Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα Παπανδρέου-Παπαρήγα για τα ελληνοτουρκικά
  • [02] Αδιέξοδο στη συνάντηση Λοβέρδου-φαρμακοποιών
  • [03] Ξεπέρασαν τους πεντακόσιους οι νεκροί στη Βραζιλία
  • [04] Στη Βουλή δικογραφίες για υποθέσεις των swaps και προσλήψεις στο μετρό
  • [05] Μ. Μπαρνιέ: «Υπάρχουν προοπτικές μιας νέας ανάπτυξης»
  • [06] Απάτη-μαμούθ με υπερτιμολογήσεις «στεντ»
  • [07] Πολεμικές αποζημιώσεις: Κατατέθηκε το ελληνικό αίτημα στη Χάγη
  • [08] Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις σε μετρό- Επιμένουν σε λεωφορεία
  • [09] Ερντογάν: «Η κα Μέρκελ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Τουρκοκύπριους»
  • [10] Συνάντηση Λίμπερμαν με Αρχιεπίσκοπο-Επίσκεψη στην Ακρόπολη
  • [11] Έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 18 Ιανουαρίου
  • [12] Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2011
  • [13] Επιστρέφει στο Δημαρχείοβ¦
  • [14] Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας
  • [15] Διαμαρτυρία και απο το ΠΑΜΕ για τα σχολεία
  • [16] Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός στην Κοζάνη
  • [17] Σε ετοιμότητα οι φορείς της Πτολεμαΐδας για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο- Βολές Βρυζίδου κατά Πετσάλνικου
  • [18] Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας
  • [19] Σύσκεψη της «Ενότητας» για το ενδεχόμενο προγραμματισμού αγροτικών κινητοποιήσεων
  • [20] Ρενταρή: «προσωρινή λύση» η εξυγίανση του Εθνικού Συστήματος Ασύλου
  • [21] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο της Ρόδου
  • [22] Παπακοσμάς «ο τουρισμός και πολιτισμός μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση»

    [01] Κόντρα Παπανδρέου-Παπαρήγα για τα ελληνοτουρκικά

    Παρασκευη, 14 01 2011 12:12

    Οξύνθηκαν τα πνεύματα στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ την Ώρα του Πρωθυπουργού. Η γενική γραμματέας του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά θέματα, τόσο για τον ορυκτό πλούτο όσο και για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, αντέδρασε έντονα κατηγορώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ότι καλλιεργεί εθνικιστικές φοβίες και θεωρίες συνωμοσίας.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στις κατηγορίες της κ. Παπαρήγα περί «μυστικής διπλωματίας» την αποκάλεσε «κοινή συκοφάντη», σημειώνοντας ότι «υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας με εικοτολογίες που βλάπτουν».

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι αν έχουμε πετρέλαιο, αλλά το κράτος που διαχειρίζεται τον πλούτο του ελληνικού λαού και αυτό -τόνισε- οικοδομεί τόσο καιρό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται θέμα υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αποτελεί, παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε πως αν οι διμερείς συνομιλίες για το ζήτημα καταλήξουν σε αδιέξοδο δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται η εκκρεμότητα, αλλά να υπάρξει μία συμφωνία από κοινού για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Επίσης σημείωσε ότι ο ίδιος πιστεύει στο χτίσιμο μιας ειλικρινούς σχέσης με τη γείτονα χώρα.

    Συνήθως, μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούν οι μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της μυστικής διπλωματίας απάντησε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι από το επιθετικό ύφος του Πρωθυπουργού συνάγει ότι "σας πιάσαμε στα πράσα", ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη του ΚΚΕ στην πολιτική που ακολουθείται.

    Απαντώντας ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατηγορώντας τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ ότι «έχει καταστεί ο καλύτερος προπαγανδιστής του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέως κράτους της Τουρκίας".

    Πηγή ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56878

    [02] Αδιέξοδο στη συνάντηση Λοβέρδου-φαρμακοποιών

    Παρασκευη, 14 01 2011 16:34

    Πλήρης διάσταση απόψεων σημειώθηκε στη συνάντηση των φαρμακοποιών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή. Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι το τελικό σχέδιο νόμου έρχεται σε πλήρη ρήξη με τα όσα είχαν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις, την έναρξη των οποίων θα αποφασίσουν τα διοικητικά συμβούλια την ερχόμενη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι την προσεχή εβδομάδα έρχεται προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Οι τελικές ρυθμίσεις

    Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για την απάντηση που είχε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τέσσερις επιστολές του με τις οποίες ζητούσε γνωμοδότηση για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων, κάνοντας λόγο για ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όχι μόνο το Σάββατο αλλά και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης, καθώς και μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου για το άνοιγμα φαρμακείου.

