Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο οδηγός
  • [02] Νέο σκάνδαλο στη Βρετανία με βίντεο - φρίκη
  • [03] "Κίνδυνος" για τους Δανούς η Ινδονησία
  • [04] Αιματηρά επεισόδια στην Τσετσενία
  • [05] Αμερικανικά σχέδια "επι χάρτου" κατά του Ιράν
  • [06] Απεργία πείνας ξεκινά ο Σαντάμ
  • [07] Σημαντικός βαθμός για Καλαμαριά
  • [08] "Καθάρισε" σε ένα ημίχρονο η Ξάνθη
  • [09] Προβλήματα για τους πρωτοπόρους
  • [10] Β' Εθνική: Κερδισμένοι Εργοτέλης και Άρης
  • [11] Άνετα ο Ολυμπιακός
  • [12] Καθάρισε ο "Πίπο" για τη Μίλαν
  • [13] Εκστρατεία ενημέρωσης

    [01] Κοινωνία

    Συνελήφθη ο οδηγός

    12/2/2006 3:26:00 μμ

    Συνελήφθη σήμερα στις 10.30 π.μ. στον Πειραιά από αστυνομικούς της Τροχαίας Νέας Ιωνίας ο οδηγός αυτοκινήτου που χθες το απόγευμα είχε αποδράσει από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο οδηγός είχε διακομιστεί εκεί για εξετάσεις, μετά από τροχαίο δυστύχημα, κατά το οποίο είχε τραυματίσει θανάσιμα πεζό. Ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε ότι έφυγε από το Νοσοκομείο κρυφά γιατί φοβήθηκε. Κρατείται στο Τμήμα Τροχαίας Νέας Ιωνίας και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκότωσε πεζό και εξαφανίστηκε

    [02] Κόσμος

    Βρετανοί στρατιώτες κακοποιούν Ιρακινούς αμάχους

    Νέο σκάνδαλο στη Βρετανία με βίντεο - φρίκη

    12/2/2006 1:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2006 7:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία από βίντεο - ντοκουμέντο, στο οποίο εμφανίζονται Βρετανοί στρατιώτες να ξυλοκοπούν ανελέητα άοπλους Ιρακινούς διαδηλωτές. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη απέχθεια είναι η περιγραφή του εικονολήπτη. Βρετανικές εφημερίδες με τον τίτλο "φρίκη", εκτιμούν πως αν το βίντεο είναι γνήσιο, τότε πρόκειται για σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο που αναμένεται να επισκιάσει ακόμα και τις τραγικές εικόνες βασανισμού Ιρακινών κρατουμένων. Στο βίντεο εμφανίζονται τέσσερις άμαχοι Ιρακινοί να εκλιπαρούν για έλεος και οχτώ Βρετανοί στρατιώτες απλά να συνεχίζουν να τους ξυλοκοπούν. "Άτακτα παιδιά" ακούγεται να τους αποκαλεί κάποιος ο οποίος θεωρείται και ο εικονολήπτης της σκηνής ενώ παρακάτω γελώντας τους αποκαλεί "βρωμιάρηδες" και τους απειλεί "θα πεθάνετε... ρίξτε μας τώρα". Πρόκειται για ένα γέλιο πιο εφιαλτικό από τις κραυγές των θυμάτων που δέχονται ανελέητα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Μέσα σ ένα λεπτό μετρήθηκαν 42 χτυπήματα ενώ το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δεν περιλαμβάνει τα πιο απάνθρωπα στιγμιότυπα. "Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη κάθε κατηγορία για κακομεταχείριση και θα διενεργηθεί έρευνα", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

    Σκάνδαλο μεγαλύτερο από την κακοποίηση κρατουμένων

    Αμείλικτη η τηλεοπτική εικόνα που μεταδίδει το βρετανικό κανάλι SKY News, αναφέροντας ότι πρόκειται για βίντεο ντοκουμέντο από την σύλληψη ιρακινών που διαδήλωναν έξω από βρετανική στρατιωτική βάση στο νότιο Ιράκ, το 2004. Δεκάδες διαδηλωτές έριχναν πέτρες έξω από βρετανική βάση. Οι οκτώ Βρετανοί στρατιώτες, που εμφανίζονται στο βίντεο είναι σύμφωνα με τη βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα η "προσωποποίηση της φρίκης". "Ακόμα κι αν υπάρχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα, αναμφίβολα προκαλεί σοκ ο σαδισμός του εικονολήπτη", αναφέρει ο εκδότης της εφημερίδας "News of the World". Βρετανοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το αίτημα προς την Κυβέρνηση Μπλερ να αποχωρήσουν οι βρετανικές δυνάμεις από το Ιράκ είναι επιτακτικό όσο ποτέ.

