Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-12-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες
  • [02] Τραγικός θάνατος αστυνομικού σε τροχαίο
  • [03] Κινητοποιήσεις σε ΟΤΕ και Πανεπιστήμια
  • [04] Αγνοείται αλιευτικό σκάφος
  • [05] Κατηγορία για καρτέλ
  • [06] Στον ανακριτή για την απαγωγή
  • [07] Συνεχίζονται οι έρευνες στο Ίπσουιτς
  • [08] Αλλαγές στη θανατική ποινή
  • [09] Άγνοια για τα Χριστούγεννα
  • [10] Θεραπεία για καρκίνο για την Λόρα Μπους
  • [11] Στη Δικαιοσύνη για τη σφαγή στη Χαντίθα
  • [12] Εκεχειρία ... εν μέσω μαχών
  • [13] Δια πυρός... και απαγωγών η εκεχειρία
  • [14] Αντιπαράθεση για την ανεργία
  • [15] Αυξάνεται η κίνηση στην αγορά
  • [16] Ερωτική λογοτεχνία σε τιμή ρεκόρ
  • [17] Πωλείται το κάστρο του Δράκουλα
  • [18] Ανακαλούνται κονσέρβες βοδινού

    [01] Κοινωνία

    Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες

    19/12/2006 9:12:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε επτά τράπεζες στην Αθήνα και σε δύο στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στην οδό Ιλίου 37, στο Ίλιον, άγνωστοι έσπασαν με πέτρα το τζάμι της τράπεζας Εγνατία και πέταξαν στο εσωτερικό της βόμβα μολότοφ, ενώ, λίγη ώρα αργότερα, πέτρα πέταξαν άγνωστοι και σε υποκατάστημα της Eurobank, στη λεωφόρο Αθηνών 364, στο Περιστέρι. Εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό τοποθετήθηκαν στην οδό Ακαδημίας 57, στην Αθήνα, σε Open-24 της Eurobank. Οι σοβαρότερες ζημιές, όμως, προκλήθηκαν στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη διασταύρωση Συγγρού και Αρεοπαγίτου, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν επίσης αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο. Στη λεωφόρο Κηφισίας 269 στην Κηφισιά, στόχος έγινε το υποκατάστημα της Aspis Bank, όπου και πάλι τοποθετήθηκε αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια. Με τον ίδιο τρόπο πυρπολήθηκε το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Φιλολάου 165, στο Παγκράτι, καθώς και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Θηβών 139, στα Καμίνια του Πειραιά. Στη συμπρωτεύουσα, υλικές ζημιές προκλήθηκαν στα υποκαταστήματα της City Bank, επί της οδού 25ης Μαρτίου 106 και Eurobank, επί της οδού Αγίου Παντελεήμονος 6 (Πολίχνη), από γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι.

    [02] Κοινωνία

    Στη Χαλκιδική

    Τραγικός θάνατος αστυνομικού σε τροχαίο

    19/12/2006 10:22:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 38χρονος αστυνομικός σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών - Κυκλώματος Κασσανδρείας, στη Χαλκιδική. Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο αστυνομικός ανατράπηκε και συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα. Από τη σύγκρουση ο 38χρονος εκτινάχθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παρασύρθηκε από άγνωστο διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Νέων Μουδανιών όπου και υπηρετούσε το θύμα.

    [03] Κοινωνία

    Κινητοποιήσεις σε ΟΤΕ και Πανεπιστήμια

    19/12/2006 10:01:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο το πρωί, από τις 8 έως τις 11, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αντιδρώντας στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων της νομοθετικής ρύθμισης. Επίσης, δύο 24ωρες απεργίες πραγματοποιούν οι διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια, την προσεχή Πέμπτη και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τον φετινό προϋπολογισμό για την Παιδεία και την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέφτουν οι τόνοι για ΟΤΕ

    [04] Κοινωνία

    Ανοιχτά της Νέας Καλικράτειας

    Αγνοείται αλιευτικό σκάφος

    19/12/2006 9:03:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Αλιευτικό σκάφος με επταμελές πλήρωμα αγνοείται από χθες στις 9:15 το βράδυ, 11 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νέας Καλικράτειας, μετά από σήμα κινδύνου που έλαβε ερασιτεχνικός σταθμός. Σύμφωνα με πληροφορίες από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού, πρόκειται για το αλιευτικό "ΑΝΑΪΣ". Στην περιοχή έχουν σπεύσει πλοία από τα Μουδανιά και την Χαλκιδική, ενώ διεξάγονται έρευνες και από τρία σκάφη του λιμενικού και τρία σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Επίσης, συμμετέχει στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Super Puma.