    Συγκεκριμένα, οι τελικές ρυθμίσεις αφορούν:

    στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου (Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα, Σάββατο)

    στην αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για άνοιγμα φαρμακείου (από ένα ανά 1500 σε 1 ανά 1000 κατοίκους)

    έκπτωση προς τα ταμεία (4,5% μεσοσταθμικά)

    συμπράξεις-συνεταιρισμοί φαρμακείων.

    Βρισκόμαστε σε τροχιά ρήξης με το υπουργείο, δήλωσαν οι φαρμακοποιοί -οι οποίοι θεωρούν ότι το τελικό σχέδιο νόμου έρχεται σε πλήρη ρήξη με τα όσα είχαν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί- επισημαίνοντας ότι παραβιάστηκε η «κόκκινη γραμμή» για τα πληθυσμιακά κριτήρια και το ωράριο.

    Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο των φαρμακείων ή χορήγηση φαρμάκων χωρίς πίστωση.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παράβαση της οδηγίας που εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση επαγγελμάτων και έκανε λόγο για πλήρη ρήξη με το υπουργείο Υγείας.

    Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων. Λουράντος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κλείσουν, ουσιαστικά, τα φαρμακεία, αφού, όπως είπε, θα ανακαλέσει από αύριο τη λίστα με τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, με τη νέα ρύθμιση, τα φαρμακεία θα αυξηθούν κατά 1.000 τα ήδη υπάρχοντα 12.000 φαρμακεία.

    Όσον αφορά τις εκπτώσεις των φαρμακοποιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με το ποσοστό κέρδους τους, είπαν ότι αυτές μεσοσταθμικά δεν είναι 2,5% αλλά 4,4% οπότε θα πληρώνουν όσο και οι φαρμακοβιομηχανίες, κάτι που παραβιάζει τη σχέση 1 προς 3 - δηλαδή, ότι οι εκπτώσεις των φαρμακοποιών θα ήταν ποσοστιαία στο ένα τρίτο από τις εκπτώσεις των φαρμακοβιομηχάνων.

    Mετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά.

    Το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

    Αντιδράσεις

    «Θυμίζουμε στον κ. Λοβέρδο ότι τα φαρμακεία δεν έχουν μόνο διεγερτικά φάρμακα. Έχουν και ηρεμιστικά...» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56922

    [03] Ξεπέρασαν τους πεντακόσιους οι νεκροί στη Βραζιλία

    Παρασκευη, 14 01 2011 12:31

    Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών είναι η Βραζιλία. Από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις που ακολούθησαν στα νοτιοανατολικά της χώρας έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Η καταστροφή είναι κατά πολύ χειρότερη και από την τραγωδία στην ακτή του Σάο Πάολο, το 1967, όταν είχαν καταγραφεί 436 νεκροί.

    Έρευνες κάτω από αντίξοες συνθήκες

    Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες ενώ τις επιχειρήσεις διάσωσης δυσχεραίνει και η πολύπλοκη τοπογραφία της πληγείσας περιοχής.

    Δεν είναι λίγοι, αυτοί που αναζητούν τυχόν επιζώντες σκάβοντας μόνο με τα χέρια.

    Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι.

    Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται και σήμερα και οι αρχές καλούν τον πληθυσμό στις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο να βρουν καταφύγιο σε ασφαλή σημεία, διότι δεν αποκλείονται νέες κατολισθήσεις.

    «Η κατάσταση τις επόμενες ώρες δεν είναι ενθαρρυντική» προειδοποίησε ο κυβερνήτης της περιοχής του Ρίο Σέρτζιο Καμπράλ.

    Μικρά θαύματα

    Ανάσα αισιοδοξίας, δίνουν τα μικρά θαύματα που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε σκηνές πένθους και απελπισίας

    Ένα μωρό μόλις έξι μηνών ανασύρθηκε ζωντανό από τους διασώστες, μετά από 15 ώρες που είχε μείνει παγιδευμένο στη λάσπη στην αγκαλιά του πατέρα του.

    Επίσης, μία 53χρονη που είχε παρασυρθεί από τα νερά, κατάφερε να διασωθεί πιάνοντας ένα σχοινί που της πέταξαν οι γείτονές της.

    Τα αίτια

    Το μέγεθος της καταστροφής, αποδίδεται, σύμφωνα με ειδικούς τόσο στην ένταση των φυσικών φαινομένων αλλά και στην άναρχη δόμηση.

