Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέταξε γύρω απ΄τον κόσμο χωρίς σταθμό!
  • [02] Φωτογραφία Μπους με Αμπράμοφ δημοσίευσε το TIME

    [01] Κόσμος

    Ο Στιβ Φόσετ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης

    Πέταξε γύρω απ΄τον κόσμο χωρίς σταθμό!

    12/2/2006 11:35:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Παγκόσμιο ρεκόρ μοναχικής πτήσης γύρω από τον κόσμο χωρίς σταθμό πραγματοποίησε το Σάββατο ο εκατομμυριούχος Στιβ Φόσετ προσγειώνοντας το αεροσκάφος του στη νότια Αγγλία αφού διήνυσε 42.450 χιλιόμετρα. Έπειτα από σχεδόν τέσσερις ημέρες που πέρασε τρεφόμενος μόνο με μιλκσέικ, ο 61χρονος Αμερικανός γιόρτασε το ρεκόρ του με σαμπάνια. Ο Φόσετ προσγείωσε το ειδικά σχεδιασμένο αεροπλάνο του, το Virgin Atlantic/GlobalFlyer, στο αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ με την ενέργεια της μπαταρίας του, ενώ κατά την προσγείωση έσκασαν δύο λάστιχα του αεροπλάνου. Η γεννήτριά του υπέστη βλάβη πάνω από την Ιρλανδία, λίγο αφού έσπασε το ρεκόρ. "Του είπαμε πως έπρεπε να προσγειωθεί ζωντανός", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος φίλος και σπόνσορας του Φόσετ, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον. "Έπρεπε πραγματικά να προσγειωθεί ζωντανός, επειδή αν δεν προσγειωνόταν ζωντανός δεν θα έκανε το ρεκόρ". Το αεροπλάνο, το άνοιγμα των φτερών του οποίου είναι όσο το ύψος ενός 11όροφου κτιρίου, προσγειώθηκε ενώ του είχαν απομείνει μόνο 90 λίτρα καυσίμων, από τα 8.100 λίτρα που είχε όταν απογειώθηκε. Ο Φόσετ μεταφέρθηκε γρήγορα με άλλο αεροπλάνο σ ένα αεροδρόμιο στην κομητεία του Κεντ, όπου επρόκειτο αρχικά να προσγειωθεί και οι δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί για να την άφιξή του.

    Νέο παγκόσμιο ρεκόρ...

    Ο Φόσετ απογειώθηκε την Τετάρτη από τη Φλόριντα και κατευθύνθηκε προς ανατολάς γύρω από τον κόσμο πριν πετάξει μια δεύτερη φορά πάνω από τον Ατλαντικό και προσγειωθεί στη Βρετανία. Έσπασε το ρεκόρ πάνω από την Ιρλανδία, έχοντας διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που είχαν διανύσει με αερόστατο ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μπερτράν Πικάρ το 1999, καθώς και το ρεκόρ πτήσης σε μεγαλύτερη απόσταση με αεροσκάφος που είχαν κάνει το 1986 ο Ντικ Ράταν και η Τζίνα Γιέγκερ, έπειτα από μια πτήση εννέα ημερών.

    Ο Στιβ Φόσετ αναμενόταν να φθάσει γύρω στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο διεθνές αεροδρόμιο του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, αλλά, για τεχνικούς λόγους, έλαβε οδηγίες να κατευθυνθεί προς το Μπέρνεμουθ που βρίσκεται στις νότιες ακτές της Αγγλίας. Νωρίτερα, η ομάδα του που βρίσκεται στο έδαφος είχε ανακοινώσει ότι ο 61χρονος πιλότος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ μοναχικής πτήσης γύρω από τον κόσμο χωρίς σταθμό, περνώντας λίγο μετά τις 5.20 ώρα Ελλάδας από το αεροδρόμιο του Σάνον, στη νοτιοδυτική Ιρλανδία.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    REUTERS: Fossett sets air record despite emergency landing

    BBC: Fossett flies to non-stop record

    [02] Κόσμος

    "Δε θυμάται να τον έχει συναντήσει ποτέ"

    Φωτογραφία Μπους με Αμπράμοφ δημοσίευσε το TIME

    12/2/2006 10:28:00 πμ

    Τη φωτογραφία του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους με τον πρώην ισχυρό πολιτικό παράγοντα Τζακ Αμπράμοφ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, δημοσίευσε χθες το αμερικανικό περιοδικό Time, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι ο Πρόεδρος δε θυμάται να τον έχει συναντήσει ποτέ. Η φωτογραφία αυτή που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού, είναι η πρώτη που δείχνει τον Μπους μαζί με τον Αμπράμοφ, στη διάρκεια συνάντησης βουλευτών σε κτίριο κοντά στο Λευκό Οίκο τον Μάιο του 2001. Η φωτογραφία δείχνει τον Αμπράμοφ πίσω από τον Μπους, τη στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος χαιρετάει έναν από τους πελάτες του λομπίστα. Ο Αμπράμοφ τον περασμένο μήνα παραδέχθηκε ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης την ενοχή του σε μια υπόθεση που μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στον αμερικανικό πολιτικό κόσμο εδώ και δεκαετίες. Η ομολογία του Αμπράμοφ ενώπιον της Δικαιοσύνης έχει θορυβήσει ανώτερους Ρεπουμπλικάνους αξιωματούχους οι οποίοι είχαν σχέση μαζί του.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    TIME: First Photo of Bush and Abramoff


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 February 2006 - 9:50:24 UTC