Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκότωσε πεζό και εξαφανίστηκε
  • [02] Διαδηλώσεις και στην Ευρώπη
  • [03] Προκαλεί ο Ιρανός Πρόεδρος
  • [04] Φοροελαφρύνσεις από το 2007
  • [05] Απολαυστικό 3-3 στο "Ελ Πάσο"
  • [06] Όγδοη εντός έδρας νίκη ο Ηρακλής
  • [07] Ντέρμπι στα χαρτιά
  • [08] Συνεχίζει ακάθεκτος ο ΠΑΟΚ
  • [09] Δύσκολη νίκη ο Άρης
  • [10] Εύκολη νίκη η Μάντσεστερ
  • [11] Μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών

    [01] Κοινωνία

    Το απόγευμα στη Μεταμόρφωση

    Σκότωσε πεζό και εξαφανίστηκε

    11/2/2006 8:54:00 μμ

    Οδηγός ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πεζό και στη συνέχεια απέδρασε από το νοσοκομείο, όπου ζήτησε να μεταφερθεί. Το περιστατικό συνέβη στις 5.15 μ.μ. στη Μεταμόρφωση. Συγκεκριμένα ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε τον πεζό στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 2 και ο οδηγός του, όταν έφτασε στο σημείο η Τροχαία, δήλωσε και αυτός τραυματισμό. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου οδηγήθηκε στο τμήμα αξονικού τομογράφου για εξέταση. Εκεί το νοσηλευτικό προσωπικό ζήτησε στους αστυνομικούς να μείνουν απέξω, επειδή απαγορεύεται να βρίσκονται στο χώρο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα τους ενημέρωσαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου άνοιξε ένα παράθυρο από το οποίο πήδηξε και εξαφανίσθηκε.

    [02] Κόσμος

    Απέσυρε κι άλλους διπλωμάτες η Δανία

    Διαδηλώσεις και στην Ευρώπη

    11/2/2006 9:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2006 10:34:42 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τη μορφή ντόμινο έχουν πάρει πλέον οι διαδηλώσεις οργισμένων μουσουλμάνων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Δύσης εναντίον των πολυσυζητημένων σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν στην αρχή σε δανέζικη εφημερίδα και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές. Σήμερα ήταν η σειρά των δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων της Ευρώπης, που διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους του Λονδίνου, του Στρασβούργου και του Ντίσελντορφ ενώ χιλιάδες πολίτες στο Ιράν, τη Νότιο Αφρική, το Μαρόκο, βγήκαν στους δρόμους, κρατώντας στα χέρια τους το Κοράνι, καίγοντας σημαίες και μιλώντας για προσβολή της θρησκείας τους. Στην Ιερουσαλήμ, Ισραηλινοί αστυνομικοί συνεπλάκησαν με νεαρούς Παλαιστινίους, που επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε δανική σημαία ενώ αρκετά άτομα συνελήφθησαν. Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Χαβιέρ Σολάνα, αναμένεται τη Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία σε μια προσπάθεια να μετριάσει την οργή στο μουσουλμανικό κόσμο. Ο Σολάνα θα συναντήσει τη Δευτέρα στην Τζέντα τον γ.γ. της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης και στη συνέχεια θα μεταβεί σε διάφορες χώρες της περιοχής. Σε μία άλλη εξέλιξη, οι πρεσβευτές της Δανίας στο Ιράν και την Ινδονησία καθώς και οι συνεργάτες τους εγκατέλειψαν προσωρινά σήμερα τις δύο αυτές χώρες έπειτα από τις απειλές που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους, καθώς τα επίμαχα σκίτσα δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά σε μία εφημερίδα της Δανίας. Χθες αποχώρησαν από τη Δαμασκό ο Δανός πρεσβευτής και οι συνεργάτες του. Στο μεταξύ η Δανία κάλεσε τους πολίτες της να "εγκαταλείψουν την Ινδονησία το ταχύτερο δυνατόν", καθώς κινδυνεύουν, σύμφωνα με "αξιόπιστες πληροφορίες" που έλαβε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Το ΥΠΕΞ της Δανίας ανέφερε σε μία ανακοίνωση ότι "υπάρχει σημαντικός άμεσος κίνδυνος για τους Δανούς και τα συμφέροντα της Δανίας στην Ινδονησία". Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι "μια εξτρεμιστική οργάνωση θα αναζητήσει ενεργά Δανούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ", σύμφωνα με το Υπουργείο. Αντίθετα απ ό,τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες, όταν οι δανικές σημαίες καίγονταν και εχθρικά συνθήματα κατά του Δανού πρωθυπουργού Άντερς Φογκ Ράσμουσεν εκστομίζονταν από οργισμένα πλήθη, οι σημερινές διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές στο σύνολό τους με εξαίρεση εκείνη της ΝΤζαμένα στο Τσαντ όπου η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος εξαπολύοντας επίθεση με αληθινά πυρά και δακρυγόνα.