    Μέσα σε μία νύχτα έβρεξε όσο βρέχει σε ένα μήνα, ενώ από τις κατολισθήσεις επλήγησαν τόσο παράγκες φτωχών συνοικιών όσο και ξενώνες και ξενοδοχεία των πλούσιων περιοχών.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - BBC

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56877

    [04] Στη Βουλή δικογραφίες για υποθέσεις των swaps και προσλήψεις στο μετρό

    Παρασκευη, 14 01 2011 17:03

    Δύο δικογραφίες διαβιβάστηκαν σήμερα, στη Βουλή. Η πρώτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει Αυστριακός οικονομολόγος κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τα swaps της περιόδου 2000-2001, όπου γίνεται λόγος για υποκίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, για εξαπάτηση της Ε.Ε. και των πολιτών της και έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης. Και η δεύτερη στρέφεται κατά όσων διετέλεσαν υπουργοί Μεταφορών κατά την περίοδο 2004-2009 για παράνομες προσλήψεις στο μετρό, όπως αποκάλυψε ο έλεγχος του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56925

    [05] Μ. Μπαρνιέ: «Υπάρχουν προοπτικές μιας νέας ανάπτυξης»

    Παρασκευη, 14 01 2011 15:55

    Θετικά σχόλια σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα "βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει όμως λόγους να ελπίζει, καθώς υπάρχουν προοπτικές μιας νέας ανάπτυξης". Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Παράλληλα, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση τριών Επιτροπών της βουλής -στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, τη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και την ειδική διαρκή επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων- χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα, νόμιμη και δίκαιη την πρόταση για το ευρωομόλογο, αλλά σημείωσε πως είναι μη εφαρμόσιμη σήμερα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων. Την Πέμπτη, ο επίτροπος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όπου τέθηκαν επί τάπητος οικονομικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης. Την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, ενώ είχε επαφές και με τραπεζίτες και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    "Οι χώρες της Ευρωζώνης θα υπερασπιστούν το ευρώ"

    "Σε δύσκολες συνθήκες έλαβε μιαν ορθή απόφαση και καταβάλλει σκληρές προσπάθειες που έχουν νόημα" σημείωσε για τη χώρα μας ο κ. Μπαρνιά, προσθέτοντας πως η Ελλάδα πρέπει να προασπίσει τον ρόλο της στην Ευρωζώνη.

    Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα βγει απ' το ευρώ και αν χρειάζονται νέα μέτρα, ο κ. Μπαρνιέ τόνισε ότι δεν πιστεύει καθόλου κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα υπερασπιστούν το ευρώ, μέσω και του μηχανισμού στήριξης.

    Ως προς την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ο κ. Μπαρνιέ εξήρε τη "μεγάλη αποφασιστικότητα" της χώρας μας σ' αυτή τη διαδικασία και τόνισε πως γενικώς ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τους χρόνους της ενσωμάτωσης, πρέπει όμως να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή στην "ποιότητα της ενσωμάτωσης".

    Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο ενοποίησης ελληνικών τραπεζών, ο κ. Μπαρνιέ σημείωσε πως "η Επιτροπή δεν δίνει οδηγίες σε όλους τους τομείς" και παρατήρησε πως πάντως "οι ελληνικές τράπεζες - σήμερα που μιλάμε - είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδίων κεφαλαίων. Αν θα κάνουν αναδιαρθρώσεις ή συνενώσεις, είναι δική τους υπόθεση".

    Σε άλλο ερώτημα, ο Γάλλος επίτροπος σημείωσε πως "η Ελλάδα έχει πραγματικά πλεονεκτήματα - στη γεωργία, τον τουρισμό και τη ναυτιλία - καθώς έχει μιαν οικονομία ανοιχτού τύπου", ενώ υπογράμμισε πως ο ίδιος θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο την επεξεργασία για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και θα ασκήσει μιαν "αυστηρή επιτήρηση, ώστε να μη ξεφύγει κανένας παίκτης του χρηματοπιστωτικού τομέα".

    "Να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών"

    "Δεν πρέπει να θυσιάσετε το μέλλον για το παρόν", προέτρεψε ο Ευρωπαίος επίτροπος τους Έλληνες βουλευτές, τονίζοντας ότι "πρέπει να εξηγήσετε στους πολίτες ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν προστατεύουν το μέλλον".

    "Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών", είπε, δεχόμενος ότι υπάρχει μεταξύ των πολιτών αίσθημα δυσφορίας για τις Βρυξέλλες. Ωστόσο χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη: "Αν πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι θεατές πρέπει να είμαστε Ευρωπαίοι. Είναι ζωτική αναγκαιότητα. Ειδαλιώς θα είμαστε υπεργολάβοι κάτω από την επήρρεια των άλλων και δεν το θέλω ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τη Γαλλία", είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευρωπαικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, της Βουλής.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56921

    [06] Απάτη-μαμούθ με υπερτιμολογήσεις «στεντ»

    Παρασκευη, 14 01 2011 17:54

    "Βιομηχανία εξαπάτησης" νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων με υπερτιμολογήσεις υλικών για καρδιολογικές επεμβάσεις έπεσε στην απόχη των ελεγκτών του ΣΔΟΕ. Η εταιρεία που εντοπίσθηκε, πραγματοποιούσε τριγωνικές συναλλαγές σε Κύπρο, Ιταλία και Ελλάδα και τα εμβάσματα κατευθύνονταν προς άλλη επιχείρηση συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία στις Σεϋχέλλες. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η επιβάρυνση του δημοσίου από τη συγκεκριμένη εταιρία έφθασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Με "τριγωνικές πωλήσεις" εξαπατούσαν το δημόσιο

    Μεγάλης έκταση υπερτιμολόγηση 10 εκατ. ευρώ, που μεθοδεύτηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε., αξιοποιώντας το νέο σύστημα ELENXIS σε έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως εισαγωγέας έμπορος προμηθευτής ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) κατά κύριο λόγο σε δημόσια νοσοκομεία διαπιστώθηκε αυτή η μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση.

    Ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της κυπριακής εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων, τα οποία η ελληνική επιχείρηση πωλεί σε δημόσια νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους.

    Όπως διαπιστώθηκε, μέσω της κυπριακής εταιρίας το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη την επιχείρηση συμφερόντων του η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες.

    Το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής δεδομένου -όπως αναφέρει- ότι ο κλάδος της Υγείας είναι ιδιαιτέρου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και επηρεάζει άμεσα τις δημόσιες δαπάνες μέσω των χρεών των δημοσίων νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που καλούνται να καταβάλουν ποσά τα οποία διογκώνονται με διάφορες μεθοδεύσεις από τις επιχειρήσεις, η Υπηρεσία μας ξεκίνησε άμεσα την διερεύνηση της υπόθεσης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56928

    [07] Πολεμικές αποζημιώσεις: Κατατέθηκε το ελληνικό αίτημα στη Χάγη

    Παρασκευη, 14 01 2011 13:49

    Κατατέθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το ελληνικό αίτημα για παρέμβαση της χώρας μας υπέρ της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων της σφαγής στο Δίστομο. Το Βερολίνο, επικαλούμενο και το προνόμιο της ετεροδικίας, έσπευσε να εκφράσει τη δυσφορία του, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την ελληνική παρέμβαση. Στη Βουλή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσβλητικό το γεγονός ότι η ιταλική δικαιοσύνη διεκδικεί για τα θύματα της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας δήλωσε ότι έχει γίνει άρτια προετοιμασία για την παρουσία της Ελλάδας στη Χάγη.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα και θα επιτραπεί στην ελληνική κυβέρνηση να παρασταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και να δώσει μαζί τους τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε διμερείς και διεθνείς συγκυρίες και συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους, εγείρει τακτικά το θέμα στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων μεταξύ ανωτάτων στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπηρεσιακών επαφών μεταξύ των αρμοδίων υπουργών.

    Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε δεν τιμά κανέναν το ότι τα ιταλικά δικαστήρια διεκδικούν τις αποζημιώσεις για τη σφαγή του Διστόμου και επίσης κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ότι άργησαν πολύ να παρέμβουν. Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απογοητευτικά» τα όσα είπε ο υπουργός σχετικά με τις γερμανικές επανορθώσεις και ρώτησε «πόσο θα παραμείνει ανοιχτό αυτό το θέμα, ενώ ήδη έχουν περάσει 70 χρόνια και όλοι οι άλλοι πλην της Ελλάδας έχουν αποζημιωθεί από το γερμανικό κράτος και παραλλήλως εξακολουθούμε να αποπληρώνουμε τα τοκογλυφικά δάνεια που λάβαμε».

    Στη δευτερολογία του ο κ. Δρούτσας, είπε ότι μια χώρα πρέπει να επιδείξει αξιοπιστία και σοβαρότητα ενώπιον της Χάγης και διαβεβαίωσε ότι όλη η προετοιμασία για την παρέμβασή μας, έγινε με πλήρη αρτιότητα.

    Αναφερόμενος στις αντιδράσεις σχετικά με την ελληνική πρωτοβουλία για το Δίστομο, είπε πως το ίδιο έγινε και με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ και τη στάση που τήρησε. Σχολίασε επ' αυτού πως οι αντιδράσεις γίνονται για την πρόκληση εντυπώσεων όταν μάλιστα αναγνωρίζεται από την κοινωνία ότι η κυβέρνηση και στις δύο περιπτώσεις έπραξε το σωστό.

    «Δεν περιμένω να χειροκροτήσετε, αλλά τουλάχιστον μην δημιουργείτε αρνητικό κλίμα και ηττοπάθεια για τη χώρα. Και η δική σας παρέμβαση εντάσσεται στην προσπάθεια και του κόμματός σας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι η κυβέρνηση και κάνει σωστά τη δουλειά της και έναν πρωθυπουργό που λέει τα πράγματα με το όνομά τους έχει. Χωνέψτε το διότι θα βαρυστομαχιάσετε γιατί εμείς έτσι θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Δρούτσας.