    [05] Κοινωνία

    Για 17 επιχειρήσεις γάλακτος

    Κατηγορία για καρτέλ

    18/12/2006 8:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2006 9:06:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Επίσημα πλέον οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες κατηγορούνται ότι δημιούργησαν καρτέλ σε βάρος των κτηνοτρόφων αλλά και των καταναλωτών. Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, ολοκληρώνοντας την έρευνα που άρχισε τον περασμένο Ιούνιο, διαπίστωσε ότι δεκαεπτά επιχειρήσεις είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους και ήλεγχαν την αγορά γάλακτος από την πηγή του προϊόντος μέχρι το σούπερ μάρκετ. Η συμφωνία των εταιρειών, σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, συνιστά στρέβλωση του ανταγωνισμού γι αυτό και η Γενική Διεύθυνση εισηγείται προς την αρμόδια επιτροπή να επιβάλλει κυρώσεις, πρόταση η οποία όμως δεν είναι δεσμευτική. Μια από τις εταιρείες που ελέγχθηκαν προειδοποιεί ότι εάν υπάρξουν κυρώσεις θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Εν τω μεταξύ, νέο πλαίσιο για τη διάλυση των καρτέλ, καθόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με αυτό όσες εταιρίες συμμετέχουν σε καρτέλ αλλά επιθυμούν να αποσυρθούν και επιθυμούν να συνεργαστούν με τις ελεγκτικές αρχές, θα έχουν μείωση ή εξάλειψη του προστίμου που προβλέπεται για τις περιπτώσεις συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών να επιβάλουν τις τιμές στους διάφορους κλάδους της αγοράς.

    Αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις

    Με πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ απειλούνται 17 επιχειρήσεις. Όλες εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά " το καρτέλ του γάλακτος",

    Όπως διαπιστώνει η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού κάποιες βιομηχανίες:

    - καθορίζουν από κοινού τις τιμές παράγωγου γάλακτος - κατανέμουν μεταξύ τους τις πηγές προμήθειας -ακολουθούν κοινή εκπτωτική πολιτική

    Σύμφωνα με την έρευνα από το καρτέλ πλήττονται όχι μόνο οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι καταναλωτές αφού αυτό αποφασίζει πόσο θα πληρώσουν το γάλα.

    Η έρευνα διαπιστώνει ότι ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες: - καθορίζουν τις τιμές μεταπώλησης γάλακτος σε συνεργασία με τους διανομείς τους -συμφωνούν με αλυσίδες σουπερ μάρκετ για τις τιμές στο ράφι

    Τα συμπεράσματα της έρευνας προκάλεσαν την αντίδραση των γαλοκτοβιομηχανιών.

    Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε ότι αν η Επιτορπή Ανταγωνισμού που είναι η μόνη αρμόδια για το ζήτημα, κρίνει ότι πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα αυτά θα επιβληθούν.

    Για χειρισμούς που οδήγησαν στη διαμόρφωση καταδικαστικού κλίματος και σε σωρεία συνταγματικών και άλλων παραβάσεων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η VIVARTIA (πρώην ΔΕΛΤΑ).

    Η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, που ήδη έχει προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζει:

    "Η Εταιρία μας ουδέποτε συμμετείχε σε συμφωνίες που παραβιάζουν το νόμο. Ακολουθώντας το νόμο και όλες τις νόμιμες διαδικασίες, η εταιρία θα υπερασπίσει τις θέσεις της στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και, εφόσον καταστεί απαραίτητο, σε όλα τα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και όργανα".

    Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος της VIVARTIA και του ΣΕΒ απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα., ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος.

    Η κλήτευση των επιχειρήσεων ολοκληρώνεται και στις 8 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει για να ακούσει τις απόψεις όσων κατηγορούνται για σύσταση καρτέλ.

    Η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη της και αξιολογήσει και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθούν και εκπρόσωποι των σουπερ μάρκετ.

