Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Ναι'' του Δημοσίου στη MIG
  • [02] Το διαδίκτυο κάνει καλό αλλά ο εθισμός αυξάνει την επιθετικότητα

    [01] ''Ναι'' του Δημοσίου στη MIG

    Ειδήσεις

    Τα χέρια έδωσαν τελικά Δημόσιο και MIG για την εξαγορά της Ολυμπιακής. Χθες μετά από μαραθώνιες συσκέψεις ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση, ενώ για το θέμα της επίγειας εξυπηρέτησης δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία μεταξύ της MIG και της Swissport. Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως υπάρχει δέσμευση από την πλευρά του ομίλου Marfin για αγορά των στοιχείων ενεργητικού της επίγειας εξυπηρέτησης στα 44,8 εκ. ευρώ -τιμή που έχουν προσδιορίσει ανεξάρτητοι εκτιμητές- σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η διαπραγμάτευση με τη Swissport. Συνολικά έσοδα για το δημόσιο ανέρχονται σε 177,2 εκ. ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι για να υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της MIG, θα πρέπει να δοθεί το "πράσινο φως" και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και μάλιστα έχει ορίσει ειδικό επίτροπο καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

    Μετά την έγκριση από την Κομισιόν η συμφωνία θα τεθεί υπό την κρίση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, η οποία αναμένεται να συνέλθει τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

    Αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΝ

    ΚΚΕ και ΣΥΝ κόμματα στάθηκαν επικριτικά απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ επέρριψαν ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

    Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, στο οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι.

    "Ευθύνες έχουν και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", τα οποία στήριξαν το καθεστώς απελευθέρωσης των αερομεταφορών που δημιούργησε τους όρους για κυριαρχία στις αερομεταφορές των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δεχτεί καμιά δικαιολογία, κανένα επιχείρημα της κυβέρνησης. Καμιά σημασία δεν έχει η εθνικότητα του επιχειρηματία που θα εκμεταλλεύεται την Ολυμπιακή. Η ιδιωτικοποίησή της ανεξάρτητα από το τίμημα και τον επιχειρηματία, έχει τις ίδιες οδυνηρές συνέπειες" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΣΥΝ που μιλά για συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "στο έγκλημα του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής Αεροπορίας".

    "Ο κατακερματισμός, η ρευστοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της ΟΑ αποτελούν πεδίο σαφέστατης ιδεολογικής και προγραμματικής σύγκλησης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Υπό την εποπτεία των μεγαλοσυμφερόντων των ευρωπαϊκών καρτέλ στις αερομεταφορές εντάσσεται και η εξαφάνιση του εθνικού δημόσιου αερομεταφορέα. Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει των αγώνα του για την αποτροπή ενός ακόμα εγκλήματος σε βάρος της Δημόσιας περιουσίας σε έναν τόσο σοβαρό και στρατηγικό τομέα της οικονομίας μας, όπως οι δημόσιες αερομεταφορές" σημειώνεται.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19791

    [02] Το διαδίκτυο κάνει καλό αλλά ο εθισμός αυξάνει την επιθετικότητα

    Συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα αντικρουόμενα επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις του διαδικτύου στους νέους. Μία νέα μελέτη Ολλανδών ψυχολόγων υποστηρίζει ότι ο Παγκόσμιος Ιστός έχει πλέον ευεργετική επίδραση στους εφήβους, αλλά, μία άλλη μελέτη από γιατρούς της Ταϊβάν διαπίστωσε ότι οι έφηβοι που είναι «κολλημένοι» στο Διαδίκτυο, είναι πιθανότερο να αναπτύξουν επιθετική συμπεριφορά.

    Η έρευνα των ψυχολόγων Πάτι Βάλκενμπουργκ και Γιόχεν Πίτερ του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Current Directions in Psychological Science" [Τρέχουσες Κατευθύνσεις στην Ψυχολογική Επιστήμη] της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολογικής Επιστήμης, τονίζει ότι έχει πια αλλάξει η εικόνα από τη δεκαετία του ΄90, όταν το Διαδίκτυο έδειχνε «σκοτεινό μέρος» και οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες επισήμαιναν κινδύνους για τους εφήβους, όπως την κοινωνική απομόνωση, τους λιγότερους φίλους και τις πιο τεταμένες οικογενειακές σχέσεις, προς όφελος των κυβερνο-σχέσεων με «εικονικούς» ξένους.

