65 ετών, το 28,1% των ανέργων και το 26,3% των συνταξιούχων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους εργαζόμενους κυμαίνεται στο 15,7%.

    Επίσης 42,9% των φτωχών έχουν απολυτήριο Δημοτικού, το 18,6% έβγαλαν μερικές τάξεις του Δημοτικού και το 6,7% δεν πήγαν καθόλου σχολείο. Απολυτήριο Γυμνασίου έχουν το 8,9%, απολυτήριο Λυκείου το 17,4%, ενιαίου Λυκείου ή TEE.

    Τα ποσοστά αυτά μειώνονται ραγδαία όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο μόρφωσης. Έτσι μόλις το 1,5% των αποφοίτων TEI, το 0,7% των αποφοίτων AEI, το 3,1 αποφοίτων στρατιωτικών σχολών και το 0,1% των κατόχων μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου είναι φτωχοί.

    Στο club των φτωχών και οι πολύτεκνοι. Μάλιστα στην κατηγορία αυτή το ποσοστό φτώχειας ανεβαίνει όσο αυξάνονται τα μέλη της οικογένειας. Το 25,4% των νοικοκυριών με τρία παιδιά είναι φτωχά, για τις οικογένειες με έξι μέλη το ποσοστό αγγίζει το 36,6% και για εκείνες με επτά μέλη και πάνω σκαρφαλώνει στο 55,2%.

    Η φτώχεια θέλει καλοπέραση

    Παρόλα αυτά, όμως, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αφήνει περιθώρια καλοπέρασης στις φτωχές ομάδες του πληθυσμού.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 64% των φτωχών μένουν σε μονοκατοικίες, το 96% έχουν σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και έγχρωμη τηλεόραση, ένας στους δύο έχει αυτοκίνητο, το 80% διαθέτουν πλυντήριο ρούχων, ενώ το 13% έχουν προσωπικό υπολογιστή.

    Τέλος, μόνο το 20% των φτωχών νοικοκυριών παίρνει τραπεζικά δάνεια (εκτός από στεγαστικό για πρώτη κατοικία) ή έχει πιστωτικές κάρτες, έναντι 57% των μη φτωχών.

    [03] Εσωτερικά

    Για εξεταστικές, Οικονομία και Παιδεία Επίθεση Παπανδρέου στην Κυβέρνηση

    13/10/2004 12:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2004 2:30:21 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Οξεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας το πρωί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική εφ όλης της ύλης για την κυβερνητική πολιτική στην Οικονομία και την Παιδεία αλλά και τα εξωτερικά θέματα κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για αδιαφορία. "Η ΝΔ θέλει να γίνει η Βουλή διαρκές εξεταστήριο", είπε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε ως "μεγάλο κόλπο της ΝΔ" την απογραφή της Οικονομίας για να έχει άλλοθι ώστε να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. "Αν η Κυβέρνηση έπαιρνε πρωτοβουλίες, το ΠΑΣΟΚ θα έβαζε πλάτη στα θέματα της Παιδείας, της Οικονομίας αλλά και στην υπόθεση της διαφάνειας", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Γενικόλογη και αόριστη καταγγελία", χαρακτήρισε την επίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Ανίκανη Κυβέρνηση - Ηττοπαθής Πρωθυπουργός"

    Η σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνησης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται λίγες ώρες μετά το συναινετικό κλίμα, που υπήρξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, και την απομάκρυνση του ενδεχομένου των πρόωρων εκλογών το Μάρτιο.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "ανίκανη την κυβέρνηση και ηττοπαθή τον Πρωθυπουργό στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων", ενώ του επέρριψε ευθύνες τόσο για το χειρισμό του θέματος της πτώσης του Σινούκ όσο και για τη δημιουργία εκλογικού κλίματος με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Χαρακτήρισε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό τις εξεταστικές επιτροπές, υποστήριξε ότι, η εξωτερική πολιτική αντικαταστάθηκε από τις κουμπαριές και τις προσωπικές σχέσεις, ενώ αναφέρθηκε στην "διαπλοκολογία" με αφορμή, όσα απασχολούν το δημόσιο βίο, μετά τα όσα φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στο γεύμα με τους βουλευτές του κόμματός του και διερωτώμενος τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς την Κυβέρνηση, με βασικότερο όλων "αν στην αντιμετώπιση της διαπλοκής θα επιλεγεί η καταγγελία προσώπων ή ενίσχυσης των θεσμών". Διερωτήθηκε επίσης αν είναι θέμα εξεύρεσης εξιλαστήριων θυμάτων ή ανάγκης προώθησης τομών, καθώς και αν θα εφαρμοστούν οι νόμοι ή θα γίνει ξαναμοίρασμα της τράπουλας. "Το ΠΑΣΟΚ τόνισε, ο πρόεδρος του Κινήματος, θα πάρει στην ώρα τους συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της διαφάνειας".

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προειδοποίηση και προς το εσωτερικό του κόμματος του. Τόνισε ότι, τη μάχη εναντίον της πολιτικής μιας ανίκανης Κυβέρνησης πρέπει να την δώσουν όλοι ενωμένοι μακριά από μικροφιλοδοξίες, μικροαρχηγισμούς και μηχανισμούς του παρελθόντος για να γίνουν οι αναγκαίες τομές στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει να αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι κίνημα της αλλαγής, του εκσυγχρονισμού και της προόδου ενώ επισήμανε ότι, το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει την επικοινωνιακή στροφή από τα καθημερινά προβλήματα του τόπου.

    Αναφερόμενος στην υπόθεση του Σινούκ ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "κρίση με το Σινούκ", η οποία θορύβησε την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να φανεί η εσωτερική της κρίση.

    Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι, είναι δέσμιος των επιλογών του και ότι, η ΝΔ αποδεικνύεται ότι αδυνατεί να κατανοήσει τις εξελίξεις και να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της χώρας, θέτοντας ως προτεραιότητά της την καταστροφή αντί τη δημιουργία.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, προεκλογικά είχε ως μόνο στόχο της να καταλάβει την εξουσία με αποτέλεσμα να κάνει εχθρό της το ΠΑΣΟΚ, ενώ "για μας, όπως ανέφερε, εχθρός είναι τα προβλήματα του τόπου".

    Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε επίσης ότι, αν η Κυβέρνηση έπαιρνε πρωτοβουλίες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων όπως η Παιδεία, η Οικονομία και η διαφάνεια, "εμείς θα βάζαμε πλάτη". Και αναφέρθηκε στην κριτική, που του έχει ασκηθεί για τη στάση στήριξης προς την Κυβέρνηση, που τηρεί, όταν πρόκειται για την επίλυση σημαντικών θεμάτων.

    Για Οικονομία και Παιδεία

    Χαρακτήρισε "μεγάλο κόλπο" και "απογραφή παρωδία" την απογραφή, που έκανε η Κυβέρνηση, η οποία κατά τον κ. Παπανδρέου έγινε για να επιβεβαιώσει η ΝΔ τις προεκλογικές της καταγγελίες και να την χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την απεμπόληση των προεκλογικών της εξαγγελιών.

    Αναφερόμενος στην Οικονομία και ειδικότερα στον Προϋπολογισμό, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, στο προσχέδιο, που έχει κατατεθεί υπάρχουν περικοπές περισσότερο από 4 δις ευρώ, κάτι που σημαίνει αδυναμία του κράτους να επενδύσει σε μια φάση, που θα έπρεπε να επιχειρηθεί μια νέα δυναμική ανάπτυξη της χώρας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην ακρίβεια, η οποία όπως υποστήριξε αυξάνεται αντί να μειώνεται και επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση, ακόμα και για τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στο αγροτικό εισόδημα, στο οποίο, όπως τόνισε, παρατηρείται μεγάλη μείωση, ενώ πρόσθεσε ότι μέσα σε επτά μήνες διαψεύστηκαν όλες οι δεσμεύσεις και οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει στους αγρότες η ΝΔ.

    Αναφερόμενος στο Γ ΚΠΣ τόνισε ότι, "δεν έχει γίνει καμιά νέα προκήρυξη, ενώ πάγωσε και κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα στην επαρχία. Παράλληλα, υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής", ενώ σχετικά με τα πανωτόκια τόνισε ότι, "σύντομα η Κυβέρνηση θα κριθεί στο θέμα αυτό κυρίως από το αν ωφελείται μεγάλος αριθμός αγροτών". Ο κ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο για απελπιστική κατάσταση των εσόδων του Κράτους.

    Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, είναι απούσα και υπογράμμισε ότι, "η εξωτερική πολιτική δεν τρέχει από μόνη της". Αναφέρθηκε σε φράση του Πρωθυπουργού αναφορικά με τα προβλήματα, που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν μέσα σε δυο μήνες αυτά που συζητούμε τα τελευταία 30 χρόνια

    "Είναι μια φράση ηττοπαθής, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, και πρόσθεσε, ότι αν ακολουθούσαμε εμείς αυτή τη λογική θα κάναμε άλλα τριάντα χρόνια συζητήσεων". Και απευθυνόμενος προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό ανέφερε: "Δεν κυβερνιέται έτσι μια χώρα κύριε Καραμανλή, δεν κυβερνιέται έτσι ένα έθνος" . Και πρόσθεσε ότι, "ο Πρωθυπουργός στερεί από τη χώρα το στόχο, στερεί από τη χώρα το μέλλον της".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα θέματα της Παιδείας, όπου όπως τόνισε "επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ. Γίνονται κάθε τόσο αλλαγές επί αλλαγών και πλήρης απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Λέγονται, πρόσθεσε, μεγάλα λόγια, ενώ δεν υπάρχει καμιά πράξη και δεν επιδεικνύεται καμιά διάθεση για συναίνεση".

    "Η ΝΔ ανέφερε είναι δέσμια του παρελθόντος και εμφανίζει φανερή αδυναμία να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες".

    Αναφερόμενος στα θέματα διαφάνειας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, "η διαφάνεια και η περιφρούρηση του δημόσιου χρήματος είναι στον πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και θέλουμε να συζητηθούν όλα", ανέφερε και πρόσθεσε ότι, "το ΠΑΣΟΚ όταν έρθει η ώρα θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου βίου".

    Ζήτησε να υπάρξει άμεση εκκαθάριση των υποθέσεων, που κρίνονται στις Εξεταστικές Επιτροπές, αφενός για να γίνει γνωστή η αλήθεια και αφετέρου να σταματήσει η σπίλωση του πολιτικού κόσμου. "Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική της ΝΔ, πρόσθεσε, η Βουλή κινδυνεύει να γίνει ένα διαρκές εξεταστήριο και η πολιτική ζωή ένα δικαστικό τρελοκομείο".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στη ΝΔ προσπάθεια να θέσει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπενθύμισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι, η εκλογή Προέδρου πρέπει να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση, καθώς ο Πρόεδρος εκφράζει την ενότητα του έθνους.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του σχετικά με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκούμενος να αναφέρει ότι, στον κατάλληλο χρόνο και με βάση τις θέσεις, που δημόσια και επανειλημμένα έχει αναφέρει το ΠΑΣΟΚ θα κάνει την επιλογή του. Σημειώνεται ότι, είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπανδρέου μιλάει για επιλογή και όχι για πρόταση.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλα τα στελέχη του Κινήματος να στρατευτούν ενόψει της επιχειρούμενης ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα συμβαδίσει, όπως είπε, με την άσκηση αυστηρής αλλά υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    "Πρόκειται για μία γενικόλογη και αόριστη καταγγελία που δείχνει την σκοπιμότητα της αντιπολιτευτικής πολιτικής", σημείωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει την επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε, πως "η κυβέρνηση στους οχτώ μήνες, που διακυβερνά έχει κάνει πράξη πολλές από τις δεσμεύσεις της πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν".

    Ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ακόμη ότι, "όταν ένας εισαγγελέας στέλνει το πόρισμά του στη Βουλή κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον αγνοήσει" και προσέθεσε, "πως σήμερα απεδείχθη ότι, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου με άκριτες και αδιάκριτες καταγγελίες, ενώ η κυβέρνηση ζητά τη διερεύνηση υποθέσεων βάσει στοιχείων".

    Σε ερώτηση αν η ανταπόκριση της Κυβέρνησης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν σκόπιμη προκειμένου να απαλλαγεί από ενδεχόμενη επίκληση προσχημάτων, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε, πως "ο ρόλος της Κυβέρνησης δεν είναι να τηρεί τα προσχήματα αλλά να κυβερνά" και παρέπεμψε σε παλαιά αποστροφή του Κώστα Σημίτη, πως "όποιος έχει στοιχεία , ας προσφύγει στη δικαιοσύνη".

    [04] Τεχνολογία

    Eπικρατεί η "επί πληρωμή παρακολούθηση" Τέλος το βίντεο ...ζήτω η τηλεόραση

    13/10/2004 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Ξεχάσμένη συνήθεια θα αποτελεί σε λίγα χρόνια το δρομολόγιο από το σπίτι, μέχρι το βίντεο κλαμπ. Σύμφωνα με ειδικούς της Βρετανικής εταιρίας Screen Digest, μέχρι το 2008, πάνω από 15 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν στην τηλεόραση τις ταινίες, που επιθυμούν να δουν, την ώρα που θέλουν να τις δουν. Αυτή τη στιγμή, περίπου 10 εκατομμύρια σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία, χρησιμοποιούν συστήματα pay per view, αν και τα τελευταία δεν έχουν ακόμα την δυνατότητα να παράσχουν πολλές επιλογές στους τηλεθεατές.

    Το μέλλον βρίσκεται στο "pay per view"

    Οι μέχρι τώρα τρόποι, να δει κάποιος την ταινία που επιθυμεί, είναι ορισμένα συνδρομητικά "πακέτα", ή ο γνωστός τρόπος της "επί πληρωμή παρακολούθησης", τεχνικές που μέχρι τώρα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Ωστόσο, Βρετανοί αναλυτές θεωρούν ότι το ποσοστό των σπιτιών που θα χρησιμοποιούν τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την τηλεόραση θα αυξηθεί σε 60%, από 40%, που είναι σήμερα.

    Άλλωστε, το μέλλον της τηλεόρασης φαίνεται να βρίσκεται στο επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου, να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ταινίες. Βέβαια, ακόμη, μόλις ένα 6% χρησιμοποιεί το νέο αυτό σύστημα, το οποίο σύμφωνα με ειδικούς θα είναι δύσκολο να καθιερωθεί, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού στην "επί πληρωμή" τηλεόραση.

    [05] Διάφορα

    Στον Κάτω Κόσμο με Land Rover Κηδεία 4Χ4

    13/10/2004 1:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τι κι αν ο στιχουργός ζητά στο γνωστό τραγούδι ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα σαν κλείσει τα μάτια του, οι καιροί έχουν πλέον αλλάξει! Με την ελπίδα και την επιδίωξη να ανταποκριθεί στις σύγχρονες επιθυμίες των μελλοθάνατων, η εταιρία Alpha 4x4 Funerals αποφάσισε να αντικαταστήσει τις κοινές νεκροφόρες, που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος με Land Rover. Έτσι τώρα οι επικείμενοι πελάτες τους έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην τελευταία τους κατοικία "πραγματοποιώντας" προηγουμένως μια βόλτα με το αγαπημένο τους όχημα. Κι όσο κι αν σας παραξενεύει η είδηση σας ενημερώνουμε, ότι η εταιρία έχει ιδιαίτερα κερδοφόρα πορεία μέχρι σήμερα. Ιδρυτές της επιχείρησης, που έχει τη βάση της στο Χάραλντ του Μπέντφορσάιρ είναι το ζεύγος, Τζάκι και Τζον Ντιούαρ. Οι ίδιοι εξηγούν, ότι για πολλούς το εν λόγω αυτοκίνητο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, επομένως, μπορεί να κατέχει έναν ιδιαίτερο ρόλο και στην κηδεία τους. Κι αν αποδημία δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας, σας πληροφορούμε, ότι η εταιρία παρέχει και Land Rover και για γάμους!

    [06] Υγεία

    Σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές Πιο γόνιμες οι μητέρες των ομοφυλόφιλων

    13/10/2004 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Πηγή: BBC, New Scientist

    Οι ίδιοι γενετικοί λόγοι ίσως να είναι η αιτία, που προκαλούν τόσο την αντρική ομοφυλοφιλία όσο και την αυξημένη σεξουαλικότητα στις γυναίκες, υποστηρίζουν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Πάδοβα. Στην έρευνα πήραν μέρος 98 ομοφυλόφιλοι και 100 ετεροφυλόφιλοι άντρες, αλλά και οι συγγενείς τους, που έφτασαν τα 4.600 άτομα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το γονίδιο, που ευθύνεται για την ομοφυλοφιλία μεταδίδεται από τις μητέρες στα παιδιά, ενώ οι ίδιες οι μητέρες είναι πιο γόνιμες.

    Κληροδοτήσιμο το "ένοχο" γονίδιο;

    Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι, ορισμένες μητέρες κληροδοτούν στο παιδί τους γονίδια, που προκαλούν αντίσταση στο χρωμόσωμα Υ, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες μεγαλώνοντας να γίνει ομοφυλόφιλος. Έτσι εξηγείται το "δαρβινικό" παράδοξο του περάσματος των ένοχων γονιδίων από γενιά σε γενιά και την διαιώνιση του φαινομένου της ομοφυλοφιλίας, παρόλο που οι ομοφυλόφιλοι δεν αναπαράγονται μεταξύ τους.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, τα γονίδια, που ανακάλυψαν ευθύνονται για την έλξη προς τους άντρες, κάνοντας έτσι τις γυναίκες να έχουν εντονότερη σεξουαλική ζωή και δημιουργώντας στους άντρες την προδιάθεση για ομοφυλοφιλία.

