Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα των τεσσάρων
  • [02] Την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό το ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα
  • [03] Σήμερα η απόφαση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες
  • [04] Την πόρτα της Ελλάδας χτυπά ξανά ο Η1Ν1
  • [05] Συνάντηση Α. Σαμαρά - Μ. Μπαρνιέ
  • [06] Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης όλο το χρόνο στο αεροδρόμιο
  • [07] Συνάντηση Πάγκαλου - Δημαρά
  • [08] Εξαπάτηση ηλικιωμένης, συλλήψεις για τζόγο στη Δράμα
  • [09] Μεταφέρεται ο «΄Αγιος Ανδρέας»
  • [10] Διαβουλεύσεις για το τρένο και το Πανεπιστήμιο της Φλώρινας
  • [11] Εκσυγχρονισμός Καραμανδανείου
  • [12] Υλοποίηση των δεσμεύσεων ζητούν οι άνεργοι της βιοτεχνίας «Δελφίνι»
  • [13] Στη σύγκλητο οι απλήρωτοι συμβασιούχοι
  • [14] Εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη
  • [15] Θετικές αντιδράσεις
  • [16] Γιώργος Λιάνης: «Η Φλώρινα πρέπει να διεκδικεί ενωμένη»
  • [17] Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
  • [18] Λεωφορείο με κλοπιμαία στα σύνορα
  • [19] Σύλληψη για ναρκωτικά στο Αμύνταιο

    [01] Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα των τεσσάρων

    Παρασκευη, 14 01 2011 08:15

    Ταυτοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, τα δακτυλικά αποτυπώματα των 4 νεαρών που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Πρόκειται για άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης, για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβριο.

    Νέα ευρήματα

    Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας 19χρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί.

    Από την έρευνα που συνεχίζεται στο σπίτι της οδού Κορδελιού και Φορμίωνος, στο Βύρωνα, εκτός από το πιστόλι και διάφορα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν την Πέμπτη, η αντιτρομοκρατική εντόπισε και νέα ευρήματα.

    Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, 100 σφαίρες, φυσίγγια των 9 χιλιοστών, σφραγίδες, κενές ταυτότητες, έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες και χρήματα.

    Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για διερεύνηση ενώ η ανεύρεση του οπλισμού, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση.

    Όπως εκτιμούν, πιθανότατα η έρευνα να οδηγήσει σε δράσεις που ξεπερνούν τα όρια των εμπρηστικών ενεργειών στη Θεσσαλονίκη για τις οποίες κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες.

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την πρώτη δικογραφία, που αφορά τους "Πυρήνες της Φωτιάς", με κατηγορούμενους 13 νεαρούς.

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία, μετά και τις απειλές που εξαπέλυσαν κατά δικαστικών, μέσω της τελευταίας τους προκήρυξης, τα μέλη της οργάνωσης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Αντιτρομοκρατική: Προσαγωγές για την υπόθεση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56749

    [02] Την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό το ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα

    Παρασκευη, 14 01 2011 08:50

    Την προσεχή εβδομάδα, θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων. Εν όψει της απελευθέρωσης, συνάντηση με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα έχει το πρωί ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.

    Βασική αρχή του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους.

    Στο μεταξύ, την Πέμπτη, παρουσιάστηκε στη συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, το προσχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων.

    Σύμφωνα με αυτό, οι δικηγόροι, θα μπορούν να παρίστανται και σε περιφέρειες άλλων Δικηγορικών Συλλόγων εκτός από την περιφέρεια του Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένοι ενώ οι αμοιβές θα ορίζονται ελεύθερα με γραπτή συμφωνία που θα συνάπτει ο δικηγόρος με τον εντολέα του.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56753

    [03] Σήμερα η απόφαση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες

    Παρασκευη, 14 01 2011 09:53

    Τις οριστικές τους αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να λάβουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στη συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου στις έντεκα. Οι πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων στην πρόσκληση διαλόγου που απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών, ήταν θετικές και ήδη οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στο διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση.

    Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρίες.

    Σήμερα, κανονικά λειτουργούν στην Αθήνα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Να αποδεχτούν την πρόσκληση του υπουργού, κάλεσε τους εργαζόμενους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας ακραία επιλογή την επίταξη.

    Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες και την ανάκληση των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας.

    «Έχουμε το φθηνότερο εισιτήριο στην Ευρώπη», απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Νέο τοπίο στις συγκοινωνίες - Διάλογος με τους εργαζόμενους

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56789

    [04] Την πόρτα της Ελλάδας χτυπά ξανά ο Η1Ν1

    Παρασκευη, 14 01 2011 10:55

    Υγεια

    Επανακάμπτει ο ιός της νέας γρίπης στη χώρα μας. Ηδη έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί διότι αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη περάσει τη νόσο και αρκετοί έχουν εμβολιαστεί. Οι ευπαθείς ομάδες ωστόσο καλούνται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Το πρώτο περιστατικό της Η1Ν1 για φέτος, έκανε την εμφάνιση του στην Λάρισα. Πρόκειται για ένα 40χρονο Λαρισαίο, ο οποίος νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

    Άλλος ένας άνδρας που προσήλθε με συμπτώματα στο νοσοκομείο, έλαβε αγωγή και πήρε εξιτήριο, ενώ η ένας 3ος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Καρδίτσας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλα ύποπτα κρούσματα σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας, χωρίς όμως να έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά.

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56840

    [05] Συνάντηση Α. Σαμαρά - Μ. Μπαρνιέ

    Παρασκευη, 14 01 2011 10:31

    Τις θέσεις του κόμματος του για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε στον Ευρωπαίο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, ο Αντώνης Σαμαράς. «Συζητήσαμε για την εσωτερική αγορά στην Ευρώπη και για το δικό μας πρόβλημα» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά πως το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και δεν ήταν λύση.« Μόνη οδός για να βγούμε από την κρίση μία ώρα αρχύτερα, είναι η οδός της Ανάπτυξης» συμπλήρωσε.

    Στη Λεωφόρο Συγγρού μετακομίζουν τα γραφεία της ΝΔ

    Παρόντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ήταν ο νέος εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μηταράκης, και η ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαριέττα Γιαννάκου.

    Στο μεταξύ, μία νέα εποχή αρχίζει για τη ΝΔ, με τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών στο νέο κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν φύγει και τα τελευταία στελέχη από το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης

    Στον 2ο όροφο του νέου κτηρίου, βρίσκεται όλος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, όλες οι γραμματείες και αίθουσα μηχανογράφησης ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά αλλά και του υπόλοιπου ηγετικού δυναμικού, ορισμένα γραφεία τομεαρχών, το γραφείο του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου και η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, το γραφείο Τύπου, καθώς και τα γραφεία του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη και των αναπληρωτών του.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56822

    [06] Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης όλο το χρόνο στο αεροδρόμιο

    Παρασκευη, 14 01 2011 10:10

    Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους κατά την οποία σε ειδικό εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου θα παρουσιάζονται ανά περιόδους αποσπάσματα από μεγάλες περιοδικές εκθέσεις ή από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

    Η πρώτη παρουσίαση αφορά στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα», η οποία θα διαρκέσει από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2011. Η έκθεση προσκαλεί τον επισκέπτη σ' ένα συνοπτικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Ξεκινώντας από τον κόσμο των θεών, των ηρώων, και του Έρωτα, ο θεατής συνεχίζει την περιήγησή του στον κόσμο των ανθρώπων και παρακολουθεί τις δραστηριότητες των γυναικών στον ιδιωτικό χώρο, και των ανδρών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, τη θρησκευτική και την επέκεινα ζωή, στο βασίλειο του Κάτω κόσμου. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε εννέα θεματικές ενότητες: Θεοί και Ήρωες, Με τα φτερά του Έρωτα, Καλλωπισμός και Γάμος, Γυναικείες δραστηριότητες, Αθλητισμός, Συμπόσιο, Στην Αθηναϊκή Αγορά, Πόλεμος, Φροντίζοντας τους Νεκρούς.

    Η παρουσίαση της έκθεσης «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα» θα πραγματοποιηθεί στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

    Στη συνέχεια, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την έκθεση σύγχρονης τέχνης «The Last Grand Tour» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ενώ ο κύκλος κλείνει με σκηνές από την αρχαιολογική έκθεση «Άγονη Γραμμή», που διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56810

    [07] Συνάντηση Πάγκαλου - Δημαρά

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:26

    Με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, συναντάται σήμερα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς.