    "Οι Βρετανοί στρατιώτες που είναι υπεύθυνοι για κακομεταχείριση Iρακινών πολιτών θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη", δήλωσε σήμερα στο BBC ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν. "Αν αυτό είναι αληθινό, είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά", συνέχισε ο Μπράουν. "Οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Θα αντιδράσουμε σ αυτό, θα πρέπει να γίνει έρευνα", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι "υπάρχουν ένα ή δύο επεισόδια για 80.000 στρατιώτες που έχουν μεταβεί στη ζώνη αυτή". Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του χθες Σάββατο ότι διέταξε "επείγουσα έρευνα" μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών. "Γνωρίζουμε αυτές τις πολύ σοβαρές κατηγορίες και μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι είναι αντικείμενο μιας επείγουσας έρευνας τις βασιλικής στρατιωτικής αστυνομίας", αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: MoD to probe Iraq 'abuse' video

    SKY NEWS: "Abuse" Video Released

    NEWS OF THE WORLD: SHAMED BY 42 BRAINLESS BLOWS

    The Guardian: British troops videoed 'beating Iraqis'

    The Independent: British soldiers facing new allegations of brutality in Iraq

    The Sunday Times: UK troops filmed abusing Iraqis

    [03] Κόσμος

    Αυτό πιστεύει η Κυβέρνηση της Δανίας

    "Κίνδυνος" για τους Δανούς η Ινδονησία

    12/2/2006 11:54:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Βιαστική χαρακτήρισε την απόφαση της Δανίας να αποσύρει τους διπλωμάτες της και το προσωπικό της πρεσβείας της στη Τζακάρτα μετά τις διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων για τη δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε εφημερίδα της Δανίας ο Ινδονήσιος υπουργός Εξωτερικών Χάσαν Βιρατζούντα. Το ΥΠΕΞ της Δανίας ανακοίνωσε χθες ότι οι διπλωμάτες και το προσωπικό της πρεσβείας της Δανίας στη Τζακάρτα αποσύρονται για λόγους ασφαλείας. "Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λίγο βιαστικά. Εμείς παρέχουμε προστασία στον πρεσβευτή και τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας. Επιπλέον, οι διαδηλώσεις στην Ινδονησία ήταν σχετικά ειρηνικές", τόνισε ο Υπουργός. "Δεν υπάρχει λοιπόν βάσιμος λόγος, ωστόσο είναι δική τους η απόφαση", πρόσθεσε ο Ινδονήσιος ΥΠΕΞ. Η Δανία κάλεσε επίσης τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν την Ινδονησία, προειδοποιώντας για πραγματικό κίνδυνο από μουσουλμάνους εξτρεμιστές που ζητούν εκδίκηση για τη δημοσίευση των σκίτσων. Ο Βιρατζούντα τόνισε ότι οι ινδονησιακές Αρχές δεν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τέτοιες απειλές.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Danes in Indonesia 'under threat'

    REUTERS: Danes urged to leave Indonesia over cartoon protests

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαδηλώσεις και στην Ευρώπη

    Προκαλεί ο Ιρανός Πρόεδρος

    [04] Κόσμος

    6 νεκροί - 12 τραυματίες

    Αιματηρά επεισόδια στην Τσετσενία

    12/2/2006 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βίαια επεισόδια σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο στην Τσετσενία, με αποτέλεσμα πέντε στρατιώτες και ένας αστυνομικός να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 12 να τραυματιστούν. Περίπου δέκα ρίψης πυρών εναντίον στρατώνων και θέσεων των ομοσπονδιακών δυνάμεων καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη ρωσική δημοκρατία του Καυκάσου. Από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν δύο και τραυματίστηκαν επτά στρατιωτικοί. Στο χωριό Σιμ-Σιρ, στην περιοχή Νοτζάι-Ιούρτ, στα σύνορα με το Νταγκεστάν, ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού έπεσε σε νάρκη με αποτέλεσμα τρεις στρατιώτες να σκοτωθούν και άλλοι τρεις να τραυματιστούν. Στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της καυκασιανής δημοκρατίας, ένας Τσετσένος αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας. Η πορεία περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης. Πενήντα άτομα συνελήφθησαν. Στην κωμόπολη Ασινόβσκαγια, στην περιοχή Ατσκόι-Μάρταν (δυτικά), ένα αστυνομικό όχημα επλήγη από πυρά με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν.