    [06] Κοινωνία

    Στον ανακριτή για την απαγωγή

    18/12/2006 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αύριο απολογείται ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή, η 40χρονη Αγγλίδα που κατηγορείται για την αρπαγή βρέφους από τη 16χρονη Ρουμάνα μητέρα του, στην περιοχή της Ομόνοιας. Η Αγγλίδα, που συνελήφθη στην Κεφαλονιά όπου είχε μεταφέρει το παιδί, καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί υιοθεσίας, επιτροπείας και αναδοχής βρέφους, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της. Πάντως σύμφωνα με τη δικογραφία, η νεαρή μητέρα του βρέφους υποστηρίζει ότι είχε συμφωνήσει να πουλήσει το μωρό στην αγγλίδα, η οποία συζούσε με κάτοικο της Κεφαλονιάς, και σκόπευε να το παρουσιάσει ως δικό της.

    [07] Κόσμος

    Ενώ η αστυνομία συνεχίζει να κρατά έναν ύποπτο

    Συνεχίζονται οι έρευνες στο Ίπσουιτς

    19/12/2006 9:56:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Συνεχίζει τις έρευνές της για τη διαλεύκανση των δολοφονιών των πέντε ιεροδούλων στην περιοχή του Ίπσουιτς η βρετανική αστυνομία παρά τη σύλληψη, τη Δευτέρα, ενός 37χρονου άνδρα που φέρεται να γνώριζε τα θύματα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι πιθανότητες να είναι ο Τομ Στίβενς ο δράστης των εγκλημάτων δεν ξεπερνούν το 50%, όπως γράφουν οι εφημερίδες Times και Sun επικαλούμενες πηγές τις οποίες δεν κατονομάζουν. Οι Times σημειώνουν μάλιστα ότι η αστυνομία έχει θέσει υπό παρακολούθηση άλλους πέντε υπόπτους. Η εφημερίδα Guardian αναφέρει από την πλευρά της ότι ο Στίβενς, που εργάζεται σε ένα σούπερ-μάρκετ, ανακρίθηκε από την αστυνομία τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση του πρώτου θύματος, τον Οκτώβριο, και το σπίτι του ερευνήθηκε τον περασμένο μήνα. Ο Στίβενς δηλώνει αθώος αλλά παραδέχεται ότι δεν έχει άλλοθι.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Prostitute murders suspect held

    The Times: First suspect held but hunt for killer goes on

    The Sun: Strangler suspect was a cop

    The Sun: Man arrested over Ipswich serial killings

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σύλληψη για τους φόνους στο Ιπσουϊτς

    [08] Κόσμος

    Αλλαγές στη θανατική ποινή

    19/12/2006 11:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2006 11:37:53 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης των θανατικών ποινών με θανατηφόρο ένεση αναγκάζεται να προχωρήσει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, μετά από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή, ο οποίος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μέθοδο αντισυνταγματική. Ο δικαστής Τζέρεμι Φόγκελ ενημέρωσε τη διοίκηση της πολιτείας για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή αυτής της μεθόδου και έδωσε περιθώριο 30 ημερών για τη συμμόρφωση με την απόφαση που έλαβε στις 15 Δεκεμβρίου. Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας είπε ότι το επιτελείο του θα λάβει άμεσα μέτρα για να διαλύσει τις ανησυχίες του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι στις 37 από τις 38 πολιτείες των ΗΠΑ που επιτρέπουν τη θανατική ποινή, χρησιμοποιείται η θανατηφόρος ένεση, που στόχο έχει να ναρκώσει τον φυλακισμένο και στη συνέχεια να σταματήσει την καρδιακή του λειτουργία.

    Αναστολή των εκτελέσεων και στη Φλόριντα

    Σε δήλωσή του, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ τόνισε ότι δεσμεύεται να κάνει ό, τι χρειάζεται, ώστε "να ικανοποιηθούν οι πολίτες που επιθυμούν τη διατήρηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια".

    Οι εκτελέσεις με θανατηφόρο ένεση ανακλήθηκαν και στη Φλόριντα, μετά από μία εκτέλεση στις 13 Δεκεμβρίου, που κράτησε 34 λεπτά και κατά τη διάρκεια της οποίας ο φυλακισμένος βρισκόταν σε κίνηση επί 24 λεπτά και προσπαθούσε να μιλήσει την ώρα που πέθαινε.