    Αντικείμενο της συνάντησης, θα είναι το Λιμάνι της Πάτρας, αλλά και άλλα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

    Η συνάντηση θα γίνει κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Πάγκαλου, ο οποίος ζήτησε να δει τον κ. Δημαρά, πριν την εξειδικευμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αντιπροεδρία, με θέμα «Πολεοδομικά Σχέδια Συγκοινωνιών και Μεταφορών σχετικά με την εξέλιξη του λιμανιού της Πάτρας». Η σύσκεψη για το Λιμάνι, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Πάγκαλου, παρουσία του Φραντσέσκο Modeo, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλου και εκπροσώπου του Οργανισμού Λιμένος της Πάτρας.

    σύνταξη: Αγ.Αν.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56859

    [08] Εξαπάτηση ηλικιωμένης, συλλήψεις για τζόγο στη Δράμα

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:25

    Ποσό 700 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει μια νεαρή γυναίκα από 80χρονη σε χωριό της Δράμας, πείθοντάς την ότι τα χρήματα αυτά τα οφείλει η κόρη της στη δημόσιο.

    Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί και να μην εμπιστεύονται χρήματα σε αγνώστους.

    Στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας συνελήφθησαν τρία άτομα να παίζουν ζάρια σε καφενείο Συνελήφθη επίσης ο υπεύθυνος του καταστήματος αλλά και ο υπάλληλος, που προσπάθησε να τους ειδοποιήσει από την είσοδο για τον έλεγχο των αστυνομικών με ειδικό τηλεχειριστήριο.

    Τέλος, μια Βουλγάρα συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Νευροκοπίου καθώς εντοπίστηκε, κατά την έξοδό της από τη χώρα μας, να μεταφέρει με το αυτοκίνητό της 40 μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτου, διαφόρων τύπων, χωρίς άδεια και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56862

    [09] Μεταφέρεται ο «΄Αγιος Ανδρέας»

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:24

    Εντός του Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει η μεταφορά κλινικών, στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου «΄Αγιος Ανδρέας», με την προϋπόθεση ότι, θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο εξοπλισμού, καθώς και η έλλειψη καρδιολόγων.

    Αυτό αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν , ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παν. Γκούμας, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Νοσοκομείου, των σωματείων εργαζομένων, των γιατρών, καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

    «Υπήρξε ομοθυμία απ΄όλες τις πλευρές. Επισημάνθηκαν βέβαια και τα προβλήματα που υπάρχουν και για τα οποία θα υπάρξει μέριμνα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν.

    Δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτε που να αποβαίνει εις βάρος των ασθενών μας», διαβεβαίωσε ο κ. Γκούμας.

    Από κει και πέρα, απομένει η διοίκηση του «Αγ. Ανδρέα», να καταθέσει το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς, ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή του.

    «΄Εχουμε 102 κλίνες στη διάθεσή μας, τις οποίες δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο ανεκμετάλλευτες και να στοιβάζεται ο κόσμος στα ράντζα και στους διαδρόμους. Είμαστε αποφασισμένοι άμεσα να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση», καταλήγει ο κ. Γκούμας.

    Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ο πρόεδρός του, Δημήτρης Σιαμπλής, έθεσε ως προϋποθέσεις, την παρουσία των καρδιολόγων, που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των γιατρών, όπως και τη λειτουργία έστω και 2-3 κλινών Μονάδας Εμφραγμάτων και φυσικά, την εγκατάσταση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού.

    σύνταξη: Αγ.Αν.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56858

    [10] Διαβουλεύσεις για το τρένο και το Πανεπιστήμιο της Φλώρινας

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:19

    Συναντήσεις με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον Υφυπουργό Παιδείας είχαν οι δύο βουλευτές Φλώρινας και οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου, για να συζητήσουν τα θέματα της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων σχολών του Πανεπιστημίου. Η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας - Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού της ως άγονη γραμμή, ώστε να επιδοτηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να διατηρήσει δύο δρομολόγια την ημέρα. Επίσης, κατατέθηκε πρόταση στο Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας, για την επιδότηση εκπαιδευτικών εκδρομών των μαθητών με το τρένο. Για το θέμα του Πανεπιστημίου δόθηκε διαβεβαίωση πως δε θα γίνει συγχώνευση τμημάτων ή σχολών στη Φλώρινα, καθώς οι όποιες μεταρρυθμίσεις πρόκειται να γίνουν, αφορούν καταρχήν το κέντρο και όχι την περιφέρεια.