    Ειρηνικά...

    Οι πιο πολυπληθείς διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Γαλλία που είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, περίπου πέντε εκατομμύρια. Σχεδόν 10.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 7.200 στο Παρίσι και περισσότεροι από 2.200 στο Στρασβούργο, σύμφωνα με την αστυνομία, ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα μουσουλμανικών ενώσεων. Στην γαλλική πρωτεύουσα, η πορεία ξεκίνησε από μία μεγάλη πλατεία πίσω από ένα πανό που έγραφε "Σεβασμός στις θρησκείες, ελευθερία της έκφρασης (...) καμία αντίφαση".

    Στο Λονδίνο, πολλές χιλιάδες άνθρωποι, 10.000 σύμφωνα με τους διαδηλωτές, 3.500 σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Η διαδήλωση, την οποία κάλεσε το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας, είχε την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον. Στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές μπορούσε κανείς να διαβάσει "Ενωμένοι ενάντια στην ισλαμοφοβία και την προτροπή [στη βία]", "Μωάμεθ, σύμβολο ειρήνης και τιμής".

    Στη Γερμανία, όπου ζουν περίπου τρία εκατομμύρια μουσουλμάνοι, κυρίως Τούρκοι, οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ, συγκέντρωσαν περίπου 3.500 ανθρώπους.

    Ανήσυχοι για την τροπή που έλαβε η κρίση, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Τουρκίας έκρουσαν σήμερα από ένα κοινό βήμα τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ενός "πολέμου πολιτισμών" έπειτα από την υπόθεση με τα σκίτσα και προειδοποίησαν ότι μια τέτοια σύγκρουση δεν θα είχε "νικητή".

    "Διαπιστώνουμε με μεγάλη ανησυχία ότι το χάσμα ανάμεσα στη "Δύση" και το μουσουλμανικό κόσμο μοιάζει συνεχώς να διευρύνεται", γράφουν ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο Αμπντουλάχ Γκιουλ σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται στην Μπιλντ και την Χουριέτ, τις δύο εφημερίδες με το μεγαλύτερο τιράζ στη Γερμανία και την Τουρκία.

    "Ορισμένοι βλέπουν ότι υποφώσκει ακόμη και ένας πόλεμος των πολιτισμών. Κάτι τέτοιο μας ανησυχεί βαθιά. Γιατί σε μια τέτοια σύγκρουση, δεν θα υπάρξει νικητής", προσθέτουν.

    Χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βέρνη, περίπου 500 στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, όπου σημειώθηκαν και ορισμένα επεισόδια και περίπου 100 στο Άμστερνταμ.

    Επεισόδια στο Τσαντ

    Οι διαδηλώσεις κατά των σκίτσων συνεχίστηκαν και στην Αφρική, όπου οι δυνάμεις της τάξης στο Τσαντ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές στην Ν Τζαμένα. Παρά την έκκληση των αρχών για ηρεμία, οι διαδηλωτές επιδόθηκαν σε πράξεις βανδαλισμού, καίγοντας τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα και λεηλατώντας μπαρ. Τα ισλαμικά κόμματα του Πακιστάν κάλεσαν σε γενική απεργία στις 3 Μαρτίου σ ολόκληρη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημοσίευση των σκίτσων στην Ευρώπη. Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ νέα διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 άνθρωποι πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προκαλεί ο Ιρανός Πρόεδρος