    Ο κυβερνήτης και αδελφός του προέδρου Μπους, Τζεμπ Μπους, διέταξε έρευνα για τη διαδικασία εκτελέσεων, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Μαρτίου 2007. Μέχρι τότε, δεν πρόκειται να υπογράψει νέα εντάλματα εκτελέσεων.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: California seeks to improve lethal injection method

    The NY Sun: California's Method of Execution To Be Changed

    [09] Κόσμος

    Έχει το 66% των παιδιών 7-11 ετών στη Βρετανία

    Άγνοια για τα Χριστούγεννα

    19/12/2006 9:47:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λιγότερα από τα μισά παιδιά 7 έως 11 ετών στη Βρετανία γνωρίζουν πως τα Χριστούγεννα γιορτάζεται η Γέννηση του Θεανθρώπου, προκύπτει από έρευνα που διεξήγε το BBC και θα δημοσιευθεί σήμερα. Μόλις το 44% από τα 1063 παιδιά που ερωτήθηκαν γνώριζαν πως τα Χριστούγεννα συμβολίζουν τη γέννηση του Χριστού. Ωστόσο, οι συνομήλικοί τους από τη Βόρεια Ιρλανδία είναι πιο ενημερωμένοι γύρω από το θέμα, καθώς το 71% έδωσε τη σωστή απάντηση. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (89%) τα παιδιά δηλώνουν ενθουσιασμένα από τα Χριστούγεννα, το 63% τονίζει πως εξοικονομεί χρήματα για να αγοράσει δώρα για τους δικούς τους. Το 16% προτιμά να δώσει τα δώρα στη μητέρα, μόλις το 7% στον πατέρα, ενώ το 66,5% προτιμά να είναι πιο δίκαιο στη μοιρασιά των χριστουγεννιάτικων δώρων, δηλώνοντας πως θα δώσει δώρα και στους δύο γονείς. Μεταξύ των ερωτηθέντων παιδιών, το 29% εκτιμά πως τα Χριστούγεννα σημαίνουν να σκέφτεσαι τους άλλους, και το 24% πως έχει περισσότερη σημασία να δίνεις παρά να παίρνεις.

    [10] Κόσμος

    Διαγνώστηκε καρκίνος του δέρματος

    Θεραπεία για καρκίνο για την Λόρα Μπους

    19/12/2006 9:35:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε θεραπεία για καρκίνο του δέρματος στο πόδι υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Λόρα Μπους όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της, Σούζαν Γουίτσον. Η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου δεν φάνηκε να έχει δυσκολία στο περπάτημα στη δεξίωση που δόθηκε στο Λευκό Οίκο για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα την Δευτέρα, όμως κάτω από το δεξιό γόνατό της φαινόταν ένας επίδεσμος. Η Λόρα Μπους υποβλήθηκε σε βιοψία σε ένα μικρό σπίλο στα τέλη Οκτωβρίου, η οποία έδειξε ότι έπασχε από ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, το δεύτερο συχνότερο τύπο δερματικού καρκίνου. Ο σπίλος αφαιρέθηκε λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. "Χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, το πόδι της επουλώνεται καλά και το πρόγραμμά της συνεχίζεται κανονικά", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: First lady Bush treated for skin cancer

    CNN: First lady Laura Bush had skin cancer removed

    [11] Ιράκ

    Κατηγορίες κατά πέντε Αμερικανών πεζοναυτών

    Στη Δικαιοσύνη για τη σφαγή στη Χαντίθα

    19/12/2006 10:21:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κατηγορίες κατά πέντε πεζοναυτών πρόκειται να απαγγείλει την Πέμπτη o αμερικανικός στρατός για τη δολοφονία 24 πολιτών στη Χαντίθα του Ιράκ, τονίζουν πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Η σφαγή, το Νοέμβριο του 2005, που έχει εξοργίσει τους Ιρακινούς, είναι μία από τις πολλές ενέργειες μελών του αμερικανικού στρατού, για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί και δικασθεί για την εμπλοκή τους σε αδικαιολόγητους φόνους ιρακινών πολιτών. Το κατηγορητήριο για τη σφαγή της Χαντίθα θα περιλαμβάνει κατηγορίες για φόνο και θα απαγγελθεί κατά πέντε πεζοναυτών, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Το κατηγορητήριο θα απαγγελθεί στο στρατόπεδο Φορτ Πέντελτον στην Καλιφόρνια, όπου κρατούνται οι ύποπτοι πεζοναύτες. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί δύο έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του εγκλήματος στη Χαντίθα -μία για τις δολοφονίες, κατά την οποία ερευνώνται μάρτυρες και στοιχεία για την κατηγορία της σκόπιμης δολοφονίας των Ιρακινών πολιτών και μία εσωτερική έρευνα στο σώμα των Πεζοναυτών μετά το συμβάν, για την αδυναμία αξιωματικών να αντιμετωπίσουν τις αντικρουόμενες αναφορές για τις δολοφονίες.