    Σύμφωνα με τους ολλανδούς ψυχολόγους, η εικόνα πια είναι πιο «φωτεινή», γιατί έχουν μεσολαβήσει σημαντικές αλλαγές στο μεταξύ. Ο τεράστιος αριθμός νέων που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, το έχει μετατρέψει σε ένα αληθινό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, που δεν ανταγωνίζεται τις πραγματικές διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά αντίθετα τις ενισχύει με on-line τρόπο.

    Το Διαδίκτυο, αντί να απομονώνει κοινωνικά, φαίνεται πια πως ενθαρρύνει τις υπάρχουσες σχέσεις και η έμφαση των νέων δεν δίνεται πια στο να «τα λένε» με αγνώστους σε chat rooms, αλλά, να επικοινωνούν καλύτερα με τους φίλους τους, π.χ. μέσω υπηρεσιών όπως το MSN. Σήμερα οκτώ στους δέκα νέους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να συνδέονται μετά το σχολείο με τους φίλους και συμμαθητές τους.

    Οι ολλανδοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή κάνει τα παιδιά να νιώθουν καλύτερα, να είναι πιο ανοιχτά και ειλικρινή για τους εαυτούς τους και να συζητούν ευκολότερα για τα προσωπικά τους θέματα [συναισθήματα, ανησυχίες, ευαισθησίες κ.λπ.]. Επειδή βρίσκονται στην απομόνωση του δωματίου τους, όταν επικοινωνούν μέσω Διαδίκτυο, έχουν λιγότερες αναστολές και εκφράζονται πιο ελεύθερα, σύμφωνα με την έρευνα, με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερο άγχος.

    Όμως, αυτή δεν είναι η αισιόδοξη εικόνα που παρουσίασαν ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου Καοσιούνγκ της Ταϊβάν, υπό τον δρα Τσιχ-Χουνγκ Κο, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Adolescent Health" [Περιοδικό Υγείας των Εφήβων], σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Οι ερευνητές, μελετώντας δείγμα 9.400 εφήβων, διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο οι νέοι περνάνε το χρόνο τους στο Διαδίκτυο, αποκτώντας εθισμό με αυτό, τόσο συχνότερο είναι το φαινόμενο να φέρνονται επιθετικά σε άλλους νέους ή στην οικογένειά τους. Πάντως, οι ερευνητές δεν απέκλεισαν να ισχύει και η αντίστροφη σχέση, δηλαδή τα πιο βίαια παιδιά να χρησιμοποιούν περισσότερο το Διαδίκτυο.

    Παρ' όλα αυτά η έρευνα προσφέρει νέα στοιχεία σε προηγούμενες έρευνες, που επίσης είχαν δείξει ότι το διαδίκτυο επηρεάζει τη συμπεριφορά των νέων. Γι' αυτό οι ταϊβανέζοι γιατροί συνιστούν στους γονείς να προσέχουν πολύ τι είδους χρήση του Διαδίκτυο κάνουν τα παιδιά τους και για πόση ώρα, ειδικά όταν διαπιστώνουν συμπτώματα απομάκρυνσης και απομόνωσης των παιδιών, ευερεθιστότητας, αποφυγής άλλων δραστηριοτήτων για χάρη λίγης ακόμα ώρας στο Διαδίκτυο κ.ά..

    Η αύξησης της νεανικής επιθετικότητας συνδέεται ιδιαίτερα με το περιεχόμενο που βλέπει ο νέος στο διαδίκτυο. Η on-line «κουβεντούλα» [chatting], το παίξιμο on-line τυχερών παιγνιδιών και η πορνογραφία κατ' εξοχήν συνδέονται με την αυξημένη επιθετικότητα. Σχετικά «αθώα» είναι η on-line αναζήτηση και μελέτη.

    Είδηση: 19786


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 March 2009 - 10:04:16 UTC