    Πηγές ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56913

    [08] Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις σε μετρό- Επιμένουν σε λεωφορεία

    Παρασκευη, 14 01 2011 14:48

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του Δημήτρη Ρέππα για διάλογο. Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σημείωναν ότι το υπουργείο δεν επιθυμεί να κάνει διάλογο με όσους εκβιάζουν τους πολίτες της Αθήνας και κατά συνέπεια ο διάλογος αυτός δεν θα ξεκινήσει με όσα σωματεία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Κανονικά θα πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ενώ προσωρινή αναστολή αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα στις 17, 19 και 20 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί ως τις 15.30 το απόγευμα και τα τρόλεϊ θα κάνουν στάσεις εργασίας τις ίδιες μέρες από τις 11 το πρωί ως τις 15 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και το τραμ θα αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα.

    Πάντως οι εργαζόμενοι στο Μετρό σε ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν ότι σε περίπτωση που ο διάλογος αποβεί άκαρπος ισχύει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υλοποίησή τους. Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι ο διάλογος δεν αφορά μόνο στο νομοσχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και σε μια σειρά από ζητήματα για τα οποία παλεύουν τους τελευταίους 10 μήνες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Σήμερα η απόφαση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56916

    [09] Ερντογάν: «Η κα Μέρκελ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Τουρκοκύπριους»

    Παρασκευη, 14 01 2011 17:39

    "Η κα Μέρκελ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε συνέχεια στην ένταση που έχει ανακύψει μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου σχετικά με το Κυπριακό. Σε ομιλία του την Παρασκευή στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απάντησε για άλλη μια φορά στη Μέρκελ, ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στο Κυπριακό με ευθείες βολές εναντίον της ΕΕ, τονίζοντας ότι η καγκελάριος "πρέπει να επανεξετάσει τις ιστορικές της γνώσεις".

    "Η ΕΕ ακόμη δεν τηρεί την υπόσχεσή της"

    "Η κα Μέρκελ εάν κάνει τον κόπο να διαβάσει το βιβλίο του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ, θα δει ότι ο Σρέντερ διατυπώνει τον ανήθικο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν εναντίον των Τούρκων" είπε και τόνισε ότι "ο Σρέντερ γράφει με ποιο τρόπο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους".

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι μετά τη συνάντηση στο Μπούργκεντσοκ "η ελληνική πλευρά ζήτησε αναβληθεί και τότε είπα στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι εμείς θα τηρήσουμε το λόγο μας και τότε ο ΓΓ είπε ότι θα υπογραφεί η συμφωνία".

    "Τα πάντα υπήρχαν στο σχέδιο εκείνο, συμπεριλαμβανομένου το θέματος της αποχώρησης των στρατευμάτων των τουρκικών και των ελληνικών", είπε ο Ερντογάν και αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα του 2004 είπε τα εξής: "η τουρκική πλευρά είπε ναι με 65% και η Ελληνοκυπριακή πλευρά όχι με 75%. Ποιοι τήρησαν το λόγο τους; Οι Τουρκοκύπριοι. Ποιοι δεν τον τήρησαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Ποιοι επιβραβεύτηκαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Η ΕΕ ακόμη δεν τηρεί την υπόσχεσή της".

    Ο Ερντογάν είπε ότι σχετικά με το όλο θέμα "η έκθεση του Κόφι Ανάν δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Για ποιο λόγο δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Διότι θα υπάρξει κόστος για τους Ελληνοκυπρίους. Στο θέμα αυτό η ΕΕ είναι υπεύθυνη, όπως και ο ΟΗΕ. Επειδή δεν την έχει δημοσιοποιήσει".

    "Εάν μας ζητηθούν πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στις συμφωνίες, δεν θα το βρουν. Δεν μπορείτε να πάρετε από μας ούτε ένα γραμμάριο από τη Βόρεια Κύπρο. Εάν λέτε να δεχθούμε ως μέλος την Τουρκία και ως αντάλλαγμα να πάρουμε κάτι από την Κύπρο, δεν θα μπορέσετε. Διότι πάντα λέμε ότι δεν κάνουμε και δεν επιτρέπουμε να γίνει η υπόθεση της Κύπρου αντικείμενο για πολιτική εκμετάλλευση. Αλλά δυστυχώς η ΕΕ, με τη στάση της στο άνοιγμα και το κλείσιμο της κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει τηρήσει το λόγο της. Προσπαθεί να μας δοκιμάσει με πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και προσπαθεί να μας στριμώξει στη γωνία. Κάνετε λάθος", κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56927

    [10] Συνάντηση Λίμπερμαν με Αρχιεπίσκοπο-Επίσκεψη στην Ακρόπολη

    Παρασκευη, 14 01 2011 16:23

    Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ανέβηκε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Ο κ. Λίμπερμαν θαύμασε τα εκθέματα του νέου μουσείου της Ακρόπολης και στη συνέχεια επισκέφτηκε το εβραϊκό μουσείο. Αμέσως μετά ο κ. Λίμπερμαν μετέβη στην Αρχιεπισκοπή, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο, η οποία διεξήχθη σε διαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Ο Ισραηλινός υπουργός απήυθυνε πρόσκληση στον κ. Ιερώνυμο να επισκεφθεί το Ισραήλ, την οποία και έκανε δεκτή ο Αρχιεπίσκοπος.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Κατά την επίσκεψή του στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών έδειξε ενδιαφέρον για το μεγάλο αναστηλωτικό έργο και θέλησε να μάθει για τα γλυπτά του Παρθενώνα και την αρπαγή τους από τον Έλγιν. Την ξενάγηση έκανε η υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ συχνά ο Ισραηλινός αξιωματούχος, κοιτούσε την Αθήνα και τον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο από ψηλά.