    [03] Κόσμος

    Χαρακτηρίζει "μύθο" το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

    Προκαλεί ο Ιρανός Πρόεδρος

    11/2/2006 8:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    "Μύθο" χαρακτήρισε εκ νέου σήμερα το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου ο υπερσυντηρητικός Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και υποστήριξε ότι τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και οι Ιρακινοί είναι τα θύματα ενός "πραγματικού ολοκαυτώματος"."Ο μύθος αυτός επέτρεψε στους σιωνιστές να ασκούν έναν εκβιασμό στις δυτικές χώρες επί 60 χρόνια", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ σε δημόσια ομιλία του στην Τεχεράνη με την ευκαιρία της 27ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης. Ο Ιρανός Πρόεδρος είχε ήδη, στα μέσα Δεκεμβρίου, χαρακτηρίσει το Ολοκαύτωμα "μύθο" και είχε απευθύνει έκκληση "να σβηστεί από το χάρτη" το Ισραήλ. Τη δήλωση του Αχμαντινετζάντ καταδίκασε σθεναρά η Αυστριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Το γεγονός ότι αυτές οι εντελώς απαράδεκτες δηλώσεις επαναλαμβάνονται τακτικά δεν μας επιτρέπει να τις αποδεχόμαστε σιωπηλά. Είναι και παραμένουν θλιβερές", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Ούρσουλα Πλάσνικ. "Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εξάλλου σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες που καταβάλλουν, έπειτα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, πολλοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες για ένα διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών που διαπνέεται από σεβασμό", συνεχίζει η Πλάσνικ, υπαινισσόμενη την υπόθεση με τα σκίτσα του Μωάμεθ.

    [04] Οικονομία

    Λιγότεροι φόροι για 7 εκ. φορολογούμενους

    Φοροελαφρύνσεις από το 2007

    11/2/2006 10:21:00 μμ

    Λιγότερους φόρους θα πληρώνουν επτά εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες από το επόμενο έτος, από τη στιγμή δηλαδή που η φορολογική μεταρρύθμιση θα περάσει στην δεύτερη φάση της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής" οι μειώσεις των φόρων για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα είναι από 30% έως και 50%. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών βλέπει θετικά την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για αύξηση του αφορολόγητου ορίου και χαμηλότερους συντελεστές φορολογίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα το αφορολόγητο όριο αυξάνεται στα 12.000 ευρώ το χρόνο και εισοδήματα από 15.000 έως 50.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 25%.

    Μισθωτός φορολογούμενος με σύζυγο και 2 παιδιά, και ετήσιο:

    εισόδημα 15.000 με τη σημερινή κλίμακα πληρώνει φόρο 600 ευρώ και με τη νέα 250 ευρώ με εισόδημα 30.000 με τη σημερινή κλίμακα πληρώνει φόρο 5.800 ευρώ, με τη νέα 4.000 ευρώ με εισόδημα 40.000 ευρώ, πληρώνει 9.800 ευρώ και ο φόρος με τη νέα είναι 6.500 ευρώ με εισόδημα 80.000 ευρώ ο φόρος είναι 25.800 και με τη νέα κλίμακα διαμορφώνεται στα 18.100 ευρώ.

    Για παράδειγμα ένας άγαμος φορολογούμενος:

    με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ με την ισχύουσα κλίμακα πληρώνει φόρο 6.100 ευρώ, με τη νέα θα πληρώσει 4.500 ευρώ με εισόδημα 15.000 ευρώ ο φόρος που του αναλογεί είναι 900 ευρώ και με τη νέα κλίμακα θα μειωθεί στα 450 ευρώ.

    Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας - Οικονομικών με τη σταδιακή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες, είναι η δίκαιη κατανομή των φόρων, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απολαυστικό 3-3 στο "Ελ Πάσο"