    [12] Μ. Ανατολή

    Εντείνεται η ενδοπαλαιστινιακή σύγκρουση

    Εκεχειρία ... εν μέσω μαχών

    19/12/2006 8:29:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας, όταν Παλαιστίνιοι αστυνομικοί που υποστηρίζουν τη Χαμάς και άντρες της Φατάχ συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν έντεκα. Η ενδοπαλαιστινιακή διαμάχη -η χειρότερη την τελευταία δεκαετία- κλιμακώθηκε μετά την ανακοίνωση το Σάββατο του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για πρόωρες εκλογές σε μια προσπάθεια άρσης του πολιτικού αδιεξόδου. Η Χαμάς κατηγόρησε τον Αμπάς για πραξικόπημα εναντίον της εκλεγμένης Κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας αστυνομικός υποστηρικτής της Χαμάς σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που άρχισαν στην είσοδο του κτιρίου και συνεχίστηκαν και σε άλλα τμήματα, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν φρουρούς ασφαλείας της Φατάχ επειδή θεωρούσαν ότι είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε προηγούμενα βίαια επεισόδια. Στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθερα χθες όλα τα μέλη της Φατάχ και της Χαμάς, που είχαν απαχθεί σε μία σειρά ανάλογων επεισοδίων κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ανακοίνωσε στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ, που συμμετείχε στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

    Συνολικά, οκτώ μαχητές της Φατάχ και πέντε της Χαμάς απελευθερώθηκαν, έπειτα από την απελευθέρωση νωρίτερα του υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς και πρώην υπουργού Σοφιάν Αμπού Ζάιντα, που απήχθη στη Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

    "Η μεσολάβηση για την απελευθέρωση των ομήρων της Φατάχ και της Χαμάς ήταν επιτυχής κι επέτρεψε να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας και να τερματισθεί η ένταση", τόνισε ο Νταούντ Σιχάμπ, μεσολαβητής της Τζιχάντ.

    Την απελευθέρωση των στελεχών επιβεβαίωσε κι εκπρόσωπος της Χαμάς. "Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν κι ευελπιστούμε πως οι παραβιάσεις της εκεχειρίας δεν πρόκειται να επαναληφθούν", πρόσθεσε.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: New Gaza clash outside hospital

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δια πυρός... και απαγωγών η εκεχειρία

    Εκεχειρία "τρόμου" στη Γάζα

    [13] Μ. Ανατολή

    Δια πυρός... και απαγωγών η εκεχειρία

    18/12/2006 11:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated

    Στη Μέση Ανατολή, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν απόψε έναν μαχητή της Φατάχ, θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία με τη Χαμάς. Εξάλλου δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι, μέλη τόσο της Χαμάς όσο και της Φάταχ απήχθησαν από αγνώστους σε διαφορετικά επεισόδια στη Γάζα. Μεταξύ των απαχθέντων και ο Σοφιάν Αμπού Ζάιντα, υψηλόβαθμο στέλεχος του κινήματος Φάταχ και πρώην υπουργός αρμόδιος για τους κρατουμένους, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος αργά το απόγευμα.

    Ο Αμπού Ζάιντα είχε απαχθεί από μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλου κλάδου της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι οποίοι σταμάτησαν διά της βίας το αυτοκίνητό του στη Τζαμπαλίγια.

    Νωρίτερα άγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν θανάσιμα έναν μαχητή της Φάταχ, της οργάνωσης του παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς,.

    Η επίθεση έγινε στο προσφυγικό στρατόπεδο της Τζαμπαλίγια.

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ισμαήλ Χανίγια , προέτρεψε τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς να αποσύρει τις δυνάμεις ασφαλείας του από τους δρόμους της Γάζας, τονίζοντας ότι η παρουσία τους στους δρόμους απειλεί την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη εκκεχειρία.

    Η προεδρική φρουρά του κ. Αμπάς πολιόρκησε την Κυριακή δύο υπουργεία της Χαμάς, ενώ από χθες έχει αναπτυχθεί γύρω από την κατοικία και τα γραφεία του Παλαιστίνιου προέδρου καθώς και στους δρόμους της Γάζας.

    [14] Οικονομία

    Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

    Αντιπαράθεση για την ανεργία

    18/12/2006 9:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2006 10:53:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νέου προϋπολογισμού. Αιτία το ζήτημα της ανεργίας και αφορμή στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, συμφωνά με τα οποία τα τελευταία δυόμιση χρόνια βρήκαν δουλειά 130.000 άνεργοι. Η αντίδραση από πλευράς ΠΑΣΟΚ ήταν έντονη, με το Γιώργο Φλωρίδη, να αμφισβητεί τα στοιχεία του υπουργού Οικονομίας, ενώ από το ΚΚΕ ο βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης μίλησε για μαρασμό της αγροτικής ζωής.