    Βέβαια, οι επιστήμονες τόνισαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνα, δεν είναι οι πρωταρχικοί λόγοι, που οδηγούν έναν άντρα στο να γίνει ομοφυλόφιλος, αλλά ευθύνονται σε ένα ποσοστό περίπου 21 %. Το υπόλοιπο 79 % έχει να κάνει με άγνωστους παράγοντες, οι οποίοι έχουν σχέση με την κοινωνική ζωή του ατόμου και τις επιδράσεις του περιβάλλοντος.

    Εξάλλου, ο Άλαν Γουάρντλ της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Ομοφυλοφίλων δήλωσε ότι, αν και οι νέες έρευνες δίνουν σημαντικά στοιχεία για τη φύση της ομοφυλοφιλίας, το σημαντικότερο θέμα είναι η ισότητα για τους ομοφυλόφιλους, προκειμένου να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους.

    [07] Υγεία

    Έρευνα της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας Καρδιοπαθή τα παχύσαρκα παιδιά

    13/10/2004 3:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2004 3:50:40 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: Reuters

    Ασθένειες που, μέχρι τώρα, ταλαιπωρούσαν μόνο ενήλικες, πλέον συναντώνται και σε παιδιά, που είναι υπέρβαρα ή εμφανίζουν προδιάθεση παχυσαρκίας. "Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά κινδυνεύουν να εμφανίσουν διαβήτη, καρδιακά προβλήματα ή εμφράγματα, πριν το 65 έτος της ηλικίας τους", αναφέρει η Ζανέτ Βόουτ, υπεύθυνη της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας (World Heart Federation). Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, η αποχή από τη γυμναστική και η καθιστική ζωή είναι το τρίπτυχο των παραγόντων, που συνέβαλαν στην έξαρση του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας.

    Ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης

    Η κ. Βόουτ ευελπιστεί, ότι η γνωστοποίηση του επερχόμενου κινδύνου, θα παρακινήσει την κοινή γνώμη να αναλάβει δράση. Η νεολαία πρέπει να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να τρέφεται σωστά και να γυμνάζεται συχνά.

    Περίπου 155 εκατομμύρια έφηβοι παγκοσμίως είναι παχύσαρκοι, όπως αποκαλύπτει βρετανική έρευνα.

    "Πρέπει να διαφυλάξουμε τα παιδιά από ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την εμφάνιση καρδιολογικών παθήσεων, προβάλλοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες", τονίζει η Σάνια Νίσταρ, υπεύθυνη της συμβουλευτικής επιτροπής της Ομοσπονδίας.

    Σύμφωνα με την κ. Βόουτ, γονείς, παιδιά και έφηβοι δεν αντιλαμβάνονται, ότι ορισμένες συνήθειες που υιοθετούν σε νεαρή ηλικία, αν δεν προσέξουν, μπορεί να τους επιφέρουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όταν ενηλικιωθούν.

    Ο καπνός αποτελεί έναν πρόσθετο κίνδυνο, που μπορεί να επηρεάσει την καρδιά ενός παιδιού, όπως προειδοποιεί η Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία.

    Μιλώντας με αριθμούς, σχεδόν το 25% των μαθητών, διεθνώς, δηλώνει ότι καπνίζει, ενώ τα μισά παιδιά, παγκοσμίως, είναι παθητικοί καπνιστές.

    Τα τελευταία, μάλιστα, έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του πνεύμονα και καρδιακά προβλήματα, αλλά και 80% πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία.

    [08] Οικονομία

    Αναμένεται να πωλείται μεταξύ 42 και 45 λεπτών Από τη Δευτέρα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

    13/10/2004 5:12:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Από την 18η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου και της κηροζίνης θέρμανσης, οπότε και θα εφαρμοστεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Αρχικά η ισχύς του φόρου είχε προβλεφθεί για τις 15 του μηνός, ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης τροποποίησε σήμερα την ημερομηνία στη σχετική διάταξη του νόμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 42 και 45 λεπτών. Παράλληλα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης σύσκεψη υπό τον κ. Σιούφα με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπων "επιβράδυνσης" της ανοδικής πορείας των τιμών των υγρών καυσίμων. Ήδη χθες το υπουργείο ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τη θωράκιση της αγοράς, αλλά και των καταναλωτών, στα οποία προβλέπονται "τσουχτερά" πρόστιμα, που φτάνουν έως και το ένα εκατομμύριο ευρώ, για όσους παρανομούν νοθεύοντας ή διακινώντας λαθραία καύσιμα. Στις επιπτώσεις της ξέφρενης πορείας του μαύρου χρυσού αναφέρθηκαν σήμερα και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Eλληνικών Bιομηχανιών (ΣΕΒ). Ο πρόεδρος του ΣEB κ. Kυριακόπουλος τόνισε ότι η αύξηση του κόστους της ενέργειας, θα έχει επιπτώσεις στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και εισηγήθηκε την αναθεώρηση των μεγεθών του προϋπολογισμού για το 2005, καθώς αυτός είχε συνταχθεί με μέσο όρο διακύμανσης της τιμής του πετρελαίου τα 40 δολάρια το βαρέλι, ενώ τώρα ξεπερνά τα 50. Να σημειώσουμε πάντως ότι η τιμή του αργού, κατέγραψε σήμερα ελαφρά υποχώρηση. Το μεσημέρι στη Νέα όρκη έπεσε στα 51,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρέντ 48,6 δολάρια.

    Χρήσιμες συμβουλές για τον καταναλωτή

    Με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου να επιδίδονται σε "ασκήσεις αναρρίχησης" και τον χειμώνα να πλησιάζει χωρίς χρονοτριβές πια, το υπουργείο Ανάπτυξης έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η προσοχή κατά την αγορά και η ορθολογική χρήση οδηγούν στην εξοικονόμηση των καυσίμων, που είναι προς όφελος όλων. Σε αυτό το πνεύμα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή παραθέτει μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές και θυμίζει ότι μπορούμε να απευθυνόμαστε για ενημέρωση, παράπονα και καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, που λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 έως τις 22.00.