    11/2/2006 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Βραζιλιάνικο "χρώμα" είχε η δεύτερη αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής στο "Ελ Πάσο" στην Καλλιθέα, όπου οι γηπεδούχοι πήραν την ισοπαλία με 3-3 στο τέλος χάρη στον Κλέμπερ. Ο Ιωνικός ξεκίνησε πολύ καλύτερα όμως ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου και μετά τα δύο δοκάρια των φιλοξενουμένων στα πρώτα λεπτά και τις δύο αποκρούσεις του Μπαρτζώκα, ακολούθησε το 1-0 από τον Σιλά στο 27'. Στο 31' ο Ιωνικός ισοφάρισε με τον Ουκάρ και στο 39' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακόρ και ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η τύχη γύρισε ολοκληρωτικά υπέρ του ιωνικού που διεύρυνε το προβάδισμα σε δύο γκολ, με τον Περόνε να πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ από κοντά και να κάνει το 3-1. Η είσοδος του Κλέμπερ στον αγώνα στο 71', άλλαξε την ροή του! Στο 73' έβαλε ξανά την Καλλιθέα μέσα στο παιχνίδι και στο 88' ισοφάρισε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

    Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Τσιμπλίδης - Ραντοβάνοβιτς, Τσιώλης

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζιώκας, Βενέτης, Αγγελόπουλος (60΄ Γκεοργκίεφ), Κουλακιώτης, Τσιώλης, Πέτκοβιτς (71΄ Κλέμπερ), Μιγιάτοβιτς (60΄ Πασσάς), Μπεϊ, Σιλά, Ραντοβάνοβιτς, Κουτσοσπύρος ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Τσιμπλίδης, Κινγκ, Πουλόπουλος, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Γκούτμαν (76΄ Παχουέλο), Ουκάρ, Μακόρ (82΄ Ονουάτσι), Περόνε, Κωνσταντινίδης (+90').

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όγδοη εντός έδρας νίκη ο Ηρακλής

    11/2/2006 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με νίκη του Ηρακλή επί του ΟΦΗ με 2-0, άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο "Καυταντζόγλειο". Ο "Γηραιός" ήταν και πάλι πολύ καλός με τον Επαλέ αυτή τη φορά να έχει το ρόλο του κορυφαίου και τον Ερέρα να συμπληρώνει ιδανικά. Ιδίως στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν μακράν καλύτεροι και αφενός δεν άφησαν τον ΟΦΗ να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία, αφετέρου δε έχασαν αρκετές ευκαιρίες εκτός από τα δύο γκολ που σημείωσαν. Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Γεωργιάδης με ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Σηφάκη και το 2-0 διαμορφώθηκε από τον Επαλέ στο 38', σε μια γρήγορη επίθεση του Ηρακλή, με ένα έξυπνο σουτ που έκανε ο μέσος του "Γηραιού" πέφτοντας. Στο 27' ο Παπαζαχαρίας είχε ένα δοκάρι ενώ ένα λεπτό πριν το γκολ του Επαλέ ο Σηφάκης έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κατσιαμπή.

    Το 2-0 αντικατοπτρίζει τέλεια τη μορφή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, ήταν ένα σκορ που μετέτρεπε σε τυπική διαδικασία τη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ δεν δημιούργησε ούτε... υποψία ευκαιρίας, απέναντι στον "Γηραιό" ο οποίος έφτανε... όποτε ήθελε στην περιοχή των Κρητικών. Ο Νίκος Μαχλάς δοκίμασε το πρώτο αξιόλογο σουτ από πλευράς ΟΦΗ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ στο 64΄, σε ένα δεύτερο ημίχρονο όπου ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά. Οσο περνούσε ο χρόνος οι δύο ομάδες έδειχναν όλο και πιο συμβιβασμένες με την πραγματικότητα. Το μόνο που μπορούσε να αλλάξει, ήταν η υπέρ του "Γηραιού" διαφορά και αυτό λίγο έλειψε να γίνει στο 71΄ όμως ο Κατσιαμπής με κεφαλιά "τράνταξε" το δοκάρι του Σηφάκη, μετά από φάουλ του Κώστα Καπετάνου.