    [05] Κόσμος

    Αποκαλύπτει σήμερα βρετανική εφημερίδα

    Αμερικανικά σχέδια "επι χάρτου" κατά του Ιράν

    12/2/2006 2:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Απέκλεισε κάθε πιθανότητα αποχώρησης της χώρας του από τη διεθνή Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών. Μόλις χθες, ο Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ είχε απειλήσει ότι θα αποδεσμευτεί από τη συμφωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας. Την ίδια ώρα η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, αποκαλύπτει πως οι διαμορφωτές της αμερικανικής στρατηγικής καταρτίζουν σχέδια επίθεσης στο Ιράν "ωστόσο η επίθεση θα είναι το "έσχατο μέσο" για να αποτραπεί η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από πλευράς Τεχεράνης". Η επίθεση σύμφωνα με την εφημερίδα θα διεξαχθεί με αεροσκάφη και με υποβρύχια που θα εκτοξεύσουν βαλλιστικούς πυραύλους, εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Ανώτερο στέλεχος του Πενταγώνου, δήλωσε στην εφημερίδα, πως είναι κάτι περισσότερο από τυπικός στρατιωτικός σχεδιασμός για κάθε ενδεχόμενο, καθώς τους τελευταίους μήνες το ζήτημα αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σπουδή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, "η κεντρική διοίκηση και οι σχεδιαστές της έχουν αναγνωρίσει τους στόχους, έχουν εκτιμήσει ποια οπλικά συστήματα θα χρησιμοποιηθούν και εργάζονται για τον σχεδιασμό της υποστήριξης της επιχείρησης". Η Sunday Telegraph αναφέρει επίσης, πως οι ΗΠΑ συναντούν αντιρρήσεις από τη βρετανική Κυβέρνηση, η οποία διαφωνεί με τα σχέδια ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, καθώς θεωρεί ότι θα πυροδοτούσε νέο ξέσπασμα βίας στη Μέση Ανατολή, αντίποινα εναντίον δυτικών χωρών και δεν θα τερμάτιζε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Έφθασε στην Τεχεράνη νέα ομάδα από την ΙΑΕΑ

    Στο μεταξύ μια νέα ομάδα επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ έφθασε το Σάββατο το βράδυ στην Τεχεράνη για να επιβλέψει την επανάληψη των δραστηριοτήτων της πυρηνικής έρευνας, δήλωσε την Κυριακή ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Irna. "Οι επιθεωρητές αυτοί θα επιβλέψουν την επανάληψη των δραστηριοτήτων της πυρηνικής έρευνας", δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Γολάμ αλι Χαντάντ Αντελ. "Η επανάληψη της πυρηνικής έρευνας, που είχε ήδη ανακοινωθεί προηγουμένως, θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο Δευτέρα υπό τον έλεγχο των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ", δήλωσε ο Χαντάντ Αντελ, ο οποίος μίλησε μόνο για δραστηριότητες πυρηνικής έρευνας, την επανάληψη των οποίων είχαν ανακοινώσει στις 10 Ιανουαρίου, και όχι για εμπλουτισμό ουρανίου σε βιομηχανική κλίμακα, του οποίου την προσεχή επανάληψη έχει επίσης ανακοινώσει το Ιράν, χωρίς όμως να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Σχετικά Links:

    Daily Telegraph: US prepares military blitz against Iran's nuclear sites

    [06] Ιράκ

    Διαμαρτύρεται για κακομεταχείρηση και διαδικασίες

    Απεργία πείνας ξεκινά ο Σαντάμ

    12/2/2006 2:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Απεργία πείνας αρχίζουν τη Δευτέρα, που συνεδριάζει και πάλι το δικαστήριο στο οποίο έχουν παραπεμφθεί, ο Σαντάμ Χουσεΐν και οι επτά συγκατηγορούμενοί του. Ένας εκ των συνηγόρων του πρώην ηγέτη του Ιράκ, ο Χαμίς αλ-Ομπέιντι, δήλωσε πως ο Σαντάμ και οι συγκατηγορούμενοί του, με αυτό τον τρόπο διαμαρτύρονται για τις παράνομες διαδικασίες και την κακομεταχείριση που υφίστανται από το δικαστήριο. Ωστόσο ένας άλλος δικηγόρος του Σαντάμ, ο Χαλίλ Ντουλάϊμι, διέψευσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία ότι ο Χουσέιν έχει την πρόθεση να κάνει απεργία πείνας. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της δίκης, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και έχει χαρακτηριστεί από καθυστερήσεις, αναβολές και χάος στη δικαστική αίθουσα, δεν παρευρέθησαν ο Σαντάμ Χουσεΐν και κάποιοι από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του. Τις τελευταίες επτά ημέρες, ο Σαντάμ κρατείται απομονωμένος στο κτίριο του δικαστηρίου.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σημαντικός βαθμός για Καλαμαριά