    Σύνταξη : Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56854

    [11] Εκσυγχρονισμός Καραμανδανείου

    Παρασκευη, 14 01 2011 10:58

    Ακόμα και τις ανάγκες των ενηλίκων για αξονική τομογραφία, θα μπορεί να καλύπτει από 1ης Φεβρουαρίου το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Με την λειτουργία του αξονικού του τομογράφου, από τον προηγούμενο μήνα καλύπτει όλες τις ανάγκες των παιδιών, ενώ με την πρόσληψη ενός επιπλέον γιατρού, εξασφαλίζεται η πλήρης λειτουργία του και τις απογευματινές ώρες.

    Συνολικά στο παιδιατρικό νοσοκομείο προσελήφθησαν δέκα νέοι γιατροί. Μεταξύ αυτών ένας ακτινολόγος, για τη μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, ένας παιδοχειρουργός και ένας βιοπαθολόγος, ενώ αναμένεται μέσω του ΚΕΕΛΠΙΝΟ μία παιδοψυχίατρος.

    «Με το διορισμό του νέου ακτινολόγου από 1η Φεβρουαρίου μπαίνει σε πλήρη παραγωγική λειτουργία ο αξονικός μας τομογράφος» εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

    Εν τω μεταξύ, μια άλλη σημαντική εξέλιξη για το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της περιφέρειάς μας, είναι η έναρξη λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής. «Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας, χθες μας ζήτησαν τι ανάγκες έχουμε σε άλλο προσωπικό, πλην της γιατρού που θα έρθει εντός των ημερών, έτσι ώστε να μας τις καλύψουν άμεσα και να ξεκινήσει η λειτουργία της Κλινικής», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

    σύνταξη: Αγ.Αν.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56845

    [12] Υλοποίηση των δεσμεύσεων ζητούν οι άνεργοι της βιοτεχνίας «Δελφίνι»

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:31

    Την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων ζητούν οι απολυμένοι της κλωστοϋφαντουργίας ΔΕΛΦΙΝΙ, με ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς τον τύπο.

    Αναφέρουν το ιστορικό των προσπαθειών για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, επισημαίνουν ότι η κατάστασή τους είναι πολύ δύσκολη και ότι σύντομα, όταν τα επιδόματα ανεργίας τελειώσουν για όλους, θα τεθεί ζήτημα επιβίωσης. Ζητούν την άμεση πρόσληψη σε δημοτικές υπηρεσίες για 36 μήνες, που τους υποσχέθηκαν και μέχρι τότε, παράταση του επιδόματος ανεργίας που να καλύπτει βασικές βιοτικές ανάγκες, απαλλαγή από τα τέλη για ρεύμα, νερό, τροφεία και εισιτήρια αστικού ΚΤΕΛ, ρύθμιση για «πάγωμα» δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας, δικαίωμα παραλαβής δωρεάν τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και ένσημα για όσους είναι άνω των 50 χρόνων, που η προοπτική εργασίας στις υπάρχουσες συνθήκες είναι ελάχιστη.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56864

    [13] Στη σύγκλητο οι απλήρωτοι συμβασιούχοι

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:26

    Το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Κρήτης θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της συγκλήτου στις 20 Ιανουαρίου, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να περικόψει τις πιστώσεις πληρωμών.

    Σύμφωνα με την απόφαση το υπουργείο προτίθεται να διαθέσει πιστώσεις για 73 άτομα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για δυνατότητα πρόσληψης 87 ατόμων. Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του οβΕνιαίος Σύλλογος Καθηγητών Ηρακλείου, είχε καταδικάσει τη στάση του υπουργείου κατηγορώντας το πώς «αθετεί εκ των υστέρων τα συμφωνημένα».