    Διαιτητής: Δέτσης (Αθηνών) Κίτρινες: Πουρσανίδης - Τσίπεφ, Γκονζάλες, Κωνσταντινίδης, Κόλτζος, Σφακιανάκης

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Δρούγας, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σνάουτσερ, Γεωργιάδης (90΄ Περπερίδης), Πρίττας, Πουρσανίδης, Ερέρα (86΄ Διαμαντίδης), Επαλέ, Λαγός (46΄ Καπετάνος) ΟΦΗ: Σηφάκης, Κόλτζος (35΄ Ντεγιάνοφ), Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες, Ντάβιντσον, Σφακιανάκης, Τσίπεφ (82΄ Σαμούρα), Πίτσος, Δέντσας (46΄ Μπράις), Μαχλάς, Οφορίκουε

    [07] Μπάσκετ

    Ντέρμπι στα χαρτιά

    11/2/2006 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πρώτος με 29 βαθμούς πλέον, παρέμεινε ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι "πράσινοι "επικράτησαν" με 81-64 της ΑΕΚ στο κατ' ευφημισμόν ντέρμπι, όπου μάλλον το κύριο χαρακτηριστικό ήταν το σπασμένο ταμπλό στην μπασκέτα από τον Μάικ Μπατίστ. Οι γηπεδούχοι δεν συνάντησαν καμία δυσκολία και παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ κατάφερναν να διατηρούν την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Η διαφορά έφτασε την μεγαλύτερη τιμή της αμέσως μετά την ολιγόλεπτη διακοπή λόγω του σπασμένου ταμπλό, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 12-0 και έφτασε το σκορ στο 61-40, από εκεί και μετά η ΑΕΚ δεν πλησίασε καθόλου.

    Τα δεκάλεπτα: 15-23, 37-32, 61-40, 81-64. Διαιτητές: Κ. Κορομηλάς, Γκόντας, Ταβουλαρέας.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 10 (2), Σάκοτα, Παπανικολάου 1, Λάκοβιτς 14 (1), Μπατίστ 9, Φέμερλινγκ 1, Χατζηβρέττας 9, Σπανούλης 11 (1), Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 10, Σκεπάνοβιτς 3 (1), Τομάσεβιτς 4. ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάτζατζ 7 (1), Ρίματς 17 (3), Πελεκάνος 12 (2), Παντελιάδης, Μαγκουνής, Καλαμπόκης 16 (2), Κόπενραθ 4, Μπουρούσης 3, Παπαϊωακείμ 5.

    [08] Μπάσκετ

    Συνεχίζει ακάθεκτος ο ΠΑΟΚ

    11/2/2006 9:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2006 9:27:31 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ανοδική του πορεία τον τελευταίο καιρό συνέχισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέτυχε την 4η σερί νίκη του στο Πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ. Αυτή τη φορά ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε στο ντέρμπι του Πανελληνίου με 74-71. στο παιχνίδι για την 15η αγωνιστική και παράλληλα πέτυχαν την 3η εντός έδρας νίκη τους σε επτά παιχνίδια. Από την άλλη η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-33, 57-49, 74-71. Ο Πανελλήνιος ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε να προηγείται με τρεις πόντους (16-19) με τους Μουλαομέροβιτς, Νάτζφεϊ και Μπούμτζε-Μπούμτζε να είναι οι μοναδικοί σκόρερ για τους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεση ξκαι κατάφερε στην ανάπαυλα να είναι μπροστά με 37-33. Στο δεύτερο ημίχρονο και την 3η περίοδο ο ΠΑΟΚ, κυρίως με τους Σίμονς και Μαυροκεφαλιτάκη και κατάφερε στη λήξη της να πάρει προβάδισμα 8 πόντων (57-49). Ο Πανελλήνιος αντέδρασε στην 4η περίοδο και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση (66-66) λίγα λεπτά πριν τη λήξη. Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα και κατάφερε το κρατήσει μέχρι τη λήξη και να πάρει με 74-81 τη νίκη.

    Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Τανατζής, Τζάμος.

    ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Ξανθόπουλος 2, Βασιλειάδης 10 (2), Μακσάντσεφ 10, Ζούγιοβιτς 2, Γκαγκαλούδης 14 (2), Μαυροκεφαλίδης 15, Σίμονς 19 (3), Γεωργίτσης, Χένιακ 2, Εντιαγέ.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μουλαομέροβιτς 20 (3), Μόρφης, Τσαλδάρης 2, Μασλαρινός 6, Νάτζφεϊ 15 (2), Κοπρίβιτσα 2, Τσόπης, Μπούμτζε-Μπούμτζε 14, Τόμας 12 (2), Πασχάλης, Τσαμάτος.