    130.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά

    Μειωμένη κατά τρεις μονάδες, από το Μάρτιο του 2004, είναι η ανεργία στη χώρα μας σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας.

    Αναφερόμενος στα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το τρίτο τρίμηνο του 2006, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι από το 11,3% που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ανεργία έχει πέσει μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια, στο 8,3%, δηλαδή σε ποσοστό που "είχαμε πολλά χρόνια να δούμε".

    Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, οι άνεργοι από 530.000 μειώνονται σε 400.000, δηλαδή 130.000 άνεργοι πολίτες της χώρας βρήκαν εργασία.

    Η παρέμβαση του κ. Αλογοσκούφη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη ο οποίος αναρωτήθηκε εάν η μείωση της ανεργίας είναι τόσο ακριβής, όσο είναι ακριβή και τα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ χώρας.

    Κάλεσε δε τον κ. Αλογοσκούφη, "αντί να κλείνεται στον «προστατευμένο» χώρο της Βουλής, να πει αυτά τα στοιχεία στους άνεργους ανά την Ελλάδα".

    Για μαρασμό της υπαίθρου έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης.

    Στην τοποθέτησή του πραγματεύτηκε θέματα αγροτικής οικονομίας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι καπνοκαλλιεργητές είδαν -κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, που υπέγραψαν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- να μειώνεται η παραγωγή τους κατά 78%.

    Διαξιφισμοί και για την Υγεία

    Στην συζήτηση, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαππας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την Υγεία.

    "Η υπόθεση της υγείας είναι εθνική. Θέλει χρόνο, θέλει αντοχή, θέλει προσπάθεια, θέλει βούληση, θέλει πρόγραμμα, θέλει σχεδιασμό που ποτέ δεν εξαντλούνται αυτά τα στενά χρονικά όρια μίας κυβερνητικής θητείας". υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Σχολιάζοντας την ομιλία του κ Αβραμόπουλου ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε: "Η ΝΔ ως αντιπολίτευση οργάνωσε την πολιτική της κατσαρίδας επιδιώκοντας την απαξίωση του ΕΣΥ. Τώρα τρία χρόνια μετά τις εκλογές, η «κατσαρίδα εκδικείται» καθημερινά".

    "Είδα ένα αίσθημα αυτοκριτικής από τον κ Πρωτόπαπα. Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν έγιναν 20 χρόνια που ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση;" σχολίασε ο κ Αβραμόπουλος.

    Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΝ Αθανάσιος Λεβέντης άσκησε έντονη κριτική τονίζοντας ότι με το 2,6% επί του ΑΕΠ που είναι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά ούτε των νοσηλευτών ούτε των γιατρών.

    Ο Υπουργός Υγείας κάλεσε από το βήμα της Βουλής, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσουν τις θέσεις τους με στόχο την βελτίωση της Υγείας.

    Κόντρα για την αγροτική πολιτική

    Σημείο αιχμής και τα αγροτικά ζητήματα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο, να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για αναξιοπιστία, υπενθυμίζοντας δηλώσεις στελεχών του για πτώση του αγροτικού εισοδήματος.

    Απέναντι στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μπασιάκος αντέτεινε τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία, την τελευταία διετία του ΠΑΣΟΚ, το αγροτικό εισόδημα παρουσίασε μείωση κατά 11,2% ενώ την πρώτη διετία της ΝΔ, αύξηση κατά 2,5%.

    Επίσης, ο κ. Μπασιάκος, παρατήρησε ότι η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, αυξήθηκε από 430 εκ. ευρώ που ήταν τη διετία 2002-3 σε 823 εκ. ευρώ τη διετία 2004-5, ενώ μόνον το 2006 εκτιμάται ότι θα απορροφηθούν 479 εκ. ευρώ.

    Για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών της απέναντι στους αγρότες, κατηγόρησε τη ΝΔ, ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Β. Αργύρης.