    12/2/2006 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μοιρασμένα ήταν τα δύο ημίχρονα στον αγώνα του Περιστερίου, όπου ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά δεν κατάφερε να πάρει και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι γηπεδούχοι πολύ καλύτεροι και πιεστικοί στο πρώτο μέρος ήταν εκείνοι που είχαν τις ευκαιρίες, παρά το ότι τα πλάνα του Παράσχου, άλλαξαν μόλις στο 9 όταν αναγκάστηκε να αποσύρει τον τραυματία Γελαδάρη και να περάσει στην θέση του τον Σωτήρχο. Η ομάδα πάντως δεν έδειξε να χαλάει και στο 11 ο Τζιμπούρ ανάγκασε τον Κόβατς να κάνει σωτήρια επέμβαση. Το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Ατρομήτου όμως λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 21 τα κατάφερε και στην πρώτη του συμμετοχή στην ομάδα, άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμαριά βγήκε μπροστά και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, στο 61ο λεπτό. Μετά από όμορφη ενέργεια του Παππά, ο Μουζαουϊ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με βολέ δεν έδωσε τη δυνατότητα στον Μιχαηλίδη ν` αντιδράσει, με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 84` και στη μοναδική ίσως ευκαιρία μετά την ισοφάριση, ο Τζιμπούρ έπιασε ωραίο δυνατό σουτ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κόβατς.

    Διαιτητής: Κουκλάκης (Χανίων) Κίτρινες κάρτες: Φυντανίδης, Μουράφσκι, Μιχαηλίδης, Μουζαουί.

    Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης (9` Σωτήρχος), Κατεμής, Ντάγκας, Γεωργίου, Κορακάκης, Δήμος, Καραδήμος (81` Ντόε), Πέτκοφ (70` Μερίνο), Τσιμπούρ, Ζαχαρόπουλος. Καλαμαριά (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Φυτανίδης (46' Μουζαουί), Πετκάκης (74` Σαμουηλίδης), Παπαδόπουλος, Καραλιόπουλος, Αμπονσά, Παρμαξίδης, Ορφανός (65` Ιωάννου), Παππάς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Καθάρισε" σε ένα ημίχρονο η Ξάνθη

    12/2/2006 5:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα μέσα στο 2006 (!), αφού είχε να πανηγυρίσει από τις 5 Δεκεμβρίου 2005 οπότε είχε επικρατήσει 2-0 εκτός έδρας του Πανιωνίου, πέτυχε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 2-0 στο παιχνίδι για την 19η αγωνιστική στην Α Εθνική. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη είχε "καθαρίσει" το θέμα νίκη από το πρώτο μέρος, όταν και πέτυχε τα δύο γκολ στο 24 με τον Παβιό και στο 34 με τον Γαρπόζη. Οι δύο ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες το παιχνίδι μετά τις αποβολές του Ανδράλα στο 35 για τον Λεβαδειακό και του Παβιό στο 70 για την Ξάνθη.

    Από την αρχή το παιχνίδι φάνηκε να "στραβώνει" για την ομάδα της Λιβαδειάς, όταν αναγκάστηκε μόλις στο 6΄να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα με τον Καρακώστα να παίρνει τη θέση του Ζαφειρόπουλου που τραυματίστηκε. Μάλιστα 18 λεπτά μετά η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παβιό. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και έτσι η Ξάνθη στο 34 κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Κιντάνα με πάσα ακριβείας βρήκε τον Γαρπόζη ο οποίος με διπλή προσπάθεια, νίκησε τον Καρακώστα δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2). Και επειδή η... κακή ημέρα φάνηκε από το πρώτο σφύριγμα για τους γηπεδούχους, στο 35` ο Ανδράλας αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κιντάνα αφήνοντας την ομάδα του Λεμονή με 10 παίκτες.

    Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τάκη Λεμονή μπήκε πιο δυνατά και στο 49 έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Ρούσεφ εκτέλεσε το φάουλ, ο Θεοδοσιάδης έκανε την προβολή και με την παρέμβαση και του Πιζανόφσκι η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν απομακρυνθεί από τους αμυντικούς της Ξάνθης. Το μόνο που άλλαξε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν το γεγονός πως αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία όταν ο Παβιό έκανε μαρκάρισμα και με τα δύο πόδια πάνω στον Μπούσι, υποχρεώνοντας το διαιτητή Μαζαράκο να δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

    Διαιτητής: Μαζαράκος Ηλίας (Άρτας)

    Κίτρινες κάρτες: Κιντάνα (28`), Λαμπριάκος (43`), Μπάρκογλου (47`), Μπούσι (56`)

    Κόκκινες κάρτες: Ανδράλας (34`), Παβιό (81`)

    Λεβαδειακός: Ζαφειρόπουλος (6` Καρακώστας), Καλλιμάνης, Παστός (67` Μανίκας), Χρυσάφης, Περόνε (44` Ρούσεφ), Ανδράλας, Μπούσι, Θεοδοσιάδης, Σίσιτς, Βιτάλι, Δημητρόπουλος.

    Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Παβιό, Τοροσίδης, Ζουέλα, Γαρπόζης, Ρίκα, Μπάρκογλου, Κιντάνα (62` Ντελγκάδο), Μάνσο (74` Μαχράτζε), Λαμπριάκος.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προβλήματα για τους πρωτοπόρους

    12/2/2006 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι "κυνηγοί" της κορυφής του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής, πλησίασαν σήμερα μετά την εντός έδρας ήττα του Μεσσηνιακού από τον Διαγόρα Ρόδου με 1-0, από την οποία ο πρωτοπόρος του ομίλου έμεινε στους 39 βαθμούς. Την ίδια στιγμή ο Εθνικός που επικράτησε με 1-0 του Βύζαντα, ανέβηκε στους 34 και ο Αστέρας Τρίπολης που πήρε την πέμπτη εκτός έδρας νίκη του, αυτή τη φορά στην Ρόδο με το εύκολο 3-0 επί της τοπικής ομάδας, έφτασε τους 33. Στις πιο πίσω θέσεις δημιουργήθηκε μια σχετική συμφόρηση, αφού Λήλας Βασιλικού και Αχαρναϊκός ηττήθηκαν από την Θύελλα Πατρών και τον Αιολικό, αντιστοίχως και τους έφτασε στους 29 βαθμούς ο Ατσαλένιος που κέρδισε με 3-1 την Ιωνία Χανίων.

    Από τα Γιάννενα για τα Γιάννενα

    Στον 2ο όμιλο της κατηγορίας, η ΑΕ Γιάννενα "δούλεψε" για τον ΠΑΣ και απέσπασε δύο βαθμούς από τον Πανθρακικό, δίνοντας την ευκαιρία στην άλλη ομάδα της πόλης να πλησιάσει στην βαθμολογία. Ο Πανθρακικός ταξίδεψε στα Γιάννενα για τον δεύτερο δύσκολο αντίπαλο της πόλης και το μόνο που κατάφερε να αποκομίσει ήταν ένας βαθμός από το τελικό 1-1. Έτσι ο ΠΑΣ που την ίδια στιγμή έπαιρνε την νίκη με 2-0 στην Λαμία, επί της τοπικής ομάδας, μείωσε την διαφορά στον ένα βαθμό και βλέπει ξανά κορυφή με αξιώσεις. Ο Αγροτικός Αστέρας αναδείχτηκε ισόπαλος με την Δόξα στην Δράμα και έφτασε τους 39 βαθμούς, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε μια σημαντική νίκη επί της Θράκης με 1-0, χάρη στην οποία ξεφεύγει από την τελευταία θέση, αλλά περιμένει τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης για να δει αν θα διατηρηθεί εκεί. Οι χαμένοι της "ουρας" της βαθμολογίας ήταν τα Τρίκαλα που γνώρισαν την ήττα από το Πολύκαστρο και έμειναν στους 18 βαθμούς. Την Τετάρτη η Κοζάνη υποδέχεται την Καβάλα και η Πτολεμαΐδα την Αναγέννηση Άρτας στους αγώνες με τους οποίους ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική.

    1ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Απόλλων Αθηνών-Κερατσίνι 0-0 Ατσαλένιος-Ιωνία 2000 Χανίων 3-1 Αγιος Δημήτριος-Παναιτωλικός 1-0 Θύελλα Πατρών-Λήλας Βασιλικού 2-1 Ρόδος-Αστέρας Τρίπολης 0-3 Μεσσηνιακός-Διαγόρας Ρόδου 0-1 Αχαρναϊκός-Αιολικός 1-2 Εθνικός Πειραιώς-Βύζας Μεγάρων 1-0 Ρεπό: Αχαϊκή

    2ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Πιερικός-Θερμαϊκός 1-0 Λαμία-Γιάννινα 0-2 ΑΕ Γιάννενα-Πανθρακικός 1-1 Πολύκαστρο-Τρίκαλα 1-0 Δόξα Δράμας-Αγροτικός Αστέρας 1-1 Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΕ Θράκη 1-0 Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου Κοζάνη-Καβάλα ΑΕ Πτολεμαίδας-Αναγένηση Αρτας

    1ος όμιλος - Βαθμολογία

    Μεσσηνιακός 39 Εθνικός 34 Αστέρας Τρίπολης 33 Αχαρναϊκός 29 Λήλας Βασιλικού 29 Ατσαλένιος 29 Αιολικός 27 Θύελλα Πατρών 27 Διαγόρας 27 Αγιος Δημήτριος 25 Παναιτωλικός 21 -17αγ Βύζας 19 Ρόδος 18 Απόλλων Αθηνών 18 Αχαϊκή 12 -17αγ. Κερατσίνι 10 Ιωνία Χανίων 9