    Κατά την επιλογή προμηθευτή πρέπει:

    Να συγκρίνουμε, μετά από έρευνα ή ενημέρωση από την τηλεφωνική γραμμή 1520, τις αναγραφόμενες τιμές στα πρατήρια της περιοχής τους και να επιλέγουμε την οικονομικότερη. Τα πρατήρια καυσίμων είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων σε εμφανείς φωτεινές πινακίδες.

    Κατά την παραλαβή πρέπει:

    Να μην αναθέτουμε την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης σε άτομα που δεν γνωρίζουν πως πρέπει να το παραλάβουν. Να προσέχουμε το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι μπερδεμένο. Το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του. Να καταγράφουμε οι ίδιοι την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στην δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα. Να μην εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούμε το δικό μας διαγραμμισμένο μέτρο. Δηλ. να γνωρίζουμε πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε τις διαστάσεις της δεξαμενής μας. Π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 1.5 μέτρο, πλάτος 1 μέτρο και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 1.5 κυβικό μέτρο (1.5x1x1=1.5) ή 1500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 15 λίτρα (1500:100=15). Να ελέγχουμε αν η μάνικα είναι πραγματικά άδεια στο τέλος της παράδοσης και να μετράμε την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού πρώτα περάσουν 3-5 λεπτά. Να απαιτήσουμε, μετά την παραλαβή, να αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής-πληρωμής το ύψος που μετρήθηκε πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα. Επίσης, στην ίδια απόδειξη πρέπει να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, ώρα παράδοσης κ.λ.π.). Σε κάθε άλλη περίπτωση να σημειώνουμε τις λέξεις "με κάθε επιφύλαξη". Να πραγματοποιούμε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης, διότι έτσι μειώνεται η κατανάλωση πετρελαίου. Η καταλληλότερη περίοδος γι αυτό είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης, κατά το καλοκαίρι, γιατίτ τότε θα είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός της. Κατά τον καθαρισμό της δεξαμενής να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να επιστρέφεται η ποσότητα του πετρελαίου που υπήρχε πριν.

    Τέλος, να θυμόμαστε ότι ο καυστήρας πετρελαίου δεν πρέπει να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία και το μπεκ. Και να θυμόμαστε ότι απαγορεύεται από το νόμο η χρήση πετρελαίου θέρμανσης για την κίνηση των αυτοκινήτων, διότι τα καταστρέφει.

    [09] Αθλητισμός

    Έτοιμος ο Σίμος

    13/10/2004 5:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ιδιαίτερα ευχάριστα ήταν σήμερα τα νέα του ιατρικού δελτίου για τον προπονητή της Χαλκηδόνας Γιώργο Παράσχο. Ο Έλληνας προπονητής είδε τον Γιώργο Σίμο, να ολοκληρώνει το πρόγραμμα αποθεραπείας και μετά από 3 εβδομάδες να επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, διεκδικώντας μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Ο κεντρικός αμυντικός, ήταν ένας από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας της Νεάπολης, την περυσινή περίοδο, και η απουσία του στα τρία πρώτα φετινά παιχνίδια του πρωταθλήματος ήταν παραπάνω από εμφανής. Βέβαια η επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα, για τον αγώνα κόντρα στον Αρη, θα κριθεί κατά πολύ από το εάν ο προπονητής του θα τον προφυλάξει έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα υποτροπής και να είναι πανέτοιμος για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πάντως ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει και πάλι την ομάδα του και περιμένει με ανυπομονησία την στιγμή που θα πατήσει και πάλι το χορτάρι του γηπέδου.

    Ικανοποίηση από την έως τώρα πορεία

    Η Χαλκηδόνα που μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει δυο νίκες με Πανιώνιο και Καλλιθέα και μια ήττα από τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, δείχνει έτοιμη να συνεχίσει και φέτος τις καλές της εμφανίσεις, διεκδικώντας και πάλι μια θέση στο κύπελλο UEFA.

    Προπονητής και παίχτες αισιοδοξούν ότι φέτος ο στόχος θα στεφθεί με επιτυχία, γεγονός που παραδέχτηκε και ένας από τους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο μέσος Γιώργος Κορακάκης:

    "Η συγκομιδή των 6 βαθμών στους τρεις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος θεωρείται ικανοποιητική. Βέβαια άδικα χάσαμε τον βαθμό στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή, αφού είχαμε στα χέρια μας τουλάχιστον την ισοπαλία, όμως πιστεύω ότι αυτή την απώλεια θα την καλύψουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αρη. Θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι όμως σε καμία περίπτωση δεν πάμε για να πάρουμε εκδίκηση όπως θέλουν κάποιοι να λένε. Η Χαλκηδόνα παίζει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και αυτό θα επιδιώξει και μέσα στο Χαριλάου".

    [10] Εσωτερικά

    Συνέντευξη Τύπου Γ. Βουλγαράκη Ο απολογισμός της Ολυμπιακής περιόδου

    13/10/2004 4:58:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Για τον απολογισμό της περιόδου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, μίλησε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Η περίοδος αυτή ήταν πολύ σημαντική λόγω της εμπειρίας που αποκτήθηκε και του γεγονότος ότι κάναμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, γι αυτό έχουν ήδη αρχίσει προτάσεις από διάφορες χώρες για να προσφέρουν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας της εμπειρία τους", είπε ο Γιώργος Βουλγαράκης. Νέος διευθυντής της ΕΥΠ, αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κοραντής, πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Παύλο Αποστολίδη. Τον νέο διευθυντή της ΕΥΠ παρουσίασε ο κ.Βουλγαράκης κατά το σημερινό απολογισμό της Ολυμπιακής περιόδου, ενώ ευχαρίστησε τον απερχόμενο διευθυντή.