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56860

    [14] Εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:22

    Εκδήλωση με θέμα: «ο Νίκος Καζαντζάκης και η Κρήτη», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί, στο Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους Μεσαράς. Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

    Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας, Γιώργος Στασινάκης, ο διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας, Χριστόφορος Βαλλιάνος, ενώ θα προβληθεί ταινία με τίτλο, «ο Νίκος που γνώρισα» σε παραγωγή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρων.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56857

    [15] Θετικές αντιδράσεις

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:21

    Θετικές αντιδράσεις προκάλεσε μεταξύ της Καλαβρυτινής, κοινωνίας, η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του Διστόμου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Ο Γενικός Γραμματείας της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, χαρακτηρίζει ως «μεγάλη επιτυχία» αυτήν την εξέλιξη και τονίζει ότι τα Καλάβρυτα περιμένουν την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, προκειμένου να αποφασίσουν τους τρόπους συνέχισης του δικού τους αγώνα.

    Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν την κατανοεί και πρόσθεσε ότι η Γερμανία, έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης, αλλά επικαλέστηκε το προνόμιο της ετεροδικίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε προχθές την απόφασή του, να παρέμβει η χώρα μας, στην εκκρεμή διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και πιο συγκεκριμένα, για τις αξιώσεις του Διστόμου.

    Σύνταξη: Αγ.Αν.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56856

    [16] Γιώργος Λιάνης: «Η Φλώρινα πρέπει να διεκδικεί ενωμένη»

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:17

    «Η Φλώρινα περνάει μια δύσκολη περίοδο και πρέπει ενωμένη να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, μιλώντας για τις συναντήσεις που έγιναν το περασμένο διήμερο με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Υπουργείου Παιδείας. «Από τα πρώτα μου χρόνια ως βουλευτής» πρόσθεσε, «επιδίωξα τη συνεργασία ακόμα και με τους πολιτικούς μου «αντιπάλους», με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής». Ο κ. Λιάνης είπε πως, σήμερα συμμετέχουμε στις συναντήσεις έτοιμοι, με τεκμηριωμένες προτάσεις ως περιοχή και αυτό είναι σημαντικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα θέματά μας.

    Σύνταξη : Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56852

    [17] Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:37

    Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες καθηγητές και μαθητές του 3ου Γυμνασίου, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή λειτουργίας των αθλητικών τμημάτων του σχολείου.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή του γυμνασίου Γιάννη Κουντούρη στις 27 Δεκεμβρίου, έκλεισαν τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης που επί 20 χρόνια προσέφεραν αθλητική παιδεία στον τόπο, αναδεικνύοντας αθλητές όπως ο Γιαννιώτης και ο Λέσσης. Την επαναλειτουργία αυτών των τμημάτων ζητά η εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας που επίσης βρέθηκε χθες στο δρόμο συμμετέχοντας σε τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ για την συμπλήρωση 20 χρόνων από ο θάνατο του Νίκου Τεμπονέρα αλλά και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης με αίτημα να μην κλείσει κανένα σχολείο στην Κέρκυρα. Επίσης οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Λευκίμμης, στα Μελίκια, θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Μάχο Γαβαλά ζητώντας το διορισμό εκπαιδευτικού στην 1η τάξη του σχολείου που είναι χωρίς δάσκαλο από τις 16 Νοεμβρίου.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ-Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56868

    [18] Λεωφορείο με κλοπιμαία στα σύνορα

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:15

    Αλβανός οδηγός λεωφορείου αλβανικής εταιρίας συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή, όταν εντοπίστηκαν στο λεωφορείο εξαρτήματα γεωργικών μηχανημάτων που δε συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά, καθώς επίσης και πλαίσιο και κινητήρας δίκυκλης μοτοσυκλέτας, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στη Στυλίδα Φθιώτιδας τον περασμένο μήνα.

    Σύνταξη : Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56851

    [19] Σύλληψη για ναρκωτικά στο Αμύνταιο

    Παρασκευη, 14 01 2011 11:12

    Η ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνέλαβε έναν Έλληνα στο Αμύνταιο, όταν, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητό του, διαπιστώθηκε ότι κατείχε 0,3 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στη συνέχεια στο σπίτι του εντοπίστηκαν υπολείμματα ινδικής κάνναβης και αυτοσχέδια σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.

    Σύνταξη : Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56850


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 January 2011 - 10:43:58 UTC