    2ος όμιλος - Βαθμολογία

    Πανθρακικός 44 ΠΑΣ Γιάννινα 43 Αγροτικός Αστέρας 39 Καβάλα 30-18αγ. Θερμαϊκός 28 ΑΕ Γιάννενα 28 Δόξα Δράμας 25 Πιερικός 25 Ενωση Θράκης 24 Πολύκαστρο 22 Αναγέννηση Αρτας 20-18αγ. Λαμία 20 Αναγ. Καρδίτσας 20 Κοζάνη 18-18αγ. Τρίκαλα 18 Πτολεμαϊδα 8-18αγ.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Β' Εθνική: Κερδισμένοι Εργοτέλης και Άρης

    12/2/2006 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 αναγκάστηκε να παραχωρήσει η πρωτοπόρος Κέρκυρα με το Χαϊδάρι σε παιχνίδι για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Έτσι σε συνδυασμό με την ήττα του Θρασύβουλου στο παιχνίδι του Σαββάτου από την Καλαμάτα, οι Εργοτέλης και Άρης βρήκαν την ευκαιρία να του πλησιάσουν στην κορυφή. Οι Κρητικοί αρχικά, κάνοντας επίδειξη δύναμης, συνέτριψαν τον Εθνικό Αστέρα με 4-1, ενώ οι Θεσσαλονικείς, για πρώτη φορά μετά από καιρό με κόσμο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επικράτησαν με 2-0 του Πανηλειακού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής η Καστοριά επικράτησε εκτός έδρας της Παναχαϊκής με 1-0, η Νίκη Βόλου νίκησε τον Ηλυσιακό εντός έδρας με 2-1 και η Προοδευτική επικράτησε εντός έδρας του Ολυμπιακού ΑΣΚ με 2-1. Η 19η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το παιχνίδι Βέροια-Πανσερραϊκός.

    Τα αποτελέσματα

    Καλαμάτα-Θρασύβουλος Φυλής 1-0 Παναχαϊκή 2005-Καστοριά 0-1 Νίκη Βόλου-Ηλυσιακός 2-1 Αρης-Πανηλειακός 2-0 Προοδευτική-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 2-1 Εργοτέλης-Εθνικός Αστέρας 4-1 Κέρκυρα-Χαϊδάρι ΑΟ 2-2 Βέροια-Πανσερραϊκός 13/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

    1. Κέρκυρα 40

    2. Θρασύβουλος 35

    . Εργοτέλης 35

    4. Αρης 34

    5. Προοδευτική 30

    6. Εθνικός Αστέρας 28

    . Νίκη Βόλου 28

    8. Βέροια 24-18αγ.

    . Καστοριά 24-18αγ

    10. Χαϊδάρι 24

    11. Καλαμάτα 23

    12. Πανσερραϊκός 22 -17αγ

    13. Παναχαϊκή 19

    14. ΑΣΚ Ολυμπιακός 18

    15. Ηλυσιακός 15

    16. Πανηλειακός 3

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [11] Μπάσκετ

    Άνετα ο Ολυμπιακός

    12/2/2006 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εύκολο σχετικά απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε άνετα του Απόλλωνα Πάτρας στο ΣΕΦ με 85-63, στο παιχνίδι για την 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α. Εθνικής. Έτσι η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας διατήρησε το εντός έδρας αήττητο (8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) και επανήρθε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ για τους Πατρινούς αυτή ήταν η 7η εκτός έδρας ήττα σε 8 παιχνίδια. Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-28, 61-53, 85-63. Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση και πήρε από την αρχή το προβάδισμα. Έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο οι "ερυθρόλευκοι" ήταν μπροστά με 24-17 και στην ανάπαυλα μα 44-28, κυρίως χάρις τους Έντνι και Σχορτσιανίτη. Στην αρχή της επανάληψης ο Ολυμπιακός μπήκε πιο χαλαρά και ο Απόλλωνας το εκμεταλλεύτηκε δεόντως αφού κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε 4 πόντους (49-45). Κάπου εκεί οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν πάλι την πιεστική άμυνα και σε συνδυασμό με την επιθετική ανάκαμψη, έφτασαν πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (63-53). Στην 4η περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και με τους Αργυρόπουλο και Σεϊμπούτις να είναι οι πρώτοι σκόρερ του έφτασε στο +21 (81-60), και με άνεση πήρε στο φινάλε της αναμέτρησης με 85-63 τη νίκη.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Γκούμας, Παπαπέτρου.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Εντνι 8 (1), Παπαμακάριος 10 (2), Αργυρόπουλος 21 (3), Ζίζιτς 4, Λιούις 5 (1), Πρίντεζης 4 (1), Σεϊμπούτις 13 (1), Καλαϊτζίδης, Μπάρλος 3 (1), Βασιλόπουλος 4, Σχορτσιανίτης 13 (1).

    ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Γιάννης Χριστόπουλος): Καυκής 5, Εκινέ, Κουμπούρας 3 (1), Γεωργαλής 17 (2), Γκιζογιάννης, Πέττας, Τσάκιτς 13 (2), Ουίλιαμς 3 (1), Φορτέ 12, Εϊμπραμς 10 (1), Γκργκατ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Καθάρισε ο "Πίπο" για τη Μίλαν

    12/2/2006 6:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, η Μίλαν με ηγέτη ένα Φίλιπο Ινζάγκι από τα παλιά, πήρε τη σημαντική νίκη κόντρα στη Ρετζίνα με το ευρύ 4-1. Ο "Πιπο" πέτυχε χατ-τρικ και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να φτάσει, -για λίγο- στη δεύτερη θέση την Ίντερ, η οποία αγωνίζεται το βρΆΔΥ στο μεγάλο ντέρμπι με την Γιουβέντους. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, η Ρόμα συνέχισε την εκπληκτική της ανάκαμψη και πέτυχε την ένατη συνεχή νίκη της αυτή τη φορά εκτός έδρας επί της Σιένα με 2-0 και μπήκε για τα καλά σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ καθώς μείωσε στους δύο τη διαφορά από την τέταρτη Φιορεντίνα που ηττήθηκε από τη Λιβόρνο με 2-0. Σημαντική νίκη για τη Σαμπντόρια που νίκησε με 4-2 τη Μεσίνα.

    Τα αποτελέσματα

    Τρεβίζο-Κιέβο 1-2 (77 Μποριέλο - 39, 47 Τιριμπόκι)

    Λάτσιο-Ουντινέζε 1-1 (20 Ρόκι - 26 πεν. Ιακουίντα)

    Κάλιαρι-Λέτσε 0-0

    Εμπολι-Παλέρμο 0-1 (90΄ Μπαρζάγκλι)

    Λιβόρνο-Φιορεντίνα 2-0 (68΄ πεν., 75΄ Λουκαρέλι)

    Πάρμα-Ασκολι 0-0

    Ρετζίνα-Μίλαν 1-4 (10΄ Παρέδες - 14΄, 52΄, 90΄ Ιντσάγκι, 37΄ Τζιλαρντίνο)

    Σαμπντόρια-Μεσίνα 4-2 (19΄ Καστελίνι, 69΄ πεν. Βόλπι, 76΄ Τονέτο, 90΄ Φοτι - 17΄ Μουσλίμοβιτς, 89΄ Ντι Νάπολι)

    Σιένα-Ρόμα 0-2 (70΄ Ντε Ρόσι, 90΄ Ματσίνι)

    Ιντερ-Γιουβέντους έναρξη 21:30

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

    Γιουβέντους 63-24αγ. Ιντερ 54-24αγ. Μίλαν 54 Φιορεντίνα 50 Ρόμα 48 Λιβόρνο 42 Κιέβο 38 Σαμπντόρια 37 Λάτσιο 35 Παλέρμο 33 Ουντινέζε 27 Ασκολι 26 Σιένα 26 Ρετζίνα 26 Κάλιαρι 23 Μεσίνα 23 Πάρμα 23 Εμπολι 22 Τρεβίζο 14

    [13] Υγεία

    Δεν υπάρχει κρούσμα σε οικόσιτα πουλερικά

    Εκστρατεία ενημέρωσης

    12/2/2006 12:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2006 3:36:56 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν οι νεκροί κύκνοι, πραγματοποιούν από το πρωί υπάλληλοι της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα γίνεται καταγραφή όλων των οικόσιτων μονάδων με πουλερικά. Συνεργεία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και των δήμων Θερμαϊκού και Σταυρού μοιράζουν ειδικά φυλλάδια με τα μέτρα προστασίας, ενώ επιστήμονες ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια τους κατοίκους και συνιστούν ψυχραιμία. Ανάλογη εκστρατεία πραγματοποιείται και στην Πιερία, καθώς στην Παραλία Κατερίνης εντοπίστηκε ο τρίτος νεκρός κύκνος, θετικός στο επικίνδυνο στέλεχος Η5N1. Στο Κέντρο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πουλερικών στέλνονται συνεχώς νεκρά πτηνά από διάφορες περιοχές τής χώρας προκειμένου να ελεγχθούν. Τα προληπτικά μέτρα εντείνονται και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τα οικόσιτα πουλερικά. Το κοινοτικό εργαστήριο στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι σε νεκρούς κύκνους βρέθηκε το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1. Στη χώρα μας γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις και ταυτόχρονα, εντάθηκαν οι έλεγχοι σ όλη την επικράτεια. Πάντως, κανένα κρούσμα γρίπης δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε οικόσιτο ή σε πτηνό συστηματικής εκτροφής. Το λοιμογόνο στέλεχος Η5Ν1 πέρασε τις τελευταίες μέρες την "πόρτα" δύο ακόμη ευρωπαϊκών χωρών, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας ενώ το στέλεχος Η5 εμφανίστηκε και στη Σλοβένια, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας την Κομισιόν. Εξάλλου το θανατηφόρο στέλεχος έχει "δώσει το παρόν" σε χώρες της Ασίας, όπως στην Ινδονησία που μετρά ήδη 18 νεκρούς και το Ιράκ, όπου υπέκυψαν τέσσερις άνθρωποι αλλά και στη Νιγηρία, όπου ερευνούν αν υπάρχουν κρούσματα της νόσου σε ανθρώπους. Στο μεταξύ την Τετάρτη συναντώνται στις Βρυξέλλες εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Συναγερμός στη Βουλγαρία