    Στη συνέχεια επισκέφτηκε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Παντερμαλής. Ο κ. Λίμπερμαν ξεναγήθηκε στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στον Περικλή, αλλά και σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Στο τέλος της ξενάγησης, ο κ.Παντερμαλής του έδωσε ως δώρο τη σκεπτόμενη Αθηνά.

    Κατόπιν, ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Μουσείου Μάκης Μάτσας. Ζήτησε να δει τα προπλάσματα του διαγωνισμού για το μνημείο του Ολοκαυτώματος και ξεναγήθηκε στα ευρήματα που μαρτυρούν την συνύπαρξη, Εβραίων και Ελλήνων, στην Ελλάδα, για περισσότερα από 2.500 χιλιάδες χρόνια. Ο κ.Λίμπερμαν φόρεσε το κιπά, το σκουφάκι για την προσευχή.

    Στην συνέχεια αναχώρησε για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου έγινε δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

    Μετά το πέρας της συνάντησης που διεξήχθη σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι ευχαρίστησε τον κ. Λίμπερμαν για την προστασία, την αγάπη και την φροντίδα που δείχνουν οι Ισραηλινοί προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ενώ αναφέρθηκε στη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών, όπως αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της κατοχής.

    Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, ιδιαίτερος είναι ο ρόλος των πνευματικών ηγετών των θρησκειών που πρέπει με τον δικό τους τρόπο να στηρίξουν αυτή τη συνεργασία για εμπέδωση της ειρήνης.

    Ο κ. Λίμπερμαν ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Ιερώνυμο για τη βοήθεια της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κατοχής, προς τους εβραίους της Ελλάδας και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης μίλησαν για τη συνεργασία που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί και σε πνευματικό επίπεδο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56924

    [11] Έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 18 Ιανουαρίου

    Παρασκευη, 14 01 2011 15:40

    Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου 13 εβδομάδων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους στις 18 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η 21η Ιανουαρίου, ενώ ημερομηνία λήξης η 26η Απριλίου. Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους. Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56920

    [12] Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2011

    Παρασκευη, 14 01 2011 14:29

    Στο Ντίσελντορφ, στη γερμανική «πρωτεύουσα του πολιτισμού και της μόδας», θα «χτυπήσει η καρδιά» του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ύστερα από την περσινή νίκη της Γερμανίας στο Όσλο, με τη Lena και το «Satelite». Η Ιταλία, που συμμετείχε για τελευταία φορά το 1997, ο Άγιος Μαρίνος, η Αυστρία και η Ουγγαρία επιστρέφουν μετά από αρκετά απουσίας στο Διαγωνισμό, ανεβάζοντας τον αριθμό των χωρών στους 43, που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ συμμετοχών του 2008.

    Οι 43 χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Άγιος Μαρίνος, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μάλτα, Μολδαβία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία.

    Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν το νικητή. Στην ESPRIT Dusseldorf arena, χωρητικότητας 35,000 θέσεων, θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί (Τρίτη 10 και την Πέμπτη 12 Μαΐου) και ο τελικός (Σάββατο 14 Μάιου). Σε κάθε ημιτελικό συμμετέχουν 19 χώρες. Στον τελικό συμμετέχουν 25 χώρες: απευθείας η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και οι 10 πρώτες από κάθε ημιτελικό.

    Η κλήρωση για το διαχωρισμό των 38 χωρών στους δύο ημιτελικούς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ενώ η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, αλλά και στον τελικό, την Τρίτη 15 Μαρτίου.

    Παρουσιαστές και στις τρεις βραδιές θα είναι η κωμικός Anke Engelke, η παρουσιάστρια των ειδήσεων Judith Rakers και ο συνθέτης και παρουσιαστής Stefan Raab.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56915

    [13] Επιστρέφει στο Δημαρχείοβ¦

    Παρασκευη, 14 01 2011 18:08

    Με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε λίγο μετά το μεσημέρι έπαψαν να ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους είχε τεθεί σε αργία ο Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

    Μετά τη δικαστική απόφαση αναμένεται και η διοικητική απόφαση για να αναλάβει ο κ. Χρονόπουλος τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Ζαχάρως.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56931

    [14] Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας

    Παρασκευη, 14 01 2011 17:57

    Ενισχύεται με τέσσερα άτομα το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας. Πρόκειται για τρεις διασώστες που θα ορκιστούν τη Δευτέρα και άλλη μια μετάθεση από την Αθήνα.