    [09] Μπάσκετ

    Δύσκολη νίκη ο Άρης

    11/2/2006 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αν και τα "βρήκε σκούρα", ο Άρης κατάφερε να πάρει την εντός έδρας νίκη κόντρα στον ΓΣ Λάρισας με 79-68, στο παιχνίδι για την 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Αυτή ήταν η 10η συνολικά νίκη για τους "κιτρινόμαυρους" που παρέμειναν σε τροχιά τετράδας, ενώ μετά την ήττα αυτή η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη έπεσε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου "συγκατοικεί" με τον Ηρακλή. Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-42, 56-57, 79-68. Θέλοντας να αυξήσει τις ελπίδες παραμονής στην μεγάλη κατηγορία ο ΓΣ μπήκε δυνατά και ακολούθησε κατά πόδας τον Άρη. Μάλιστα στο 2ο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" με κορυφαίους στην επίθεση τους Παπανικολόπουλο και Μάσεϊ, προηγήθηκαν 42-40 στο ημίχρονο. Έτσι συνεχίστηκε και η 3η περίοδος με τον ΓΣ να προηγείται στη λήξη της με 1 πόντο (56-57). Στην τέταρτη περίοδος ο Άρης έκαμε την αντεπίθεση του και, με βελτίωση στην άμυνα και επιθετικές λύσεις έκανε ένα σερί 13-0 και να βρεθεί μπροστά με 69-57. Από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και ο Άρης πήρε 79-68 τη νίκη.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Σχινάς, Ντίνος.

    ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 8, Σιγάλας 5 (1), Ορφανός, Τέιλορ 5 (1), Χαριτόπουλος 8, Ασημακόπουλος 7 (1), Πέτροβιτς 5 (1), Πάντιους 18 (5), Στακ 21, Κουλ 2.

    Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Πιλαφίδης): Γκάρνερ 8 (1), Λεπόγεβιτς, Παπανικολόπουλος 23 (2), Παπαχρήστος 1, Κατσαρές, Μπόγδανος 3, Παυλίδης 6 (2), Δεληχρήστος 3 (1), Μάσεϊ 17, Τόμας 7.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εύκολη νίκη η Μάντσεστερ

    11/2/2006 11:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην έδρα όπου τα τελευταία δύο χρόνια "υπέφερε", η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με περίπατο φέτος. Οι "κόκκινοι διάβολοι" νίκησαν 3-1 την Πόρτσμουθ στο "Φράτον Παρκ" και εκμεταλλεύθηκαν την ήττα της Τσέλσι στο Μίντλεσμπρο. Ωστόσο, η διαφορά των 12 βαθμών, που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για όνειρα στην ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

    Τα αποτελέσματα

    Γουϊγκαν-Λίβερπουλ 0-1 (30΄ Χίπια)

    Αρσεναλ-Μπόλτον 1-1 (+90΄ Ζιλμπέρτο - 12΄ Νόλαν)

    Αστον Βίλα-Νιούκαστλ 1-2 (16΄ Μουρ - 2΄ Αμεόμπι, 29΄ Νζόγκμπια)

    Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ 5-1 (4΄, 40΄ Χέλγκιουσον, 48΄ Ρατζίνσκι, 58΄αυτ. Ντέιβις, 83΄, 90΄ Τζον - 85΄ Κάμπελ)

    Εβερτον-Μπλάκμπερν 1-0 (33΄ Μπίτι)

    Μίντλεσμπρο-Τσέλσι 3-0 (2΄ Ρόσεμπακ, 45΄ Ντάουνινγκ, 68΄ Αγεγκμπένι)

    Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γ. (87΄ Τέιλορ - 18΄ Φαν Νίστελροϊ, 38΄, 45΄ Ρονάλντο)

    Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου Σάντερλαντ-Τότεναμ Μάντσεστερ Σίτι-Τσάρλτον

    Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου Γουέστ Χαμ-Μπέρμιγχαμ

    Η βαθμολογία

    Τσέλσι 66 Μάντσεστερ Γ. 54 Λίβερπουλ 48 -25αγ Τότεναμ 44 -25αγ Αρσεναλ 41 -25αγ Μπόλτον 39 -24αγ Γουίγκαν 39 Γουεστ Χαμ 38 -25αγ Μπλάκμπερν 37 -25αγ Εβερτον 36 Μάντσεστερ Σίτι 34 -25αγ Τσάρλτον 33 -24αγ Φούλαμ 32 Νιούκαστλ 32 -25αγ Αστον Βίλα 30 Μίντλεσμπρο 28 -25αγ Γουεστ Μπρομ 26 Μπέρμιγχαμ 20 -24αγ Πόρτσμουθ 18 Σάντερλαντ 9 -24αγ