    Το επικίνδυνο στέλεχος Η5Ν1 του ιού, που βρέθηκε σε νεκρό κύκνο στον Δούναβη κοντά στη βουλγαρική ακτή, είναι το κεντρικό θέμα του βουλγαρικού Τύπου, όπου σχολιάζεται ότι η εξουσία προσπαθεί «να νίψει τας χειράς της» και οι Αρχές αρνούνται να ανακοινώσουν προς το παρόν αν θα αρχίσει η θανάτωση των οικόσιτων πουλερικών γύρω από τις εστίες της θανατηφόρας γρίπης.

    Τα βουλγαρικά ΜΜΕ ενημερώνουν λεπτομερώς για τις εξελίξεις γύρω από τη γρίπη των πτηνών στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Επίσης ο Τύπος φιλοξενεί στις σελίδες του την ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της Ελλάδος ότι δεν υφίσταται λόγος πανικού αφού η γρίπη των πτηνών δεν έχει επηρεάσει τις μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες στη χώρα. Συγκρατημένη ανησυχία και στην Ιταλία, όπου θετικοί στον φονικό ιό βρέθηκαν επτά κύκνοι.

    Εξάλλου οι αρχές της Σλοβενίας πληροφόρησαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο ιός H5 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε έναν κύκνο κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν. Η Σλοβενία δεσμεύτηκε να θέσει αμέσως σε εφαρμογή προληπτικά μέτρα παρόμοια με αυτά που εφαρμόστηκαν την Παρασκευή στην Ελλάδα και το Σάββατο στην Ιταλία μετά τον εντοπισμό του ιδιαίτερα παθογόνου ιού H5N1, προσθέτει η Επιτροπή. Δείγματα εστάλησαν στο βρετανικό εργαστήριο αναφοράς του Ουέιμπρίτζ για συμπληρωματικές αναλύσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Δύο σκόμη γυναίκες νεκρές στην Ινδονησία

    Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε από τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικευμένο εργαστήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Χονγκ Κονγκ πως η γρίπη των πτηνών ευθύνεται για το θάνατο άλλων δύο γυναικών στην Ινδονησία, ανεβάζοντας σε δεκαοκτώ τον αριθμό των θυμάτων από τη νόσο στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Τζακάρτας στο οποίο νοσηλεύονταν τα θύματα. Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 22 και 27 ετών, οι οποίες πέθαναν την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το βράδυ αντίστοιχα. Το πιο πρόσφατο θύμα, που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, είναι πιθανόν ένας 24χρονος προμηθευτής αυγών, που υπέκυψε λίγες μόνο ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Στο Ιράκ που ήδη μετρά τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς από τον φονικό ιό, βρίσκεται αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Κρούσματα και στη Νιγηρία

    Δεκάδες πτηνά θανατώνονται ή παραδίδονται στις φλόγες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης της νόσου. Στη Νιγηρία, την πλέον πολυπληθή χώρα της Αφρικής, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν τέσσερις ασθενείς έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Η5Ν1, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες πουλερικά. "Αποφασίσαμε να ελέγξουμε την εξάπλωση της ασθένειας εξοντώνοντας όλα τα πτηνά που έχουν προσβληθεί, ενώ εκκρεμεί η διάγνωση από τα εργαστήρια", ανακοίνωσαν οι νιγηριανές Αρχές, των οποίων όμως το πρόβλημα, έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι οργανωτικές δυνατότητες ελέγχου της νόσου, την ώρα που η θνησιμότητα των κατοίκων είναι υψηλή από άλλες ασθένειες.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Italy fights to contain bird flu

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών

    Θετικοί στον Η5Ν1 οι κύκνοι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 February 2006 - 17:52:08 UTC