    Ο κ. Αργύρης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "αύξησε το κόστος παραγωγής και μείωσε το εισόδημα των αγροτών" λέγοντας ειδικότερα: "Είπατε ότι για όλα φταίει η αύξηση του ΦΠΑ, ενώ ήσασταν εσείς που το είχατε κλειδώσει στο 18%. Λέγατε ότι το δικό μας επίδομα θέρμανσης ήταν ψίχουλα και σήμερα λέτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται η συζήτηση

    [15] Οικονομία

    Αυξάνεται η κίνηση στην αγορά

    18/12/2006 10:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα μπήκε από στην Δευτέρα η αγορά. Η κίνηση πλέον είναι αυξημένη τόσο στη Βαρβάκειο όσο και στα καταστήματα των περιφερειακών δήμων. Μαζί με την καταναλωτική κίνηση έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι από τα συνεργεία των νομαρχιών για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας ή να εντοπιστούν ακατάλληλα προϊόντα. Ειδικοί υπενθυμίζουν στους καταναλωτές τι πρέπει να προσέχουν κατά τις εορταστικές αγορές τους είτε αφορούν τρόφιμα, είτε αφορούν παιχνίδια και είδη δώρων.

    Τι πρέπει να προσέχουμε

    Με τον δέκατο τρίτο μισθό στην τσέπη οι καταναλωτές ξεκινούν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους με πρώτα στην λίστα , δώρα για αγαπημένα πρόσωπα, παιχνίδια, αλλά και το μενού για το γιορτινό τραπέζι.

    Και αν η μεγαλύτερη χαρά για ένα παιδί είναι ένα παιχνίδι οι μεγάλοι ,δεν μπορούν να παίζουν με την επιλογή.

    Όταν λοιπόν αγοράζουμε παιχνίδια πρέπει να προσέχουμε:

    -Να έχουν την σήμανση CE -Να αναγράφεται η ηλικία που ανταποκρίνονται -Να υπάρχουν οδηγίες χρήσης στα ελληνικά και να ζητάμε την εγγύηση, με αναλυτική περιγραφή των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

    Δυσεύρετη η ντόπια γαλοπούλα

    Εν τω μεταξύ, από το πρωί, η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

    Στη Βαρβάκειο Αγορά αλλά και στα συνοικιακά κρεοπωλεία η γαλοπούλα είναι δυσεύρετη, ενώ την εμφάνισή τους .

    Οι εισαγόμενες γαλοπούλες από Γαλλία και Ιταλία που έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά με τιμή 4 με 5 ευρώ το κιλό, αναμένεται να πιέσουν προς τα κάτω την τιμή της ντόπιας.

    Στην Βαρβάκειο αγορά η γαλοπούλα πωλείται με 8 ευρώ το κιλό το αρνάκι και το κατσικάκι από 7 έως 8 ευρώ το κιλό, το χοιρινό από 2,5 έως 4 ευρώ, το γουρουνόπουλο από 7,99 έως 9 ευρώ, το μοσχάρι από 3 έως 6 και το κοτόπουλο από 2 έως 2,5 το κιλό.

    Κλιμάκια της γγ Εμπορίου του ΕΦΕΤ και των Νομαρχιών ελέγχουν καθημερινά τις κεντρικές αγορές αλλά και τα συνοικιακά καταστήματα.

    Όσοι πιαστούν για παράνομες ελληνοποιήσεις θα πληρώσουν πρόστιμο έως και ένα εκατομμύριο ευρώ.

    [16] Παράξενα

    Σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις στο Παρίσι

    Ερωτική λογοτεχνία σε τιμή ρεκόρ

    18/12/2006 10:33:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αντί του ποσού των 5,66 εκατομμυρίων ευρώ, πωλήθηκε από τον οίκο Κρίστις στο Παρίσι, συλλογή χιλίων βιβλίων ερωτικής λογοτεχνίας. Η ερωτική συλλογή που χρονολογείται από το 1527 έως στο 1975 και προέρχονται από τη γαλλόφωνη βιβλιοθήκη του Ελβετού βιομηχάνου Ζεράρ Νόρντμαν στη Γενεύη, αποτελείτο από φωτογραφίες, βιβλία, χειρόγραφα, επιστολές και ιδιόχειρα έγγραφα των οποίων οι συντάκτες είναι κλασικοί της άσεμνης λογοτεχνίας ή ανώνυμοι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει δημοπρατηθεί "ερωτική βιβλιοθήκη" τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια. Η ερωτική συλλογή του Νόρντμαν, αποτελείτο από φωτογραφίες, βιβλία, χειρόγραφα, επιστολές και ιδιόχειρα έγγραφα των οποίων οι συντάκτες είναι κλασικοί της άσεμνης λογοτεχνίας ή ανώνυμοι. Από τα σημαντικότερα βιβλία της συλλογής και το πιο παλιό που τιτλοφορείται "Sonneti lussuriosi" του Πιέτρο Αρετίνο, πωλήθηκαν αντί 325.000 ευρώ, τιμή ρεκόρ για ένα ερωτικό βιβλίο που πωλείται σε πλειστηριασμό. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αγόρασε πρώτη λόγω δικαιωμάτων 25 φωτογραφίες με ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα χειρόγραφο του γάλλου συγγραφέα Πιέρ Λουίς, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου και στις 15 Δεκεμβρίου. Σημειωτέον ότι η ερωτική λογοτεχνία για αιώνες γραφόταν μυστικά, σε απλά χειρόγραφα, σε πρόχειρα, ενώ οι συγγραφείς της ήταν θύματα οχλήσεων και διώξεων. Ο Ζεράρ Νόρντμαν άρχισε να αγοράζει ερωτικά βιβλία σε ηλικία 17 ετών, προτιμώντας αυτά που ήταν ανώνυμα ή υπογράφονταν με ψευδώνυμο, πολλά από αυτά ήταν απλά αποσπάσματα από μια ανατύπωση που κατασχέθηκε και κάηκε.