    Ο κ. Θανάσης Κουρής, προϊστάμενος του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει κάλυψη τουλάχιστον άλλων 10 θέσεων τόσο σε διασώστες όσο και σε ιατρούς προκειμένου να λειτουργήσει και τμήμα του ΕΚΑΒ στην Αχαράβη και οι δύο μηχανές διάσωσης που ήδη έχουν αποκτηθεί για την Κέρκυρα.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56930

    [15] Διαμαρτυρία και απο το ΠΑΜΕ για τα σχολεία

    Παρασκευη, 14 01 2011 17:55

    Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΕΛΜΕ και του ΠΑΜΕ έξω από την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αντιδρώντας στις αποφάσεις για συνενώσεις σχολείων και κατάργηση των ειδικών τμημάτων σε γυμνάσια και λύκεια.

    Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την εθνική Παλαιοκαστρίτσας ενώ εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο κ. Πελάης τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, προκειμένου να προασπίσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενάντια στην πολιτική λιτότητας που επιβάλει το μνημόνιο.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56929

    [16] Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός στην Κοζάνη

    Παρασκευη, 14 01 2011 17:43

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Αστυφύλακας, που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, γιατί σε βάρος του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης ποινική δίωξη για κλοπή από κοινού.

    Η κλοπή είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2010, στα Σέρβια Κοζάνης σε εργοστάσιο μαρμάρων, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί διάφορα ανταλλακτικά φορτηγών και άλλα συναφή αντικείμενα. ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56926

    [17] Σε ετοιμότητα οι φορείς της Πτολεμαΐδας για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο- Βολές Βρυζίδου κατά Πετσάλνικου

    Παρασκευη, 14 01 2011 16:46

    Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας μετά την απένταξη από τη Γ΄ ζώνη και την υπαγωγή του στη Β΄ ζώνη εξέφρασαν οι φορείς της πόλης που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη που κάλεσε στο Νοσοκομείο η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και κέντρων υγείας Δυτικής Μακεδονίας που οδηγεί στη μείωση των εφημεριών των γιατρών και στο κλείσιμο του Νοσοκομείου.

    Σε δηλώσεις της η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον αναμονής και ο μόνος τρόπος για να φέρουμε αποτελέσματα είναι ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά του προέδρου της βουλής και βουλευτή Καστοριάς Φίλιππου Πετσάλνικου γιατί με βάση τις πρόσφατες δεσμεύσεις του θα έπρεπε πριν από τρείς ημέρες να κατατεθεί η πρόταση για την άρση της επίμαχης τροπολογίας η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων Πτολεμαίδας, Καστοριάς και Γρεβενών. Στη σημερινή σύσκεψη οι φορείς της Πτολεμαίδας συμφώνησαν στην σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας που θα αποσταλεί στην Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ ορισμένοι το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας μαζί με την δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου θα επισκεφθούν το Υπουργείο υγείας όπου και θα συζητήσουν το πρόβλημα που ανέκυψε με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μαίρη Κεσκελίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56923

    [18] Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας

    Παρασκευη, 14 01 2011 14:21

    Τους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής. Πρόκειται για τους:

    Αθανάσιο Κοσματόπουλο, που αναλαμβάνει την αντιπεριφέρεια της Κοινωνικής Συνοχής, Πασχάλη Χαρούμενο, που αναλαμβάνει την αντιπεριφέρεια της Αγροτικής Οικονομίας και του Φυσικού Περιβάλλοντος και Γιάννη Αντωνιάδη, που αναλαμβάνει την αντιπεριφέρεια του Προγραμματισμού και της ανάπτυξης. Η θητεία των τριών αντιπεριφερειαρχών είναι διετής και θα λήξει στις 31/12/2012. Από την πλευρά του ο κ. Δακής ανέφερε ότι δεν θα ανακοινώσει ακόμη τον αναπληρωτή του, ο οποίος βάσει του νόμου θα είναι μέχρι να οριστεί ο Παναγιώτης Πλακεντάς, που ήταν πρώτος σύμβουλος στην πολυπληθέστερη περιφερειακή ενότητα, αυτή της Κοζάνης.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56914

    [19] Σύσκεψη της «Ενότητας» για το ενδεχόμενο προγραμματισμού αγροτικών κινητοποιήσεων

    Παρασκευη, 14 01 2011 13:36

    Σύσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων, προκαλεί τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Νέας Ορεστιάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», ανταποκρινόμενη και στο κάλεσμα «αγωνιστικής ετοιμότητας» που απηύθυνε προς τις Ομοσπονδίες αγροτών και κτηνοτρόφων, η γραμματεία Έβρου της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