    "Ο στόχος επετεύχθη"

    Στο περίφημο σύστημα ασφαλείας (Σι-ΦΟΡ-ΑΪ) αναφέρθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, προσθέτοντας ότι δεν έχει παραληφθεί ακόμη εξ' ολοκλήρου και μόνο ένα μέρος του λειτούργησε κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Το υπόλοιπο θα παραληφθεί αφού ελεγχθεί από ειδική επιτροπή 20 εμπειρογνωμόνων και δεν αποκλείεται να φτάσει η υπόθεση στη διαιτησία για τη μείωση κόστους εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την προμηθεύτρια εταιρεία.

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εξαιρετικά ακριβή υπόθεση και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα, γιατί στο εξής δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τέτοια διοργάνωση παρά μόνον ελάχιστες χώρες στον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

    Σε ότι αφορά το συνολικό ύψος της ασφάλειας, τόνισε ότι δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως, αλλά υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί κοντά στην αρχική εκτίμηση του 1 εκατ.ευρώ.

    "Η εμπειρία τώρα πλέον θα επενδυθεί στην καθημερινότητα και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η επανίδρυση της Αστυνομίας Υπαίθρου, της πρώην Αγροφυλακής. Για το λόγο αυτό συστάθηκε επιτροπή από εκπροσώπους πολλών Υπουργείων που θα μελετήσουν το θέμα και πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις", κατέληξε.

    "Ο στόχος επετεύχθη", σημείωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Γιώργος Αγγελάκος.

    Για την αξιοποίηση της εμπειρίας από την περίοδο της Ολυμπιάδας συστήθηκε κέντρο σχεδιασμού και μελετών που θα διαχειριστεί όλο το υλικό με επικεφαλής το πρώην διευθυντή ασφάλειας των Ολυμπιακών αντιστράτηγο εν αποστρατεία Βασίλη Κωνσταντινίδη.

    [11] Οικονομία

    Ανάκαμψη της Οικονομίας "βλέπει" ο Αλογοσκούφης

    13/10/2004 4:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2004 7:42:11 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πεποίθησή του για ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων ή πρόσθετα φορολογικά βάρη για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σε ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης του σχεδίου νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ), το οποίο υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια. Η δημοσιονομική προσαρμογή το 2005 θα γίνει μέσα από την αντιμετώπιση της σπατάλης στο Δημόσιο και δεν θα θίξει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ξεκαθάρισε ο κ. Αλογοσκούφης και σημείωσε ότι πρέπει να αντιστραφεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2003 και του 2004 που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το καθήκον, πρόσθεσε, υπηρετείται με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2005, το οποίο προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%.

    Αιχμές για την απογραφή

    Ο κ. Αλογοσκούφης, παράλληλα, διέψευσε σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο υπό κατάθεση προϋπολογισμός έχει ήδη απορριφθεί από τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί. "Το μόνο που έχει γίνει με την ΕΕ, είναι ότι τους έχουμε ειδοποιήσει για τους στόχους, τους οποίους θέτουμε στον προϋπολογισμό", είπε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο όπως πάντα, πάνω στις λεπτομέρειες.

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Φωτιάδης, τονίζοντας ότι "καταγγέλλει τον προηγούμενο προϋπολογισμό ως πλαστό και εικονικό, χωρίς να φέρνει δικό της, ενώ η απογραφή έγινε για να επιβεβαιώσει όσα έλεγε η ΝΔ προεκλογικά για οικονομία τραβεστί, με πήλινα πόδια". Επίσης, προέτρεψε τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει ποιες αμυντικές δαπάνες δεν καταγράφηκαν και πότε, υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει καμία θεσμική παρέμβαση για το Χρηματιστήριο στους επτά μήνες από τη συγκρότησή της, ούτε έχει προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, όπως διαρκώς προαναγγέλλει". Ο κ. Φωτιάδης, αμφισβήτησε τις προβλέψεις του κ. Αλογοσκούφη περί ανάκαμψης, παρατηρώντας ότι "για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, η χώρα στερείται αναπτυξιακού νόμου".

    Απαντώντας στον κ. Φωτιάδη, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι με το νομοσχέδιο για τις ΑΕΔΑΚ, αλλά και με άλλα που θα ακολουθήσουν, "γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών επενδύσεων στο Χρηματιστήριο και της αξιοπιστίας του. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την πολιτική των προκατόχων μας, να χρησιμοποιήσουμε το Χρηματιστήριο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να παραπλανήσει τους επενδυτές, να προσπαθήσει να ωθήσει τον κόσμο να επενδύσει στο Χρηματιστήριο, ενώ γνώριζε εκείνη την εποχή, τους κινδύνους που υπήρχαν".

    Από πλευράς ΚΚΕ, ο Σταύρος Σκοπελίτης ανέφερε ότι το κόμμα του το απασχολεί "μια άλλη απογραφή, αυτή που κάνει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι" και που αφορά τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, την αύξηση της ανεργίας, το κλείσιμο των εργοστασίων, το "χτύπημα των εργασιακών σχέσεων". Το ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενοχλείται από την απογραφή, καθώς επιμένει στη λογική της "ισχυρής Ελλάδας", ενώ η ΝΔ χρησιμοποιεί την απογραφή για να αναδείξει τη λογική της "καμένης γης".

    Στο ίδιο πνεύμα και η βουλευτής του ΣΥΝ Ασημίνα Ξυροτήρη παρατήρησε ότι "ο λαός στενάζει, παρότι έχουν εισέλθει στη χώρα 100 δισ. δρχ. και με την απογραφή θα στενάξει ακόμα περισσότερο. Αν είναι η απογραφή, για να πούμε ότι ο λαός θα πρέπει να δουλεύει περισσότερο και να απαιτεί λιγότερο, εμείς δεν θα εισέλθουμε στη λογική αυτή".

    Διαψεύδει η ΕΕ τα δημοσιεύματα

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τονίζει ότι οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, που θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 26 Οκτωβρίου, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ενώ δεν έχει ξεκινήσει η επεξεργασία της έκθεσης της Επιτροπής για την εφαρμογή από την Ελλάδα των συστάσεων που απηύθυνε το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας στις 5 Ιουλίου και η οποία θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών στις 16-17 Νοεμβρίου.

    Κοινοτικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι είναι πολύ πιθανό στις φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής ο ρυθμός ανάπτυξης να είναι χαμηλότερος από το 3,9% που προβλέπει ο προϋπολογισμός της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι στις εαρινές προβλέψεις της οι εκτιμήσεις ήταν 3,3%. Η εξέλιξη αυτή, σημείωναν, θα έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν προβεί σε εκτιμήσεις για την πορεία των δαπανών και των εσόδων στον ελληνικό προϋπολογισμό.

    [12] Αθλητισμός

    Αλλαγή φρουράς στον ΠΑΟΚ

    13/10/2004 6:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αλλαγές ρολών στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο έως τώρα αναπληρωτής πρόεδρος Γιάννης Γούμενος, πήρε τη θέση του προέδρου της ομάδας από τον κ. Βασίλη Παγώνη, που αποχωρεί λόγω φόρτου εργασίας, χωρίς όμως να φύγει και από το δ.σ. της εταιρείας. Ο κ. Γούμενος κατείχε την θέση του προέδρου και πέρυσι όμως αναγκάστηκε σε παραίτηση, λόγω εκκρεμοτήτων που είχε με την δικαιοσύνη. Από την στιγμή που τα νομικά αυτά εμπόδια ξεπεράστηκαν ο κ. Γούμενος επανήλθε στην διοίκηση από την θέση του αναπληρωτή προέδρου και από σήμερα αναλαμβάνει και πάλι την θέση του προέδρου. Ο κ. Βασίλης Παγώνης, συμπλήρωσε 10 μήνες στην ηγεσία της ΠΑΕ και επί των ημερών του ο ΠΑΟΚ αποδύθηκε σε σκληρή οικονομική προσπάθεια για την αποπληρωμή χρεών προς το δημόσιο, σε παίκτες και προς τρίτους.

    Δείγματα έλλειψης φυσικής κατάστασης

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά μπορεί η ομάδα να προπονήθηκε κανονικά σήμερα και από αύριο να αρχίσει διπλές προπονήσεις, ενόψει και του παιχνιδιού με την Καλλιθέα αλλά τα νέα του εργομετρικού ελέγχου δεν ήταν και τα πλέον ευχάριστα για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

    Όπως έγινε γνωστό τα αποτελέσματα επιφύλασσαν εκπλήξεις, καθώς μπορεί πολλοί παίκτες να παρουσίασαν υψηλό επίπεδο φυσικών δυνάμεων και επαρκή προετοιμασία, αλλά ένας άλλος αριθμός παικτών έδειξε ότι θα πρέπει να δουλέψουν πολύ από εδώ και πέρα για να καλύψουν την απώλεια φυσικής κατάστασης που παρουσιάζει η εικόνα των αποτελεσμάτων.

    [13] Εσωτερικά

    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος Άσχημα τα νέα για τον Παπακαλιάτη

    13/10/2004 6:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μαρία Γκανέ για την υπόθεση της απαλλαγής από τον στρατό του ηθοποιού Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από τη μελέτη του πορίσματος ένορκης διοικητικής εξέτασης, που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γκανέ άσκησε δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, χρήσης πλαστού εγγράφου, νόθευσης εγγράφου και ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη, ο οποίος έλαβε την εντολή να ερευνήσει και για το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων πλαστών εγγράφων, είτε στην υπόθεση Παπακαλιάτη, είτε γενικότερα.

    [14] Αθλητισμός

    Ήττα για τον Άρη στο κύπελλο

    13/10/2004 6:40:00 μμ

    Με δύο τέρματα του Λούκα ντε Φραντζέσκο η Καβάλα επικράτησε 2-1 του Άρη, στον πρώτο αγώνα για την α` φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, και πήρε το προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Αργεντινός επιθετικός άνοιξε το σκορ όταν στο 14ο λεπτό, με κεφαλιά, παραβίασε την εστία του Πουρλιοτόπουλου, όμως ο Αμπελάς στο 56`, που είχε μπει ως αλλαγή τέσσερα λεπτά νωρίτερα, ισοφάρισε για τον Άρη. Όμως, ο Νοτιοαμερικάνος είχε διαφορετική άποψη κι έτσι στο 70`, με προσωπική ενέργεια, έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των Θεσσαλονικέων διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που μπορεί να μην είναι σκορ πρόκρισης, όμως αφήνει αρκετές ελπίδες στο συγκρότημα του Κώστα Ιωσηφίδη. ΚΑΒΑΛΑ: Καραβελίδης, Ναγιέφσκι, Κωνσταντινίδης, Μανάφης, Λάζορικ, Ρουμπίνιο, Ζερερτζίδης, Ξάνθος, Νικολαΐδης, ντε Φραντζέσκο, Τσιγιάννης. ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Νάιντος, Μαρτίνες, Βαζακίντζε (46` Καλλιμάνης), Μαρκομιχάλης, Σανχούρχο, Λιολίδης, Πασσαλής, Χρυσάφης (53` Αμπελάς).

    [15] Αθλητισμός

    Μπέκαμ: "Συγνώμη"...

    13/10/2004 6:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2004 7:15:27 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συγνώμη από την FIFA, τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του στην Εθνική και όλους τους Άγγλους φιλάθλους, αναγκάστηκε να ζητήσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά την ομολογία του, ότι δέχθηκε εσκεμμένα την κίτρινη κάρτα στο ματς με την Ουαλία, ώστε ν απουσιάσει από το παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν. Παρότι λένε ότι εξομολογημένη αμαρτία, παύει να είναι αμαρτία, η πράξη του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων, τόσο στους κόλπους της Ομοσπονδίας, όσο και στους συμπατριώτες του, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν σεβάστηκε τους κανόνες του fair play και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τόσο μερίδα των αγγλικών ΜΜΕ όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ, ζήτησαν την "κεφαλή του επί πίνακι".