    [17] Ζωής ...σΤάσεις

    Από τον εγγονό της βασίλισσας της Ρουμανίας

    Πωλείται το κάστρο του Δράκουλα

    18/12/2006 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Προς πώληση το γνωστό ως "κάστρο του κόμη Δράκουλα", από τον Ντομινίκ φον Χάσμπουργκ, εγγονό της βασίλισσας Μαρίας της Ρουμανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, κατετέθη επιστολή στην οποία διατυπώνεται η πρόθεσή του να πωληθεί το κάστρο Μπραν, στο νομαρχιακό Συμβούλιο του Mπρασόβ. Το κτίριο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του 58χρονου Ντομινίκ φον Χάσμπουργκ, πριν από επτά μήνες, είχε κατασχεθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς. Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του ανιψιού του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας και του ρουμανικού Υπουργείου Πολιτισμού, ορίζει ρητά ότι ο πύργος θα παραμείνει μουσείο για τουλάχιστον τρία χρόνια. "Το Υπουργείο Πολιτισμού ουδεμία επιστολή πρόθεσης πώλησής του έλαβε και για τρία χρόνια το κάστρο θα παραμείνει μουσείο. Κατά την περίοδο αυτή, μπορεί να πωληθεί μόνο στο ρουμανικό κράτος και ο Ντομινίκ φον Χάσμπουργκ, πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στο Υπουργείο Πολιτισμού", δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Αντιάν Ιοργκουλέσκου. Στο μεταξύ η Νομαρχία του Μπρασόβ, φέρεται ήδη να προσέφερε ποσό μεγαλύτερο των 25 εκατομμυρίων δολαρίων για να περιέλθει στην κατοχή της. "Το Κάστρο Μπραν είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό στην περιοχή μας", υποστήριξε ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου.

    Σημειωτέον ότι το κάστρο Μπραν, ηλικίας 900 ετών, που οφείλει τη φήμη του στον αιμοχαρή ρουμάνο πρίγκιπα του 15ου αιώνα, Βλαντ Τέπες, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο εισιτήρια ετησίως. Από τον Βλαντ Τέπες, εμπνεύστηκε ο Ιρλανδός συγγραφέας Μπραμ Στόκερ, κι έγραψε το μυθιστόρημα" Δράκουλας", βασισμένο στο θρύλο του κόμη Δράκουλα.

    [18] Κοινωνία

    Ανακαλούνται κονσέρβες βοδινού

    18/12/2006 10:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά οι κονσέρβες βοδινού DAKOR με απόφαση του ΕΦΕΤ, διότι όπως τονίζεται στην ανακοίνωση δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων. Πρόκειται για προϊόντα corned beef γαλλικής προέλευσης που διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την Kονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την παρτίδα κονσέρβας με ημερομηνία λήξης 08/09/2010 να μην καταναλώσουν το προϊόν.

    Συγκεκριμένα ανακαλούνται τα εξής προϊόντα:

    *Κονσέρβα corned beef DAKOR των 340 γρ. με ημερομηνία λήξης 08/09/2010.

    *Κονσέρβα corned beef DAKOR των 200 γρ. με ημερομηνία λήξης 22/11/2010

    *Κονσέρβα corned beef DAKOR των 200 γρ. με ημερομηνία λήξης 27/11/2010


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 December 2006 - 9:51:43 UTC