    Στην ανακοίνωσή της η «Ενότητα» σημειώνει ότι «τα νέα αντιαγροτικά μέτρα που φέρνει το 2011 θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων», μεταξύ άλλων εξαιτίας των περαιτέρω μειώσεων των επιδοτήσεων, και των μειώσεων των τιμών των γεωργικών προϊόντων, αλλά και εξαιτίας των αυξήσεων στο Φ. Π. Α., στο αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, στις εισφορές προς τον ΟΓΑ και στα επιτόκια των χορηγήσεων της Αγροτικής Τράπεζας. Να σημειωθεί ότι η πρόταση της Π. Α. ΣΥ. προς της Ομοσπονδίες είναι να προγραμματίσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν αυτές αποφασιστούν, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56909

    [20] Ρενταρή: «προσωρινή λύση» η εξυγίανση του Εθνικού Συστήματος Ασύλου

    Παρασκευη, 14 01 2011 13:31

    «Προσωρινή λύση» χαρακτήρισε η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρενταρή-Τέντε, το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του Εθνικού Συστήματος Ασύλου και την πρόβλεψη αναβαθμισμένων κέντρων υποδοχής, που συζητήθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής. Στην ομιλία της, η βουλευτής ζήτησε να εξεταστούν μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας την ανάγκη να μεταφερθεί το ζήτημα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και να υπογραφούν οι συνθήκες που θα αποσυμφορήσουν, όπως είπε, «την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

    Η κα. Ρενταρή πρότεινε επίσης την υιοθέτηση μίας γενικότερης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία, όπως ανέφερε, θα πειθαναγκάζει τις χώρες να συμμορφωθούν σε διεθνείς κανόνες, για να μπορέσει «ο Έβρος να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος».

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56906

    [21] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο της Ρόδου

    Παρασκευη, 14 01 2011 13:30

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από σήμερα, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, το νοσοκομείο Ρόδου αφού ο Δήμος Ρόδου δεν ενέκρινε την πρόσληψη των 30 εποχικών νοσηλευτών μέσω του δήμου. Επικαλούμενη μια σειρά διατάξεων, η νομική υπηρεσία του δήμου Ρόδου δια των νομικών συμβούλων Θεόδωρου Παπαγεωργίου και Δημήτρη Σαλαμαστράκη, γνωμοδότησε αρνητικά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις.Όπως είπε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος θα έχει επικοινωνία με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο με σκοπό να τον ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση η οποία επικεντρώνεται μεταξύ άλλων και στην συρρίκνωση πολλών υγειονομικών υπηρεσιών.

    Μετά την αρνητική γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του Δήμου για την επαναπρόσληψη των 30 συμβασιούχων συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, με θέμα την δυσλειτουργία του το τελευταίο δεκαήμερο. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να το θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι την πρόσληψη επαρκούς αριθμού προσωπικού.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56904

    [22] Παπακοσμάς «ο τουρισμός και πολιτισμός μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση»

    Παρασκευη, 14 01 2011 13:42

    Κοινή στρατηγική σε θέματα Τουρισμού-Πολιτισμού συμφώνησαν να ακολουθήσουν και οι πέντε περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχτές στην έδρα της Περιφερειακής ενότητας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Στην σύσκεψη προήδρευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ Κωνσταντίνος Παπακοσμάς και η αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ Γεωργία Νικολάου ενώ συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας ΑΜ.Θ κ Γιώργος Ούστογλου,Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,εκπρόσωποι Δήμων του νομού,φορείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε έντονος προβληματισμός για το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή δεδομένης της νέας γεωγραφικής και οικονομικής πραγματικότητας έγινε αναφορά και αξιολόγηση των μέχρι πρόσφατων δράσεων τόσο της Περιφέρειας όσο και του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου ενώ ανταλλάχθηκαν εμπειρίες από τους άλλους νομούς της Περιφέρειας. «Ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός είναι στοιχεία που μας ενώνουν είναι στοιχεία που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση»σχολίασε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ Κωνσταντίνος Παπακοσμάς υπογραμμίζοντας ότι, « πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και να αφήσουμε έξω τις όποιες αντιπεριφερειακές αντιπαλότητες,καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να γίνει τόπος προορισμού για 12 μήνες τον χρόνο.»

    «Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης και διαβούλευσης για θέματα της Περιφέρειας»σχολίασε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ Γεωργία Νικολάου υπογραμμίζοντας ότι, «μέσα από την περιφερειακή μας πλέον συνείδηση θα πρέπει να δούμε τα θέματα του Πολιτισμού και του Τουρισμού σε ολόκληρη την περιοχή.» «Δεδομένου της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε το θέμα τουρισμός αναδεικνύεται σαν μιας πρώτης τάξεως προτεραιότητα την οποία πρέπει να βάλουμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας έτσι ώστε να την χρησιμοποιήσουμε σαν «όχημα» εξόδου από την κρίση»σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

    Συντάκτης : Όλγα Ορφανίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56910


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 January 2011 - 18:06:17 UTC