    Στο πλευρό του ο Έρικσον

    Μάλιστα ο Πρόεδρος της FIFA, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από τη στάση και τη πράξη αυτή του Άγγλου σταρ. Ο Μπλάτερ δήλωσε πως αυτό που έκανε ο Μπέκαμ ήταν απάτη και πως πλέον αποτελεί ένα πολύ κακό παράδειγμα για τους νέους.

    Η ευθεία επίθεση συνεχίστηκε από τον "ισχυρό άνδρα" της Ομοσπονδίας λέγοντας πως ο Άγγλος μέσος δεν υπηρέτησε το ποδόσφαιρο με τις δηλώσεις του αυτές και πως πρόθεση του είναι να τιμωρηθεί άμεσα.

    Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν, για να... κατευνάσει την οργή τους απολογήθηκε με δηλώσεις του στο Sky Sport News, αναγνωρίζοντας το λάθος του και ζητώντας συγνώμη: "Μου έκαναν μία ερώτηση και έδωσα μια τίμια και ειλικρινή απάντηση. Γνωρίζω ότι ήταν λάθος να δεχθώ εσκεμμένα κίτρινη κάρτα και ζητώ συγνώμη από την ομοσπονδία, τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και όλους τους Αγγλους φιλάθλους. Ξέρω ότι ως αρχηγός της εθνικής εκτός από προνόμια έχω και υποχρεώσεις και οφείλω να σέβομαι πάντα τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι, κάτι που άλλωστε πράττω σε όλη την καριέρα μου".

    Στο πλευρό του Μπέκαμ πάντως στάθηκε ο προπονητής των "λιονταριών", Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός τεχνικός είπε πως αυτό που έκανε ο "γκαλάκτικο" δεν αποτελεί είδηση, καθώς πολλοί παίκτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως τους συμφέρει και τόνισε πως η κάρτα που πήρε ήταν για να ωφελήσει την ομάδα του και όχι τον ίδιο.

    [16] Ιράκ

    Από την οργάνωση του αλ-Ζαρκάουι Εκτελέστηκαν δυο Ιρακινοί

    13/10/2004 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο Ιρακινοί υπάλληλοι της κυβερνητικής υπηρεσίας πληροφοριών αποκεφαλίστηκαν από την οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών. Το βίντεο της εκτέλεσης τους μεταδόθηκε στο Internet. Συγκεκριμένα, δείχνει ένα κοντινό πλάνο των δύο αντρών που κρατούν τις ταυτότητές τους. Μέλη της οργάνωσης Ταουχίντ και Τζιχάντ λίγο αργότερα τους αποκεφαλίζουν. Οι δύο άντρες δηλώνουν πως αιχμαλωτίστηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου στην οδό Χάιφα της Βαγδάτης, όταν προσπαθούσαν να μεταφέρουν το πτώμα μιας συναδέλφου τους, της Νάντια Αμπντουλουάχαμπ Ματλάκ που είχε σκοτωθεί εκεί. Παραδέχονται πως δουλεύουν για την ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών και προειδοποιούν τους Ιρακινούς να σταματήσουν να εργάζονται στις δυνάμεις ασφαλείας. "Συμβουλεύω τους αδελφούς μου, τους γιους του Ιράκ, που δουλεύουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες, στις ένοπλες δυνάμεις και στην αστυνομία να μετανοήσουν", επισημαίνει ένας από τους άτυχους άντρες.

    [17] Υγεία

    Νέο νομοσχέδιο Αναμένονται αλλαγές στο ΕΣΥ

    13/10/2004 7:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στην τελική ευθεία προς την έγκριση από τη Βουλή βρίσκονται οι οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές στο ΕΣΥ. Ο υπουργός υγείας Νικήτας Κακλαμάνης παρουσίασε σήμερα στους προέδρους των περιφερειακών συμβουλίων υγείας το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να έχει ψηφιστεί ως τα τέλος του χρόνου. Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε ακόμη στις μεταρρυθμίσεις, που προωθούνται ως το τέλος του έτους 2004. Σε αυτές περιλαμβάνεται το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και θα αφορά την πολυκλινική του ολυμπιακού χωριού και στο οποίο θα συμπεριληφθεί τροπολογία για τα συμβούλια κρίσεων επιμελητών Α και Β. Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε, πως στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι και η κατάθεση νομοσχεδίου, που αφορά την τεχνητή γονιμοποίηση καθώς και η αναθεώρηση του προεδρικού διατάγματος για τη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών.

    [18] Οικονομία

    Συζήτηση σε υψηλούς τόνους Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    13/10/2004 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Οικονομία)&body=Ο Γ. Αλογοσκούφης διαψεύδει τα περί απόρριψης του προϋπολογισμού από τις Βρυξέλλες.

    Στη Βουλή συζητάται αυτήν την ώρα το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, διέψευσε τα δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και που φέρουν τον υπό κατάθεση προϋπολογισμό να έχει ήδη απορριφθεί από τις Βρυξέλλες. "Δεν έχει καμία βάση να λέγεται ότι ο Προϋπολογισμός έχει απορριφθεί από τις Βρυξέλες καθώς δεν έχει ακόμα κατατεθεί. Το μόνο που έχει γίνει με την ΕΕ, είναι ότι τους έχουμε ειδοποιήσει για τους στόχους τους οποίους θέτουμε στον Προϋπολογισμό" τόνισε χαρακτηριστικά και ζήτησε να συζητηθεί κανονικά το προσχέδιο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Θόδωρος Πάγκαλος.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον παριστάμενο υπουργό Οικονομίας αν έχει δόση αλήθειας το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" ώστε να μην συζητηθεί το προσχέδιο ενός προϋπολογισμού που έχει απορριφθεί.

    «Η κυβέρνηση κατέθεσε το προσχέδιο, το οποίο ισχύει άσχετα με τα δημοσιεύματα και τα σχόλια του Τύπου», απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής Θόδωρος Κασσίμης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν αποσύρει νομοσχέδια με προτροπές δημοσιογράφου».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 October 2004 - 16:51:09 UTC