    [11] Υγεία

    Ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    Μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών

    11/2/2006 7:47:00 μμ

    Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ανακοίνωσή του απαριθμεί τα προληπτικά μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών που εφαρμόζονται από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

    Τα μέτρα αυτά είναι τα ακόλουθα:

    Όσα πουλερικά διατηρούνται σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια- αυλές- αγροί- ακάλυπτοι χώροι) μαντρώνονται και στεγάζονται. Σταματούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Αποκλείεται έτσι η επαφή τους με τα άγρια πτηνά. Πάπιες και χήνες πρέπει να διατηρούνται χωριστά από κότες, κοτόπουλα και άλλα είδη πουλερικών. Αυξημένοι, πέραν του φυσιολογικού, θάνατοι των οικόσιτων πουλερικών ή άγριων πτηνών επιβάλλουν την άμεση ενημέρωση των κτηνιατρικών αρχών. Διασφαλίζεται η προστασία των εγκαταστάσεων παρασκευής ζωοτροφών, των συστημάτων παροχής τροφής και νερού στις συστηματικές πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από τη δυνατότητα προσέγγισής τους από άγρια πτηνά και άλλα ζώα. Είναι απαραίτητες οι σίτες στα παράθυρα των θαλάμων των πτηνοτροφείων για την παρεμπόδιση εισόδου άγριων πτηνών. Στις πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υπάρχουν απαραιτήτως λεκάνες απολύμανσης στις εισόδους και εξόδους για τα οχήματα και για τα υποδήματα των ατόμων που κυκλοφορούν στη μονάδα. Τα κοπάδια των πουλερικών στα συστηματικά πτηνοτροφεία παρακολουθούνται καθημερινά από έμπειρο προσωπικό για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών συμπτωμάτων, για πρόληψη και εξασφάλιση του περιορισμού της νόσου. Εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα επιτήρησης και επαγρύπνησης καθώς και απολυμάνσεων όπου χρειαστεί. Τα δείγματα διακινούνται αποκλειστικά από τις Δ/νσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στα κτηνιατρικά εργαστήρια. Πολύτιμοι συντελεστές προφύλαξης από την ασθένεια είναι οι τοπικές δασικές αρχές, τα μέλη κυνηγετικών και ορνιθολογικών συλλόγων, που παρακολουθούν και αναφέρουν αμέσως στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές κάθε περίπτωση αφύσικου θανάτου άγριων πτηνών. Τα άτομα που έρχονται ενδεχομένως σε επαφή με πτηνά λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας τους.

    Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

    Τη λειτουργία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των Νομαρχιών μέχρι τις 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα ζητά το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη γρίπη των πτηνών. Ειδικότερα, στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που απεστάλη προς όλες τις Νομαρχίες, αναφέρεται:

    "Λόγω της επείγουσας ανάγκης περισυλλογής δειγμάτων από άγρια πτηνά, για άμεση εξέτασή τους από τα αρμόδια κτηνιατρικά εργαστήρια, που προέκυψε προσφάτως, είναι απαραίτητο να παραμένει σε κάθε Νομαρχία, πέραν του κανονικού ωραρίου και ως τις 10 μ.μ., συμπεριλαμβανομένων των μη εργάσιμων ημερών, ένας υπάλληλος της Δ/νσης Κτηνιατρικής, προκειμένου ν ανταποκρίνεται στα τυχόν τηλεφωνήματα των πολιτών που θέλουν ν αναφέρουν σχετικά περιστατικά. Είναι αυτονόητο ότι θα καλυφθεί, με βάση τις κείμενες διατάξεις, η υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων που θα εργασθούν και πέραν του κανονικού ωραρίου. Η παρούσα ισχύει ως την ανάκλησή της".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θετικοί στον Η5Ν1 οι κύκνοι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 February 2006 - 21:50:45 UTC